Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubertb napisał:

dysydent 5g to nie do końca nauka o falach radiowych. Infrastruktura 5g może okazać się dla człowieka szkodliwa a sama idea i możliwości kontroli są do tej pory mocno dyskusyjne. 

no a na czym ma polegać ta szkodliwość dla człowieka? nie na zbytnim zagęszczeniu/szumie elektromagnetycznym?
no tak
trochę i kabli w tym światłowodowych też jest potrzebnych i cementu na fundamenty masztów no i stali i nawet to już mamy tylko właśnie ideą 5G jest właśnie medium nośne dla informacji a przeważającym jednak mają być fale radiowe. Inaczej nikt tego nie kupi bo bardzo niepraktyczne ciąganie kabli np za autonomicznymi samochodami czy .... z resztą telefonia komórkowa w zasadzie to już jedyna telefonia jaka się liczy i rynkowo i funkcjonalnie.

zacytowałem bo z nowej strony

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

A to i tak dziwne, że tym razem do pionu naszego Prezydenta musiał postawić sam Donald Trump. Jakoś na razie wystarczała tylko Pani Ambasador o płomienistych włosach. A tu masz trzeba było aż samego Prezydenta USA angażować. :lol:

Ktos tu pisał że nie merdamy ogonkiem No pewnie że nie merdamy. My napieprzamy tym ogonem na prawo i lewo mało nam oczu nie wybije.:lol:

Opublikowano

Chodzi bardziej o używaną częstotliwość oraz natężenie, to może być szkodliwe. 5g zapewnia transfer 100x ale tylko w warunkach laboratorium "na powietrzu" jest dużo gorzej i nie ma z tego wymiernych korzyści. Sam interface i idea że nawet pralka i żelazko są smart jest np dla mnie nie do uniesienia.

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

no a europa powróciła do palenia na stosie podejrzanych , a podejżęnia padły na sieć 5 G  i kilka tych stosów [ masztów ] spłoneło

No. czyli Europa wraca do "judeo -chrześcijańskich" korzeni w których płonące stosy oraz wrzask palonych ofiar zajmują poczesne miejsce.:lol:

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jarecki napisał:

no a europa powróciła do palenia na stosie podejrzanych , a podejżęnia padły na sieć 5 G  i kilka tych stosów [ masztów ] spłoneło . https://cyfrowa.rp.pl/telekomunikacja/45985-seria-atakow-na-maszty-5g-w-holandii-wczesniej-byla-wielka-brytania

warto było by takich paru podpalaczy złapać i sprawdzić czy nie mają telefonów komórkowych lub wifi w domu
jedynym skutecznym sposobem walki z nowymi technologiami to nie korzystać z nich czyli nie współfinansować .
Ciekawe skąd ta ciemnota się dowiaduje który to maszt jest od 5G
czy przypadkiem nie z neta?

5 minut temu, hubertb napisał:

Chodzi bardziej o używaną częstotliwość oraz natężenie, to może być szkodliwe. 5g zapewnia transfer 100x ale tylko w warunkach laboratorium "na powietrzu" jest dużo gorzej i nie ma z tego wymiernych korzyści. Sam interface i idea że nawet pralka i żelazko są smart jest np dla mnie nie do uniesienia.

nic prostszego jak sobie zmontować lub kupić jaki detektor natężenia fal radiowych aby jednoznacznie wskazać gdzie jest ten szum zbyt głośny i omijać te rejony.
może to i jaki pomysł na biznes? nawet nie ciemnota była by klientem na takie ustrojstwa a one same nieszkodliwe bo pasywne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@hubertb Tak jest ponieważ podstawowym kryterium dla tego typu sieci jest dostępność sygnału. Ktoś zrobi badania i wyjdzie że 8 watowy nadajnik nie stanowi zagrożenia. Oczywiście wtedy tych nadajników będzie trzeba stawiać dużo i gęściej. 

2 minuty temu, dysydent napisał:

Ciekawe skąd ta ciemnota się dowiaduje który to maszt jest od 5G

Bo jak montują to zawsze pełno tam Chińczyków. A Chińczyka każdy rozpozna z daleka, bo żółty.:lol:

Opublikowano (edytowane)

a no tak
inwestor sądził że to reklama bo sam pisałem że 5G to glównie marketing i nic nowego a tu płachta na...
barany reagują na płachty? bo nie słyszałem o baranich torreadorach

chociaż zaraz toro hiszp to chyba byk a baran po hiszpańsku? muszę sprawdzić
już wiem "c(k)arnerador"  :P znaczy ten co 5G wypisuje np na masztach radiowych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale skoro ludzi głupich jest więcej to i poparcie dla głupców jest i rządzą nami głupcy.. .. To wytłumaczalne i bardzo logiczne.... 😋

Opublikowano (edytowane)

głupich jest wiecej wszak PIS miał poparcie 43% a reszta 57 % to głupki tak  ogarek napisałeś ?          a ty ogarek to chyba w tej wiekszosci , bo coś  krecisz i próbujesz sie z tej wiekszosci wymigać ?

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Więc potwierdzasz ze to ściema ze Pis ma większość 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Widzisz właśnie napisałeś jak Pis otumania swój elektorat że ma madat większości aby łamać wszelkie reguły i zasady... Brawo ty... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A to i tak dziwne, że tym razem do pionu naszego Prezydenta musiał postawić sam Donald Trump. Jakoś na razie wystarczała tylko Pani Ambasador o płomienistych włosach. A tu masz trzeba było aż samego Prezydenta USA angażować. :lol:

Ktos tu pisał że nie merdamy ogonkiem No pewnie że nie merdamy. My napieprzamy tym ogonem na prawo i lewo mało nam oczu nie wybije.:lol:

Ogonkiem to merda ten proizraelski nierząd przed Trampoliną i tymi z nad Synaju a chłop lata wokół  swego ogonka  żeby związać koniec z końcem jeżeli już jesteśmy w temacie ogonków, a ta ruda to nierządowi kreuje POlitykę zagraniczną i nie tylko?

46935636_2121655641385469_8946989757485809664_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

No. czyli Europa wraca do "judeo -chrześcijańskich" korzeni w których płonące stosy oraz wrzask palonych ofiar zajmują poczesne miejsce.:lol:

Chrześcijaństwo zneutralizowało cywilizację Słowiańską, cywilizację Azteków i Inków - teraz udławi się własną obłudą, pychą i zadawnioną ciemnotą.

17796595_10206619130955227_7645801674297590899_n[1].jpg

14717273_1764784997108361_2766063833983394284_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano (edytowane)

no @many12 nawet ze zbuka potrafi obrazki nieskażone syfem szpiegowskim powrzucać B| bo te mi ff wyświetla
oj sorry @Generał bo to z Twojego posta był obrazek facebookowy co za nim żadne skrypty się nie ciągną czyli można i rudemu zuckerbergowi podiwanić z serwera dane a on się o tym nie dowie kto ogląda
a manego to obrazki chyba w posty na af powrzucane przynajmniej te z poniższego filmika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

mirro - czy to hydraulika czy elektryka. W klasycznym ujęciu fizycznym oprócz natężenia i poziomu jest jeszcze gęstość a w powiązaniu z organizmem żywym ekspozycja. Nawet patrząc na ten temat przekroczone są poziomy ekspozycji szczególnie na pismo obrazkowe...

Jeżeli chodzi o reaktory to proponuję drugie pytanie: czy są bezpieczne?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v