Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo  Kozulek

9 godzin temu, sumek666 napisał:

@many12 masz 5 ostrzeżeń dotyczących cytowania i nadal nie rozumiesz 🤦🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

A ile  ma  @soltys48 za   pisanie  nie na temat  ???

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

a co podatku katastralnego , np .rodzina płaci 30 tys podatku dochodowego na rok , ma dochód , zysk płaci a co jak prace straci nie ma dochodu to co wtedy i podatek katastralny umorzyć ?   

A to jest zajebiaszcy pomysł, szczególnie jak ktoś ma chałupę w kredycie na 30 lat. Będzie spłacał raty i jeszcze zapłaci podatek katastralny, czyli karę że chciał się budować. Dojdzie do tego że w tym kraju najlepiej będzie nic nie mieć, albo mieć w ciul. Inaczej bez sensu się urabiać.

2 godziny temu, dysydent napisał:

Dysproporcja praw władzy względem praw obywatela to kolejny bastion jaki podobne zakazy łamią. Rządy mają prawo inwigilować obywatela ale w drugą stronę....
Znamienne że ograniczanie swobód obywatelskich najszybciej postępuje w Rosji i - jak widać - Niemczech; kolebkach najbardziej zdegenerowanych totalitaryzmów czasów nowożytnych

Jak dla mnie to dobrze iż są ostrzeżenia w nawigacji, ponieważ są one ostatnim sygnałem dla tych co maja w głębokim poważaniu wszelkie ograniczenia. I nie chodzi tu o samo ostrzeganie przed urządzeniem a o aspekt psychologiczny, wzbudzenie obawy o zrobienie foto i konsekwencji z tym związanych ponieważ część i tak nie rozumie dlaczego powinna jechać tam wolniej. Tresura przynosi efekty i nikt nie będzie kopał się z urządzeniem, czyli argument pały jest wskazany.

Obywatele nie muszą inwigilować rządu ponieważ wcześniej czy później sam się wykłada. A to upublicznią bazę danych, a to wrzucą nieszyfrowany plik. Są pasjonaci i za chwilę to wszystko jest już publiczne. I tu jednak rodzi się pewne niebezpieczeństwo w przekazywaniu zbiorów danych obywateli dla Poczty Polskiej. Powodów jest kilka. A pierwszy to taki że Poczta Polska to Spółka Prawa Handlowego. Stworzymy precedens i potem pójdzie już samo. Drugi to właśnie sposób przekazywania tych plików i formatu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Obywatele nie muszą inwigilować rządu ponieważ wcześniej czy później sam się wykłada.

tylko rządy zamieniają to pogrubione na "nie mogą", czyli inaczej nie mają prawa? i o to mi chodzi do czego to wszystko zmierza bo np Chińczycy ile to już pokoleń czekają na wyłożenie się ich totalitarnego rządu? doczekają się czy prędzej musi się cały kraj wyłożyć aby to zadziałało?

a właśnie w tychże Chinach na autostradach kamery mandatujące kierowców są już powszechnością i nawet jeśli ichniejsze Janosiki zakazywali to teraz wręcz namawiają bo cały czas świeci info że się jest w zasięgu takiego monitoringu.
Zachód kiedyś walczył z komuną a gdy wygrał to się do niej upodobnił (a nawet już w trakcie) teraz zachód zaczyna z Chinami walkę....

51 minut temu, soltys48 napisał:

@sumek666 któren to był co. Wzywał imię me🤔🤔🤔🤔

Koziołek?

noż poczytaj wyżej ci napisałem.
"Berlin" się był nazwał ale już widzę że Berlin kolejny raz zdobyty że nawet nazwa po nim znikła i nie dojdziesz kto zacz ;)
moderator Ci nie poda przecież adresu IP czy MAC jego routera albo maila rejestracyjnego.
było minęło i "trza było uważać" :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

@sumek666 któren to był co. Wzywał imię me🤔🤔🤔🤔

Koziołek?

Łoon.. A kto by inny... 🤣

Opublikowano

A to chiba raczej odwrotnie jest... ot taka zaszłość historyczna nie polubił mnie.... 😋

Opublikowano

No ciebie to rozumiem . Ale co on mnie się się czepia ? :P

6 minut temu, ogarek napisał:

A to chiba raczej odwrotnie jest... ot taka zaszłość historyczna nie polubił mnie.... 😋

Opublikowano

Boś zdrajca i dwulicowiec... Raz jesteś za a potem nawet przeciw... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

ja zawsze przeciw głupocie . No ale jak to ja . Czasami nie od razu widzę że coś głupie . :D

Opublikowano
2 godziny temu, Gość napisał:

Albo  Kozulek

A ile  ma  @soltys48 za   pisanie  nie na temat  ???

Jenerał zalajkował bym ci ale masz odcięty dopływ tlenu - Czy wiesz kto zawiaduje naszym Ministerstwem Cyfryzacji - za tą wiedzę też należy się ostrzeżenie albo nawet ban - Polacy muszą milczeć bo układa wciąż aktualne.

• Haha 1
Opublikowano

Ministerstwo Cyfryzacji udostępniło dane z PeSeL. Można było dać jej ważny interes prawny ale poszło to ustawą czyli mają dostęp do tych danych. Pytanie: Czy systemy PP są przygotowane do obrony tego zbioru?

Opublikowano (edytowane)

pytanie czy koronawirusowe wybory i wszelkie rozpoczęte procedury są zgodne z jakimkolwiek prawem już obowiązującym bo zdaje się projekty ustawy "wyborco pocztowej" jest jeszcze w Senacie?
Żeby jeszcze ta epidemia była taką typowo polską prowizorką jak cała reszta wokół.
Gdyby nie śmierć związana z tym wszystkim to można by uznać za odjazdowe i .... nie wiem ... tolkienowsko surrealistyczne?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ministerstwo Cyfryzacji udostępniło dane z PeSeL. Można było dać jej ważny interes prawny ale poszło to ustawą czyli mają dostęp do tych danych. Pytanie: Czy systemy PP są przygotowane do obrony tego zbioru?

Jeśli Poczta płaci swoim Informatykom tak dobrze jak listonoszom, a pewnie tak płaci, to wtopa murowana.

Opublikowano

Jak kto ma mocne nerwy to może poczytać. Wniosek z tego taki że jak dalej będzie tak jak w tym przypadku, a wiele wskazuje że tak właśnie się dzieje, to my nigdy nie wyjdziemy z tej kwarantanny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jak by co to mam propozycję ksywy - bumerang - i ew kolejne numerki

A latawiec nie może być

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v