Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy okazji powraca problem stawiania zarzutu działania w zorganizowanej grupie przestępczej, który to usilnie próbują udokumentować. Jeżeli nie znajdą trzech osób, to sprawa upada. W zasadzie rozumiem Giertycha, bo facet czeka co wypłynie. I kolejna sprawa to taka, że jeżeli przesłuchają pozostałych i ci będą mieli postawione zarzuty, jak Giertych, to ich zeznań nie bierze się pod uwagę jako materiału przeciw Giertychowi. Tu kółko się zamyka a raczej rumakowanie prokuratury.

Opublikowano (edytowane)

@agrest nie wiem ile osób popełniło samobójstwo po katastrofie smoleńskiej. Ale jeśli patrząc na to co piszecie o Giertychu, ze coś ma za uszami skoro udaje lub się rozchorował. To co powiedzieć o Sasinie odpowiedzialnym za organizację lotu z ramienia kancelarii prezydenta? Który udał się do psychiatryka.

Co do Blidy no cóż ja nie mówię, ze oni coś Giertychowi zrobili. Ale jeśli coś mu się stanie wielu może tak powiedzieć i to porównać. A porównania będą również do putinowskiej Rosji.

@mirro Ja myślę, ze tu nie chodzi o samego Giertycha tylko o możliwość przeszukania jego kancelarii i mieszkania. Tu chodzi o to by sprawdzić co mógł mieć na sprawy w których umoczeni są Kaczyński i Morawiecki. Być może Kaczyński planuje przekazanie schedy Morawieckiemu. I chce wyczyścić ewentualne zagrożenia dla siebie jak i dla Morawieckiego.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Bez względu co się stanie on już jest i będzie uznany za ofiarę totalitaryzmu pisu.  I każdy następny wpływowy człowiek, choćby było nagranie z popełnieniem morderstwa czy brania łapówy do ręki takąż ofiarą będzie.  

Żeby tak nie było trzeba by mieć ten fajny gadżet z Facetów w czerni. Pstryknąć po oczach i wyzerować wszystko. Zacząć od nowa.

Teraz są dwa obozy w społeczeństwie gotowe ruszyć na siebie . Podziały są tak głębokie że pokolenie na zakopanie topora to mało.

Opublikowano (edytowane)

Na pewno nie był tak głupi żeby to mogli skasować bo jego współpracownicy też to mają....

Agrest jak myślisz ta pani też zmysla? 

"Hanna Machińska, zastępczyni RPO, tłumaczyła w rozmowie z TVN24, że z Romanem Giertychem spotkała się dwa razy - pierwszy raz w obecności agentów CBA. Dopiero za drugim razem, po tym, jak wytłumaczyła prokuratorowi, że pozwala na to ustawa o Rzeczniku Praw Obywatela, pozwolono jej spotkać się z prawnikiem w cztery oczy. Jej zdaniem, przesłuchanie i przedstawienie zarzutów nie powinno się odbyć, bo Giertych jest w bardzo ciężkim stanie. W ogóle mnie nie poznał za pierwszym razem - stwierdziła. Powiedział, że zdarzyła mu się sytuacja niesłychana, że nigdy w życiu nie zemdlał, że znalazł się w łazience w mieszkaniu razem z agentem i następnie, cytuję: on coś zrobił, straciłem przytomność i nie wiem co się dalej stało. Obudziłem się dopiero w szpitalu - dodała" 

Się pisowskie metody wylewają 😋😂

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26406062,obronca-giertycha-informuje-o-grozbach-telefonicznych-zadzwonil.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=10199882

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

I tylko pokazujesz że jesteście za bezkarnością, czyli macie coś za uszami, uczciwy człowiek nie boi się sprawdzania.   :P

A tym bardziej nie zapada na zdrowiu przed spotkaniem z prokuratorem.   xD  Głośniej krzyczcie, może odejdą w ogóle od karania.    :P

Dopowiadasz sobie obsesyjnie że jeśli ktoś nie mysli jak sfrustrowany niespełniony PISowski gołodupiec to musi miec coś za uszami. Własnie o takiej kurwicznej mentalnosci PISałem. Podejrzewać każdego kto coś wiecej osiągnął bo przecież  jak się jest nierobem i gamoniem  to kazdego lepszego od siebie trzeba zgnoić . Nie jest ważne ze pracuje nocami,  chce się rozwijać, dzierżawi ziemie , dokupuje gratów, wprowadza noew technologie i towszystko przynosi efekty. Ważne że ma a zawistny nierób  nie ma . Nie jest istotne  że nierób jest leniwym głupkiem który zamiast  sie brać do roboty ogląda TVPis z podejzliwymi teoriami i zazdrości tym co maja. Nie widzi  że zapieprzają , myślą,  wiedzą czego chcą ,dążą do czegoś i to realizują, tylko to że maja a to jest z gruntu podejrzane. 

Jak sobie zyczysz możesz nasłać na mnie kontrolę US i gówno znajdą. Wszystko robię z max korzyścia dla siebie w ramach obowiązującyhc przpisów i moga mi naskoczyć. Niestety jak ktos ciemny to nie wie jakie mozliwości daje obowiazujące prawo i mu się to wydaje podejrzane.

1 godzinę temu, ogarek napisał:

Przypominam że jest domniema  niewinności w polskim prawie..... 

Nie dla PISowca. Oni wiedzą że ktos jest winny a jak go nie wsadzą do paki to przez złe sady. Mentalnośc jak za bolszewickiej rewolucji.

I za bardzo uwierzyli PiSowi że będą dzięki ustawie bezkarni,  teraz PiSowi się jednak odwidziało,    :P  będzie  zamykał.  xD

Zamykac to oni sobie moga kopalnie.

1 godzinę temu, ogarek napisał:

Nie robi się takiego cyrku... Tylko normalnie wzywa delikwenta i stawia zarzuty.... To jest adwokat a nie oprych który wyciągnie broń 

Ty bardziej że to stara sprawa sprzed lat 

Chleba i igrzysk - zasada działajaca od tysiecy lat. Zrobili show dla zawistnych nierobów utwalając im obraz złej kasty osaczającej dobry naród który dziaduje nie dlatego że gamonie ale przez takich Giertychów. 

A tam, szkoda nawet gadać na ten temat, facet dobrze wie co robi i wie ile ma do stracenia, nie jedno jeszcze wywinie.

Idealna ilistracja tego co napisałem powyżej. Z góry wiadomo że nakradł i udaje. Lud nie ma zadnych wątpliwości, wie lepiej i wydaje wyroki. Towarzysz Lenin byłby z was dumny. 

Opublikowano (edytowane)

na argument  jakoby - "uczciwy nie boi się kontroli" - można cały wykład napisać i tylko pokrótce.

Głoszący taką tezę przede wszystkim chciałby być lub jest nawet tym kontrolującym i tego argumentu często używają szamani dowolnych wyznań/religii i podobne kreatury przez  które te tezy są wykorzystywane do uzasadnienia władzy. Jest to może nawet podświadome samookreślenie najczęściej trafne.
Jest takie coś - po czym poznać złodzieja? a no po ilości kłódek w jego obejściu bo tylko u złodzieja jest ich nadmiar po za granicą sensu.

drugim aspektem od strony kontrolowanego jest nawet w prawie zapisane a w westernach i podobnych szmirach nadużywane - czy zarzucasz mi kłamstwo? - co jest wystarczającym powodem do uznania aby łeb oskarżycielowi rozwalić i nawet usprawiedliwia taką reakcję.

Uczciwy czy nie ; nikt nie lubi jak nad nim ktoś stoi i wiele rzeczy z tego powodu zaniechano w tym i w gospodarce czego sam przykład nawet u siebie.... gdzie zdało by się zarejestrować pewną działalność gospodarczą ale świadomość konieczności użerania się z urzędasami wystarczyła abyśmy tego nie robili wcale bo była by to działalność wdrożeniowa gdzie sami nie znamy jej jeszcze efektów a tym bardziej gdyby doliczyć do tego utrudnienie ze strony niespójnych przepisów, niekompetencji owego "kontrolera' (bo jeszcze nikt nie może mieć takowych kompetencji wszak eksperyment/wdrozenie) jak też tego kontrolera pazerności na ew łapówki bo w układzie kontroli jedna dowolna ze stron wystarczy że jest nieuczciwa i kontrola z dbania o rzetelność przeradza się w patologię.
Nawet jako najuczciwszy kontrolowany muszę się liczyć że kontroler uczciwy nie będzie i wolę "oszczędzić" takiej społeczności własnych usług do minimum jeśli ona jest z założenia podejrzliwa i z góry oskarża mnie o próbę  oszustwa.
kontrolujcie sobie zatem, tylko co? bo już za co was utrzymać to martwcie się sami bo ja was utrzymywać nie zamierzam nawet kosztem własnej nędzy jeśli w końcu zaniecham wszystkiego co by....

Powiem tak - chcesz kontrolować co robię to może zrób to sobie sam i pokaż jak powinno być dobrze

i dla tego społeczeństwa z nadmiarem wszelkiej maści kontrolerów zawsze marnie kończą bo w końcu nie ma czego kontrolować.

1 godzinę temu, witejus napisał:

nadzorcę niewolników z plantacji buraków ogarnęła wściekłość bo wytrącono mu bat z ręki i tylko pięściami wymachuje w bezsilnej wściekłości:D

ależ właśnie ten nadzorca był tylko jeszcze jednym rodzajem kontrolera

PS
Ty jeszcze buraki - sądzisz że się "niewolnikami" robi? z jakiej epoki "nadajesz"? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@ogarek przyznam że wogóle nie śledzę sprawy Giertycha. O całej sprawie dowiedziałem się przeglądając forum. 

Ale dziwi mnie to że zażartowałem sobie że został otruty i nagle zaczęliście szukać informacji na ten temat. I odziwo takowe są.

Ale powtórzę, choćby  był winny to i tak zostanie uznany za ofiarę, jak każda inna osoba ze świecznika posądzona za kradzież wyłudzenie czy co innego za czasów panowania Pis

Oczywiście przy zmianie władzy będzie to samo, zamienią się rolami.

Opublikowano

Nikt niczego nie szukał to krąży od paru dni.... A ze nie jesteś w temacie to poczytaj i sam ocen... 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.10.2020 o 04:52, dysydent napisał:

a Giertycha uderzyli bo wiedzą że On ma nie zbyt dobry odbiór społeczny i przyznajcie się wielu że pierwszym odczuciem na info o tym że chłopisko zasłabło nie było współczucie a coś typu komentarza - nie dość że "wesoły Romek" to jeszcze "Pepik symulant" :P
już pomijając że nie mniejsze kanalie montował
y to wszystko o ile nie większe

u mnie na razie zużycie chrupek wzrasta bo świnie wzajem się gryźć zaczynają,

pragnę zauważyć że symulanctwo ja pierwszy podrzuciłem i tylko że ja w formie kpiny (w zasadzie powinienem kursywą) i dopiero dzisiaj mamy oficjalne i całkiem poważne sugestie prokuratury które nota bene świadczą o stronniczości założonej tejże bo na taki.. to akurat oskarżenie dowodów żadnych mieć nie można no bo jakie?

Być może wpiszę się tu w narrację pisowskiej propagandy ale i ona (jak każda legenda :P ) niesie ziarno prawdy
Otóż czy wybierając zawód księdza, polityka czy prawnika osobnik zamierza pracować twórczo a już tym bardziej fizycznie?

No tak "niebieskie ptaki" i w piśmie świętym należą... ich istnienie jest uzasadnione
tyle że ja nie uznaję bezsprzeczności zapisów i w tym konglomeracie różnych aspektów kształtowania filozofii cywilizacji i nie zawaham się podważyć czegokolwiek w dowolnej ideologii jeśli jest to sprzeczne z logiką i elementarnymi prawami Przyrody
Oczywiście nie neguję że w tej Przyrodzie pasożyty mają swoje miejsce w ekosystemie ale nazywajmy je tak jak na to zasługują.

Giertych kontra władza to jest akurat wojna pasożytów o miejsce na żywicielu i ja jako.. jest mi absolutnie obojętny jej wynik po za jednym - żaden z tych pasożytów nie powinien wyjść z niej żywy a przynajmniej silniejszy.
a czy ja się upieram że nie jestem utopistą? :P

- jeżeli chcecie istnieć poważnie na scenie politycznej to wywalcie tego pajaca co myli program publicystyczny z blokiem reklamowym. Z resztą kto dzisiaj czyta książki tak że nie dość że wyszedł na wywrotowca to jeszcze na głupka oszołoma męczennika utopionego razem ze swoimi argumentami których nie sposób teraz ocenić czy były słuszne.
Ja podejrzewam że nie ma takowych po za tym że cov to wymysł prodyktatorski rządów całej planety ale dlaczego tego sam nie jest w stanie udowodnić i ... wystarczy bo wiadomo o co mi chodzi
Konfederacja NIGDY nie będzie znaczącą siłą polityczną z takimi "oryginałami" bo "byle pierwszy lepszy PiS" sobie poradzi z takimi..
https://wpolityce.pl/polityka/522351-braun-zostal-wylaczony-w-tvp-info-ostatni-raz-prosze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

mirro - lecą na grupę, stawiają zarzuty z różnymi kwotami i trąbią o rozwojowej sprawie. Jak sędzia zaczyna łapać się o co chodzi dobierają oskarżonych. W tzw. międzyczasie żonglują sobie instytucją świadka koronnego... Może tak być?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Ty jeszcze buraki - sądzisz że się "niewolnikami" robi? z jakiej epoki "nadajesz"? ;)

to nie było do Ciebie tylko piętro wyżej,może pisz treściwiej a zrozumiale bo z tego zdania to nie bardzo wiem o co chodzi

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

lakoniczność Twoich wpisów jest wręcz Twoim "stylem" i niewątpliwą zaletą
zawsze jednak ryzyko przy zbytniej niewłaściwego/niepełnego zrozumienia i to mi się - chyba już nie pierwszy raz - przytrafiło

na razie tyle bo m.. nam kto jeszcze wskoczy między posty

aaa. moje zdanie? no właśnie gdyby Twój wpis się odnosil do mojego to niewiele więcej warto w komentarzu by dopisywać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
33 minuty temu, DTaras napisał:

mirro - lecą na grupę, stawiają zarzuty z różnymi kwotami i trąbią o rozwojowej sprawie. Jak sędzia zaczyna łapać się o co chodzi dobierają oskarżonych. W tzw. międzyczasie żonglują sobie instytucją świadka koronnego... Może tak być?

Może tak być. Tylko mają nie takiego przeciwnika. Chyba że ktoś w firmie nie kojarzy faktów, typu zatrzymanie Giertycha dzień przed jego wystąpieniem w sądzie jako prawnik Czarneckiego. Jeżeli to ma być sposób na opóźnienie tego cyrku, to chyba odniosą przeciwny skutek. Sędziowie też mają życie prywatne i to co wyczytają jakiś minimalny wpływ, ale jednak ma na ich decyzje. Jeżeli CBA zgarnęło materiały dotyczące Czarneckiego a stanowiące tajemnicę obrony, to ugotowali się na samym początku. Środowisko prawnicze stanie na głowie aby im dokopać.

Opublikowano (edytowane)

w środowisku prawniczym są też i tacy "radziwiłłowie" sienkiewiczowscy którzy na brudnych rozgrywkach zechcą udrzeć "jak największy kawał sukna" "polskiej praworządności" i zanosi się na bardzo "ciekawe..."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tych które tu powyżej kilka osób tłumaczyło. Nawet jak ktoś jest nie winny zatrzymanie skucie w kajdanki, przeszukanie biura i domu mogło wywołać stres, który mógł przyspieszyć coś co mogło się stać za kilka dni. Jak to było czas pokaże. Ale dla mnie ta sprawa nie jest tak łatwa w ocenie jak dla wielu z was. Bo Giertych brał i bierze udział w sprawach, które obciążając Kaczyńskiego i Morawieckiego. A wiemy wszyscy, że Kaczyński do korowania afer ma talent. Wiemy też, ze jak dotąd pis tych wszystkich znanych z polityki co aresztował to zaraz wychodzili. A wszędzie było to robione w asyście kamer.

Nie oceniam ale według mnie, mecenas który reprezentuje osoby z t.z.w. świecznika, powinien znać prawo na wylot i procedury przeszukania na przykład. Stan zdrowia jest sprawą prywatną, jeżeli jednak rodzina sama o tym informuje, to klienci mecenasa powinni szukać sobie nowego adwokata, bo ten będzie mógł wrócić do zawodu za kilkanaście miesięcy albo w ogóle. Ktoś tu pisał chyba, że zatrzymany powinien zostać o tym poinformowany, a nie w ten sposób powinno to przebiegać. No najlepiej aby miesiąc przed dostał wiadomość, że CBA zaprasza go do siebie, na ten i na ten dzień i żeby dostarczył dokumenty ,które CBA interesują 🤣. Tutaj można się doczepić, jedynie do nagłośnienia sprawy. Zrobił się duży szum z tego a co wyjdzie czas pokaże. I całe przeszukanie powinno zostać nagrywane, łącznie z wizytą w łazience, tak aby nikt się nie mógł doczepić do łamania procedur.

A tu z innej beczki, "hojność" byłego prezydenta.

https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/tak-walesa-potraktowal-zebrzaca-dziewczynke-po-wszystkim-poszedl-do-komunii-film-aa-5a7v-MBdT-fgwd.html

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Nie oceniam ale według mnie, mecenas który reprezentuje osoby z t.z.w. świecznika, powinien znać prawo na wylot i procedury przeszukania na przykład. Stan zdrowia jest sprawą prywatną,

A oczywiście że prywatną. Do momentu wejścia CBA do jego chałupy. Od tej chwili za wszystko odpowiada dowodzący akcją. Tak za zabezpieczenie terenu przed wejściem bądź wyjściem osób trzecich, jak i za stan osób już zastanych. 

Opublikowano

Dlatego wszystko powinno być udokumentowane, tak aby nikt się nie doczepił, że przy przeszukaniu były nieprawidłowości. Poza tym CBA samo z siebie nie może chyba udzielać informacji mediom o stanie zdrowia osób podejrzanych a o to mi głównie chodziło.

Opublikowano (edytowane)

https://spidersweb.pl/2020/10/iphone-12-cena-ile-dni-pracy.html

no to jeszcze pasowało by zapytać - ile będziemy musieli pracować aby zarobić na kolejny produkt made in USA?
https://www.money.pl/gospodarka/elektrownia-jadrowa-w-polsce-w-poniedzialek-rzad-ma-podpisac-umowe-z-usa-6565615790578336a.html

no i czy energia z tych "amerykańskich elektrowni" nie będzie tak samo wyceniana jak wszystko co "amerykańskie" choćby nawet jak te "wieśMacki" było w chińskich fabrykach sklecone?

można skojarzyć z "paciorkami szklanymi" za złoto o czym kilka stron temu w tym temacie ktoś pisał.

o, i jeszcze "żabojady" kupują PEKAES
czy to w ramach tej deklarowanej "repolonizacji"? :P
już TP SA kupili i mamy jednego z najdroższych w cenach i najgorszych w jakości usług operatora sieci informacyjnych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

o, i jeszcze "żabojady" kupują PEKAES
czy to w ramach tej deklarowanej "repolonizacji"? :P

Nie, to w ramach przywracania kursów PKS do zapomnianych wiosek.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v