Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

smutna refleksja mnie...
przyszlo mi żyć w czasach gdzie medycynę zastępuje teologia

ten Mazan co mu sumienie medycznej wiedzy zaprzeczyło jest dalej ordynatorem?

ja bym go widział na ambonie a nie w konsylium lekarskim

czy kiedyś wszystko powraca na właściwe miejsca?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

a kto chce uczyć ideologii lgbt w szkołach?

Poseł Czarnek?:lol:

4 minuty temu, dysydent napisał:

przyszlo mi żyć w czasach gdzie medycynę zastępuje teologia

A pewnie zaraz za inne dziedziny też sie zabierze,

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Jaka teologia, to nauka. Homo to patologia 

jeśli z małej litery to się zgodzę bo prawdziwa Nauka polega na percepcji, powtarzalnym doświadczeniu na obiekcie opisywanym, Wiedzy a teologia polega tylko na Wierze i można zmyślać co się chce bez możliwości weryfikacji

no i nazmyślano że już trudno Boga od szatana odróżnić jeśli by naukowo i logicznie teologię próbować rozumieć

Opublikowano

Nie chce mi się szukać dowodów, bo takie są tylko potrzeba trochę czas. 

w sensie - dowodów na międzynarodowe współfinansowanie się środowisk LGBT?
nie trzeba bo jest to oczywiste. Każda grupa o wspólnocie interesów (cokolwiek to znaczy :P ) łączy się we współdziałaniu i można też się spodziewać że i z Polski płyną środki do innych krajów w obrębie tego środowiska
tu dowody nie potrzebne bo jest to naturalne we wszystkich spolecznościach .... jak by tu je nazwać? a nazwij jak tam chcesz

3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Nie wiem dokładnie. Pytanie czemu idziemy drogą zachodu ? Nie wszystko dobre co się świeci. 

A równości nigdy nie było i będzie. 

tu też się MUSZĘ zgodzić bo jest to prawo przyrody - prawo statystyki i prawdopodobieństwa

nawet pisma.... jednemu dano pięć a innemu jeden talent bez wytłumaczonego powodu.

Opublikowano
13 minut temu, leszek1000 napisał:

A tą hołotę co niby nie ma swoich praw. Za jaja czy co tam w gaciach mają i na Sybir drzewa przytulać. 

12 minut temu, leszek1000 napisał:

Jaka teologia, to nauka. Homo to patologia 

7 minut temu, leszek1000 napisał:

A druga kwestia jest taka, że u połowa tych ludzi na tęczowych marszach jest opłacana za granicy. 

Nie chce mi się szukać dowodów, bo takie są tylko potrzeba trochę czas. A mi się nie chcę. 

I właśnie ze względu na takie jak powyższe zaprogramowanie, ogłupienie, zastraszenie prostych ludzi przez nienawistna propagandę lewackiego zaprzaństwa ,  , zdarzają  się samobójstwa  małolatów innych orientacji. 

Jak ci to LGBTGTD zagraza? Nachodzą cie , napastują, obnażaja sie przed domem, a moze osaczają cie codziennie w spożywczaku i wtykają ulotki a botem dzwonia lika razy dziennie by cie na to LBTGDBT namówić?

Opublikowano

Religia to inna kwesta. Do kościoła coraz mnie osób chodzi. Pytanie czy kościół może coś z tym zrobić.

ależ przypowieść o talentach nie ma nic wspólnego z religią a wręcz przeczy idei sprawiedliwego osądu obiecanego
to jest obserwacja z materialnego świata statystyki podpięta tylko pod religię
jak już bardzo dawno temu pisałem i w księgach najbardziej barbarzyńskich religii jest wiele ze zwykłej obserwacyjnej mądrości i nie wszystko można negować
co jest z resztą siłą tych ksiąg do podpierania tym już reszty ideologii umożliwiającej dominację jednych nad drugimi tylko na podtwiwe wartości wydumanych przez złych ludzi czyt - sporej części szamanów wszelkich religii z chrześcijaństwem włącznie.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

I właśnie ze względu na takie jak powyższe zaprogramowanie, ogłupienie, zastraszenie prostych ludzi przez nienawistna propagandę lewackiego zaprzaństwa ,  , zdarzają  się samobójstwa  małolatów innych orientacji. 

Jak ci to LGBTGTD zagraza? Nachodzą cie , napastują, obnażaja sie przed domem, a moze osaczają cie codziennie w spożywczaku i wtykają ulotki a botem dzwonia lika razy dziennie by cie na to LBTGDBT namówić?

niektóre ruchy należy uprzedzić i atakować za wczasu. :ph34r:

Opublikowano

Dysydent - jak dla mnie "szatan" to ogniskowa zachowań nieakceptowalnych dla ogółu, działających przeciw niemu. Za to w myśli, mowie, uczynku i zaniedbaniu grozi wieczne potępienie w zamian raju bez dziewic albowiem w niebycie brak ciała. Tym rządzi Bóg wszechmocny zatem i "szatan" jako dzieło człowieka może być jedynie interpretowany😜

Opublikowano (edytowane)

szatan i Bog to tylko personifikacje kto wie czy nie tego samego
zależnie od punktu ... oczekiwania korzyści materialnych, materialnych najczęściej bo nierzadko chodzi o doczesną dominację nad innymi to się im wpaja... z resztą wystarczy tvp obejrzeć :P

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v