Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

Romuś możesz jaśniej? nie rozumiem.

chodzi o nowe jak by to nazwać kradzieże ...   wyłudzenia co zaczepiają o ortografie ... bd czytał o tym wczoraj gdzieś o tym czytałem 

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

a to ciekawe. pierwsze słyszę.

trzeba  na ciebie  uważać 

Opublikowano

@mirro   ty robiłeś jakieś mapowanie ciągnika ... wyłączałeś ad blue albo coś z pdf ?? 

I całw wieloletnia ciężka praca @UlmanOnetu,Interii,Lisa,TVN-u,WP itd dalej do d...!!!! hehehehehehee

ponad 38 proc. Polaków oddałoby w nich głos na Prawo i Sprawiedliwość.

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/polska/news-wybory-parlamentarne-na-kogo-polacy-oddaliby-glos-sondaz-dla,nId,4686914#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Ta tolerancja tych odszczepieńców społecznych co plują na twarz , przedziwnych opierzeniach , wy***rdolić na Sybir byłby przynajmniej tam z nich pożytek . To jak ten LGBT nasrałby komuś na podwórko to trzeba tolerować bo jest tolerancja nigdy to są  obłąkani ludzie .

Na Sybir? Fajna stara komunistyczna metoda gdy brakło jakichkolwiek argumentów  oprócz argumentu siły. A gdyby się zmieniła władza i cały PIS by wyp…. na Sybir?

Jak LGBT może nasrać? Ze jak?

9 minut temu, witejus napisał:

nawet tego nie zauważyłem

zauwazyłeś za to za to rzeczy nieistniejace i wyimaginowane.

3 minuty temu, Roman176 napisał:

wytłumacz mi czemu nawet traktor np 100km jd mapowany na 135/140 pali mniej ?? 

Sprawa pozorna. Moc zwiększasz gdy jej brakuje to znaczy masz za duże maszyny do traktora. Musisz wtedy dusić na maxa co powoduje jakieś gigantyczne spalanie. Poprawiając moc zaczynasz pracować na ok 70-80% mocy co jest dużo ekonomiczniejszym zakresem. Niemniej do wytworzenia jednego km mocy potrzebna jest okreslona ilośc paliwa i tuning tego znacząco nie zmieni.

Co do tych twoich rzekomych 4 l/100 km przy 180 km/h do jest kompletna bzdura. Gdyby było to prawda to czym większy motor i moc tym mniejsze spalanie. Miejskie auta paliłyby najmniej.

9 minut temu, Roman176 napisał:

chodzi o nowe jak by to nazwać kradzieże ...   wyłudzenia co zaczepiają o ortografie ... bd czytał o tym wczoraj gdzieś o tym czytałem 

od ciebie to z pewnością ktoś ortografię wyłudził🤣

Opublikowano
28 minut temu, Denwer napisał:

Wyjdź  z obory   to się przekonasz   że piszesz  bzdury  znam   syna  właścicieli  kurczaków   których  udka   kupisz  w lydlu    mają  swoje kurniki  jak i swoją  ubojnie. Masz jakieś  dowody  na  obniżenie  jakości  Polskich nawozów  ???.   ,,leppera2,,  ktoś  powiesił  ??? Pierwsze  słyszę 

To zapytaj się jake LYDL nakazuje środki konserwujące dodawać do tych kurczaków. 

"leppera2" chodzi ci pewnie o tego gwiazdora z AgroUnii?

Był głośny dopóki urzędasy z PISu go nie kupili. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał:

Nie kupuję niczego z adblue ani dpf. Lubię solidny  "old diesel sound".:) Podciągany byl tylko Cummins w TG255.

ale kiedyś bd musieli , u nas jakaś firma z Czech robi karierę z tym bo bada silnik i stwierdza czy można a jak można to daje gwarancje na silnik ze nic nie nie popsuje od tego

a płacisz za usługę po paru miesiąca jeśli stwierdzasz ze czujesz różnice  

5 minut temu, PRIMO napisał:

To zapytaj się jake LYDL nakazuje środki konserwujące dodawać do tych kurczaków. 

to zapytaj się dlaczego do marketu są dwie linie produkcyjne wódki  a o piwie to już nikt się nie chowa ze są 3 sorty 

pytanie proste ceną 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

a płacisz za usługę po paru miesiąca jeśli stwierdzasz ze czujesz różnice  

Z reguły, jak zrobisz glowicę, turbo, wtryski pompę to i odczujesz różnice. Zanim tego nie zrobisz to kręcenie nie ma sensu.

Opublikowano

Rómek ty mi tego nie mów bo to już od daaaaardzo dawna wiem że do marketów idzie gorszej jakości towar. 

I dlatego unikam tych przybytków.

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Co do tych twoich rzekomych 4 l/100 km przy 180 km/h do jest kompletna bzdura. Gdyby było to prawda to czym większy motor i moc tym mniejsze spalanie. Miejskie auta paliłyby najmniej.

no dlaczego 1.6tdi pali więcej od 2.0 tdi ?? 

Opublikowano (edytowane)

wcale bym się nie zdziwił ze na przykład auto Serii suw np duże q7  z 1.4 tsi   a 3.0 bd palił mniej 

mam do ciebie teraz pytanie jak jesteś tak wszechmogący wiedzący na temat tuningu to poszukaj jakiś artykuł ze tuning pali na trasie więcej ??  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, PRIMO napisał:

"leppera2" chodzi ci pewnie o tego gwiazdora z AgroUnii?

Był głośny dopóki urzędasy z PISu go nie kupili. 

Teraz środkami się zasłaniasz 🤣 dobre. Bądź pewny że zapytam. A wiesz że jest polska sieć supermarketów ??

Ta o tego gwizdora  którego tutaj niektórzy  w tym chyba i ty tak chwalili  jak zaczynał swoją przygodę.  A pòźniej zrobił  swoich zwolenników w *uja  😂😂😂😂.

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

Rómek ty mi tego nie mów bo to już od daaaaardzo dawna wiem że do marketów idzie gorszej jakości towar. 

Gorszej jakości masz wyroby produkowane dla danego dyskontu. Czekolada Milka  z Lidla a z biedronki czy innego sklepu to ten sam towar itd. dania gotowe np z Sokołowa tak sam nie są gorszej jakości produkowane dla biedry czy innego lydla.

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

3,5 cdi v6 normalnie tak do 120km/h pali około 9 litrów. miasto 11 litrów. do 180km/h -12litrów powyżej 180 już 15-17litrów.

seat ateca 1.0 tsi 8/9 mieście    

33 minuty temu, PRIMO napisał:

aha ok myślałem ze nie wiesz 

5 minut temu, Ulman napisał:

A Romanowi przy 180 km/h audi paliło 4l/100km. I kto jest debesciak!

dzięki umie się jeździć  😎

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

seat ateca 1.0 tsi 8/9 mieście 

Roman , a niech on pali ile chce. Jak widzę 1.0 to nawet nie wnikam jakie luksusy.:)

18 minut temu, bezbarwny napisał:

A po co, skoro pali mniej, szybciej robotę zrobi przy zredukowanych obrotach i do tego się nie spoci? 

Działa to równie niekorzystnie w obie strony, Jeśli masz za duże maszyny a zbyt małą moc i kiedy masz moc a nie masz wydajności na maszynach. Prędkością nie nadrobisz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Gdyby było to prawda to czym większy motor i moc tym mniejsze spalanie. Miejskie auta paliłyby najmniej.

logika według konfederaty ,wyznawcy Korwina,znaczy się miejskie auta mają największe silniki i moce bo palą najmniej

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v