Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

O tym mówili już na wiosnę. Już wiosną zaplanowali drugą falę covid 19. A zaplanowali sobie ją na jesień.

Ale żeby to był początek do nowego porządku świata z rządem centralnym. haha ciekawe co na to putin, kim i chińscy komuniści, nie wspominając o królach i monarchach z całego globu i innych totalitarnych którzy mają w d. nowy porządek świata.

Nawet panie Damianku nie wiesz ze   Putin to też mason i że są  różne ryty masonerii które łączy jeden cel lecz inne drogi.. . Dlatego nie we wszystkim się zgadzają. Projekt Unia Europejska jest projektem masonskim która dąży do rozmycia granic, kultury, religii i Zmieszania narodowości i wyzbycia się katolicyzmu jako głównego wroga. Agentura masonska działa dziś prężnie w kościele czego owocem jest wrogosc ludzi do Kościoła Katolickiego co im się udało dzięki agentom (właśnie Ci pedofile nimi są). Polska słabnie bo jest sklocona i sprzedawana. Na dzisiejsze czasy rząd światowy wymyślił kowidka aby zapanował totalitaryzm.. Zabieranie są prawa człowieka. Maski to tresura przed przyjęciem czipa bez którego nic nie kupisz w sklepie. Nie dostaniesz się do lekarza itp. Jest to opisane w Biblii. To tak w dużym skrócie. No ale daje Ci gwarancję że niebawem doświadczymy ucisku jakiego jeszcze nie było.. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Z wariatami nie dyskutuję...

Ale zadam jedno pytanie? Po co to wszystko, jaki cel mają ci twoi ,,masonerzy,, pieniądze już mają, władzę chyba też, więc co im przyświeca??

Masoneria masonerią to jest jakaś dobra bajeczka dla nastolatków, może nim jesteś wierz w co chcesz, lecz z jednym to pier. jak potłuczony. PL od dekad nie miała takiego jak teraz wchodzi w jeden z najlepszych okresów a ten twierdzi że słabnie :D

Opublikowano

@damianzbr Się śmiejesz tak samo z prawdziwych Polaków jak Ci z PiSu 😉 No ale już niedługo.. Będą czasy rozliczeń prowadzone Bożą sprawiedliwością na co z niecierpliwością czekam. Pozdrawiam 😉 Mi np jest żal że taki Ty wysmiewasz się z prawdy i że staleś się lewackim popychadłem bo przeprano Ci mózg, przykre to jest i szkoda ze większość Polaków stało się takim nijakim osobnikiem przez Co Polska oslabła czyli bez patriotyzmu, bez godności.. Przykre. 

1 minutę temu, damianzbr napisał:

Z wariatami nie dyskutuję...

Ale zadam jedno pytanie? Po co to wszystko, jaki cel mają ci twoi ,,masonerzy,, pieniądze już mają, władzę chyba też, więc co im przyświeca??

Masoneria masonerią to jest jakaś dobra bajeczka dla nastolatków, może nim jesteś wierz w co chcesz, lecz z jednym to pier. jak potłuczony. PL od dekad nie miała takiego jak teraz wchodzi w jeden z najlepszych okresów a ten twierdzi że słabnie :D

Jakbys wiedział o kimś takim jak Aaron Russo to byś wiedział co oni chcą.. Zrobił wywiad ujawniając plany masonerii a potem go zabili.. (jest na YouTube) Podobnie zabili Leppera bo miał wiele haków itp 

Opublikowano (edytowane)

Ta ja lewakiem??

Zdziczałeś?

Ja jestem prawicowy w 100%. Wyznaję poglądy konserwatywne, tradycjonalne.

A przede wszystkim chcę aby była zachowana hierarchia aby taki gospodarz 15 ha nie miał nic do gadki względem takiego 150 ha. A jak ten 150 ha dodatkowo prowadzi biznes w sektorze moto to nawet wójt i pleban powinien się liczyć z jego stanowiskiem, wielmożnego chlebodawcy dla mieszkańców powiatu. Tylko Jaruś może być wyżej.

Hierarchia musi być. :D

Weź posłuchaj jagódki może ociupinkę ochłoniesz

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
4 minuty temu, tomaszmab napisał:

Zrobił wywiad ujawniając plany masonerii a potem go zabili.. (jest na YouTube) Podobnie zabili Leppera bo miał wiele haków itp 

No popatrz a Maciarewicza nie zabili. Mimo że wciągnął całe archiwum WSI, jak k**wa kokę.😂

Opublikowano (edytowane)

@damianzbrJa mam rodzinę i dzieci . Hierarchia będzie spokojnie 😉 stracisz wszystko już niebawem, spokojnie 😉 będzie hierarchia.. Już PiS mówi o przywrócenie PGRów. Ale będą jaja jak Ci co mają po 200 ha będą wywlaszczeni przez państwo.. Już animalsi mogą wejść na podwórka i zabierać np krowy. Z ziemią będzie pewnie potem to samo. 

Niedlugo wielki krach ekonomiczny  i bieda i wojna 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Nie dostaniesz się do lekarza itp. Jest to opisane w Biblii.

w którym miejscu Biblia o lekarzach napisała?

Opublikowano
22 godziny temu, jarecki napisał:

Oprócz oczu nie widzę nic niezwykłego. Tatuaż musi być przemyślany bo to decyzja na całe życie. Nie widział bym nic złego gdyby taka osoba uczyła w szkole ale w klasach starszych.

1 godzinę temu, agromatik napisał:

Czy możliwość dziedziczenia po partnerze jest jakimś specjalnym przywilejem. Para homo żyje sobie x lat razem wspólnie dbając i pomnażając swój majątek i nagle po śmierci jednego z mich do schedy po min łapska pcha tabun chętnych. Kto jest bardziej uprawniony do spadku partner czy też krewni którzy jeszcze nie tak dawno odżegnywali się od pokrewieństwa z tym zbokiem. Obecne prawo mówi że krewni, a zwykła przyzwoitość społeczna że?

To jest nic innego jak konkubinat i takie osoby powinny dziedziczyć po sobie, czy mieć dostęp do informacji medycznych partnera.

3 godziny temu, jacus napisał:

wiecie jaki jest sprawdzony sposob na rozpoznanie zmiany pogody ?? znajoma urzedniczka mi zdradzila - gdy zaczynaja sie telefony od swirow to znaczy ze idzie gleboki niz,na af to tez sie sprawdza..

Jaskółki, zachód słońca czy rosa wieczorem. Jeszcze szyszki zwiastujące zimę ale tego sposobu nie pamiętam. O to Ci chodziło 🤣 ?

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, tomaszmab napisał:

Polska ponownie może stać się Europejską potęgą, nie dajmy się zastraszyć, nie dajmy się podzielić, nie dajmy się zmanipulować.

7 godzin temu, pafnucy napisał:

potęgą w czym?

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
2 godziny temu, agromatik napisał:

Czy możliwość dziedziczenia po partnerze jest jakimś specjalnym przywilejem. Para homo żyje sobie x lat razem wspólnie dbając i pomnażając swój majątek i nagle po śmierci jednego z mich do schedy po min łapska pcha tabun chętnych. Kto jest bardziej uprawniony do spadku partner czy też krewni którzy jeszcze nie tak dawno odżegnywali się od pokrewieństwa z tym zbokiem. Obecne prawo mówi że krewni, a zwykła przyzwoitość społeczna że?

tak samo dziedziczenie po partnerze przeciwnej płci da sie to załawtwić tylko trzeba chcieć i nic nie stoi na przeszkodzie , coraz wiecej osób żyje w związku bez slubu cywilnego .

Opublikowano
4 godziny temu, tomaszmab napisał:

Jakbys wiedział o kimś takim jak Aaron Russo to byś wiedział co oni chcą.. Zrobił wywiad ujawniając plany masonerii a potem go zabili.. (jest na YouTube) Podobnie zabili Leppera bo miał wiele haków itp 

Tomasz każdy przecież wie, że politycy to masa spiskowa. To nie pierwsza i nie ostatnia śmierć-ryzyko zawodowe.  Jest temat teorie spiskowe to wrzuć coś ciekawego to poczytam w jesienne długie wieczory-lubię się bać.

28 minut temu, DTaras napisał:

Spadkobierca z ustawy ma większe prawa niż z testamentu...

Nie wiedziałam, od dłuższego czasu zbierałam się do pisania testamentu, jednym słowem nie warto fatygować się do notariusza.

Opublikowano

Myślisz o 5 letnim okresie w przypadku aktu darowizny a odnośnie testamentu nie wgłębiałam się.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, damianzbr napisał:

Ja jestem prawicowy w 100%. Wyznaję poglądy konserwatywne, tradycjonalne.

Tutaj bym z tobą polemizował i dam ci co najwyżej 50 % tej prawicowości. Człowiek o 100 % prawicowych poglądów nigdy nie poprze partii z lewicowym programem społeczno gospodarczym. Mam prawicowego kolegę. światopoglądowo i gospodarczo. On tak jak ja na rządach pisu suchej nitki nie zostawi i tak jak ja mówi, ze to komuniści.

Można by rzec, ze jesteś takim narodowym socjalistą heheh.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, pafnucy napisał:

w którym miejscu Biblia o lekarzach napisała?

9 I sprawia, że wszyscy: 
mali i wielcy, 
bogaci i biedni, 
wolni i niewolnicy 
otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 
17 i że nikt nie może kupić ni sprzedać, 
kto nie ma znamienia - 
imienia Bestii 
lub liczby jej imienia. 

Akurat o lekarzach bezpośrednio nie ma napisane ale kowid to pokazał, że juz nie można się dostać normalnie do lekarza. A potem będzie można tylko że szczepieniem (czipem) bo to o to chodzi. W Australii już normalnie premier ogłosił że będą chcieli wyszczepic 95 procent populacji. 

Co do Polskiej służby zdrowia to kiedyś na każdym ambulansie i szpitalu był znak krzyża a dziś jest wąż owinięty na lasce. Nawet nie zauważylismy kiedy i zostaliśmy sprzedani samemu diabłu!!! Dodam że największy komputer zapisujący dane o Nas jest w Brukseli i ma nazwę BEAST - Brussels Electronical Accounting Surveying Terminal czyli na Polski BESTIA.. Niedlugo będziemy jak świnie i bydło będziemy  mieli swój kod kreskowy. 

A taki @damianzbr się z tego śmieje.. No ale co zrobić. Przekona się jak już do tego dojdzie 

Opublikowano
6 minut temu, tomaszmab napisał:

9 I sprawia, że wszyscy: 
mali i wielcy, 
bogaci i biedni, 
wolni i niewolnicy 
otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 
17 i że nikt nie może kupić ni sprzedać, 
kto nie ma znamienia - 

imienia Bestii 
lub liczby jej imienia. 

Akurat to co napisałeś to chyba bardziej o samym NFZ i paszportach biometrycznych.😂 Albo raczej chipowaniu kotów przez gminę.🤣

Opublikowano

ywa - majątek ustawowo dziedziczysz w konkretnej części. Jeżeli to jest powyżej sto kilka tysia na koncie to niema problemu. Konkretne złote z groszami i git. Wszelki inny majątek trzeba wycenić bo o ile nie zachodzi siedem punktów do wydziedziczenia aby określić wartość ew. zachowku majątek musi mieć konkretną wartość. Po otwarciu testamentu jest tych pięć lat szajby. Czyli pójdzie temat z testamentu ale każdy "pokrzywdzony" będzie mógł narobić dymu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v