Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no czyli doszli do tego samego co ja. :D

4 minuty temu, dysydent napisał:

o! ja też , ja też
ale w takiej kolejności w jakiej były przyznawane - najpierw Niemcom i Francuzom

też jestem za. :D

Opublikowano

ledwo zdarzylem zrobic 10 litrow soku z malin i rosol z kury wlasnorecznie ubitej a wy tyle stron nabiliscie-podziw...

3 godziny temu, mirro napisał:

Aaaaa Janusze w sandałach to tez oddzielna płeć?:efendi2:

masz jakis problem ??ja nosze sandaly i skarpety do nich i jestem z tego dumny

1 godzinę temu, szmergiel napisał:

bardzo prosto ci odpowiem,od wiekow  czyms w leb i nozem. uboj bez ogluszania jest tylko praktykowany w islamie i judaiznie wiec jakos na terenach europy raczej znikomy.

ps.jezeli masz jakies zrodla ze bylo inaczej to chetnie poczytam

problem jest taki ze od wiekow ludzie jedli mieso pare razy w roku a teraz pare razy nie jedza, no i bylo ich troche mniej -efekt skali to sie nazywa

14 minut temu, szmergiel napisał:

byłem. świnie widziałem też dostawaly prądem  przez takie szczypce a byk strzał z naboju

tak to wyglada do dzisiaj-przynajmniej na kilku ubojniach ktore odwiedzam, bo juz niewiele ich zostalo, przedtem kazda masarnia w nocy bila kabany a w dzien przerabiala je na lisiecka, teraz swinie wioza na orawe a stamtad wracaja poltusze- to tez ekologia i dobrostan zwierzat..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

tak to wyglada do dzisiaj-przynajmniej na kilku ubojniach ktore odwiedzam

po co po ubojniach się szwędasz?

Opublikowano
20 minut temu, szmergiel napisał:

do 2008 r mialem chodowle 

Tak dawno że pisowni zapomniałeś 

27 minut temu, galan99 napisał:

Dzik czym się żywi a ludzie się zachwycają jakie dobre mięso świnia to czyścioszek wedle dzika .

Przecie to jedno i to samo. 

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

masz jakis problem ??ja nosze sandaly i skarpety do nich i jestem z tego dumny

A masz problemy z płcią?:lol: Bo to było w konkretnym kontekście a nie ad personam.:gent:

Opublikowano (edytowane)

gdy permanentny kłamca oświadczy - ja teraz kłamię - to oznacza to tylko i wyłącznie że; kiedy indziej (nie teraz), ktoś inny (nie ten kłamca), powiedział prawdę a gdy prawdomówny takie coś oświadczy to wszystko się zgadza bo jako prawdomówny powiedział prawdę że akurat teraz skłamał czyli rzeczywiście skłamał.

co innego...
jeśli bronią wykonywania rytuału wyznaniowego wyznawcy innego wyznania dla którego ten rytuał jest barbarzyństwem a owe wyznania walczą ze sobą - to jest dopiero dylemat xD

no tego to i ja nijak nie pojmuję

w pierwszym zestawiając fakty można łatwo zdefiniować prawdziwego kłamcę
czy w drugim przypadku nie jest to dobry test na prawdziwego wyznawcę? ;)

Jakakolwiek ustawa czy to zezwalająca czy zabraniająca uboju rytualnego będzie dowodem na wyznaniowość państwa i kwestie rytuałów w państwach na prawdę świeckich nie powinny podlegać ustawodawstwu cywilnemu
w tym przypadku jedynie PRZEPISY WETERYNARYJNO SANITANE  i nic więcej bo inaczej kolejny kocioł logiczny dla filozofów i nawet do Wikipedii

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

No nie dzik wpierniczy wszystko w lesie padlinę a świnia nie .

Coś się uparł na tego dzika? Paskudne bydlę jest ale w porownaniu do świniny tego się prawie nie spożywa. 

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

eśli bronią wykonywania rytuału wyznaniowego wyznawcy innego wyznania dla którego ten rytuał jest barbarzyństwem a owe wyznania walczą ze sobą - to jest dopiero dylemat xD

Dlatego ja to nazywam "rozbijaniem gówna na atomy".

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Że co nie spożywa się na każdym weselu no prawie jest dzik podawany pieczony .

taa dzik :P patentu "Kargul&Pawlak incorp."

no przynajmniej @mirro co bystrzejsi mają ubaw za darmochę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jak tak dalej rozwoj hodowli czy chowu swin bedzie sie toczyl to za pare lat wiecej zjemy dzikow wlasnego chowu niz swin...nie tak dawno kg tuszy dzika kosztowal wiecej niz tucznika, niedawno byly po 2,5 kg ,teraz nie wiem,musze zapytac sasiada..

32 minuty temu, pafnucy napisał:

po co po ubojniach się szwędasz?

w celach zarobkowych-ktos musi je tam dostarczyc. po operacji to czas przeszly, czy wroci ?? juz nie ma z czym jezdzzic a jak potrzeba to kolega pomoze 

20 minut temu, mirro napisał:

A masz problemy z płcią?:lol: Bo to było w konkretnym kontekście a nie ad personam.:gent:

zawsze mam problemu z plcia-przeciwna.... szwagra mam janusza i moze temu .. pamietacie taki film-ballada o januszku ???  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

"szwagier" to my na młot do krokwiaków pięciokilowy mówili (dla @pafnucy dopiszę) -śmy :P
Majster ciesielski na pytanie  - dlaczego tak?- zawsze odpowiadał - "bo szwagier to najczęściej młot

no i jak się każdy raczy rozejrzeć wokół siebie... nieprawdaż?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@Denwer
ale o co chodzi z tymi jogurtami? są jakieś "męskie" jogurty czy to jakaś przenośnia?:ph34r:
makiem w prawym dolnym rogu

a
i wszystkie wpisy jedna osoba. ten sam charakter pisma
czyli to makiem to jakaś projekcja podświadomości

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

ale o co chodzi z tymi jogurtami? są jakieś "męskie" jogurty czy to jakaś przenośnia?

a skąd  jak mam to  wiedzieć 

120842047_3415938881761854_4548515616026

Opublikowano

wiem że nie wiesz tak samo jak i ja bo to tylko cytat,
pytałem co ... jak to rozumiesz? (i żadna to z mojej strony podpucha choć może trudno uwierzyć :D )
ale cytat z kogo?
czy aby nie próbował ktoś wyśmiać tym memem swoich własnych... preferencji ukrytych być może przed nim samym?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

wiem że nie wiesz

Toć  nie mam pojęcia  jakie to jogurty  ja do  Poznańskiego  liceum  nie  chodziłem   pytaj  @soltys48 on  z  wielkopolski  może  wie. 

Ja  tam osobiście  to    lubię  Monte  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v