Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bog z nami, ch*j z wami

kinga czy twoja macica jest rowniejsza niz moja

trzeba bylo nas nie wk***iac

wy***rdalac

jebac pis

to takie najlepsze hasla z demonstracji

miasta zaczynaja sie denerwowac- brak turystow, lokale zamknieta,lotnisko wegetuje, konie dorozkarzy juz nie sraja na ulicach, autokary rdzewieje , mlodzi pracujacy w uslugach siedza w domu,studentow brak, z krakowa ubylo w pol roku ze 200 tys ludzi...

komu bedziecie sprzedawac warzywa,owoce ???  

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

Żydom, pedałom, cyklistom, duchownym i muzułmanom. No i jeszcze ruskim żeby wk***ić niektórych .:lol:

Opublikowano

niema zlotego srodka. teraz prostesty o obostrzenia i zamykanie biznesow a strone wyzej piszecie z rzad sobie nic nie radzi z zakarzeniami i jest ich duzo.

to sie k**wa !!!! zdecydujecie czy zamykac wszystko i nie jeczec o klopoty finansowe czy puscic wszysttko i nie pier**lic ciagle ze duzo zakazen i rzad sobie nie radzi. poprostu cyrk ludzi ulomnych albo trzeba sie zdecydowac na jedno lub drugie rozwiazanie ale nie pieprzyc ze ciagle jest zle

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

niema zlotego srodka. teraz prostesty o obostrzenia i zamykanie biznesow a strone wyzej piszecie z rzad sobie nic nie radzi z zakarzeniami i jest ich duzo.

Jak sobie nie radzą z zakażeniami to trzeba zamykać.  Przyczyna-skutek.  

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

z krakowa ubylo w pol roku ze 200 tys ludzi...

ubyło tylko tych którzy pomarli
reszta jeść musi gdzie by nie byli i sami się zgłoszą/znajdą gdzie by się nie pozaszywali.
Cov podobno niektórym węch i smak odejmuje ale apetytu całkiem to raczej nie a zanim pozdrowieją to ... właśnie żeby wyzdrowieć to trzeba witamin i akurat owoce i warzywa bardziej koniunkturę niż zapaść....

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Jak sobie nie radzą z zakażeniami to trzeba zamykać.  Przyczyna-skutek.  

ty bys sobie poradzil? nikt sobie nie poradzi z tym w europie i takie pieprzenie ze ten rzad czy tamten sobie nie radzi to gadka dla ciemnej gawiedzi. wszedzie w europie to samo ale zeby to wiedziec to trzeba wiecej myslec i czytac a nie tylko jedno i to samo w kolko pieprzyc.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

poprostu cyrk ludzi ulomnych albo trzeba sie zdecydowac na jedno lub drugie rozwiazanie ale nie pieprzyc ze ciagle jest zle

Żeby się zdecydować na jakieś rozwiązanie, to trzeba je mieć. No i mieć świadomość co ze sobą niesie. Jakie będą korzyści a gdzie straty. Po pól roku czasu to już wiedza podstawowa. Tylko że zamiast tego rząd gromadzi dalej wiedzę niepotrzebną.

Opublikowano (edytowane)

a no wlaśnie jeden rząd twierdzi że sobie poradził - chiński - i istnieją obawy że metody tego rządu zaczną inni naśladować

właściwie to juz percepcja nie obawy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

ty bys sobie poradzil? nikt sobie nie poradzi z tym w europie i takie pieprzenie ze ten rzad czy tamten sobie nie radzi to gadka dla ciemnej gawiedzi

Pieprzymy o tym od lutego. Ostrzegamy że to nie wycieczka do ZOO. I co? I niestety wszystko idzie tak jak przewidujemy. 

• Thanks 1
Opublikowano

dysydent-a kilka milionow turystow rocznie ??? 

szmergiel -widziales taka mape ??? moja gmina -jedna osoba zmarla, najludniejszy powiat ziemski  w polsce- 250 tys mieszkancow ,ilu zmarlo, ilu jest chorych ??

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano (edytowane)

@jacus ale panika może w stadzie baranów większe straty poczynić niż sam jej powód i trzeba ją uwzględniać niezależnie i osobno.

turystyka jeszcze nikomu potęgi nie dała bo weżmy cale pd Europy z Grecją na czele, Egipt a już najbardziej Nepal z ... same "potęgi" :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A pisałem mirro na premiera? To tobie brukselka w głowie

Bezpieczniejsza brukselka jak to. Jeszcze mi wyciągną teczkę akt personalnych i będę sie musiał głupio tłumaczyć. 

Opublikowano
agromatik napisał:

@PRIMO toż to lewacka manipulacja 🤔

2 minuty temu, jackasss napisał:

Jeśli zagrożone jest życie matki to zarówno obecne prawo jak i nauka Kościoła oczywiście dopuszcza "aborcję", co do drugiej kwestii to jest to jedyny przypadek gdzie niczemu niewinny człowiek odpowiada najwyższą karą- śmiercią za czyn innej osoby. Trauma kobiety jest absolutnie niezaprzeczalna jednak aborcja nie jest żadnym rozwiązaniem, gdyż też wiąże się z kolejną traumą.

Ale tu został podważony przepis dający możliwość usunięcia ciąży w wyniku której ma się urodzić potworek a nie człowiek. 

Nie potworek tylko człowiek, osoba, która posiada godność bez względu na wady, czy estetykę. Z 1074 aborcji wykonanych z przesłanki eugenicznej w Polsce w 2019r. 415 to dzieci z zespołem Downa.

DTaras napisał:

Nauka kościoła nie dopuszcza aborcji żadnej. Przypominam, że tabletki antykoncepcyjne stawia na równi z wczesnoporonnymi a spuszczenie zużytej gumki w kiblu to grzech. Kościół toleruje jeno Watykańską ruletkę. Jaka jest różnica w traumie aborcji a po urodzeniu martwego dziecka? Ogromna. Sąsiadka urodziła martwe dziecko ze trzy lata temu - jeszcze ma depresję. Moja żona roniła i wychodziła w ciągu kilku miesięcy. Z wyrzutami sumienia ludzie radzą sobie szybciej.

Dopuszcza się aborcję w sytuacji zagrożenia życia kobiety. Jest to tzw. akt o podwójnym skutku. Ratuję się kobietę, mając na uwadze, że skutkiem może być śmierć dziecka m.in. ciąża pozamaciczna

Opublikowano
5 godzin temu, ogarek napisał:

Kościołem kierują pedofile i pedały i tam ich najwięcej... Żadne inne środowisko nie jest tak skażone... Mało tego to mafia która to ukrywa.. 😋

Broni swoich bo przecież wiadomo że kryją aby też  być bezkarnym.. Dziwisz nic nie wie i niczego nie słyszał 🤣🤣🤣🤣

Skąd Ty masz takie informacje 🤔 ? Każde środowisko broni swoich ludzi, to co się tu dziwić w tym przypadku.

Opublikowano

u nas zinwiligowali nowego soltysa sasiedniej wsi 😛, znam go z widzenia ,jest przyjezdny, czasami mu ogrodek uprawialem . z akt ipn-u dowiedzialem sie ze w latach  80 byl kierownikiem zaopatrzenia w agromie... nosz kurna ze wtedy u nas nie mieszkal.  komus podpadl i wyciagneli akta tw z archiwum

Opublikowano

To z dymem te akta nie poszły ? Może nie szkodliwy był.

29 minut temu, mirro napisał:

Bezpieczniejsza brukselka jak to. Jeszcze mi wyciągną teczkę akt personalnych i będę sie musiał głupio tłumaczyć. 

Czyżbyś się czegoś obawiał ?

Opublikowano
5 godzin temu, ogarek napisał:

Kościołem kierują pedofile i pedały i tam ich najwięcej... Żadne inne środowisko nie jest tak skażone... Mało tego to mafia która to ukrywa.. 😋

Broni swoich bo przecież wiadomo że kryją aby też  być bezkarnym.. Dziwisz nic nie wie i niczego nie słyszał 🤣🤣🤣🤣

A teraz dołączyły do nich k**wy?

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,26432902,ogolnopolski-strajk-kobiet-protestuje-w-kosciolach-to-odpowiedz.html

Opublikowano

dsbh - czyli nie jest to aborcja a ratowanie istnienia. Przykład, który podałeś to najlepszy dowód. Ciąża pozamaciczna bowiem to niema prawa rokować i zakończy się sama co oznacza, że to nie ciąża sensu stricte. To nie jest wybór matki. Akt zasadniczo ma jeden skutek. Weźmy przypadek mniej jaskrawy: kobieta z cukrzycą. Już się na to nie łapie a najmniej wzrok może stracić. Kościół od przykazania nie robi wyjątków. Jedyne dopuszczenie w sumieniu lekarza, wobec dramatu sytuacji, które życie ratować. Dsbh - życzę spotkania z księdzem otwartym na ludzi a nie na pisma.

Opublikowano

Stasiek - gdyby kościół poprzestał na głoszeniu prawdy nie byłoby tego cyrku. A tak model Szwedzki pandemii

Weźże człowieku naucz się jeszcze kilku słów. Tsm mogą też być Żydzi 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v