Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

my tu o malowaniu kosciołów a tymczasem   Walmart, amerykański gigant handlu detalicznego, wycofał ze sklepowych półek broń i amunicję. To zapobiegawczy krok przed ewentualnymi niepokojami społecznymi w okresie amerykańskich wyborów prezydenckich.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

wieszczym się rożni wykroczenie drogowe od wypadku ?  za wykroczenie policja nawet prawa jazdy nie może odebrać ale może skierować sprawę do sądu jeśli doszło  do poważnego naruszenia prawa. W tym przypadku nawet jakieś sankcje w postaci tymczasowego aresztowania mogły by być ale to też zależy od wyjasnienia sprawcy , 

Ale co to ma do tego co się stało.? Facet umyślnie powtarzam umyślnie przejechał autem dwie osoby. Następnie zbiegł z miejsca zdarzenia. Nie zgłosił się sam a ustaliła go policja. Ty naprawdę nie rozumiesz? Prokuratorka postawiła mu zarzuty za które groziło więzienie. Dzień potem straciła to śledztwo bo przeniesiono je do innej prokuratury. I ta prokuratura za powyższe czyny podtrawiła zarzut wykroczenia drogowego bo poszkodowane nie doznały uszczerbku na zdrowiu wymagającego zwolnienia powyżej 7 dni.  Spowoduj byle stłuczkę i ucieknij z miejsca by cię policja szukała i na bank nie dostaniesz wykroczenia drogowego tylko poważniejszy zarzut a tu doszło celowe przejechanie dwóch osób.

2 godziny temu, bezbarwny napisał:

To jak Hubcio pomalować ścianę kościoła, to Hubcio demokrata pokojowo wyrażający swą opinię, ale gdy Hubcio dostać za to w mordę, to bijący chuliganem

A co do tego ma Hubcio. Pomaluj ścianę czyją chcesz i zobaczysz jaką karę dostaniesz. A daj komuś w mordę i zobaczysz różnice w karze. To reguluje kodeks karny poza tym powtarzam ja nie popierałem nigdzie malowania po ścianach czego kolwiek nie tylko kościołów. Nawet skrytykowałem to a ty dalej próbujesz insynuować, ze ja to popieram. A, ze to w większości chuligani, życie pokazało już nie raz. Grupy kiboli to w dużej mierze organizacje przestępcze i nie raz już były aresztowania w tych grupach.

1 godzinę temu, witejus napisał:

dla mnie to samo i ta sama swołocz gryzie się między sobą

skąd ty ,ulman i paru innych wiecie że to chuligani ,bandyci,kibole i dlaczego poszli bronić kościołów .Zazdroszczę wam tej dziecinnej prostolinijności ,niezachwianej pewności że każda drużyna piłkarska ma tylko kiboli ,bandytów dilerów narkotyków a normalnych kibiców uczciwych ludzi już niema .Mógłbym powiedzieć że jesteście jednymi z nich i znacie ich osobiście skoro tak kategorycznie twierdzicie

Jak to skąd. Środowiska pseudokibiców często wiązane są z przestępczością różnego rodzaju. Często dokonuje się tam aresztowań. Te grupy na wezwanie Kaczyńskiego, który dał przyzwolenie na zadymy ruszyły do akcji wiedząc, ze będzie na to przymykane oko policji.

Na szczęście protestujący omijają teraz kościoły i rzadko dochodzi do ich dewastacji. I to jest bardzo dobre by nie dali się sprowokować do rozrób i rozlewu krwi do czego dąży Kaczyński mówiąc, ze trzeba bronić kościołów za wszelką cenę.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

W każdym razie ja mam bardziej użyteczne rasy obsrajdachów

Kuźwa to może faktycznie wyłapię to całe towarzystwo i podrzucę do Ciebie? Będzie pewnie ze 100km to jest nadzieja że nie wrócą. Jeszcze stówę na ziarno zostawię, żebyś przez chwilę nie wypuszczał.:gent:

2 godziny temu, bezbarwny napisał:

To jak Hubcio pomalować ścianę kościoła,

Przyjmijmy że ubogaci elewację kościoła spontanicznym grafiti wyrażający dezaprobatę.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Jak to skąd. Środowiska pseudokibiców często wiązane są z przestępczością różnego rodzaju. Często dokonuje się tam aresztowań. Te grupy na wezwanie Kaczyńskiego, który dał przyzwolenie na zadymy ruszyły do akcji wiedząc, ze będzie na to przymykane oko policji.

Na szczęście protestujący omijają teraz kościoły i rzadko dochodzi do ich dewastacji. I to jest bardzo dobre by nie dali się sprowokować do rozrób i rozlewu krwi do czego dąży Kaczyński mówiąc, ze trzeba bronić kościołów za wszelką cenę.

Kaczyński jest z Warszawy, czyli fan Legii ? Wyobraziłem sobie go na żylecie z szalikiem klubu uniesionym w górę 🤣.

Raczej tu nikt nikogo nie atakuje.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, hubertuss napisał:

Ale co to ma do tego co się stało.? Facet umyślnie powtarzam umyślnie przejechał autem dwie osoby. Następnie zbiegł z miejsca zdarzenia. Nie zgłosił się sam a ustaliła go policja. Ty naprawdę nie rozumiesz? Prokuratorka postawiła mu zarzuty za które groziło więzienie. Dzień potem straciła to śledztwo bo przeniesiono je do innej prokuratury. I ta prokuratura za powyższe czyny podtrawiła zarzut wykroczenia drogowego bo poszkodowane nie doznały uszczerbku na zdrowiu wymagającego zwolnienia powyżej 7 dni.  Spowoduj byle stłuczkę i ucieknij z miejsca by cię policja szukała i na bank nie dostaniesz wykroczenia drogowego tylko poważniejszy zarzut a tu doszło celowe przejechanie dwóch osób.

jesli by podchodził oblagatoryjnie i od razu dawał sanki to by było zle , tak samo jak np . syn tego co pobił dziennikarza tvp , gość co kierował mógł bać sie żę zostanie zaatakowany i postąpił słusznie według mie , to protestujący stworzyli zagrożęnie obejzyj film jeszcze raz protestujący udeżali w samochód a droga nie była wyłączona z ruchu , działanie kierowcy słuszne .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Patrz, Kaczyńskiego niby nie lubisz ale kota odwracać ogonem już tak. Dziwny jest ten świat.😂

Dobrzy dewastanci nie dają się sprowokować by nie doszło do rozlewu krwi  - dobre😆😆😆

A przepraszam czego taki dewastant może oczekiwać, dewastując coś co jest zakorzenione u nas od 1000 lat. 

To nie jest siedziba Jarosława czy kancelaria premiera że po społeczeństwie spłynie  co kto tam zrobił. Czy nasrał czy coś zdemolował

Idąc na kościoły oczekują określonych reakcji  z rozlewem krwi włącznie, a może i przede wszystkim. W mediach jednak będzie przekaz podobny do Twojego. I komuś na tym zależy aby tak było. 

Już widzę śmiałków z tego protestu atakujących synagogę i meczet. Oj wielu by bielizny nie nastarczało zmieniać.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

czy ci broniący kościołów handlują narkotykami po kościołami ?krzyczą faszystowskie wulgarne  hasła ?wybiegają z kościołów i atakują idącą spokojnie demonstrację Doskonale widać kto atakuje i słychać co krzyczy i jakie hasła ma wypisane na tekturach.I tylko się ośmieszasz usiłując odwracać kota

https://24polityka.pl/atak-nardowcow-wroclaw-wideo/

https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,26459055,bojowki-narodowcow-brutalnie-bily-i-kopaly-protestujace-kobiety.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Wroclaw_Wyborcza&fbclid=IwAR3gGlLkglWoZy4cGCP17_MsNj-0-A2o6oT9Npc15rSv2tcX

https://streamable.com/8lyelv

Tak tak wcale nie atakują. Pod kościółami już nikogo nie ma to poszli na ulice.

https://tvn24.pl/polska/wroclaw-robert-g-ps-galon-kibol-slaska-wroclaw-z-przeszloscia-kryminalna-mial-zaatakowac-kobiete-w-czasie-protestow-4736180

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

jesli by podchodził oblagatoryjnie i od razu dawał sanki to by było zle , tak samo jak np . syn tego co pobił dziennikarza tvp , gość co kierował mógł bać sie żę zostanie zaatakowany i postąpił słusznie według mie , to protestujący stworzyli zagrożęnie obejzyj film jeszcze raz protestujący udeżali w samochód a droga nie była wyłączona z ruchu , działanie kierowcy słuszne .

Ty dalej nie rozumiesz czy po prostu przemawia przez ciebie czyste zaprzaństwo. Kierowca czuł się zagrożony, ze postanowił umyślnie przejechać dwie osoby? Dobre sobie. Ale ok jeśli to zrobił ze strachu i uciekł bo znowu poczuł się zagrożony. To mógł się udać na najbliższy komisariat. Czemu tego nie zrobił? Z twojego pro pisowskiego zaprzaństwa czyste bzdury wychodzą. Bo gdyby gość przejechał demonstrantki demonstrujące za życiem lub za pisem to już by siedział. A szczujnia trąbiła by o zamachu na pis i przemocy podjudzanej przez opozycję jak było z Rosiakiem.

19 minut temu, Agrest napisał:

Patrz, Kaczyńskiego niby nie lubisz ale kota odwracać ogonem już tak. Dziwny jest ten świat.😂

Dobrzy dewastanci nie dają się sprowokować by nie doszło do rozlewu krwi  - dobre😆😆😆

A przepraszam czego taki dewastant może oczekiwać, dewastując coś co jest zakorzenione u nas od 1000 lat. 

To nie jest siedziba Jarosława czy kancelaria premiera że po społeczeństwie spłynie  co kto tam zrobił. Czy nasrał czy coś zdemolował

Idąc na kościoły oczekują określonych reakcji  z rozlewem krwi włącznie, a może i przede wszystkim. W mediach jednak będzie przekaz podobny do Twojego. I komuś na tym zależy aby tak było. 

Już widzę śmiałków z tego protestu atakujących synagogę i meczet. Oj wielu by bielizny nie nastarczało zmieniać.

Kolejny co albo nie rozumie co czyta labo jest zwykłym zaprzańcem. Ja nigdzie nie napisałem, ze malowanie po kościołach jest dobre. Nawet to skrytykowałem, ze nie powinni tego robić. Tak więc sam odwracasz kota ogonem, sam zmyślasz, ze niby coś napisałem i sam z tym co zmyśliłeś się spierasz. To jest dobre dla lekarza to zbadania.

Ja bym chciał zauważyć, ze to nie protestujący mówią, ze należy malować po kościołach za wszelką cenę. Czytaj nawet za cenę walk ulicznych. To Kaczyński mówi, ze trzeba ich bronić za wszelką cenę tj za cenę walk ulicznych. Przekaz jest jasny jeśli ktoś nie jest zaprzańcem. I powtórzę jeszcze raz dobrze, ze protestujący odpuścili te kościoły. Bo raz, ze nie powinni malować po czym kolwiek a dwa unikną prowokacji ze strony zadymiarzy udających gorliwych katolików a tak naprawdę liczących na burdy i zadymę.

@tomek222 to są własnie gorliwi katolicy obrońcy kościołów i wiary. Na pewno przysporzą kościołowi nowych wiernych.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał:

Ty dalej nie rozumiesz czy po prostu przemawia przez ciebie czyste zaprzaństwo. Kierowca czuł się zagrożony, ze postanowił umyślnie przejechać dwie osoby? Dobre sobie. Ale ok jeśli to zrobił ze strachu i uciekł bo znowu poczuł się zagrożony. To mógł się udać na najbliższy komisariat. Czemu tego nie zrobił? Z twojego pro pisowskiego zaprzaństwa czyste bzdury wychodzą. Bo gdyby gość przejechał demonstrantki demonstrujące za życiem lub za pisem to już by siedział. A szczujnia trąbiła by o zamachu na pis i przemocy podjudzanej przez opozycję jak było z Rosiakiem.

nie potrafisz ocenić faktów lub nie byłeś nigdy w grupie ludzi , akurat ja dostałem kiedyś i gazem i byłem zatrzymany nie raz do zwiekszenia agresji nie potrzeba wiele a za jedną osobą z grupy idzie cała grupa .                ludzie udezali w samochód a wiec niszyli jego mienie to co powinien wysiąść i spisać dane apotem domagać sie odszkodowania za potencjalne wgniecienia karoseri  ? zachowanie adekwatne do zaistniałej sytuacji .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Kurcze. Samiście jak ten tłum. Chamstwo się wylewa i to nie jest fajnie. Nie jest fajnie też być zmuszonym do desperacji. Gorzej, że sami tu dążycie do eskalacji. A jak do tego doszło? Matka wierząca wie z wychowania jak postąpić ale może zwątpić. Kościół zamiast zająć się przypadkiem zgodnie z ideą podsyca dyskusję polityczną. Partia rządząca olewa co może (od teraz przedsiębiorca może przedstawiać dowody jedynie do zakończenia kontroli), nie dopuszcza w głosowaniach dyskusji, nawołuje się do organizowania milicji.. Wszystko parszywieje i z połączenia brudnych kropek kobiety przestały łagodzić obyczaje.

Opublikowano

Przecież wiadomo, ze większość tych obrońców i prawdziwych katolików to bandyci mający bogata przeszłość i szukający okazji do dymu na który policja przymknie oko na podstawie wystąpienia Kaczyńskiego, ze za wszelką cenę

Opublikowano

Podczas pandemii w miarę normalny rząd zajmuje się zdrowiem obywateli i wyciszeniem emocji społecznych. A tu jest najpierw wojna z lgbt, pozniej z 2 miesiące zajmuje się rekonstrukcja rządu,  a następnie  odnajduje wspaniały pomysł na zakończenie jej poprzez zakaz aborcji . To przełomowa metoda nawet jak na tych zjebow. Co gorsze jest jeszcze spora grupa , ktora im przyklaskuje .

Opublikowano

żąden prokurator nie wyda oskarżęnia o usiłowanie zabójstwa , nawet jak  kogoś ktoś zatakuje nożęm to trzeba udowodnić żę oskarżony chciał zabić lub działał z zamiarem ewntualnym . 

Opublikowano (edytowane)

@D Taras chyba aż takim naiwniakiem nie jesteś? Coraz częściej widać że brunatni są "wartościowym" (użytecznym) uczestnikiem  gry pod tytułem DZIEL I RZĄDŹ 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
9 minut temu, agromatik napisał:

Dla tego który pierdylnoł babką o krawężnik też? Swoją drogą niezłe portfolio ma ten "obrońca" 

Jak ktoś wydziera mordę na całe gardło  - to jest wojna i rzuca słowami prosto z rynsztoka, to na co liczy w czasie wojny? na kurtuazję wobec "dam"?  kto mieczem wojuje, od miecza ginie.

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

@D Taras chyba aż takim naiwniakiem nie jesteś? 

a syn kruze też powinien być oskarżony o zabujstwo ?  według mie nie , mało nawet wydał bym wyrok w zawieszeniu bo to nie był czyn za który powinien siedzieć ten co dziennikarza tvp pobił 

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

agromatik - gość, który to zrobił powinien dostać zarzut usiłowania zabójstwa.

Przecież to kibic wyklęty. Działał w "dobrej wierze" i bronił za wszelką cenę kościoła jak kazał Kaczyński. To tak jak ten co samochodem umyslnie przejechał dwie babki i uciekł. On też bronił państwa pis przed protestami i dlatego dostał za to tylko zarzut wykroczenia drogowego

Opublikowano
33 minuty temu, tomek222 napisał:

prosta sprawa takich bez względu czy to kibol czy nie i po której stronie pod sąd i do pierdla ,myślisz że ja popieram ataki obrońców kościołów na spokojnie idących ludzi?mylisz się i mylisz obronę z atakiem

Opublikowano

Jarecki - masz i nie masz racji. Różnicy wag i sił nie wziąłeś pod uwagę. Używając środków przymusu musisz dopasować skalę inaczej jest to działanie w zamiarze dalszym czyli pozbawienia najmniej zdrowia. Napisałem "powinien" - nie zauważyłeś😉

witejus - i tu się z Tobą zgodzę: "wandalizm jak każdy inny" z naciskiem na "inny".

Facet w okopywanym samochodzie mógł się czuć zagrożony. Nie mniej zapytuję: jak on się tam znalazł jedyny, biedny żuczek?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v