Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

za dużo ludzi zawiedli. no chyba że zwalą winę za wszystko na kaczora. no ale znowu bez niego nie ma pisa.

1 minutę temu, ogarek napisał:

Nie koniecznie.. Wycofają się poprostu  z podkulonym ogonkiem i tyle 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

czyli wniosek prosty ,rozwiązać  policję ,po wuj taka policja co się boi przyszłej władzy ,powołać grupy samoobrony ,rozdać policyjną broń ludziom i...niech się dzieje

A kto Cię przed nimi obroni?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

a Ywa na wolontariuszkę :D

No i jeszcze...Sean z Galanem?

7 minut temu, witejus napisał:

czyli wniosek prosty ,rozwiązać  policję ,po wuj taka policja co się boi przyszłej władzy ,powołać grupy samoobrony ,rozdać policyjną broń ludziom i...niech się dzieje

Toć już się powołuje. Kibiców kiboli np

a, i Szmergiel ze swą...pałą 

Edytowane przez bezbarwny
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

Kompromis dla kościoła i obrońców taki: przy każdej parafii otworzy się darmowe ośrodki dla dzieci niepełnosprawnych wspierane z datków parafian oraz  ich czynne uczestniczenie w opiece.

Zauważ, że te panie nie mówią nic o niepełnosprawnych dzieciach.

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1494649,warszawski-strajk-kobiet-przedstawil-swoje-zadania-protesty-beda-trwaly-do-czasu-ustapienia-rzadu.html

Chyba, że portal manipuluje ich wypowiedziami.

8 minut temu, ogarek napisał:

A tu masz rację... Nadskakują pewnie  za plecami żeby dobić dziada 😋

Oczywiście mówisz politycznie.

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

oj szybko się zmieni. oby na lepszą.

A ja myślę że jeszcze nie, nowej lepszej na horyzoncie też nie widać 

Opublikowano

Przecież on wie że zdrajcy juz czekają na jego upadek.... Tylko że to będzie jatka bez sensu upadłego pisu 

Opublikowano

Wielka grabież. Mija 70 lat od dramatycznej wymiany pieniędzy w Polsce .

28 października 1950 roku, podczas wieczornej sesji, sejm jednogłośnie przyjął ustawę dotyczącą reformy walutowej. W ciągu kilku dni Polacy stracili dwie trzecie oszczędności.

W 1950 roku władze komunistyczne chciały przestawić gospodarkę na "nowe tory"

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Kto podejmie decyzję i wyda rozkaz pałowania? I po następnych wyborach wyleci z roboty i straci prawa emerytalne. 

Ryrzy jak by rządził to jusz dawno dałby rozkaz i to w błachej sprawie.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Od tego jest państwo jak d*pa od srania.  A nie kościół. 

Państwo wspiera przecież kościół a kościół mając na myśli również Was  wiernych go tworzących powinien rzeczywiście okazać tę troskę wobec najmniejszych, bezbronnych. Z pewnością jego wizerunek polepszyłby się w oczach niedowiarków. Czas górnolotne słowa przemienić w ciało, czyli czyny.

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Przecież on wie że zdrajcy juz czekają na jego upadek.... Tylko że to będzie jatka bez sensu upadłego pisu 

Zapewne znasz takie powiedzenie że po  ZŁYM PANIE JESZCZE GORSZY NASTANIE .

Ale ludzie się przekonają i znów będą na ulicach ale nowa władza nie pogłaska po główkach tylko Przypierdoli po łbie pałą .

Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

Ta jatka może już trwa, tylko nic o tym nie wiemy.

Opublikowano

Powiedzcie mi Lewacy , czemu teraz gdy Koronka ma w tysiącach zakażonych  ten co krzyczał 'Zabójcze   koparty "  w  jednostkach zakażonych  teraz nie apeluje o nie gromadzeniu się . To przy urnach mięli wszyscy umierać bo jeden po drugim  by głosy oddawał , a teraz ta dzicz lewacka stadnie łazi i jest OK ???? Jeszcze te ku--rwy  kościoły atakują . Sam za bogobojny nie jestem ale takim zdziczałym być by do świątyń wchodzić ?? Takie zwierzęta co czy to meczety , czy cerkwie , czy kościoły atakują  powinny  być do końca życia izolowane od reszty świata . Do kamieniołomów z tymi lewackimi zwierzętami !!!!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, dsbh napisał:

Zauważ, że te panie nie mówią nic o niepełnosprawnych dzieciach.

https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1494649,warszawski-strajk-kobiet-przedstawil-swoje-zadania-protesty-beda-trwaly-do-czasu-ustapienia-rzadu.html

Chyba, że portal manipuluje ich wypowiedziami.

Oczywiście mówisz politycznie.

Zawsze stawiać powinno się większe wymagania/warunki, aby można było negocjować i dochodzić do kompromisów rzeczywistych.

Opublikowano

Z kościołami  to były incydenty i tu nie ma tragedii... A na ulicach są katolicy i wyborcy Pis... I to jest paraliż dla obecnej władzy... 😋

Opublikowano

czyli jak wymagają od ciebie noszenia maseczki, to w imię kompromisu przyłbicę zakładasz?

1 minutę temu, Ywa napisał:

Zawsze stawiać powinno się większe wymagania/warunki, aby można było negocjować i dochodzić do kompromisów rzeczywistych.

Opublikowano
4 minuty temu, gienio007 napisał:

Powiedzcie mi Lewacy , czemu teraz gdy Koronka ma w tysiącach zakażonych  ten co krzyczał 'Zabójcze   koparty "  w  jednostkach zakażonych  teraz nie apeluje o nie gromadzeniu się . To przy urnach mięli wszyscy umierać bo jeden po drugim  by głosy oddawał , a teraz ta dzicz lewacka stadnie łazi i jest OK ???? Jeszcze te ku--rwy  kościoły atakują . Sam za bogobojny nie jestem ale takim zdziczałym być by do świątyń wchodzić ?? Takie zwierzęta co czy to meczety , czy cerkwie , czy kościoły atakują  powinny  być do końca życia izolowane od reszty świata . Do kamieniołomów z tymi lewackimi zwierzętami !!!!!!

samo sedno

Opublikowano (edytowane)

Tobie sedno a prawda jest taka że to kompletne bzdury i tyle.. 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

czyli jak wymagają od ciebie noszenia maseczki, to w imię kompromisu przyłbicę zakładasz?

Mogę kołnierzykiem się zakryć , przecież jest dopuszczalny również.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v