Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

uważaj galan bo cię stara już nie dopuści 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Zielony ład szansą dla polskiego rolnictwa?

Czy trendem dziś jest zdrowa żywność i zrównoważone rolnictwo? Dużo się o tym mówi.

- Nie ma czegoś takiego jak oddolny trend dążenia do zrównoważonej produkcji. Klienci najbardziej świadomi i najbogatsi szukają żywności ekologicznej. Do tego zrównoważenia można jednak dojść tylko dzięki pieniądzom publicznym i o tym jest właśnie "Green deal", który to wymusza, bo rachunek ekonomiczny na tej żywności nie spina się. Tam trzeba dołożyć pieniędzy albo to będzie żywność tylko dla najbogatszych osób. Można to zobaczyć po sposobie funkcjonowania różnego rodzaju marek ekologicznych. Straty wyprodukowania żywności w sposób biodynamiczny i zrównoważony powodują, że plony są czterokrotnie niższe niż w przypadku upraw przemysłowych i na to przeciętnego konsumenta w Europie nie stać; żeby np. za marchew, która kosztuje 3 złote, musiał płacić 12 zł. Nikt nie kupi w Polsce marchwi za 12 zł.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zielony-lad-szansa-dla-polskiego-rolnictwa-wywiad/4db1wls

Opublikowano
17 minut temu, Ywa napisał:

Bezbarwny, bo kiedy kobiety musza wziąć sprawy w swoje ręce i kiedy dotyka się ich sfery i doprowadza do takiego stanu to już naprawdę nie przelewki, a raczej sygnał przed czymś wyjątkowo niedobrym :

Wiem wiem...masz na myśli ciche dni. Nom, dzisiaj taki mam, bo moja Partnerka, rząd chce obalać, za wprowadzenie zakazu wejścia na cmentarze, skutkiem czego, handlowcy chryzantem nie sprzedadzą. Mówię(pod uwagę biorąc ów)  że ten zakaz w ostatniej chwili, to draństwo, bo zwyczajnie już w poniedziałek np wprowadzić go mogli, ale nie sądzę, żeby to powód do obalenia rządu był. Jak się okazuje jest, a ja, wolny wieczór mam. 
W wielu dziedzinach życia znakomicie się spisujecie i tak, jak niektóre sprawy w Wasze ręce oddać można, tak od niektórych, z racji tego, iż niebywale podatne na manipulacje jesteście, z daleka trzymać trzeba. Choć oczywiście dodać tu należy, iż w sztuce intrygi niedoścignione jesteście. No niemal jak sam Prezes. 

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

że przyznano kobietom prawa .

Taa, Araby tacy głupi nie są, z kilkoma żonami jakby popuścili im tak jak my jednej, to dawno sami za wielbłądów by robili.

Opublikowano
4 minuty temu, bezbarwny napisał:

Wiem wiem...masz na myśli ciche dni. Nom, dzisiaj taki mam, bo moja Partnerka, rząd chce obalać,

A mówiłeś że masz w domu wszystko pod kontrolą, a tu widzę że nie do końca.     :P   xD

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Prorok jakiś czy co?

nie wierzyłeś we mnie ?? 

5 godzin temu, Ywa napisał:

Odważne Kobiety idą na całość!!!!!!!!!!!!! przecież biorą się za jednym zamachem nie tylko za sprawę aborcji, lecz za rząd .....

na pierwszej randce w anala też pójdzie na całość jestem za 

5 godzin temu, staszek131415 napisał:

Spokoj ie możesz iść na cmentarz nikogo nie ukarzą skoro k**wy które na kopy robią zamę nie są karane tym bardziej mowy nie ma o karaniu kogoś kto pujdzie na cmentarz

policja ma pilnować 

4 godziny temu, mirro napisał:

Nieudolne naśladownictwo poprzedników.:lol:

a tam znowu nie udane znów nie zrozumiałeś przekazu ... na czarno to górnicy sobie wiszą 

4 godziny temu, mirro napisał:

Nieudolne naśladownictwo poprzedników.:lol:

a tam znowu nie udane znów nie zrozumiałeś przekazu ... na czarno to górnicy sobie wiszą 

4 godziny temu, pafnucy napisał:

jestem tego samego zdania. przez noc ludzie się tłoczyć będą.

dokładnie korek ze samochodem nie można przejechać ?? 

Opublikowano (edytowane)

Teraz po tych protestach się przynajmniej okaże jak to jest z tym wirusem i to w krótkim czasie, czy zdjęcia wywożących ciężarówkami nieboszczyków były fikcją czy autentyczne, jeżeli autentyczne i u nas się to powtórzy, to nie chciałbym być na miejscu organizatorów. Złość narodu obróci się przeciwko nim, nawet nie zdają sobie sprawy jak szybko.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Żadnych trupów w ciężarówkach nie będzie. Większość z tego co pokazują to manipulacja i zastraszanie.

Nawet jeśli dojdzie do masowego wzrostu zachorowań w stolycy to mają tam szpital narodowy - flagowy projekt rządu pokazujący jak sobie radzą z koronką. Warszawka jest bardzo dobrze przygotowana na tsunami zachorowań dzięki tym 300 łóżkom, które zostały oddane do użytku.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Partyzant85 napisał:

Żadnych trupów w ciężarówkach nie będzie. Większość z tego co pokazują to manipulacja i zastraszanie.

Nawet jeśli dojdzie do masowego wzrostu zachorowań w stolycy to mają tam szpital narodowy - flagowy projekt rządu pokazujący jak sobie radzą z koronką. Warszawka jest bardzo dobrze przygotowana na tsunami zachorowań dzięki tym 300 łóżkom, które zostały oddane do użytku.

Toż napisałem że się teraz okaże, ja wiem tyle co Ty. Ale pewności nie ma jak jest naprawdę i żebyś za trochę nie zmienił zdania że to pic na wodę jednak nie był. Dlaczego mówisz że może tylko w stolicy będzie więcej?

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał:

a myślisz ze kobiety nie lubią analnego ? 

Nie wiem jak kobiety ale ciebie ewidentnie w tym kierunku ciągnie. Może jako górnik lubisz ciemne tunele? Może ktoś cie przefedrował na tej kopalni?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

6 minut temu, Roman176 napisał:

we Włoszech tak się zaczęło tylko od meczu 

O tym mówię, nie wierzę że wszystko to wymysł jak tu niektórzy próbują się pocieszać, relacjonowały to różne stacje i nie ma d*py żeby nie wyłapał ktoś fałszu. U nas na wiosnę tak naprawdę nic nie było w porównaniu do innych krajów i w d*pach się ludziom zaczęło przewracać, a jak teraz przez swoją głupotę sprowadzą nieszczęście, to zapłacimy za to wszyscy, obym się mylił, obym się mylił,  bo żartów może już teraz nie być.

Opublikowano

słabe twoje życie seksualne wyglądało 

Przed chwilą, Sean napisał:

O tym mówię, nie wierzę że wszystko to wymysł jak tu niektórzy próbują się pocieszać, relacjonowały to różne stacje i nie ma d*py żeby nie wyłapał ktoś fałszu. U nas na wiosnę tak naprawdę nic nie było w porównaniu do innych krajów i w d*pach się ludziom zaczęło przewracać, a jak teraz przez swoją głupotę sprowadzą nieszczęście, to zapłacimy za to wszyscy, obym się mylił, obym się mylił,  bo żartów może już teraz nie być.

nawet na tvn było to pokazane w super wizjerze po tytułem pandemia , dokładnie jak ty gadasz tylko Włochy miały epicentrum przez mecz  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v