Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

toć mówił że jest przeciw ustawie, a zagłosował tak jak Jarosław!

Opublikowano (edytowane)

Toć  nie głosowali  jeszcze    tylko  przekazali  do  prac  w  komisji  i  z tego co słyszałem  to odrzucili  zakaz  uboju 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
52 minuty temu, Denwer napisał:

Jakiej  zdradzie  ??

119836909_3365721470116929_7655650207670

Aaaa to zdaje się tylko część kłopotów z tą ustawą. Bo w TK sędziowie też wypieli się na Panią Prezes i stwierdzili, że nie będą orzekać wg jej wskazań. Nawet takie gwiazdy palestry jak Piotrowicz nie mogą pomóc w przełamaniu oporu.😂

@Denwer wczoraj wkleiłem fragment uzasadnienia do tego wyroku. Dotarło coś z tego do właściwej szufladki w baniaku? 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, szmergiel napisał:

pyskacz bez argumentow.

codziennie pajacu szczekasz jak pies a jak trzeba coś udowodnić to uciekasz .zwykły śmieć udający inteligenta.

Ależ się rozjuszył 🤣 Żółć cię zaleje albo jeszcze wylewu dostaniesz z tej wscieklizny. Dawaj dalej z tymi obelgami a może ci ulzy i frustracje za  marny żywot wyładujesz.

Opublikowano (edytowane)

oho . biznesman okradany wrocil.  plantator fasoli i burakow  co zusu placi 100tys na rok. hahaha.kreatura czlowieka

ps.cicho szaaa bo piniadz lubi cisze hahahhaha

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

I będziesz się dalej głupio cieszył że cię  doją i pocieszał że to dobrze bo ini maja gorzej . Po co czekac do jutra - ja kazdego dnia twierdzę że państwo lewackie PIS wyzyskuje normalnych pracowitych ludzi by gamoni i lewusów dowartościować i mieć wierny elektorat

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a PO to niby pomagało przedsiębiorczym?

jedna i ta sama banda!

tak słucham telewizorni...

@dysydent czy to początek końca prezesa?? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pewnie że ta sama więc PIS nie jest w niczym lepszy co lewicowa cześć elektoratu usilnie próbuje udowodnić.

Biurokracja i ilośc przePISów rosnie co najmniej tak samo szybko jak za poprzednich ekip. Tamci byli głupi i leniwi a ci głupi i pracowici więc jeszcze gorsi.

Opublikowano
43 minuty temu, pafnucy napisał:

a PO to niby pomagało przedsiębiorczym?

jedna i ta sama banda!

pis z koalicjantami sobie rozmawia ze 2 tygodnie i sie jakoś dogadać nie mogą  i stąd postawienie się ziobrystów a kto zamiast kaczynskiego ? może suski ? może terlecki ?   w PO  i SLD tam bym widział przywodce z szeregu bo są  a w PIS młodych ambitnych to zalązku likwidują 

Opublikowano

No juz nie obrażaj prezesa. Suski to jeden z największych głupków jacy są do dyspozycji. Prezesowi nic nie grozi bo to sekta i beda wierni jak psy bo bez niego nic sobą nie reprezentują.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

ja nie w temacie bo ani "telewizorni" nie oglądam
tak po prawdzie to nawet nie mam bo na strychu powyrzucane. Ja jestem zmarnowanym wysiłkiem całej oficjalnej propagandy bo do mnie ona zwyczajnie nie... robię uniki przed propagandą bo odruch agresji u mnie nahalność jej wywołuje to unikam jak mogę
a i neta nie czytałem już z tydzień bo mnie z grochu... znaczy fasoli nie widać i wieczorami wracałem jak górnik po szychcie co się do prysznica nie dopchał. Na koniec jakieś zaziębienie mnie jak by brało i nie chcę niczego wnioskować bo na jakiej podstawie?
może jakiego linka?

jakiś stream na żywo mnie tu w dolnym prawym rogu ekranu kompa
jakieś pszenice jak siać żeby dobrze było
U Was też ten stream się ....?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

z tego co zdołałem zrozumieć z artykułu to PiS dąży do czegoś w rodzaju autorytaryzmu i tutaj raczej grają vabank bo już i tak narosla wystarczająco w nas antypatia do urzędasów i ta broń może okazać się rykoszetem w strzelca.
Polacy nie tolerują autorytarnych rządów i trzeba tylko co .... niektórym lepiej wytłumaczyć co znaczy owa ustawa a obrócą się przeciwko swym dotychczasowym idolom.
Paradoksalnie Ziobro może ugrać na tym da siebie nieco i rzeczywiście może to być "wstępne tasowanie" przed nowym rozdaniem na polskiej scenie politycznej

Może się mylę ale takie jest moje pierwsze wrażenie.
W swoim imieniu to noż mi się otwiera w kieszeni na sam fakt pomysłu podobnej ustawy.
Socjalizm plus nacjonalizm plus ideologia światopoglądowa prawicowa plus bezkarność kacyków to tylko jeden krok do faszyzmu.
Stajemy się odwrotnością Białorusi w politycznych trendach?

Żarty - jak widać - się skończyły i z kreatury która uwierzyła w swoją ponadprzeciętność bo za szczeniaka zagrała w filmie może wyrosnąć potwór bo falszywy obraz samego siebie jeszcze nigdy nikomu nie wyszedł na dobre, ani zarozumialcowi ani jego otoczeniu. Stawianie ponad prawem urzędasa czyni z niego potwora i wroga zwykłych obywateli a wrogość rodzi wrogość i spirala już dawno ruszyła a to jest tylko jej kolejne zakole.

"nabierają rozmachu sk..."

NIC NIE TŁUMACZY ŁAMANIA POWSZECHNYCH ZASAD, stawiania się ponad nimi kogokolwiek.  a już na pewno nie covid bo jest jeszcze tyle innych plag chorób, dewiacji etc etc i jakoś nikt wcześniej... i bylo dobrze

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

"jakiś stream na żywo mnie tu w dolnym prawym rogu ekranu kompa
jakieś pszenice jak siać żeby dobrze było
U Was też ten stream się ....? "

Zgadza się  jakieś , coś wcisnąć chcą na siłę - ale to może do pizdzielskiego elektoratu tajnowojenny szyfr - może to wici albo wojenny alert?

Opublikowano
4 minuty temu, many12 napisał:

Zgadza się  jakieś , coś wcisnąć chcą na siłę - ale to może do pizdzielskiego elektoratu tajnowojenny szyfr - może to wici albo wojenny alert?

jakaś średnio udolna reklama jakieś zaprawy zapewne a jakiej?
jeszcze czego abym sprawdzał
przecież o to w tym wszystkim chodzi.

zablokowałem yt a okienko nadal mi siedzi na dole ekranu
eee tam
nie chce mi się babrać w kodzie strony i opuszczam  ten portal zanim to nie zniknie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v