Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akurat dysfunkcje seksualne nie są cechą narodową a przypadłością wszystkich istot rozdzielnopłciowych i akurat ideologia LGBT nie jest tylko polskim problemem narodowym
czym zapewne rozczaruję co niektórych "bojowników o wartości..." jakieś tam wartości rzekomo tylko zmonopo9lizowane dla Polski
tylko oby nie posuwać się do zwalczania dżumy cholerą bo zaczyna to przybierać taką właśnie formę

Opublikowano

Wróg polskich hodowców nowym ministrem rolnictwa .

Obecnego ministra rolnictwa Jana Krzysztofa Ardanowskiego zastąpi Grzegorz Puda – zwolennik zakazu uboju rytualnego i hodowli zwierząt futerkowych. Rolnicy nie dowierzają. Czy planem Prawa i Sprawiedliwości jest zwijanie polskiego rolnictwa

Pochodzący z Bielska-Białej, dotychczasowy wiceminister funduszy i polityki regionalnej Grzegorz Puda, zostanie najprawdopodobniej nowym ministrem rolnictwa. Grzegorz Puda ma 38 lat, ukończył Akademię Rolniczą w Krakowie.

W 2006, 2010 i 2014 roku uzyskał uzyskał mandat radnego miejskiego w Bielsku-Białej z list Prawa i Sprawiedliwości. W 2015 roku został wybrany na posła VIII kadencji do Sejmu z listy Prawa I Sprawiedliwości. Od lipca 2019 roku Grzegorz Puda piastował stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Inwestycji i Rozwoju, a w listopadzie objął stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Funduszy i Polityki Regionalnej. W styczniu 2020 roku został pełnomocnikiem rządu ds. Organizacji Światowego Forum Miejskiego w 2022.

Co istotne dla rolników, Grzegorz Puda jest również jedną z twarzy „Piątki Kaczyńskiego”. Głosował za przyjęciem nowelizowanej ustawy o ochronie zwierząt zakazującej ubój rytualny i hodowlę zwierząt futerkowych. Polscy hodowcy raczej nie znajdą w nowym ministrze rolnictwa sojusznika.

Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

ależ przypowieść o talentach nie ma nic wspólnego z religią a wręcz przeczy idei sprawiedliwego osądu obiecanego

Bo to nie ta. Ta ważniejsza to o właścicielu winnicy najmującym ludzi do pracy w niej. A raczej wniosek że nieważne ile pracowałeś, zapłata będzie jednakowa dla wszystkich najętych,

Opublikowano

Lgbt sranie w banie. Jak chciałem sprzedać byki w cenie jalowek bo się tak czuły chyba  to i tak wyższej kasy nie uzyskałem 😁kogutom też mówiłem nieść jajka a te nie uja.temat do bicia piany tak jak wmieszanie norki w całą 5ke . 

Opublikowano (edytowane)

akurat czegoś takiego jak ustawa zezwalająca lub zabraniająca na "ubój rytualny" powinno nie być wcale bo państwo zajmować się zaczyna kwestiami wyznaniowymi a to w samym środku Europy w dwudziestym pierwszym wieku zakrawa na wiek piętnasty a aż tyle "za Murzynami" to jeszcze nie chcę abyśmy byli bo i u większości "Murzynów" mają państwa niewyznaniowe.
Uznanie definicji "ubój rytualny" jest uznaniem samego rytuału i już calkiem szyderstwem logiki jest jakich wyznań rytuału w deklaracyjnie chrześcijańskim narodzie

Czy wy tego nie rozumiecie boście debile czy nie chcecie zrozumieć bo się ne opłaca? w sumie to drugie jeszcze gorsze
Ubój ma być przeprowadzony wedle reguł sanitarnych i humanitarnych i kropka.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, DTaras napisał:

Tym rządzi Bóg wszechmocny zatem i "szatan" jako dzieło człowieka może być jedynie interpretowany😜

I człowiek tak go zinterpretował że w końcu wytłumaczył sobie i innym iż "Szatana nie ma".:lol:

3 minuty temu, dysydent napisał:

Uznanie definicji "ubój rytualny" jest uznaniem samego rytuału i już calkiem szyderstwem logiki jest jakich wyznań rytuału w deklaracyjnie chrześcijańskim narodzie

Czy wy tego nie rozumiecie boście debile czy nie chcecie zrozumieć bo się ne opłaca? w sumie to drugie jeszcze gorsze

I może byłoby to śmieszne, gdyby nie fakt że ma być powołany gościu na stanowisko podobne do RPO, tylko z zadaniem zajmowania się obroną wartości chrześcijańskich.

Opublikowano (edytowane)

no to z cytatu jest śmieszne wręcz a to Twoje to reszta ruskiego porzekadła

Unia stosuje interpretacyjność uznaniową urzędniczą a u nas interpretacyjność wyznaniowa
wobec jednej i drugiej każdy racjonalny argument upadnie jeśli sobie tego zażyczy interpretator

- zacytuj mi jedno zdanie od najuczciwszego i najpoczciwszego czlowieka a ja go skażę na szafot za co najmniej trzy przestępstwa - jak mawiał pewien biskup

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

- zacytuj mi jedno zdanie od najuczciwszego i najpoczciwszego czlowieka a ja go skażę na szafot za co najmniej trzy przestępstwa - jak mawiał pewien biskup

Dlatego w pewnych sytuacjach widze przewagę kalibru 7,62 mm nad 5,56mm.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Demoralizują dzieci które wracają ze szkoły. Swoimi protestami zakłócają ludziom spokój. I manifestacje do niczego nie prowadzą. 

Nie dla takich wartości walczyli nasi dziadkowie i pradziadkowie. 

Widujesz ich na co dzień? U ciebie na wsi są? 

Opublikowano

W zasadzie to "trochę doklejono mu mordy", ale też święty to nie był do końca. Jedno pewne. Był skuteczny. Dlatego doceniam go jako przeciwnika. choć nie wiem czy chciałbym go mieć za sojusznika.

Opublikowano (edytowane)

jeszcze wrócę do Ministra Ardanowskiego i dla czego jestem niepocieszony zamianą na tego... zapomniałem... no tego drugiego
bo "ten drugi " właśnie będzie bronił te "pasiaste dziczki" olewając człowieka jako podmiot nadrzędny dla rolników, podmiot do wyżywienia.
https://www.donald.pl/artykuly/Ss92fbjv/minister-rolnictwa-w-tvp-czemu-warchlak-w-brzuchu-mamy-to-dziczek-a-dziecko-to-zlepek-komorek

argumenty z artykułu akurat w tym temacie są nie do podważenia przez rozsądnego człowieka. Resztki trzeźwej oceny rzeczywistości w zjednoczonej "prawicy" - ak widać - odchodzą do lamusa i do wyznaniowych oszołomów dołączają wszelkiej maści inni
a "prawica" w cudzysłowie bo taka to prawica jak ja ksiądz a bez Ardanowskiego jeszcze bardziej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Widujesz ich na co dzień? U ciebie na wsi są? 

Całe szczęście że na codzień jeszcze nie, ale coraz większych jakiś specjalnych praw się domagają więc kwestia czasu 

Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał:

akurat czegoś takiego jak ustawa zezwalająca lub zabraniająca na "ubój rytualny" powinno nie być wcale bo państwo zajmować się zaczyna kwestiami wyznaniowymi a to w samym środku Europy w dwudziestym pierwszym wieku zakrawa na wiek piętnasty a aż tyle "za Murzynami" to jeszcze nie chcę abyśmy byli bo i u większości "Murzynów" mają państwa niewyznaniowe.

Ubój ma być przeprowadzony wedle reguł sanitarnych i humanitarnych i kropka.

Ale ale powstały różne organizacje Humanitarne i typ to one dyktują warunki co i jak narzucając różne prawa dla zwierząt i nawet dla psów że ma mieć 6 00 cm łańcucha i wedle wagi psa .

Opublikowano

Te dogadanie trwa od 30 lat. To jedna wataha ale naród tego nie pojmuję i cały czas pis czy po. Jak wejdzie jakas partyjka to od razu obuchem rozbić złamać reszta do przekupienia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v