Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dadzą mu z bańkę lub dwadzieścia dotacji na badania i się zgodzi..

Dlaczego pogięło? Lepiej im zabrać kadry niż się bawić w polityczne przepychanki to raz a dwa jak Kołchozienko abdykuje i tak tu przyjadą więc lepiej na raty i potencjalnie naszych warunkach.

• Thanks 1
Opublikowano

marecek, a jak wyglada porownanie ilosci sciekow we wisle ze smieciami sprowadzanymi z zagranicy i palacymi sie co pare tygodni??? tak sobie dzisiaj przy obiedzie przelaczylem z tvp-info na tvn-24 i naszla mnie taka refleksja. 

tu scieki tam smieci-tak sie plota nasze mas-media.

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Jakie koszty transportu,

dobrze lata za darmo tylko nydza w bidnej unii 

Co roku na rynku masz angielska saletrę, w tym roku jest angielski superfosfat, z Węgier regularnie przyjeżdza saletrzak, na Litwie robią NPK a do tego całymi pociągami wchodzą transporty z Białorusi i Rosji. Kilka lat wstecz była nawet saletra z Gruzji. 

u mnie nigdzie tego niema ... 

Umiesz wykazać że ta polifoska po 2500 to był spisek Tuska przeciw biednym rolnikom czy nie?

nagrania 

Opublikowano (edytowane)

""Podkreślam, iż Telewizja Polska S.A. nigdy nie faworyzowała żadnego z kandydatów na urząd Prezydenta RP" - napisał Jacek Kurski w odpowiedzi na pismo Rzecznika Praw Obywatelskich"
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26281740,kurski-odpowiada-bodnarowi-tvp-nigdy-nie-faworyzowala-zadnego.html
za takie stwierdzenie Kurski masz u mnie w ryja bo jawnie i świadomie łżesz jak pies i obyś się nie znalazł w zasięgu mojej ręki

qwa ludzie. zróbcie coś z tym w końcu bo skończymy jeszcze gorzej jak Białoruś pod Łukaszenką!
a piszę to do ludzi PiSu bo wiem że są tam tacy którzy się ze mną zgodzą a na chwilę obecną tylko Oni są zdolni bez zbędnego bałaganu zrobić z tym porządek.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

morda w kubeł w tej sytuacji jest najbardziej dyplomatycznym i akceptowalnym zachowaniem
zignorować Bodnara bo kto to jest dzisiaj - Bodnar?

psy szczekają...
uganianie się za każdym psem rozwali karawanę bo szczekających jest zawsze więcej niż karawany.
gdzie byłeś Panie Bodnar gdy miałeś jeszcze zęby?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kurski ustalił po prostu nowy punkt neutralności TVP. Oczywiście, tak przy okazji ustalił też na ile można nagiąć obraz wydarzeń do ich rzeczywistego przebiegu. Wyszło że w zasadzie ograniczeń nie ma.😂

Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

Dlaczego pogięło? Lepiej im zabrać kadry niż się bawić w polityczne przepychanki to raz a dwa jak Kołchozienko abdykuje i tak tu przyjadą więc lepiej na raty i potencjalnie naszych warunkach.

dokładnie . 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

gdzie byłeś Panie Bodnar gdy miałeś jeszcze zęby?

bodnar w kilku sprawach przegioł , prace wykonywał w miare dobrze miał sporo interwencji bardzo dobrych i potrzebnych najlepsze . troche niepotrzebnie ocierał się o polityke w czasie swojego urzedowania .

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Kurski ustalił po prostu nowy punkt neutralności TVP. Oczywiście, tak przy okazji ustalił też na ile można nagiąć obraz wydarzeń do ich rzeczywistego przebiegu. Wyszło że w zasadzie ograniczeń nie ma.😂

Mówił prawdę i Duda wygrał a jakby nic nie mówił Trzaskowski wygrałby miażdząco . https://www.msn.com/pl-pl/news/other/kurski-o-wyborach-trzaskowski-wygra-c5-82by-mia-c5-bcd-c5-bc-c4-85co/ar-BB17eFWw

Opublikowano

Po co rolnicy głosowali na PiS? Teraz zarżną branżę futerkową, zakazem uboju rytualnego obniżą ceny żywca, kontrola weterynaryjna wlepi mandaty, bo okna w oborach za małe lub zbyt mało przejrzyste. Psów na łańcuchu nie wolno trzymać, to może i krów zakażą tak utrzymywać. Taka podzięka za te wiejskie marsze do urn. Mądrzejsi mówili,  nie głosujcie na PiS bo to lewaki, ale nikt nie słuchał. Jeszcze księża swoje dołożyli i na Dudę głosować kazali. Teraz się wszystko odbije czkawką. 

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Większość zawsze jest głupia i naiwna.

ale co głupia i naiwna ? z punktu widzenia finansowego gospodarstw domowych sytuacja jest dobra i widać to z danych gospodarki , nawet srednia cena samochodu kupowanego przez kowalskiego wzrosła przez rok i to sporo a na ulicach nie widać jakoś nowych daeewo tylko coraz czesc samochody klasy premium , ceny rosną bo kowalskiego stać na  kupno tych produktów . przeciwienstwem jest logika balcerowicza ograniczyć podasz pieniądza ludzi nie bedzie stać na produkty  to inflacja spadnie .

Opublikowano (edytowane)

No ceny rosną bo Kowalskiego stać i tenże Kowalski ma pusty kieszeń jak miał.. 😜podatki też rosną bo Kowalskiego stać? ..... A państwo tym czasem zdziadziało i 200mld deficytu i tera Kowalski będzie to płacił.... Ot ciekawa teoria życia na krechę... 😋

Jarecki... lepszych wypocin już chyba nie potrafisz zmyslic.. 🤣🤣🤣😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Ty masz jakąś chorobliwe ciągoty do ścieków. Nie ma to jak szambo, co? Może PIS przemianować na Propaganda I Szambo?

Gdzie ty tam szambo widzisz ja tam widzę karpia i  prezydenta wczasowicza Warszawy

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, ogarek napisał:

No ceny rosną bo Kowalskiego stać i tenże Kowalski ma pusty kieszeń jak miał.. 😜podatki też rosną bo Kowalskiego stać? ..... A państwo tym czasem zdziadziało i 200mld deficytu i tera Kowalski będzie to płacił.... Ot ciekawa teoria życia na krechę... 😋

Jarecki... lepszych wypocin już chyba nie potrafisz zmyslic.. 🤣🤣🤣😋

to juz mój szczyt .      jak narazie sprzedaż na straganach ulicznych w stosunku do roku ubiegłego wzrosła mimo że jest drogo a wiec nikt nie oszczedza a przynajmiej tego nie widać w mojej okolicy .           a i rosną oszednosci polaków i to jest fakt  . przez pandemie ciezko odniesc sie do wzrostu sprzedaż w cenach stałych ale do lutego tego roku był ciągły wzrost sprzedaży 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie wiem ile w tym prawdy, że prąd ma wzrosnąć o ok. 8% od 21-go roku, Panowi -przedstawiciele od fotowoltaiki oferowali kilka dni temu darmowy audyt uświadamiając, iż jeśli nie będę miała nic eco, to nie będę zwolniona z podwyżki.

https://www.fakt.pl/pieniadze/finanse/podwyzki-oplat-za-prad-oplata-mocowa-od-2021-roku/fezg7l5

https://www.money.pl/gospodarka/ceny-pradu-w-gore-rachunki-wyzsze-o-ponad-100-zl-6540157301438081a.html

Opublikowano

no niestety , ostatnio czytałem żę rolnik dostał dofinasowanie do budowy biogazowni i to niby jest ok . ale do tego prądu który wyprodukuje znowu panstwo musi mu dopłacić , coś dostaje chyba 70 gr za KW  gdzie na rynku kosztuje ten sam prąd około 40 gr wiec ktoś do tej eko energi dopłaca , tak samo było z turbinami wiatrowymi do ceny prądu trzeba było dopłacać /

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v