Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A to sasin tera robi za komisję i drukuje wybory..... 🤣🤣🤣🤣🤣 No to będzie katastrofa jak w Smoleńsku.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

ogarek a tego to ja nie wiem bo sie nie zastanawiałem kto drukowanie kart zleca , kto organizuje , a bardziej o podział kompetencji , ale wybory w gminie organizuje samorząd a nie komisja wyborcza chyba , a wiec o co chodzi ? dlaczego u mie wyborów nigdy nie organizuje komisja wyborcza ? czyli co te wybory które odbywały się do tej pory powinny być nie uznane bo organizatorem był samorząd ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

A może wiesz czemu drukuje te karty nielegalnie? Skoro kto inny jest organizatoremi kto inny będzie liczył to te karty wedle starego wzoru o kant d*py i tyle.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Mimo, że beneficjentami proponowanej przez Ciebie, @mirro, organizacji są niewątpliwi fachowcy co do doręczania poczty to akronim nazwy przedstawionej przedstawionej przeze mnie bardziej pasuje do sytuacji.

ogarek - za darmo mu tego nikt nie robi. 30 mld tarczy 2.0 to zamówienia od Państwa...

Dla nielubiących TVNu. Cytat z TVN 24: "Z porannego komunikatu ministerstwa wynika, że zmarło dziewięć kolejnych osób - sześciu mężczyzn i dwie kobiety." https://tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-mapa-zakazen-wykres-248-nowych-chorych-na-covid-19-463-osoby-nie-zyja-24-kwietnia-4344739

Opublikowano

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-emilewicz-o-wyborach-mamy-klopot,nId,4458199 Nosz do nędznej kokoszki do formy przekazania i sposobu wystąpienia żadnych zastrzeżeń? Ja cierpiedolę skąd oni tych ludzi mają. Niedawno pisałem ile jest wart ten cały epuap i to chyba będzie tyle z podsumowania.

Opublikowano

Ale to trzeba całe rozpizgać i wdrożyć od strony Urzędu a nie petenta. Rozhulać obieg międzyinstytucjonarny wpierw a potem włączyć w to jednostki. Obecna forma to jedynie zbieranie informacji o kliencie.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, ogarek napisał:

A może wiesz czemu drukuje te karty nielegalnie? Skoro kto inny jest organizatoremi kto inny będzie liczył to te karty wedle starego wzoru o kant d*py i tyle.... 

Ty byś  się  idealnie   nadał  do  serialu   Świat według  Kiepskich   z  waldkiem i  ferdkiem  byście  się  dogadali 

94220694_2577665329170256_64604533423708

Edytowane przez Generał
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

racyl twoje wklejanie moze zostać zakwalifikowane pod pararaf karny , nie wklejaj czegoś czego nie rozumiesz przynajmiej wiem ze nie jesteś trolem a zwykłym durniem ,bo nawet od troli wymaga sie wyobrazni , wielokrotnie na tym forum był wklejane linki kto głosuje na którą partie i wyniki elektoratu zbytnio sie nie rózniły . jak nie rozumiesz jak wyliczany jest dług to sobie poczytaj , bo raz na jakiś czas jest on modyfikowany o wartość dolara , a paragraf o którym wspomniałem na początku to  ,, sabotaż ''                  bo pewno wykształcenie pełne  podstawowe ma z 98 % społeczenstwa 

może takie bajki opowiadać miernocie której pis nawkładał do głów że w końcu coś znaczą bo dostali bez wysiłku darmowe 500zł

Każda najmniej inteligentny człowiek rozumie że prawo nie działa wstecz a tylko zwolennikom pisu wydaje sie że prawo można uchwlaić w dowolnym momencie i będzie stosowane w każdym przypadku

Udostępniać dane byle komu, drukować karty bez podstawny prawnej czy powoływać dublerów

wczoraj taki cudaczek podobny w sklepie z częsciami rolniczymi do mnie się sapał że przyszedłem w godzinach dla seniorów tylko że taki pętak nie ma świadomości że ludzie na rencie/emeryturze z krusu nie mogą za***rdalać w polu i wystarczy życzliwe zdjęcie wysłane z kilkoma zdaniami taką rozdziamdzianą buzie nauczyło by pokory

EWWwYkzXkAAzOVb?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)

zaczyna się robić groźnie.

przeczytaj czytelniku uważnie i wyciągnij  tego swój własny wniosek

cyt-"Samorządowcy nie są od tego, by orzekać co jest legalne, a co jest nielegalne - powiedział szef Komitetu Wykonawczego PiS Krzysztof Sobolewski odnosząc się do sprzeciwu samorządowców w sprawie udostępniania Poczcie Polskiej spisów wyborców."

pora zacząć montować siłę do wywalenia na zbity pysk pisowskie totalitaryzujące coraz bardziej rozzuchwalone władzą pajace bo będzie źle.

co jest legalne lub nie decydować powinno prawo i każdy nawet żul spod piwnej budki jeśli je prawidłowo zrozumie może zadecydować czy legalnie mu mordę obito czy nie aby zgłosić to sądom o wymiar kary oprawcy jeśli nielegalnie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

yt-"Samorządowcy nie są od tego, by orzekać co jest legalne, a co jest nielegalne - powiedział szef Komitetu Wykonawczego PiS Krzysztof Sobolewski odnosząc się do sprzeciwu samorządowców w sprawie udostępniania Poczcie Polskiej spisów wyborców."

Problem  w tym, że tan pan PiS- maker nie rozumie iż administracja państwowa działa na podstawie przepisów prawa, Czyli wykonuje wsio na podstawie istniejących aktów prawnych. Administracja musi mieć kwit, bo jak nie to byle oszołom za***ie ich na metrze kwadratowym za przekroczenie uprawnień.  ( za***ie-  dla oddania formy w jakiej to się odbędzie)

A tak nawiasem , to maja tam Komitet wykonawczy, komitet polityczny ale Komitetu Zdrowego Rozsądku to się nie dorobili i pewnie mieć już nie będą.

Opublikowano

On nie rozumie bo w ministerstwie sprawiedliwości siedzi człowiek mówiący jawnie: "prawo to ja!" i zaraża tym resztę gawiedzi. Racyl - taka składnica to nie sklep detaliczny a najczęściej punkt z przewagą sprzedaży hurtowej. Trzebaby się przyjrzeć. W każdym razie tam niema godzin dla seniorów.

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

zaczyna się robić groźnie.

przeczytaj czytelniku uważnie i wyciągnij  tego swój własny wniosek

cyt-"Samorządowcy nie są od tego, by orzekać co jest legalne, a co jest nielegalne - powiedział szef Komitetu Wykonawczego PiS Krzysztof Sobolewski odnosząc się do sprzeciwu samorządowców w sprawie udostępniania Poczcie Polskiej spisów wyborców."

pora zacząć montować siłę do wywalenia na zbity pysk pisowskie totalitaryzujące coraz bardziej rozzuchwalone władzą pajace bo będzie źle.

co jest legalne lub nie decydować powinno prawo i każdy nawet żul spod piwnej budki jeśli je prawidłowo zrozumie może zadecydować czy legalnie mu mordę obito czy nie aby zgłosić to sądom o wymiar kary oprawcy jeśli nielegalnie.

teraz to nie rozbija się nie o  dane wyborców a o przebieg ,np . za 5 lat takie wybory korespondencyjne wolnym czasie uchwaliłby rzad i co wtedy takie dane to już legalne ?  tu nie chodzi  o sposób przeprowadzenia wyborów ale jedynie o tempo uchwał , żęby to było 2 lata to na spokojnie wybory korenspondencyjne możą przeprowadzić i zorganizować 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Władza samorządowa również nie jest tu bez winy a zachowanie co niektórych jest poniżej krytyki. 

Teraz ja zapytam jak Ulman. Możesz to jakoś rozwinąć? 

I chodzi mi tylko o samorządy,

Opublikowano

Rząd to nie jest od uchwalania wyborów.... wybory robi się zgodnie z konstytucja i odpowiednio wcześniej się robi ustawy itp..... 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, racyl napisał:

wczoraj taki cudaczek podobny w sklepie z częsciami rolniczymi do mnie się sapał że przyszedłem w godzinach dla seniorów tylko że taki pętak nie ma świadomości że ludzie na rencie/emeryturze z krusu nie mogą za***rdalać w polu i wystarczy życzliwe zdjęcie wysłane z kilkoma zdaniami taką rozdziamdzianą buzie nauczyło by pokory

jak pamietam to ludzie na emeryturze z krus mogą mieć do 0,5 ha . nikt im nie broni utrzymywać sprzet rolniczy i utrzymywać go w dobrym stanie , wiec nie pisz  że emeryt z  krus nie ma prawa naprawiać traktora , ma inikomu nic do tego .

5 minut temu, ogarek napisał:

Rząd to nie jest od uchwalania wyborów.... wybory robi się zgodnie z konstytucja i odpowiednio wcześniej się robi ustawy itp..... 

oo no i ztym sie zgadzam to nie rzad organizuje wybory , to co do tej pory sie działo to paranoja , wałesa , kwasniewski , komorowski , kaczynski , duda , byli wybierani w sposób nie legalny bo rzad porzez komisje wyborczą i samorząd terytorialny organizywoł wybory lub plebiscyd , 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v