Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

polityka i politycy
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/aleksiej-nawalny-otruty-toksynami-samolot-awaryjnie-ladowal-nagrania/k2tzs4y

metody do których zdolni są się posunąć ludzie polityki, władzy
podtrzymuję pogląd że żaden, podkreślam - żaden polityk nie zasługuje na prawa człowieka właściwe przeciętnemu obywatelowi.
Za ukatrupienie takiego fakt że był politykiem jest (powinno być) okolicznością łagodzącą przy wymierzaniu wyroku.

jeszcze materiał wart propagowania zatem i tu go podlinkuję bo nawet a propos

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Planowany deficyt na rok 2020 to 109 mld. Najwięcej w historii. Z drugiej strony rząd jak i nawet UE mówią, ze u nas kryzys z racji wirusa najmniejszy w UE. Czyli co rozkradli. Teraz się zacznie nie ma pieniędzy i podnoszenie podatków. Inflację tez mamy najwyższą w całej UE.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nawet Ruskie doszli do wniosku ze nie trzeba bratniej pomocy Łukaszenka dobrze sobie radzi jeszcze ze 2 tygodni wszyscy zapomną o demonstracjach . Deficyt budżetu to tylko 105 MLD co to było jak będzie druga tura Korony to dopiero będzie się działo bo kasy na pomoc już nie będzie .

Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

Planowany deficyt na rok 2020 to 109 mld. Najwięcej w historii. Z drugiej strony rząd jak i nawet UE mówią, ze u nas kryzys z racji wirusa najmniejszy w UE. Czyli co rozkradli. Teraz się zacznie nie ma pieniędzy i podnoszenie podatków. Inflację tez mamy najwyższą w całej UE.

Gdyby Tusk nie ukradł  kasy z OFE to ile by wtedy wynosił deficyt????

Przy takiej pomocy państwa dla firm i ludzi  pracujących nie ma się co dziwić takiego deficytu

Opublikowano (edytowane)

Tak się kończy jak nie ma własnych marek i produkcji i niem wpływu do budżetu .

Ale co tam to teraz się dzieje .

Szokujące doniesienia z okolic sejmowych. Nowym ministrem zdrowia będzie polityk PSL-u? .

To byłoby polityczne trzęsienie ziemi. Jeśli wierzyć plotce, o której na Twitterze napisał europoseł Łukasz Kohut funkcję ministra zdrowia po odchodzącym Łukaszu Szumowskim mógłby objąć Władysław Kosiniak-Kamysz.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Przy takiej pomocy państwa dla firm i ludzi  pracujących nie ma się co dziwić takiego deficytu

Tak se tłumacz tak se mów. 😩

Razdawnictwo jeszcze nigdy ale to nigdy nie dało państwowemu budżebudżetowi nic dobrego a zwłaszcza że beneficjenci socjalu wydają polskie złotówki w zachodnich marketach które płacą podatki w swoich krajach macierzystych a nie w PL.

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

beneficjenci socjalu wydają polskie złotówki w zachodnich marketach które płacą podatki w swoich krajach macierzystych a nie w PL.

Tyle że pomoc covidowa nie trafiła do beneficjentów socialu tylko do ludzi pracujących i firm 

Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

Gdyby babcia wąsy miała. Znowu wina Tuska. Tłumacz se, ze to wszystko poszło na pomoc. W końcu jesteś jesteś naiwny to nie moja wina. Ile poszło na pomoc tyle poszło ale ile ukradziono to inna sprawa.

No i najważniejsze może w końcu dojdzie do waszych mózgów, ze socjalizm się nie sprawdza i nigdy nie sprawdzi. owszem rozdawnictwo jakoś działało jak była koniunktura. Ale zawsze przychodzi recesja i wtedy rozdawnictwo przestaje działać.

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Tyle że pomoc covidowa nie trafiła do beneficjentów socialu tylko do ludzi pracujących i firm 

Tak jak pisałem wcześniej "TAK SETŁUMACZ TAK SE MÓW "

Ta pomoc covidowa to kropla w morzu. 

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Gdyby babcia wąsy miała. Znowu wina Tuska. Tłumacz se, ze to wszystko poszło na pomoc. W końcu jesteś jesteś naiwny to nie moja wina. Ile poszło na pomoc tyle poszło ale ile ukradziono to inna sprawa.

No i najważniejsze może w końcu dojdzie do waszych mózgów, ze socjalizm się nie sprawdza i nigdy nie sprawdzi. owszem rozdawnictwo jakoś działało jak była koniunktura. Ale zawsze przychodzi recesja i wtedy rozdawnictwo przestaje działać.

Kapitalizm się sprawdza taki dobry jest , jak by nie ten socjalizm w Polsce to na ulicach by 20 % ludzi już mieszkało .

• Like 2
Opublikowano

Jak sie ma "dwie lewe ręce do roboty to tak by było ale na szczęście dla lewusów jest socjal. 

Opublikowano

jest prosty sposób , można sprawdzić ile wyniosą wpływy do budzetu ,i sprawa bedzie prosta czy dług bedzie spowodowany zwiekszonymi wydatkami czy spowodowany zmiejszonymi wpływami  .

Opublikowano

Z jednej strony wydatki są większe bo np były tarcze. Ale było tez i 500. Które w latach kryzysu budżet potrafił udźwignąć. Ale w latach recesji nie koniecznie. Z drugiej strony są zmniejszone wpływy bo jest recesja. Ludzie tracą pracę itd. Sęk w tym, że pis w czasach koniunktury drenował budżet eksploatując go na 100 % teraz przyszedł kryzys i nie ma rezerw bo wydatki są ustawione dla czasów koniunktury. W czasach koniunktury naruszono nawet rezerwę demograficzną. A wszystko by socjalizm tutaj kwitł i by pis mógł wygrywać kolejne wybory bo jak mówiono te pieniądze na 500 plus są darmowe. A teraz za te darmowe pieniądze wszyscy zapłacimy.

34 minuty temu, galan99 napisał:

Kapitalizm się sprawdza taki dobry jest , jak by nie ten socjalizm w Polsce to na ulicach by 20 % ludzi już mieszkało .

No i gitara jak ktoś ma wstręt do pracy to niech mieszka na ulicy. W usa stosują te metodę i zobacz jaki bogaty kraj.

Opublikowano

Skoro Ci lepsi bo się dzielą to niech wprowadzą domek do 140 m plus i zrobią gwarancję państwową. Działki do podatku od deszczu na suszę się pojawią, budownictwo kopa dostanie, przrwietezą trochę piwnicę z paletową kasą...

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, PRIMO napisał:

Tak jak pisałem wcześniej "TAK SETŁUMACZ TAK SE MÓW "

Ta pomoc covidowa to kropla w morzu. 

ty tak se tłumacz  tak se mów  tyle  wiesz  ile  krowę za cycek pociągniesz.  A Deficyt powstał  nie z socialu  lecz  z pomocy covidowej dla firm jak i ludzi.  Nawet  rolnicy  wyłudzali  pomoc  kovidową   niby  na  opiekę  nad  dziećmi 

Rolnicy  to  najwięksi  beneficjenci  socialu 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Kto bałwan i lewus to tyle by zarabiał bo jego praca tyle warta.  Jakim cudem ty jesteś wyborcą prawicowego PISu a socjal wychwalasz i bronisz.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

I bardzo dobrze. To byłoby przestrogą dla wszystkich żeby pracować, myśleć i uczyć się a nie zyć na krzywy ryj i czekać na lewacki socjal. Dla społeczeństwa to byłoby wręcz zbawienne 

32 minuty temu, Denwer napisał:

ty tak se tłumacz  tak se mów  tyle  wiesz  ile  krowę za cycek pociągniesz.  A Deficyt powstał  nie z socialu  lecz  z pomocy covidowej dla firm jak i ludzi.  Nawet  rolnicy  wyłudzali  pomoc  kovidową   niby  na  opiekę  nad  dziećmi 

Rolnicy  to  najwięksi  beneficjenci  socialu 

Jakby nie było socjalu to byłaby górka budzetowa a przy pomocy Covidowej może by się nawet na zero domknął.

Kiedy zamkną Tuska za OFE? Za takie złodziejstwo chyba PIS potrafi go skazać czy jak zwykle to tylko bajka dla ciemnoty

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Kiedy zamkną Tuska za OFE?

nigdy i nikt Tuska nie zamknie,ani PiS,PO czy nawet Konfederacja, gdyby zakładając czysto teoretycznie samodzielnie rządziła.Za takie złodziejstwo się nie zamyka

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Kiedy zamkną Tuska za OFE?

Wtedy  jak  JKM  zniszczy  UE 

Opublikowano

To pewnie nie zamyka się za żadne złodziejstwo złej opozycji bo coś tam coś tam.... A tak z ciekawości to gdzie sa te ukradzione pieniądze?

No i państwowy zidiociały aparat PISowski do reszty rozpieprzył Trójkę. Nic bardziej inteligentnego i ambitnego powyżej poziomu disco polo i propagandy dla ćwoków nie jest potrzebne.

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

No i państwowy zidiociały aparat PISowski do reszty rozpieprzył Trójkę. Nic bardziej inteligentnego i ambitnego powyżej poziomu disco polo i propagandy dla ćwoków nie jest potrzebne.

Państwowy  zidiociały  aparat  POwski  rozpieprzył  wiele  zakładów  pracy   a ty  się  radiem  dla  emerytów  przejmujesz   o którego  istnieniu  99%  Polaków  nawet  nie wiedziało  :D  :D  

A no  nie jest   od  propagandy  dla  ,,ćwoków,,   jest  TVN  GW  Nocnik  tok Fm.

Opublikowano
11 godzin temu, dsbh napisał:

@many12 zdałeś ten egzamin ?

Cieszy zainteresowanie - zdałem ale na 30 pytań  - wcale nie łatwych uzyskałem 21 punktów. Szkoda, ze nie skopiowałem na pendrajfa bo zdawałem w  Urzędzie Gminnym -  a  co też miałeś z tym styczność?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v