Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3304251489674152&set=gm.3631945593511697

8 minut temu, nie napisał:

biden ma 8p% przewagi w sondażach, jakby trump wygrał to będą rozróby

ogólnie wynik może być wyrównany i mogą być hece z liczeniem głosów

Jak działają wybory prezydenckie w USA. Wbudowany bezpiecznik nie powstrzymał wygranej Trumpa .

W USA można zdobyć więcej głosów, ale jednocześnie przegrać wybory. Ten bezpiecznik wbudowali w system wyborczy ojcowie założyciele. Miał ustrzec kraj od wybrania niebezpiecznego kandydata.

Wybory prezydenckie w USA coraz bliżej. Wyjaśniamy:

Dlaczego w USA można przegrać wybory, zdobywając więcej głosów od przeciwnika, jak Hillary Clinton w starciu z Donaldem Trumpem.

Dlaczego kampania wyborcza koncentruje się tylko w kilku stanach. W tym roku są to przede wszystkim Floryda,  Ohio, Georgia, Karolina Północna, Iowa i Maine.

Na czym polega "bezpiecznik" wbudowany w system wyborczy przez ojców założycieli amerykańskiej demokracji, który miał powstrzymywać naród od wybierania niekompetentnych kandydatów.

Wybory w USA. Jak wygrać, a jednocześnie przegrać

W Stanach Zjednoczonych o tym, kto zostanie prezydentem, nie decyduje to, kto otrzyma najwięcej głosów. O zwycięstwie decydują głosy elektorów – delegowanych przez poszczególne stany "superwyborców". To troszkę tak, jak gdybyśmy w Polsce nie głosowali bezpośrednio na kandydatów, ale wybierali posłów, którzy zagłosują w naszym imieniu. Ale jest jedno poważne "ale". Za wyjątkiem dwóch stanów – Nebraski i Maine – wszyscy elektorzy z każdego ze stanów muszą głosować na tego z kandydatów, który w ich stanie zgromadził najwięcej głosów. Jeśli postąpią inaczej, w wielu stanach czeka ich kara.

To zobowiązanie elektorów do oddania wszystkich głosów na tego z kandydatów, kto wygrał w ich stanie, bardzo poważna różnica wobec tego, jak wybory prezydenckie działają w Polsce. To także powód, dla którego urzędującym prezydentem jest dzisiaj Donald Trump, a nie Hillary Clinton.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, sabuliga napisał:

Poprostu Nie ruchac ja mam 21 lat i nic i prawdopodobnie się to nie zmieni. Także jedyne wyjście to nie pukac sie

Lewacwo co checie się Bzykać a później skrobac, brać przykład z chłopaka @sabuliga 👍 można nie ruchać 🙆‍♂️ jak widać można 😁

I majtki czyste bo nic z fiuta nie skapnie 😋

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Nie jeden zarabia 15 tys i jest prawiczkiem i mu nie dają. Ksiądz sam wie gdzie szukać maz za granicę pojedzie wystarczy ze po koledze zwiedzi teren i się dowie co w trawie piszczy

Tylko po co siedzą w pierwszych ławkach, wpatrzone jak w obraz a jak przejdzie z tacą i spojrzy, to cały tydzień to rozpamiętują. Pędzą na plebanię, posprzątać, ugotować. W skrócie same kuszą tego człowieka. Ty byś się nie skusił ?

1 godzinę temu, Sean napisał:

Jedno trzeba przyznać wywrotowcom, wiedzieli kogo wyprowadzić na ulicę i kim da się sterować, rozmawiałem ze znajomymi kobietami i pieprzą z uporem maniaka to samo co Ty, dziewczyno to już dawno nieaktualne załapiesz w końcu, aborcja taka czy sraka jest tylko przykrywką, tu chodzi o przewrót i obalenie obecnej władzy.

Raczej wylansowanie się na plecach protestujących w kraju, skoro nie udało się lokalnie.

Opublikowano

Ależ recepty ho ho. Niewiem o co tam u Was chodzi. Sabuliga. Twoja recepta to tylko sposób jak to zostać na dowolnym garnuszku. Nie ruszysz z miejsca jak nie zainteresujesz się tym co przed Tobą. Sczeźniesz. Nie chodzi aby "nie ruchać" tylko nauczyć się z "ruchaniem" żyć. Wtedy można w sposób wyluzowany korzystać bo żadna tam wpadka życia nie przekreśli - będzie wkalkulowana. No i są profesjonalistki...

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Poprostu Nie ruchac ja mam 21 lat i nic i prawdopodobnie się to nie zmieni. Także jedyne wyjście to nie pukac sie

to co poradzić że żadna nad tobą nawet się nie zlituje 😂 pewnie twoim idolem jarosław K😂

49 minut temu, Ursus932 napisał:

Lewacwo co checie się Bzykać a później skrobac, brać przykład z chłopaka @sabuliga 👍 można nie ruchać 🙆‍♂️ jak widać można 😁

I majtki czyste bo nic z fiuta nie skapnie 😋

jakie lewactwo ? lewactwo to ty widzisz na monitorku ze znaczkiem tvp pod swoją strzechą 😂😂

ciemnota i brak ogłady na tej waszej wsi 😂

Opublikowano

jakoś nie skutecznie bo nie będzie miał komu zostawić swojej wilii na żoliborzu 😂 no tak jest jeszcze ta puszczalska marta k😂

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie tylko hormon, wystarczy zwykły sterydy typu rapidexon i efekt taki sam, po dwóch dniach poród nie zależnie od fazy rozwoju cielaka 

no i znalazł się prawicowy siewca śmierci 😂   a potem do kościółka, paciorek kilka razy i od nowa   😂

Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał:

Żeby znaleźć jakieś lewackie pomniki do zniszczenia , to musiałbyś się dobrze naszukać.😂

co ty Dubisz miro wszędzie są lewackie miasta warszawa tęcza itp u nas nazywają ją pochodnia

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

kurna jutro wyboru w uesej w my o pierdolach piszemy??
zjednoczona kurwica w osobie kurwizji ostro stawia na dumpfa,ciekawe co bedzie jak przegra ????

już kaczory nie będą miały do kogo jeździć 😂

Opublikowano
sabuliga napisał:

46 minut temu, dysydent napisał:

nooo gdyby dzieci rodziły się tylko z planowego i świadomego seksu to o ile mniej by nas było

@mirro nie zdziw się jeśli całkiem poważnie Ci kto zaleci - nie kichać

Pamiętam opinię jednego z moich nauczycieli ze szkół który mawiał - "jeśli zostawić na noc dwoje młodych ludzi parę nawet obcych np w jednym namiocie to fakt że do niczego nie dojdzie będzie świadczył o chorobie co najmniej jednego z nich"

to był mądry profesor a uczył - o ile dobrze pamiętam - hodowli zwierząt gdzie instynkta są jednym z elementów powodzenia hodowli tylko czy ludzie już calkowicie są wyzbyci instynktów? oby nie

Nie gadaj, szukaj dupeczki i korzystaj z przyjemności 😉. Sexualność to dar który otrzymaliśmy od Boga. 😊

Opublikowano

15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Wiesz co to jest takie dziwne myślenie jakieś , zobacz wyżej na zniszczone figury, ile było zakłócania mszy, przecież jakby nie wierni to było by jeszcze gorzej, był pobity ksiądz itd a zresztą słowa też powszechnie uznaje się jako atak , to teraz mamy czekać aż zlinczują jakiego księdza albo zaszlachtują wiernego 

nie którzy nie chcą widzieć albo udają głupich ze nie widzą ....  już pisałem czekam aż babska zaatakują jakiś meczet zaatakują ?? 🤣 

• Like 1
Opublikowano

Jak to taki "chłopak do wzięcia z polsatu " to już sytuacja bez wyjścia 😂

Opublikowano

No i co mam płakać po zniszczonych figurach? Kuźwa przywiązujcie się figur i rozpaczajcie po ich stracie to społeczeństwo będzie już tak miękkie, że byle lewak w rurkach Wam dokopie. Trza twardym być.  

to o co tyle krzyku jak lewactwo dostanie wp***dol najlepsze jest to czy kibole czy onr zawsze winy Kaczyński 🤣

Opublikowano

no tak nie długo pisowce spotkają się z jednymi i drugimi na 11listopada 😂

Opublikowano

No i co mam płakać po zniszczonych figurach? Kuźwa przywiązujcie się figur i rozpaczajcie po ich stracie to społeczeństwo będzie już tak miękkie, że byle lewak w rurkach Wam dokopie. Trza twardym być.  

to o co tyle krzyku jak lewactwo dostanie wp***dol najlepsze jest to czy kibole czy onr zawsze winy Kaczyński 🤣

12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ja bym określił ch*jem 🤔

@DTarasto po co się cieszy z niszczenie innym czegoś co może jest dla ludzi wierzących ważne 

spoko chłopaki nie przejmujcie się co pisze taras to ukryty zboczeniec dlatego ich tak broni .....   chyba ze znajdzie jakoś sexy MILF ożeni się wtedy nabierze wartości moralnych jak zasieje ziarenko zżycia od brzucha do narodzin bd jeździł dbał z wybranką po badaniach prenatalnych usg wtedy aż splunie ze miał takie głupie kiedyś lewackie pomysły 

12 godzin temu, dysydent napisał:

to co "wycinać" (zaszywać) ślubującym celibat? :P

po co jej narząd niezgody z jej biologią ??  a wtedy hola boga i do przodu 

12 godzin temu, dysydent napisał:

to co "wycinać" (zaszywać) ślubującym celibat? :P

przecież i celibat jest niezgodny z Naturą i tak samo jest autodestrukcyjny jak aborcja choć na pewno humanitarniejszy, tylko rzekomo jakiemuś bogu służy
(celowo bogu z malej bo takowego boga nie ma w rozumieniu przypowieści o "talentach" jak i teorii ewolucji organizmów)

tak - wszystko można pod grzech podciągnąć, nawet eunusze kapłaństwo i kto wie czy ono w katolicyźmie takowym na prawdę się nie stało gdzie rzeczywiście u wielu klechów cel jest jedynie materialny i konformistyczny bo dzieci to rzeczywiście zobowiązanie, odpowiedzialność, .....

czy to jest kult życia?

wbrew pozorom lgbt, aborcyjny hedonizm i celibat stoją bardzo blisko siebie patrząc po skutkach i może dla tego tak się wzajem zwalczają.

czy gdyby zastanowili się przez ten pryzmat adwersarze Kościołów gdzie celibat jest uznawany za pozytyw jak i fanatyczni obrońcy to czy mniej by nie było ... czy były by obecne zadymy tak podsycone emocjami?

przecież to wszystko ma podłoże ideologiczne co tylko dowodzi mojej tezy że dowolna ideologia jest złem wcielonym w jej wyznawców i prowadzi do zbędnej nienawiści, przemocy i w końcowym skutku destrukcji, tym razem Bogu ducha winnym murom budynkow kultu jednej religii. To tylko mury i nic więcej o wycenialnej materialnej wartości i tylko za uszczuplenie tej wartości ścigać za nic więcej bo reszta to tylko puste ideologiczne wojenki.
Czy nasze państwo dorosło do takiego poziomu? zapytałem retorycznie

rolą państwa wszystkich obywateli jest wejść w środek konfliktu i rozegnać obie strony a nie stawać po jednej z nich

podoba mi się twój tekst spokój i inteligencja  ... jedne z mądrzejszych opinii 

16 minut temu, racyl napisał:

ty podobno grasz ,,, pod celi ''

Opublikowano
53 minuty temu, DTaras napisał:

Ależ recepty ho ho. Niewiem o co tam u Was chodzi. Sabuliga. Twoja recepta to tylko sposób jak to zostać na dowolnym garnuszku. Nie ruszysz z miejsca jak nie zainteresujesz się tym co przed Tobą. Sczeźniesz. Nie chodzi aby "nie ruchać" tylko nauczyć się z "ruchaniem" żyć. Wtedy można w sposób wyluzowany korzystać bo żadna tam wpadka życia nie przekreśli - będzie wkalkulowana. No i są profesjonalistki...

Chciałem chłopakowi jaką dziewczyne skojarzyć to nie chce, @sabuliga potwierdzi 😉

@DTaras a Ty widzę bardziej proponujesz stosunek przerywany albo kako 🙆‍♂️, w pierwszym przypadku też można za późno wyjąć 

59 minut temu, racyl napisał:

to co poradzić że żadna nad tobą nawet się nie zlituje 😂 pewnie twoim idolem jarosław K😂

jakie lewactwo ? lewactwo to ty widzisz na monitorku ze znaczkiem tvp pod swoją strzechą 😂😂

ciemnota i brak ogłady na tej waszej wsi 😂

52 minuty temu, racyl napisał:

jakoś nie skutecznie bo nie będzie miał komu zostawić swojej wilii na żoliborzu 😂 no tak jest jeszcze ta puszczalska marta k😂

no i znalazł się prawicowy siewca śmierci 😂   a potem do kościółka, paciorek kilka razy i od nowa   😂

45 minut temu, racyl napisał:

Przepraszam czy jest gdzieś blisko psychiatra? 

Kolejny prowokator odleciał 

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Przepraszam czy jest gdzieś blisko psychiatra? 

Kolejny prowokator odleciał 

co ci się nie zgadza pośród tych twoich krów ? 😂. myślisz że jak one ci wszystko dają do i tak jest ze wszystkimi tutaj spragnionymi 😂

Opublikowano
10 godzin temu, sabuliga napisał:

Sabuliga nie słuchaj głupot. Matka na pewno byłaby dumna gdybyś poszedł na księdza. I te wpatrzone w Ciebie oczęta parafianek, może zmieniłbyś zdanie?

Opublikowano
47 minut temu, racyl napisał:

co ci się nie zgadza pośród tych twoich krów ? 😂. myślisz że jak one ci wszystko dają do i tak jest ze wszystkimi tutaj spragnionymi 😂

Co sie dopierdalasz do mnie, chcesz  chyba odpocząć jak ogarek 

41 minut temu, DTaras napisał:

Ursus ma omamy 🥴- może to kwestia wentylacji a może już taki się urodził

A Ty co podskakujesz 

@jarecki jak widać ten kraj cały nie zdiczał 👍

Opublikowano

Jarecki  są kobiety z różnych rodzin wywodzące się. Te,które wszystko idealizują, trzymające się z boku lub pod kloszem, z wyobrażeniem cudownego świata, że dla wszystkich należy być matką Teresą,  one jeszcze bardziej załamują się ze spotkaniem z ziemią. Zabijanie wszystkiego jest złem podchodząc do tego tylko duchowo: od zwierząt po człowieka (dla mnie). Zapytaj kobiet po przeżyciach a nie wypowiedzi samych szczęśliwców. A jaką psychikę musiała mieć matka w czasie np. wojny, sama zabijając własne dziecko niżby ono miało dostać się w niepowołane ręce?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v