Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Ywa napisał:

🤣Sposób 👍 ja jednak wolę bezstresowo, żeby mnie jeszcze na koniec miło wspominały, biorę wiadro paszy i daję im po drodze pojeść i idą spokojnie. Na koniec poszlocham przy tirze patrząc im przez kraty w oczy i cały dzień żałoba. 

Długo ich tego uczyłaś ? Na marginesie nie żałuje się zwierząt wyjeżdżających.

19 minut temu, jacus napisał:

wy chlopaki ze wsi nie rozumiecie tego protestu- aborcja to tylko pretekst do rozrob. widzicie miejski swiat oczami kurwizji. mlodzi sa naprawde wkurwieni tym co sie teraz dzieje,.. myslicie ze kryzys nie dojcie pod strzechy na zadupiu ??? spijcie dalej az sie obudzicie z reka w pis-uare, nomen -omen

Jacuś cały czas tłumacze Ywie, że to protest głównie polityczny. A rozróby nie robi Strajk Kobiet, tylko osoby nieletnie (tak to można tłumaczyć).

Przejeżdżałem obok cmentarza, 2 samochody tylko na parkingu, pusto. Na drodze też ruch dość mały.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jacus napisał:

jarecki-byl ty kiedy  w wielkim miescie w sklepie firmowym czy tylko u baby na jarmaku chinskie buty kupowal ??? masz pojecie ile kosztuja w salonach polskich lub "polskich" firm obuwniczych ???

pytanie czy Ty byłeś ? a że nie odpowiada sie  pytaniem na pytanie to pewno wartość  w polskim  ccc bedzie wieksza przez  tys par butów zamiast 15 par i trochu ciuchów . dalej idąc to pewno polacy mają we franczyznie te adidasy i reeboki czy vistule lub inne . niby reserwed też jest polski ale to sieci mające sklepy w galeriach najczesciej a te uliczne sklepy to w wiekszosci z ograniczoną powierzchnią wiec miej towaru za to droższy , czyli bardzie luksusowy , przynajmiej w stolicy tak jest .                  te spodnie za 20 tys .https://www.peek-cloppenburg.pl/mac/mezczyzni-jeansy-o-kroju-straight-fit-z-dodatkiem-streczu-model-arne-pipe-jasnoniebieski-1075188_10/?sea_shopping=PLA&gclid=Cj0KCQjwufn8BRCwARIsAKzP695JLkoRYdgoTEZzMQ-cfQV1ju7M6f3HhgkrUtddBCxQXvtshaHBqPoaAgD1EALw_wcB sam nie wierze k...wa 20 tys za spodnie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Młodzi są wkurwieni i wali ich 

i tylko tyle potrafią? kogoś wyzwać, coś zniszczyć? to są ludzie rozumni?? jeb.. kur.. wypier.. to są argumenty?? nawet nie potrafią się wysłowić o co im chodzi, co się nie podoba, jak powinno być i jak to osiągnąć? zamiast nauki i pracy interesuje ich tylko alkohol, amfetamina i ajfon

Opublikowano
39 minut temu, dsbh napisał:

Jacuś cały czas tłumacze Ywie, że to protest głównie polityczny. A rozróby nie robi Strajk Kobiet, tylko osoby nieletnie (tak to można tłumaczyć).

Przejeżdżałem obok cmentarza, 2 samochody tylko na parkingu, pusto. Na drodze też ruch dość mały.

https://streamable.com/e1urkb

35 na 37 zatrzymanych to pseudokibice. "Biorąc pod uwagę liczbę uczestników, wczorajsze protesty należy ocenić jako bardzo spokojne"

Tak a pro po tych rozrób przez niby osoby nieletnie.

Opublikowano

mlodzi po 1000 godzin religii wlasnie w sporej czesci tacy sa, mlodzi zawsze tacy byli niezaleznie od czasow...........

do politykow trzeba mowic takim jezykiem zeby zrozumieli---cytujac klasyka -wersal sie skonczyl....

szkoly i uczelnie zamkniete wiec co maja robic,ani gdzies dorobic ani gdzies pojsc, setki lokali-pisze o krakowie- zamkniete, ludzie, nie tylko mlodzi co raz bardziej sie ..denerwuja, ilu ja maz znajomych  ktorzy albo od wiosny nie pracuja w uslugach albo na pol gwizdka,kto moze to idize na chorobowe albo szuka dorywczej pracy, 

jarecki-za ile mozesz byc w wielkiej galerii handlowej ?? bo ja za 20 minut.. mam nadzieje ze drogowki nigdzie nie bedzie 😜.

https://www.propertynews.pl/retail-map/miasto,Krak%C3%B3w.html

adidas i temu podobe firmy to produkuja tani chlam w azji wschodniej-nawet nie w chinach bo tam juz za drogo..

pierwszy z brzegu 15 km ode mnie....

https://www.rylko.com/pl/kobieta

Opublikowano

NO wiadomo kibole często z bogata kartoteką kryminalną na wezwanie Kaczyńskiego poszli bronić kościołów bo poczuli się bezkarni. Kościół może być dumny z takich obrońców podobnie jak Kaczyński.

Opublikowano
53 minuty temu, dsbh napisał:

A ja piszę w innym języku, nie rozumiesz? Staram się max. najprościej pisać, językiem dziecka albo jak do dziecka.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

mlodzi po 1000 godzin religii wlasnie w sporej czesci tacy sa, mlodzi zawsze tacy byli niezaleznie od czasow...........

do politykow trzeba mowic takim jezykiem zeby zrozumieli---cytujac klasyka -wersal sie skonczyl....

szkoly i uczelnie zamkniete wiec co maja robic,ani gdzies dorobic ani gdzies pojsc, setki lokali-pisze o krakowie- zamkniete, ludzie, nie tylko mlodzi co raz bardziej sie ..denerwuja, ilu ja maz znajomych  ktorzy albo od wiosny nie pracuja w uslugach albo na pol gwizdka,kto moze to idize na chorobowe albo szuka dorywczej pracy, 

jarecki-za ile mozesz byc w wielkiej galerii handlowej ?? bo ja za 20 minut.. mam nadzieje ze drogowki nigdzie nie bedzie 😜.

adidas i temu podobe firmy to produkuja tani chlam w azji wschodniej-nawet nie w chinach bo tam juz za drogo..

U mnie szkoła otwarta.

Ja lubię firmy:G-STAR i PRIMARK

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jarecki-byl ty kiedy  w wielkim miescie w sklepie firmowym czy tylko u baby na jarmaku chinskie buty kupowal ??? masz pojecie ile kosztuja w salonach polskich lub "polskich" firm obuwniczych ???

plakat z poslem krasulskim skojarzyl mi sie z "jankiem wisniewskim"   sprawdzcie czemu ten posel idealnie pasuje do pis-u, sprawdzcie co robil we wojsku jako zawodowy zolnierz w 70 r i za co go wywalili z armii.😜.

Ty na pewno nie był 🤔bo tam gumofilcow nie mają 

30 minut temu, jacus napisał:

Ja mam 5 minut do galerii a 20 minut to do największego centrum handlowego w centralnej Europie, słyszał ty kiedy o centrum handlowym Ptak w Rzgowie ? 

Opublikowano

"Świadomość odchodzenia. Świadomość nieuniknionego. A także świadomość przeżytego.  No i świadomość wyborów, czyli możliwość kształtowania swoje losu." Hyhy chwila tuż przed założeniem stazy...

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

NO wiadomo kibole często z bogata kartoteką kryminalną na wezwanie Kaczyńskiego poszli bronić kościołów bo poczuli się bezkarni. Kościół może być dumny z takich obrońców podobnie jak Kaczyński.

Krzyżowcy i Zakon krzyżacki to czym się różnili od kiboli - kibole lepsi bo nie mordują - Historia się powtarza .

Kto wygra wybory w Stanach to też będzie wiele zależeć co będzie się działo w Europie .

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ty na pewno nie był 🤔bo tam gumofilcow nie mają 

Ja mam 5 minut do galerii a 20 minut to do największego centrum handlowego w centralnej Europie, słyszał ty kiedy o centrum handlowym Ptak w Rzgowie ? 

a to nie po trasie warszawa łódz ? byłem kika razy na targach w Ptak nadarzyn .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, DTaras napisał:

"Świadomość odchodzenia. Świadomość nieuniknionego. A także świadomość przeżytego.  No i świadomość wyborów, czyli możliwość kształtowania swoje losu." Hyhy chwila tuż przed założeniem stazy...

Noooooo myślałem o większym przedziale czasu.:lol:I nie koniecznie podczas zbierania własnych flaków z piasku.

13 minut temu, galan99 napisał:

Krzyżowcy i Zakon krzyżacki to czym się różnili od kiboli

Tym że nasi kibole nigdy nie pojadą do Jerozolimy a Krzyżacy już tam byli.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

a to nie po trasie warszawa łódz ? byłem kika razy na targach w Ptak nadarzyn .

Nie, tam ma też ale takie hale gdzie organizuje targi, wystawy itp 

Tu https://ptakoutlet.pl/sklepy/

Opublikowano

do ptaka sasiad jezdzil pewnie jak ciebie na swiecie jeszcze nie bylo. wietnmczycy dalej tam rzadza ???

gdyby wszyscy tam placili podatki to o pare zlotych by sie panstwo wzbogacilo.

w oswiecimiu rosjanie beda budowac elektownie atomowa.....niemcy tez tam kiedys kompleks piecow wybudowali..

Opublikowano

I teraz trwa gorączkowe poszukiwanie i tłumaczenie tekstów z różnych zagranicznych periodyków, aby uzasadnić dlaczego nie powinien powstać ten reaktor. A ten kto to złoży do kupy i wysle do "Synthos" dostanie zajebistą premię i zostanie okrzyknięty największym specem.:lol:

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

do ptaka sasiad jezdzil pewnie jak ciebie na swiecie jeszcze nie bylo. wietnmczycy dalej tam rzadza ???

gdyby wszyscy tam placili podatki to o pare zlotych by sie panstwo wzbogacilo.

w oswiecimiu rosjanie beda budowac elektownie atomowa.....niemcy tez tam kiedys kompleks piecow wybudowali..

Dziadek tobie się pomyliło Głuchowem lub Tuszynem,

Opublikowano
9 minut temu, gienio007 napisał:

Dziś moi synowie (rośli)  dostali propozycję bronić katolików  w niedługim  czasie , co to szykuje się dalej  przyszłości ????????????

A to już policji nie ma, która powinna bronić obywateli? Kaczor wysługuje się darmowymi pomagierami w imię obrony kościołów a policja druczek za druczkiem wypisuje i kasa płynie.

Co w przyszłości - jak nie będziesz chciał się zaszczepić to przyjdą smutni panowie w mundurach, zawiną w prześcieradło i zawiozą do najbliższego namiotu gdzie cię żołnierze wot-u zaszczepią jak weterynarz psa na wściekliznę.

Opublikowano
20 minut temu, gienio007 napisał:

To jest Wasza prowodyrka .

https://brulion24.pl/kim-jest-marta-lempart-lesbijka-nie-lubi-dzieci-ma-wlasna-firme/

Pytanie jak daleko te zwierzęta  będą mogły się posunąć ???  Dziś moi synowie (rośli)  dostali propozycję bronić katolików  w niedługim  czasie , co to szykuje się dalej  przyszłości ????????????

Kim jest Marta Lempart?

Na stronie Rzecznika Praw Obywatelskich można przeczytać, że Marta Lempart to „aktywistka w obszarze praw kobiet i demokracji”. To ona 3 października 2016 roku zainicjowała Ogólnopolski Strajk Kobiet w tzw. „Czarny Piątek. Lempart działała też w Komitecie Obrony Demokracji, startowała w wyborach do Parlamentu Europejskiego 2019 z list Wiosny ale nie udało jej się uzyskać mandatu. Jesienią 2018 roku Marta Lempart kandydowała na urząd prezydenta Wrocławia. Zajęła szóste miejsce, z wynikiem 2,34 proc. poparcia. W 2013 roku Marta Lempart wygrała plebiscyt Gazety Wrocławskiej na najbardziej wpływową kobietę Dolnego Śląska. 

Kto popiera lempart na Dolnym Śląsku ? .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

A ja piszę w innym języku, nie rozumiesz? Staram się max. najprościej pisać, językiem dziecka albo jak do dziecka.

Popatrz a ja Ciebie nie mogę zrozumieć :ph34r:.

35 minut temu, gienio007 napisał:

Zastanawiałem się co te tęczowe flagi robią na tych protestach i co wspólnego mają geje z aborcją. Pani przewodnicząca jest po prostu niespełnionym zawodowo politykiem. Pretensje powinna jednak kierować do swoich wyborców w okręgu a nie do całej Polski.

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v