Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Denwer mistrzu manipulacji jeśli już coś cytujesz miej na tyle odwagi i przyzwoitości by zacytować całość a nie wyrywać z kontekstu. Wrzucasz tu zakłamane śmieci propagandowe pis polegające na manipulacji i insynuacji i sam robisz to samo.

Dnia 20.07.2020 o 06:50, hubertuss napisał:

Tak to niestety wygląda w oczach mieszkańca miasta. On widzi, ze musi tych ludzi na wsi utrzymać ze swoich składek na zus, podatków czy szalejących cen z których państwo czerpie dochodów w postaci vat.

Nie napisałem tutaj, że ja tak myślę. Tylko napisałem jak to widzi przeciętny mieszkaniec miasta. A wiem jak widzi bo z takimi rozmawiam. Ma taki ktoś rację czy nie ma, że ze swoich składek zus utrzymuje tych co są na krus. Ale tak to ludzie widzą. Ludzie a nie ja. Więc jak ci piszę, ze nie rozumiesz języka ojczystego to tak jest. I nie próbuj udowadniać, ze nie bo tylko się ośmieszasz nawet posuwając się do insynuacji i wyrywania z kontekstu.

Przypomnę tylko, ze dyskusja tamtego czasu dotyczyła nie równomiernych obciążeń mieszkańców miast i wsi w kontekście jakiegoś hasła, które ktoś rzucił by bojkotować polskich rolników za to, ze wybrali Dudę. I nie raz było tam tłumaczone tak samo jak tłumaczyłem wczoraj czy tam przedwczoraj jak te obciążenia wyglądają. Pisałem i wtedy i wczoraj, że do krus i zus dokłada państwo. Tyle, ze do tego co jest na krus dużo dużo więcej. Ale jak już ustaliliśmy ty nie rozumiesz naszego jeżyka. Dlatego starasz się tu jakieś brednie insynuować.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Nie napisałem tutaj, że ja tak myślę. Tylko napisałem jak to widzi przeciętny mieszkaniec miasta. A wiem jak widzi bo z takimi rozmawiam. Ma taki ktoś rację czy nie ma, że ze swoich składek zus utrzymuje tych co są na krus. Ale tak to ludzie widzą. Ludzie a nie ja. Więc jak ci piszę, ze nie rozumiesz języka ojczystego to tak jest. I nie próbuj udowadniać, ze nie bo tylko się ośmieszasz nawet posuwając się do insynuacji i wyrywania z kontekstu.

Przypomnę tylko, ze dyskusja tamtego czasu dotyczyła nie równomiernych obciążeń mieszkańców miast i wsi w kontekście jakiegoś hasła, które ktoś rzucił by bojkotować polskich rolników za to, ze wybrali Dudę. I nie raz było tam tłumaczone tak samo jak tłumaczyłem wczoraj czy tam przedwczoraj jak te obciążenia wyglądają. Pisałem i wtedy i wczoraj, że do krus i zus dokłada państwo. Ale jak już ustaliliśmy ty nie rozumiesz naszego jeżyka. Dlatego starasz się tu jakieś brednie insynuować.

To  ty pisałeś  nie  żaden  mieszkaniec  miasta   chłopie   myśl     wypisywałeś  swoje urojenia  brednie  bo  nikt  płacą  ZUS  nie utrzymuje  ludzi na wsi.

Tak  twojego  jeżyka   nie  rozumiem   :D  :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)

Masz napisane po polsku. Skoro z tym dyskutujesz to faktycznie nie znasz języka i tyle. Jedno ci przyznam. Tak masz rację to ja napisałem. Ale napisałem co ktoś myśli a nie, ze jak tak myślę. Czyli raz, ze nie znasz języka a dwa, ze po prostu manipulujesz i kłamiesz i sam to pokazałeś. Chcesz ośmieszaj się dalej dla mnie temat skończony. Panie "bo nikt płacą zus"

28 minut temu, Denwer napisał:

To  ty pisałeś  nie  żaden  mieszkaniec  miasta   chłopie   myśl     wypisywałeś  swoje urojenia  brednie  bo  nikt  płacą  ZUS  nie utrzymuje  ludzi na wsi.

Tak  twojego  jeżyka   nie  rozumiem   :D  :D  :D  :D  

Widzisz jak to jest wypominać literówki. Znowu się samozaorałeś. Czy ty naprawdę nie widzisz, ze się ośmieszasz. Udajesz mądrego a każdy widzi jak jest.

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, hubertuss napisał:

. ja nigdy nie napisałem, ze ktoś płacąc zus utrzymuje ludzi na wsi. bo aż tak głupi nie jestem.

Jak już  wiemy   pisałeś  

16 minut temu, hubertuss napisał:

Tak masz rację to ja napisałem. Ale napisałem co ktoś myśli a nie, ze jak tak myślę.

Poco  pisałeś  co  myśli  jakiś   ,,głupek,,  z  miasta  płacący  ZUS   ???. Skoro taki  ,,głupi,,  nie  jesteś  to  poco  powtarzasz  słowa  ,,głupka,,

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Bo tak myśli wielu, a to już zaczyna być niebezpieczne. Oczywiście można to olać ale z czasem ten pogląd stanie się dominującym. Po drugie to tez pretekst do stałej nawalanki albo rozpałka wykorzystywana przez różnej maści trole. Nawołuje się do zgody narodowej ale umiejętnie tez utrzymuje stan permanentnego wkurwienia jednych na drugich. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra już daj se spokój. Samozaorałeś się i tyle. Czyje opinie ja powtarzam to moja sprawa. Napisałem co myślą ludzie. Czy to jest dobre myślenie czy złe to już inna sprawa. Nigdzie nie napisałem, że to ja tak myślę a ty próbowałeś udowodnić, ze tak jest i po prostu poległeś na tym. Nawet na literówkach się wyłożyłeś. Bo sam je robisz ośmieszając mnie.

Pierwsze wyżej zacytowane przez ciebie zdanie jest prawą i podtrzymuje je. A ty znowu się ośmieszyłeś. Więc oszczędzę ci dalszej kompromitacji i kończę tema zusu.

@mirro stan wkurwienia utrzymywany jest rożnymi sposobami. Odgrzanie wątku LGBT w kampanii i podtrzymywanie go potem przy pomocy jakichś furgonetek np to też jest fakt. A potem już leci. Jedni robią furgonetkę a drudzy malują czy wieszają flagi na pomnikach. Byle by się jak najbardziej wku i zrobić sobie na złość.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Bo tak myśli wielu, a to już zaczyna być niebezpieczne. Oczywiście można to olać ale z czasem ten pogląd stanie się dominującym. Po drugie to tez pretekst do stałej nawalanki albo rozpałka wykorzystywana przez różnej maści trole. Nawołuje się do zgody narodowej ale umiejętnie tez utrzymuje stan permanentnego wkurwienia jednych na drugich. 

Wielu golasów myśli ze jak się ktoś dorobił to w jakiś nieczysty sposób bo im się nie udało. Łatwiej tak myśleć niż zaakceptować fakt bycia gamoniem.

Niektórzy nawet myślą ze Tusk ukradł kilkaset miliardów ale gdzie tą kasę trzyma nie maja pojęcia.

Opublikowano (edytowane)

No jak gdzie do Brukseli wywiózł. Bo tu mu jeszcze zabiorą. W pisie to nawet myślą, ze to on chciał te podwyżki niedawne dać. A potem zabrał. Kurcze a może sumienie go ruszyło i to miało być płacone z tych pieniędzy co nakradł? A potem mu się jednak szkoda ich zrobiło i postanowił podwyżki jednak nie dać.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Dobra już daj se spokój. Samozaorałeś się i tyle. Czyje opinie ja powtarzam to moja sprawa. Napisałem co myślą ludzie. Czy to jest dobre myślenie czy złe to już inna sprawa. Nigdzie nie napisałem, że to ja tak myślę a ty próbowałeś udowodnić, ze tak jest i po prostu poległeś na tym. Nawet na literówkach się wyłożyłeś. Bo sam je robisz ośmieszając mnie.

Pierwsze wyżej zacytowane przez ciebie zdanie jest prawą i podtrzymuje je. A ty znowu się ośmieszyłeś. Więc oszczędzę ci dalszej kompromitacji i kończę tema zusu.

Tak  samozaorałem  się  udowadniając  twoje  kłamstwo.   Ja  nigdzie  nie  próbowałem udowadniać  co ty  myślisz  tylko  że  wypisujesz tutaj  kłamstwa  po raz  enty   ale  brawo  dla  ciebie  że  chociaż  raz  przyznałeś  się  że  kłamałeś 

Tylko  poco  wypisujesz  tutaj co myślą ,, głupcy,,  i poco  się  z takimi  zadajesz .  

Pamiętaj  ,, kto  z kim przestaje  takim  się  staje,,  i  żeby  za  jakiś  czas  to    nie znikło 

23 godziny temu, hubertuss napisał:

ja nigdy nie napisałem, ze ktoś płacąc zus utrzymuje ludzi na wsi. bo tak głupi nie jestem.

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Wielu golasów myśli ze jak się ktoś dorobił to w jakiś nieczysty sposób bo im się nie udało. Łatwiej tak myśleć niż zaakceptować fakt bycia gamoniem.

Niektórzy nawet myślą ze Tusk ukradł kilkaset miliardów ale gdzie tą kasę trzyma nie maja pojęcia.

Wielu  golasów  siedzi  i  wypisuje  na forach  jak to  ich  sąsiad   kasę  z 500+  ma  czy  innego  socialu  bo  sam  klepie  bidę  i sąsiadowi  zazdrości  licząc  mu kasę. 

Opublikowano

Co do dzika i nornicy tok postępowania jest następujący: panie ładne aczkolwiek mundur wszystko zeruje. Giną lub zwyciężają tak samo. Wzór opakowania a zarazem data wykonsnia foyki wskazuje jeszcze większy debilizm autora oraz powielacza. Ani dzik ani nornica z takiego przychówku zadowolone by nie było..

Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał:

to powiadasz że Tusk nie ukradł tych miliardów?

Ja nie wiem czy ukradł czy nie. Pisowcy wiedzą że ukradł ale nic ponadto nie wiedzą bo propaganda nie powiedziała. Pytam więc twierdzących że ukradł - gdzie waszym zdaniem ta kasa się podziała?

15 minut temu, Denwer napisał:

Wielu  golasów  siedzi  i  wypisuje  na forach  jak to  ich  sąsiad   kasę  z 500+  ma  czy  innego  socialu  bo  sam  klepie  bidę  i sąsiadowi  zazdrości  licząc  mu kasę. 

Tak się pocieszaj. Socjal zawsze powoduje patologie co widać po niemieckich arabach albo murzyńskich gettach w USA

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Tak się pocieszaj.

Taka  jest  prawda   tylko  gołodupcy   liczą  kasę  sąsiadowi.

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Prawda w pojęciu pisowca nie istnieje.

Aha bo ty jesteś pisowcem dlatego wiesz🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

poziom ich zmaipulowania 

No po tobie widać że poziom zmanipulowania osiągnął granice absurdu skoro widzisz w Chinach wolność 😂🤣😂🤣😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
11 minut temu, Denwer napisał:

No po tobie widać że poziom zmanipulowania osiągnął granice absurdu skoro widzisz w Chinach wolność 😂🤣😂🤣😂

Bo inaczej wolność widzą Polacy a inaczej Chińczycy. Ale mało tego, bo inaczej na te sprawy zapatrują się tak rządzący w Chinach jak i w Polsce. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v