Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

czyli jak?

Tak samo  jak  ty  to robisz  także  powinieneś  wiedzieć  :)

Opublikowano

ale ja tak od rana nie opluwam jak Ty dzień w dzień,. to i o rozgrzeszenie łatwiej. tak się tylko zastanawiam jak to u Ciebie jest.

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

tak się tylko zastanawiam jak to u Ciebie jest.

Martw  się  lepiej  o  siebie.  Ale   dziękuję   że  się  o mnie  martwisz 

Opublikowano
30 minut temu, pafnucy napisał:

Denwer tobie to ksiądz daje rozgrzeszenie za ten ciągły hejt i obrażanie ludzi? czy po prostu nie spowiadasz się? 🤔

Temu to sam święty Jaroslaw daje osobiście rozgrzeszenie. 🤪

Opublikowano

proszę. bo szkoda żeby Twoją duszyczkę diabli porwali. 😢

2 minuty temu, Denwer napisał:

Martw  się  lepiej  o  siebie.  Ale   dziękuję   że  się  o mnie  martwisz 

Opublikowano
42 minuty temu, pafnucy napisał:

Denwer tobie to ksiądz daje rozgrzeszenie za ten ciągły hejt i obrażanie ludzi? czy po prostu nie spowiadasz się? 🤔

jednego tylko ,,umiłowałeś" i tylko jemu chcesz duszyczkę ratować a o innych zapomniałeś?🤣

Opublikowano (edytowane)

uczciwość nakazuje przyznać że akurat @Denwer nie należy do tych którzy notorycznie przekraczają granicę aby można było hejtem nazwać wpisy (bo z wklejkami różnie ale te nie muszą być Jego autorstwa) i od strony formy jest bardziej wyważony choćby i ode mnie tak że sam doświadcza więcej pod swoim adresem prowokacyjnych komentarzy niż odpłaca innym.
Jes ... są gorsi często a to że akurat hejtem bronią moich poglądów wcale nie musi oznaczać abym nie nazywał rzeczy po imieniu.
Tylko czy kultura w obronie diabła usprawiedliwia obrońcę? to już inna sprawa.
Cel nie uświęca środków ale może je dewalu... (niewłaściwe określenie)
jaka jest odwrotność od "uświęcanie"? profanuje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

jednego tylko ,,umiłowałeś" i tylko jemu chcesz duszyczkę ratować a o innych zapomniałeś?🤣

A może stwierdził że tylko mnie może uratować  bo reszta już przepadła.  Temu @pafnucy tak się zamartwia o moją duszę. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

jaka jest odwrotność od "uświęcanie"? profanuje?

Jeśli chodzi Ci o to , jak z kościoła zrobić supermarket, to chyba dekonsekracja.😂 Uświęcanie to raczej taki cudaczny zwrot mający  na celu okreslenie pewnej przesady w podejściu do konsekrowanego, czyli święconego. Takie bardziej adorowane. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Gorączka złota po 120 latach. Geolodzy potwierdzają: Polska leży na bogatych żyłach złota .

Po wielu latach w Polsce znów będzie wydobywane złoto. Minister środowiska zatwierdził dokumentację geologiczną złoża rudy złota „Mikołajowice", którą złożyła spółka Sudeckie Kopalnie Surowców Mineralnych. Jest to pierwsza tego typu decyzja w powojennej historii polskiej geologii złożowej.

https://businessinsider.com.pl/finanse/mamy-w-polsce-bogate-zloza-zlota-i-pierwsza-dokumentacje-otwierajaca-droge-do-ich/c8f9wzz

Będzie kasa na 13 i 14 Emeryturę i 500+ i 300 + i typ będzie kasa i zabawa .

Opublikowano
3 godziny temu, pafnucy napisał:

wypija wodę z chrzcielnicy, to mu wystarczy🤣

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Gorączka złota po 120 latach. Geolodzy potwierdzają: Polska leży na bogatych żyłach złota .

Potwierdza to również armia USA, która przygotowuje się do stałych, rotacyjnych ćwiczeń w tamtym rejonie,:D No w końcu do Świetoszowa niedaleko.

4 godziny temu, Denwer napisał:

Raczej  twoi  z  Ludowego  Wojska  Polskiego gdzie  razem  wiernie  służyliście  reżimowi  :(

I służymy dalej.:lol:

Opublikowano (edytowane)

no jeżeli to co pisze Stonoga jest prawdą to ...
prawda nie powinna być "byle co"
Porównywany jest Nawalny do Stonogi  co nie wiem kogo bardziej nobilituje

no i zapomniałem po co ja tutaj
pytałem o dwrotność zwrotów z których - "cel uświęca środki" jest potoczny podczas gdy ja się z tym nie zgadzam i zły cel deprecjonuje nawet najszlachetniejsze metody.
Dobry uczynek wobec diabła czy jest dobry a czy jest dobry cel który musi być osiągnięty łajdackimi metodami?

tam gdzieś w pismach jest że do zła jest wiele szerokich dróg a do dobra tylko jedna wąska ścieżka
noż oczywiście że w szamanopediach nie wszystko jest ciemnotą bo i spis mądrości pokoleń przez które powstawały.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
38 minut temu, dysydent napisał:

pytałem o dwrotność zwrotów z których - "cel uświęca środki" jest potoczny podczas gdy ja się z tym nie zgadzam i zły cel deprecjonuje nawet najszlachetniejsze metody.

Do osiągnięcia zamierzonego celu dobiera się środki. Oczywiście że ten zwrot usprawiedliwia pewną redudantność działania, czyli zastosowanie więcej niż trzeba. Jednak głównym wyznacznikiem nie są środki a efekty. Gorzej gdy efekt wyraża się jedynie w ofiarach. Wtedy przestaje to być śmieszne. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

@mirro  byle  co  oglądasz  to  i byle  co  sobą  reprezentujesz 

O jejku, jejku. 

Opublikowano

no i bedziemy mieli spadek chyba zakażeń cowid -19   to tak wywnioskowałem z przesłania nowego ministra zdrowia . testy bedą mieli robione te osoby które bedą miały objawy chorobowe ?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no jeżeli to co pisze Stonoga jest prawdą to ...
prawda nie powinna być "byle co"
Porównywany jest Nawalny do Stonogi  co nie wiem kogo bardziej nobilituje

Stonoga już różne bajki pisał  nawet donosy na śp. Leppera

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Denwer napisał:

Stonoga już różne bajki pisał  nawet donosy na śp. Leppera

On już sam o sobie mówi "dyżurny kryminalista RP" i tylko taka linia obrony pozostała no i ma do "Zbigniewa Z." stosunek już czysto osobisty
Chociaż sam dwojga posad Zbigniew Z. w prawdziwej demokracji stałby co najwyżej przed czymś w rodzaju trybunału stanu za wiązanie w jednym ręku dwu elementów z deklarowanego oficjalnie trójpodziału władzy tak że ... oni wszyscy z jednej gliny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Łukaszenka robi z Polaków to co Polacy z imigrantami i to w tym samym celu. Jak Wam jest?

Łukaszenka wykorzystał propagandowo durne wypowiedzi naszych osób publicznych o przyłaczeniu Grodna do Polski. Teraz wskazuje Polaków jako szykujących się do aneksji tego terenu a to daje mu możliwość skierowania tam sił aby tłumić niepokoje. Kogo będą tłumić? A to dopiero się okaże. 

Inna sprawa że warto byłoby przyjrzeć się, kto nas w to wkręca. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v