Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, staszek131415 napisał:

No tak dziecko w łonie matki to dla Nowoczesnej zlepek komórek ale dziki to już żywe istoty no ale lewaki mają takie poglądy nic nie poradzisz ciemnogród do kwadratu

Staszek, przecież to bardzo proste. Taki dzik na łonie przyrody to piękny widok dla lewaka. Natomiast próba ograniczenia wolności lewaka to już całkiem inna bajka. A najśmieszniejsze że PiSowi zajebiaszczo po drodze z lewakami. I tak się wzięli za odstrzał tych biednych dziczków, ASF to już chleb powszedni. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

122508299_206908057587668_77429045005448

A naród który molestuje własne dzieci?    

Opublikowano

Dla ateisty Bóg nie istnieje. Nie ma go, więc nawet nie będzie dyskutował na tematy z nim związane. Nie jestem ateistą. 

Za to bardzo ostrożnie podchodzę tak do gloryfikowania ludzi, jak i potępiania ich totalnego. Za to oczekuję reakcji ludzi na zło. Jeżeli nie reagują, a pieprzą np o dobru Kościoła, to we mnie sprzymierzeńca nie znajdą. 

• Like 1
Opublikowano

A polańskiego potępiasz czy gloryfikujesz? Bo nasze niezawisłe sądy tak

Dla mnie nie ma znaczenia kto jest oprawcą ale dla teczowych już tak dlatego uważam ich za ideologiię a nie ludzi

https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/polanski-walczy-o-uniewinnienie-w-sprawie-gwaltu-na-13-latce/2s0ntfm

Jedynym ich celem jest walka z kościołem a wolność człowieka mają tam gdzie się kończy przewód pokarmowy

Nie uwierzę w czyste intencje opozycji w obronie demokracji dopuki potępiając zło nie będą wskazywać księży tylko człowieka zimienia i nazwiska a kim on jest na codzień czy lekarzem ,księdzem czy bezdomnym to nie ma znaczenia

Opublikowano
16 minut temu, staszek131415 napisał:

Potępiam każdego, któremu wyciągają się ręce do dzieci. A będą walczyć z Kościołem, do chwili kiedy ten nie zacznie z imienia i nazwiska wywalać ze swoich szeregów w ręce wymiaru sprawiedliwości sprawców takich przestępstw. Im dłużej będą zwlekać, tym większe straty wśród wiernych. Młode pokolenie już nie ma sentymentu do sutanny i całowania po rękach dobrodzieja. 

Opublikowano

Staszek czyim celem jest walka z kościołem? Dlaczego kościół ma mieć patent na wolność skoro od nauczania przechodzi do ofensywy i żongluje nakazami? Dlaczego sam mienisz się katolikiem wśród ateistów i niedopuszczasz choćby agnostyków?

Opublikowano (edytowane)

Co do całowania wielebnego to były inne czasy Pan posiadał kilka wiosek a ciemny lud pracował i nie miał żadnego prawa i tak potocznie w powiadaniu Ksiądz , Pan i wójt .

Jak ktoś nie wie to niech poczyta jak powstawały święta różne bo kościół uchwalał święta by ulżyć trocha biednym ludziom Pańszczyźnianym by mogli odpocząć od pracy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Dlaczego sam mienisz się katolikiem wśród ateistów i niedopuszczasz choćby agnostyków?

Bo jeszcze nie wie że prawdopodobnie bliżej mu do agnostyków niż myśli. Na to trzeba czasu i wnioski nie zawsze muszą się spodobać.

1 minutę temu, DTaras napisał:

To były te czasy właśnie, gdzie status gospodyni u Księdza został ugruntowany

Oooooo tak, właśnie wtedy ugruntował się jej status,:lol:

9 minut temu, galan99 napisał:

Jak ktoś nie wie to niech poczyta jak powstawały święta różne bo kościół uchwalał święta by ulżyć trocha biednym ludziom Pańszczyźnianym by mogli odpocząć od pracy .

Tiiiaaaa. Tylko jak u nas zaczęła się Wiosna Ludów, to papież prosił carycę żeby czym prędzej zrobiła porządek z Polakami, bo mu się odwieczny system wali w pizdu. I nie daj Boże żeby to rozlało się na Europę, a szczególnie Italię.:lol:

Opublikowano
5 godzin temu, staszek131415 napisał:

No tak dziecko w łonie matki to dla Nowoczesnej zlepek komórek ale dziki to już żywe istoty no ale lewaki mają takie poglądy nic nie poradzisz ciemnogród do kwadratu Ci nieudacznicy wykształaceni co wyjadą jedynie przysługę ojczyznie zrobią bo z ich wiedzą nie powinni ukończyć nawet gimnazjum

Jeśli mowa o aborcji w przypadku ciężkich uszkodzeń płodu to czasami faktycznie jest zlepek komórek. Różnica względem dzika czy innego człowieka który jest w stanie przeżyć a ciężko okaleczonymi dziećmi jest naprawdę oczywista.

Wiesz możesz sobie pisać o dobrze wykształconych ludziach wyjeżdżąjących za granicę i to nie pracować na zmywaku a robić karierę jak mieszkańcy tamtych krajów, ze to nieudacznicy. Ale to tylko pokazuje kim sam naprawdę jesteś i jak bardzo frustrują cię tacy ludzie. O twoim wykształceniu i wiedzy to już może nie piszmy bo po co się nad tobą pastwić.

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Posłuchaj co mówią młodzi ludzie np o tym co Duda wygadywał w kampanii. Ja nie twierdzę, ze to zjawisko wyjeżdżania jest mega powszechne i masowe. Ale młodzi czują się w naszym kraju coraz mniej komfortowe. Popatrz w statystyki, ze młodzi nie chętnie głosują na pis. Jest to jedna z największych grup w których poparcie dla pisu jest najniższe. Podobnie jak jedną z najmniejszych grup, która najmniej popiera pis są najbardziej wykształceni. Naprawdę tego nie rozumiesz?

Prześladowań może nie ma. Ale bicie na ulicy się zdarza. Szczucie przez polityków pisu na konkretne grupy społeczne to jest już w zasadzie norma. Duda pokazał to w kampanii. Sprowadzenie kobiety do roli inkubatora co pokazuje Czarnek tez nie zachwyca młodych. Ty naprawdę nie rozumiesz młodego pokolenia.

Hubertussie, rodacy już wcześniej wyjeżdżali z kraju. Też byli prześladowani, czy mieli lepsze perspektywy za granicą ? Kto to powiedział, że w dzisiejszych czasach, nie można się przywiązywać do jednego miejsca pracy, musimy być mobilni ? Odnośnie aborcji, może chodzi o furtkę aby się swobodnie pie.....ć ?

5 godzin temu, mirro napisał:

A naród który molestuje własne dzieci?    

Oczywiście mówisz o wszystkich grupach zawodowych ? Czy o jednej konkretnej ?

4 godziny temu, mirro napisał:

Za to bardzo ostrożnie podchodzę tak do gloryfikowania ludzi, jak i potępiania ich totalnego. Za to oczekuję reakcji ludzi na zło. Jeżeli nie reagują, a pieprzą np o dobru Kościoła, to we mnie sprzymierzeńca nie znajdą. 

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Staszek ale sprawa się już przedawniła, nic się nie stało.

Opublikowano

dsbh - seks ludzki w odróżnieniu od zwierzęcego powiązany jest ze zgodą i przyjemnością. Zasadniczo znaczy to tyle, że tak samo jak chce Ci się pić - nie pijesz byle czego tak sam gdy chce Ci się ru..ć byle czego nie weźmiesz. Będąc przeciw urągasz własnemu człowieczeństwu. Teza o swobodnym pieprzeniu się do ponownego przemyślenia...

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zasadniczo znaczy to tyle, że tak samo jak chce Ci się pić - nie pijesz byle czego tak sam gdy chce Ci się ru..ć byle czego nie weźmiesz.

no jak sie napijesz to wtedy patrzysz żeby tylko na drzewo nie uciekło 

Opublikowano

Bo tam o te chore dzieci najmniej chodzi,taka prawda. Wystarczy spojrzeć na transparenty na tych marszach aby się przerazić.

Opublikowano

Nievteraz bo 30 lat conajmniej no i niewiem już czy czasem nie trzeba recepty .... Z dnia po wówczas robi się tydzień a to już bez sensu. Są rozmaite środki aczkolwiek cały episkopat ma od nich potargane wątroby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v