Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Każdy normalny człowiek jak coś zgubi lub mu ukradną to chce to odnaleźć

tyle lat szukasz i jeszcze nie znalazłeś?mnie na szczęście Tusk pieniędzy z OFE nie ukradł

Opublikowano

Mi tez nie, ale są tacy co ich Tusk okradł i jak widać jedynie powtarzają propagandowe hasełka bez jakijkolwiek refleksji z własnej strony.  Lud wie tylko że Tusk ukradł i nad reszta się nie zastanawia bo na tym narracja propagandy się kończy.

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Jakie to PISowsko bezmyślne...… Wiem ze ukradł ale nawet się nie zastanowiłem gdzie ta kasa jest😂 Nie powiem nawet jakbym wiedział a nie wiem bo w TVPis nie powiedzieli.

Jak widać Trójka to radio ponad siły intelektualne twoje i twojego otoczenia. Papka dla mas najbardziej popularna.

Te audiobooki z kazaniami prezesa czy Tadeusza? A może raporty smoleńskie Antoniego 

Ta kasa jest tam gdzie Adamowicz się ukrywa.

Trójka to radio dla ludzi  pozbawionych  sił intelektualnych.

Jak masz jakieś audiobooki z kazaniami prezesa czy Tadeusza to możesz podesłać link rozważę zakup 

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

Z jednej strony wydatki są większe bo np były tarcze.

Noooo były te tarcze. Jedna tak zadziałała że w czwartej sekundzie po odpaleniu możliwości logowania się i aplikowania o pomoc skończyły się środki. 😂Państwo przyjęło zasadę "kto pierwszy ten lepszy" . za***iście przemyślane działanie. 

Opublikowano

No niektórzy tu się chwalili, że tyle z tarczy nabrali i suvy po kupili. Jakieś tam pieniądze rząd na tę tarcze wydał. Ale jak widać nie wszystko poszło z budżetu czyli tych 109 mld. A dużo na tarcze poszło z wyemitowanych obligacji, które powiększyły zadłużenie Polski wykonane przez pis.

Opublikowano
11 godzin temu, many12 napisał:

Cieszy zainteresowanie - zdałem ale na 30 pytań  - wcale nie łatwych uzyskałem 21 punktów. Szkoda, ze nie skopiowałem na pendrajfa bo zdawałem w  Urzędzie Gminnym -  a  co też miałeś z tym styczność?

Z czystej ciekawości pytam bo mówiłeś o tym w niedzielę. Dużo osób było, ktoś nie zdał ?

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Ale jak widać nie wszystko poszło z budżetu czyli tych 109 mld

Bo to jest  zakładany  deficyt   a  nie  obecny     ale co ty  możesz o tym wiedzieć  :D  :D  :D  

Opublikowano

W mojej gminie było sześciu kandydatów - jedna zrezygnowała.. Wszyscy POzdawali chociaż ciekawy  test nie był łatwy.  Można było zdawać w domciu po zalogowaniu odpowiedniego hasła uzyskanego na szkoleniu jednodniowym online. Ludziska mieli nawet po 27 punktów.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

Bo to jest  zakładany  deficyt   a  nie  obecny     ale co ty  możesz o tym wiedzieć  :D  :D  :D  

To co z sufitu to biorą. A potem będzie na zero czy plus? Ja wiem, że on jest zakładany. Ale założenia na czymś musza się opierać. Chyba, że fachowcy z pisu wzięli to z szklanej kuli czy tarota postawili. No tak to wtedy faktycznie nie wiem.

No i to wszystko nie zmienia faktu, że podmioty takie jak Polska Fundacja Rozwoju i inne zadłużyły nas na 135 mld zł sprzedając obligacje. Za które to pieniądze w jakiejś części sfinansowano tarcze antykryzysowe.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Mamy zmianę ministra zdrowia z lekarza na lichwiarza (podobno bardzo dobrego lichwiarza nawet w/g Neumana) a oznacza to tylko jedno - większą wartością dla PO-PiSu jest gospodarka niż możliwie najskuteczniejsza walka z epidemią
I tak to kolejny raz "klasa" (polityki) przegrała z kasą gdzie celem nadrzędnym nie jest szary człowiek a wyniki ekonomiczne.
Inna sprawa że rząd PiS-u i tak przegrał z epidemią co widać po statystykach zachorowań a czy ktoś wierzy że wygra bodaj na polu gospodarczym? ja nie wierzę no ale ja jestem z natury małej wiary.
Najgorsze nadal jeszcze przed nami. w walce z epidemią te łajzy odpuścily na pewno i marny nasz los jeśli kiedyś pojawi się jakaś o wiele śmiertelniejsza zaraza. A żadne to pocieszenie że na świecie wielu radzi sobie jeszcze gorzej.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, hubertuss napisał:

Ale założenia na czymś musza się opierać.

Pewnie na tym  że  na jesieni  czeka  nas  prawdziwe   pier*olnięcie  w  gospodarce 

118205380_3280638385291905_8808725532991

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

A czy ktoś wygrał z epidemią? Ktoś wierzy w możliwość wygranej w którym kolwiek państwie? Nie wiem może tam gdzie obywatela trzyma się krótko za ryja i nie ma obaw nawet przed daniem kuli w łeb za złamanie przepisów.

Gospodarka dla wszystkich krajów będzie ważniejsza, już na początku Angela powiedziała że minimum 80% odchoruje. Dlatego pewnie  lepiej mieć sprawna gospodarkę by mieć ewentualne środki na leczenie. 

Opublikowano

Kasa wygrała nie ludzie , starych chcą się pozbyć , szpitale to teraz twierdza jak nie masz kasy na prywatne leczenie to wiec panie ...

Kasy maja z Unii na 3 lata potem już nędza albo coś pierdolnie albo coś innego ro***bie .

Opublikowano

@Denwer dlaczego ty wciąż wrzucasz takie bzdury i śmieci? Ja wiem, ze ty mało co rozumiesz. Ale chciał bym ci powiedzieć, ze w takim stanie rozwoju płodu nikt ciąży nie usuwa. Bo rozumiem, ze ten fake do tego pije. Niestety nie pierwszy raz pokazujesz jak wasza propaganda was ogłupia. A że wam brakuje wiedzy to łykacie ten kit.

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Ale chciał bym ci powiedzieć, ze w takim stanie rozwoju płodu nikt ciąży nie usuwa. Bo rozumiem, ze ten fake do tego pije.

jesteś  tego  pewien   ???    Jaki  fake   ??

Opublikowano

Jestem. Wrzucasz tu śmieci. W takim stanie rozwoju płodu nikt ciąży nie usuwa. O ile się orientuje kobieta dużo wcześniej się orientuje, ze jest w ciąży i jeśli się decyduje usunąć to na pewno płód jeszcze nie jest w takim kształcie. Zresztą aborcja to wasz temat zastępczy. Są afery w rządzie, dymisje. Zapowiadany duży deficyt, duże zadłużenie w emisji obligacji to szukacie tematów zastępczych.

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

A czy ktoś wygrał z epidemią? Ktoś wierzy w możliwość wygranej w którym kolwiek państwie?

Generalnie z epidemią się nie wygrywa, natomiast można ją wygasić. Różnica jest taka że "wygrywaniem" zajmują się politycy z dużymi paszczami, natomiast wygaszaniem zajmują się służby. Wygraliśmy z epidemią przed wyborami (bo wybory musiały się odbyć), wygraliśmy z epidemią bo trzeba było realizować bon turystyczny, a teraz ta przegrana epidemia tak nam przypierdoli, że nam sie zupa z garów powylewa.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

zupa z garów powylewa.

A jak ktoś zupy nie jadą to co schabowy mi się przypali czy gulasz wołowy wyleje ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v