Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się rządowi nie podoba że rolnicy protestują i jeżdżą traktorami, to niech urządzą kontr-protest.  Niech wyjadą samochodami rządowymi, oflagują się i protestują przeciwko protestowi. To wolny kraj, każdy ma prawo.😂

https://www.agrofoto.pl/fakty/protesty-rolnicze-blokady-i-obornik-pod-biurem-poselskim,100033.html

"Do protestujących wyszedł przedstawiciel Antoniego Macierewicza i zachęcał do spotkania się z posłem w przyszłym tygodniu."😂

A już myślałem że wszystko widziałem. A tu, Pan Antonii w roli mediatora i do rany przyłóż kumpla rolnika

Opublikowano

M.in. 10 czerwca odbyły się protesty/blokady dróg organizowane przez urzędników IW w związku z niskimi płacami kształtującymi się od 1900 zł na rękę. Efektem miały być częściowe podwyżki oraz nowe  etaty https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/2600-etatow-dla-lekarzy-weterynarii-co-z-podwyzkami/

Z racji deficytu w budżecie zdecydowali się pewnie na wolontariat  dla tej branży w postaci aktywistów a wpływy do budżetu ekstra od samego rolnika zostaną wyegzekwowane.  

16.01.2020: https://www.dziennikwschodni.pl/polityka/organizacje-nie-beda-mogly-ratowac-zwierzat-przed-oprawcami-taki-projekt-ustawy-zaproponowal-lubelski-polityk,n,1000258493.html 

- Od ograniczania praw nie jest nawet najlepsza organizacja społeczna. Takie organizacje powinny wskazywać, gdzie dzieje się krzywda, ale od oceny czy taka krzywda rzeczywiście się dzieje są organy państwa, czyli lekarze weterynarii. Zwierzęta powinny być odbierane od właściciela na podstawie decyzji administracyjnej. To nie są produkty np. telefony, które nie mają uczuć. W przypadku odebrania od właściciela zwierzęcia, cierpi zarówno on sam, jak również samo zwierzę - mówi Jarosław Sachajko.

Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał:

A jakie to ma znaczenie? Protestują przecież przeciw polityce własnego rządu a nie Brukseli.

Za dotacje z funduszy unijnych kupiłeś maszyny, co roku dostajesz unijne dopłaty bezpośrednie,powiedz która branża tyle dostaje ?

53 minuty temu, mirro napisał:

A jakie to ma znaczenie? Protestują przecież przeciw polityce własnego rządu a nie Brukseli.

Za dotacje z funduszy unijnych kupiłeś maszyny, co roku dostajesz unijne dopłaty bezpośrednie,powiedz która branża tyle dostaje ?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

tak naprawde to miasta nic rolnik nie obchodzi  , jak nie wyprodukują w polsce to zagrnicą ma być towar na pułkach i koniec , a czy on z polski czy z niemiec czy z ukrainy to nieważne 

Bardzo to upraszczasz. Można by zapytać czy rolnika obchodzi miastowy? Czy rolnik kupuje polski sprzęt rolniczy czy np środki ochrony roślin produkowane przeważnie w miastach przez głównie mieszkańców miast. Nie. Każdy kupuje co chce.

Miasto się tylko z rolnika śmieje jak się dał wydymać będąc naiwnym.

Opublikowano
11 minut temu, fliegl napisał:

Dotacje są formą premii tak jak na etacie masz stałą pensję ale kiedy dostajesz premię to chyba dobrze co nie. 🤨

Opublikowano (edytowane)

zarówno mie miastowy nie obchodzi ani ja miastowego , jedne z popularniejszych lodów w polsce big milk , produkowany chyba w holandi .a samo polskie rolnictwo np . nasiona firmy LG z francji nawóz z ULTRA ze wschodu , opryski od firmy bayer z niemiec , uprawiane konkslajdem z danni ciągnietym przez john dere z francji tylko polski ............... operator za kierownicą          tak upraszczam ale jestem za wolnym przepływem towarów ,  niech konsument sam wybiera , ale ta konkurencja ma być na równych zasadach 

52 minuty temu, mirro napisał:

Jak się rządowi nie podoba że rolnicy protestują i jeżdżą traktorami, to niech urządzą kontr-protest.  Niech wyjadą samochodami rządowymi, oflagują się i protestują przeciwko protestowi. To wolny kraj, każdy ma prawo.😂

https://www.agrofoto.pl/fakty/protesty-rolnicze-blokady-i-obornik-pod-biurem-poselskim,100033.html

"Do protestujących wyszedł przedstawiciel Antoniego Macierewicza i zachęcał do spotkania się z posłem w przyszłym tygodniu."😂

A już myślałem że wszystko widziałem. A tu, Pan Antonii w roli mediatora i do rany przyłóż kumpla rolnika

to w takim razie powinni byli pracownicy ursusa wyjść na kontr demonstracje😉

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To jest dopiero pokaz jak sie wyprowadza piniądz z kraju, a potem beczy że ni ma .

Jak tak można, jak tak można wychodować na polskiej ziemi i wyprowadzić z kraju.

Screenshot_20201007-142020.jpg

Rysiek faryzeuszu jeden.....

Opublikowano (edytowane)

@jarecki skoro jesteś za wolnym przepływem towarów to po co tłumaczysz, ze miastowy ma rolnika gdzieś gdy pisze o tym jak pis wydymał rolnika i miastowi się z niego śmieją. Prawda jest taka, ze każdy rolnik czy miastowy kupuje co mu pasuje. I nie chodzi o to, ze miastowy ma rolnika gdzieś. Tylko się śmieje jak się rolnik dał wydymać tak jak górnik zresztą. A wy to widzicie i tłumaczycie, ze ktoś ma kogoś gdzieś bo wam głupio, ze was wydymali ci za którymi tu tak obstajecie.

Tak jak z górnikami. Jak pis był w opozycji to górnicy na każde zawołanie jechali demolować stolicę czy biurowiec JSW bo coś byle co rząd nie tak zrobił. Jak rząd pis powiedział w prost, ze będzie zamykał kopalnie to górnicy jak myszki pod miotłą.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, szmergiel napisał:

wieczorem to sie bedzie tu dzialo jak wroca ci co johnami pojechali na zbiorke.ps.wczoraj tu ktos pisal zeby najlepszymi maszynami nie jezdzic i wystarczy na interii popatrzec czym pojechali.napatrzy sie znow miasto na johny po 200-300tys i bedzie pomstowac .tak jak ostatnio zreszta ,historia zatacza kolo,postoja w kolku ,poodgrazaja sie i do domu wroca. historia

Najbardziej  to  jęczą ci  którzy  nie  pojechali  tylko   trzymali  za  krowi  cycek   cały dziń

Miało byś  wielkie  powstanie  chłopskie  zresztą  które  to  już  z kolei  🤔   miała  Polska  stanąć  dziś   no  i  kicha  nie udało  się  to  wielkie  zjednoczenie  🤣😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, fliegl napisał:

Ani jednej maszyny nie kupiłem za dotacje z funduszy. Dopłaty w ogóle mnie nie interesują, ten temat pozostawiam właścicielom gruntów. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, soltys48 napisał:

Widział widział, nawet mu napisałem żeby się rolnikiem nie tytułował bo jest zwykłą wiejską gnidą

Tak  bo kto  się  nie  zgadza  z twoimi  poglądami  to  jest  ,,jest zwykłą wiejską gnidą,,   

Nie  dziwota  że  cie  spier*olili  ze stanowiska  sołtysa 

120747572_4769777116367551_7413704647499

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał:

A jakie to są fundusze unijne?wysyłamy im w uj kasy jako składki członkowskie a oni oddalają tą kasę i dorzucaja cukierka. W zamian za to mówią na co możemy je wydać . A od teraz my im dajemy cukierka bo ładnie mówią i w dodatku tniemy lasy na tony papierów i podanie o podanie podania 

Dlatego trzeba brać co dają  bo inaczej to frajerstwo

48 minut temu, Denwer napisał:

Najbardziej  to  jęczą ci  którzy  nie  pojechali  tylko   trzymali  za  krowi  cycek   cały dziń

Miało byś  wielkie  powstanie  chłopskie  zresztą  które  to  już  z kolei  🤔   miała  Polska  stanąć  dziś   no  i  kicha  nie udało  się  to  wielkie  zjednoczenie  🤣😂

Niezależnie od tego co się wydarzy - zawsze PISowska narracja.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Sołtys to funkcja, nie stanowisko.

No  racja👍.   Spier*olili  go  z  tej  zaszczytnej  wiejskiej funkcji 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Przecież nikt cię nie zmusił do głosowania na PiS sam poszedłeś

Opublikowano (edytowane)

patrzylem na youtubie co powrzucali filmy to te dzisiejsze protesty to jakas namiastka tego to bylo kilka lat temu.po kilka traktorow pojechalo i tyle.obiektywnie to niewiem czy ktos to w skali kraju nawet zauwazyl

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

A co masz mówić jako zatwardziały PISowiec........

Mozesz zdradzić jak to robisz że na nikogo nie pracujesz?

4 minuty temu, Denwer napisał:

120629171_4769898646355398_6429068633975

A wszystko z pieniedzy które wcześniej ludziom zabrali

Tyle dobrego minister zrobił , kulawy go wyrzucił na pysk a ty i tak Jarusia popierasz. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

tak naprawde to miasta nic rolnik nie obchodzi  , jak nie wyprodukują w polsce to zagrnicą ma być towar na pułkach i koniec , a czy on z polski czy z niemiec czy z ukrainy to nieważne 

Rolnik prosi się o gips .

Takie piękne traktory za 300 tyś co miastowy pomarzyć może o  samochodzie za taką sumę tym bardziej podkręci nie zdrową atmosferę .

Opublikowano (edytowane)

Dopiero zabiorą. Opomiarują studnie i dowalą stawki że odechce się nawadniania. W końcu to działka Wód Polskich, a tam koniec z końcem ledwo wiążą.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Takie piękne traktory za 300 tyś co miastowy pomarzyć może o  samochodzie za taką sumę

A kto miastowemu zabrania kupić sobie taki "piękny traktor"?

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v