Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niektórym z Was, to ja szczerze współczuję środowiska, w którym musicie żyć. Mieszkam w typowym popegeerowskimi regionie i faktycznie, po przemianach ustrojowych i upadku tychże pegieerów, masa ludzi zderzyła się z brutalną rzeczywistością i wielu z nich nie potrafiło sobie radzić w Nowym. Dziś wygląda to zupełnie inaczej. Oczywiście zdarzają się egzemplarze które sobie popijają, czy (na kapitalistyczną modę) podćpywają, ale w miejscowości w której mieszkam, liczàcej ponad 300 mieszkańców, ani w najbliższych sąsiadujących, nie odnajduję ludzi, rodzin, które żyją tylko i wyłącznie na koszt państwa, migając się od wszelkiej pracy. Dlatego raz jeszcze powtórzę, że szczerze Wam współczuję, iż na codzień, w takim społecznym bagnie żyć musicie, gdzie same nieroby, gamonie itp...szczególnie koledzy @hubertuss i @Ulman i szczęście, że nie sprawdza się tu powiedzenie, że „kto z kim przestaje...”

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szmergiel napisał:

tak tak,w koreji ,rosji i chinach najlepiej. moze dla takich co musi za nich wszystko pomyslec i zrobic ktos inny a ten tylko ma mlotkiem stukac bo na wiecej zwoje w mozgu nie pozwalaja,ot taka kura tylko ze z  jakimis prawami obywatelskimi

Poco wyjeżdżasz mi tu  z Koreą  czy Chinami  czy ja pisałem że  tam jest  lepiej ??  NIE.   Daruj sobie  takie prostackie  porównania.  Demokracja-Kapitalizm  to  patologia i upadek  cywilizacji co  każdy  kto ma  oczy  i  odrobinę  rozumu  widzi.  O  Chinach  to  @hubertuss@Ulman      pisali tutaj   że  tam  wolność.

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Demokracja-Kapitalizm  to  patologia i upadek  cywilizacji co  każdy  kto ma  oczy  i  odrobinę  rozumu  widzi. 

Iiiiiiii w związku z tym co proponujesz? Feudalizm czy może zbieractwo?😂

Opublikowano
14 godzin temu, szmergiel napisał:

zeby takie kombinacje robisc jak ktos dostaje bon to wstyd

Dlaczego?

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

tylko że system tworzą tacy sami raczej. kto darmochy nie chce? no kto?

Nie ma darmochy - żeby dać muszą zabrać.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

G*wno  prawda    takie  patologie   rodzi  demokracja.  Kapitalizm  to  jedna wielka  patologia 

Dla lewaka na pewno 

38 minut temu, jarecki napisał:

na tym 500 plus to korzystają wszyscy od sieci komórkowych przez fast fody koncząc na nauczycielach .

A jakby obniżyli podatki to by nie korzystali?

7 minut temu, Denwer napisał:

Poco wyjeżdżasz mi tu  z Koreą  czy Chinami  czy ja pisałem że  tam jest  lepiej ??  NIE.   Daruj sobie  takie prostackie  porównania.  Demokracja-Kapitalizm  to  patologia i upadek  cywilizacji co  każdy  kto ma  oczy  i  odrobinę  rozumu  widzi.  O  Chinach  to  @hubertuss@Ulman      pisali tutaj   że  tam  wolność.

Demokracja i kapitalizm się wykluczają? Niby dlaczego? Na czym ta Chińska niewola polega że takie świetne wyniki przynosi?

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Iiiiiiii w związku z tym co proponujesz? Feudalizm czy może zbieractwo?😂

Już  lepsze  zbieractwo  niż  kapitalistyczne  żebractwo 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Screenshot_20200913-091315.jpg

Osz Ty @sumek666 🤔🧐 

Teraz Rysiek boi się udzielać, bidny zamknął się w sobie i swoich czterech ścianach bez kontaktu ze światem zewnętrznym, jeszcze depresji się nabawi😒😒

Wnoszę weto i proszę o anulowanie tegoż jakże bezpodstawnie nadanego biednemu Ryśkowi ,,wiecznego punkta'' 😶😶

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj jakiś smark wypisywal do ludzi" pierdolta się " to żaden modek nie zareagował... A jak naskoczyc na Ryśka za nic to pierwsze bohatery i to pocichaczu.... 😋...

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Osz Ty @sumek666 🤔🧐 

Teraz Rysiek boi się udzielać, bidny zamknął się w sobie i swoich czterech ścianach bez kontaktu ze światem zewnętrznym, jeszcze depresji się nabawi😒😒

Wnoszę weto i proszę o anulowanie tegoż jakże bezpodstawnie nadanego biednemu Ryśkowi ,,wiecznego punkta'' 😶😶

twierdziłeś że to przeze mnie.

może jakieś przeprosiny?

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

tak naprawde Uważasz   ze za 250 zł dziecko utrzymasz ?         czytając Twoje posty raczej tak nie myslisz ale ten wpis . na tym 500 plus to korzystają wszyscy od sieci komórkowych przez fast fody koncząc na nauczycielach .

Ale to nie 500 plus ma dziecko utrzymywać. Ty nie rozumiesz co ja piszę. Dziecko mają utrzymać rodzice.. 500 plus jest po to by je wysłać na jakieś wakacje, zapisać na jakieś dodatkowe lekcje, kursy czy korepetycje, kupić mu jakieś  przybory do nauki czy choćby ten tablet, których tak ostatnio brakowało. Niestety wielu myśli tak jak ty. Dzieci dalej otrzymują minimum jakie miały przed 500 plus a dodatkowa forsa z 500 plus idzie na potrzeby rodziców w dużej mierze.

4 godziny temu, Denwer napisał:

Niema  znaczenia  ile  płacą   jeśli    bierzesz  chorobowe  a pracujesz dalej w gosp   to  jesteś  złodziej.

W  socjalizmie który był  w PL   każdy  musiał zapracować  na swój  chleb   nie  było  stand  gamoni   jakie  zrodził  KAPITALIZM .   To  są twoje marzenia skoro  o  tym  piszesz. Patologie  zrobił  KAPITALIZM  nie  socjalizm 

W socjalizmie każdy na swój chleb musiał pracować? Ty se jaja robisz? A gdzie i kiedy wymyślono powiedzenie czy się stoi czy się leży pensja się należy. Przynajmniej wiemy, ze jesteś zwolennikiem socjalizmu tak jak na przeciętnego wyborcę pis przystało. Szkoda tylko, ze nie wiesz na jakich zasadach on działał.

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

W socjalizmie każdy na swój chleb musiał pracować? Ty se jaja robisz?

To kapitalizm wymyślił social i wszelkiej maści patologię. 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

a w socjalizmie nie było patologii?

Pewnie  że  były   ale  nie  aż  takie  jak  teraz.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

dlatego socjalizm wziął się i upadł.

Nie  upadł  tylko  przemienił  się  w kapitalizm 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v