Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kiedy polityka, politycy, religie i szamani mają za dużo do powiedzenia to trzeba czekać niepotrzebnie tysiąc osiemset lat na silnik parowy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jarecki napisał:

turkuć podjadek zżera u mie ziemiaki ,w tym roku to już pewno przepadło ale co na kolejny sezon zastosować ? 

dyplomatycznie odpowiem
- zmianowanie :D
chloropiryfos wycofany i jedyne co dopuszczone z owadobójczych doglebowo to pyretroid cypermetryna w jakimś granulacie dorzędowo podczas sadzenia czyli pozostałości cypermetryny w plonie wykryte o karę nie przysporzą plantatora.
Z turkuciami i podobnymi jest taki jeszcze problem że skasowane nawet na działce potrafią przybyć od sąsiada
Przy obecnych cenach ziemniakow na prawdę skuteczne i względnie nietoskyczne metody są grubo nieopłacalne bo taniej kupić ziemniaki od kogoś zaufanego kto oświadczy zgodnie z prawdą że chemii to on niewiele .... i wróciliśmy do punktu wyjścia - zmianowanie.
W przypadku ostrzejszej zimy pomoże nieco, możliwie najpóźniejsza głęboka orka, no ale u sąsiada też by się zdało.
robactwo jako zmiennocieplne jeśli wyrzuci się ku powierzchni to nie jest w stanie się poruszać w niskich temperaturach i nie ucieknie przed zamarznięciem lub wyschnięciem z wierzchniej warstwy gleby i sporo populacji zimy nie przeżyje
są jeszcze podobno jakieś repellentne rośliny ale u mnie turkuci jeszcze nie bylo i nie zagłębiałem tematu abym był ekspertem

43 minuty temu, mirro napisał:

...
...

Bo 5G z Chin zabija, a 5G od amerykanów już nie. A nawet leczy raka.:oops1::lol:

aaa
to dla tego bolszewię pogoniono z Polski
ruskie do dziś nie mają 5G w ofercie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

pieniądze nie mają nic do rzeczy czy kretyn czy nie. poprostu parlamentarzysta nie może zarabiać tyle co byle robotnik bo to przedstawiciel narodu.po drugie już pisałem że jak ktoś mało zarabia to kombinuje. gadki o służbie są dla gawiedzi i biedoty co się czepia nowego auta czy pensji kilkunastu tyś na miesiąc. gdyby zarabiali po 100tys na miesiąc to byłoby wygórowane ale tyle co oni biorą legalnie bez przekrętów to już nie pieniądze w stosunku do tego jak zarabiają ludzie co coś myślą i mają stanowiska bądź myślą i mają firmy

No ale przecież to prezes mówił że trzeba obniżyć pensje bo to służba. Klamal? Ściemniał? 

Skoro jest kryzys i słaba koniunktura to chyba powinni dać przykład i nie dawać sobie podwyżek? 

Opublikowano (edytowane)

kryzys jest caly czas ,juz sie nudzi to sluchac.w polsce ciagle jest kryzys a pieniadze to sie ostatnimi laty tak mnoza ze tylko glupi tego nie widzi, ale jest kryzys i polaczek zadowolony jak sobie ponarzeka.ot natura taka.tobir ulman tez zle co????? hehehehe,tak ten pis cie kradnie,bije,majatek konfiskuje,do wiezienia zamyka,prad odlacza.hahahahhahahahahahaha

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
25 minut temu, szmergiel napisał:

kryzys jest caly czas ,juz sie nudzi to sluchac.w polsce ciagle jest kryzys a pieniadze to sie ostatnimi laty tak mnoza ze tylko glupi tego nie widzi, ale jest kryzys i polaczek zadowolony jak sobie ponarzeka.ot natura taka.tobir ulman tez zle co????? hehehehe,tak ten pis cie kradnie,bije,majatek konfiskuje,do wiezienia zamyka,prad odlacza.hahahahhahahahahahaha

Hahahahaha? Podstawówka..... 

PiS mówił że jest prosperita i gospodarka ma się świetnie więc chyba masz źle info. 

Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Pieniądze się mnożą czy je drukują bez opamiętania?

Państwo drukuje ale ludzie mają kasiory do groma wczoraj był piątek kosze w sklepach wypchane po brzegi takie zakupy na 200 zł i więcej to co kasy niema każdy ma więcej jak to było 15 lat temu .

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, ogarek napisał:

Taki obafel Czarnecki to przeczy teorii że jak dobrze płacą to się nie kombinuje 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😋

Obatel buszuje na salunach brukselskich a synalek w Knesecie na Wiejskiej.

117838078_1006497913112143_8874040468270947976_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No ale przecież to prezes mówił że trzeba obniżyć pensje bo to służba. Klamal? Ściemniał? 

Skoro jest kryzys i słaba koniunktura to chyba powinni dać przykład i nie dawać sobie podwyżek? 

weź  się  za robotę  to będziesz  też  więcej  zarabiał 

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

kto ja ?  to thor1984 napisał że podwyzki cen zywnosci są to se pomyslałem żę skoro  to ja produkuje to drożej sprzedam czyli .

Oj wy 80% judaszy POlitycznych - myślicie li tylko o pełnych żołądkach a  gospodarka leży na łopatkach a wam to POwiewa?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, many12 napisał:

Oj wy 80% judaszy POlitycznych - myślicie li tylko o pełnych żołądkach a  gospodarka leży na łopatkach a wam to POwiewa?

:Doo ja akurat troszcze sie o gospodarke i produkuje żywność żeby dzieci w Polsce  nie były głodne B|, a to chyba Ty patrzysz jak tylko wziąść  wszelkiego rodzaju dopłaty rolne czy to do lasku czy inne zamiast zatroszczyć się o pełne brzuszki innych obywateli , Patrzysz aby tylko na rachunku było sporo . a społeczenstwo niech sie martwi że żywnosc drożeje .:D

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, many12 napisał:

a o czyimś żoładku należy myśleć? spójrz na tych co u koryta. ci to mają po kilka żołądków chyba.  

13 minut temu, many12 napisał:

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

kiedy polityka, politycy, religie i szamani mają za dużo do powiedzenia

wtedy też byli politycy ,religie i szamani a mimo to Heron wymyślił turbinę parową

Opublikowano
19 minut temu, Denwer napisał:

on się nie weźmie bo dzień i noc tu bzdury pisze.zreszta on mi 

wwygląda na starego kawalera sfrustrowanego bo nic mu nie pasuje nawet dodatki na dzieci.

20 minut temu, Denwer napisał:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Denwer napisał:

to nie jest współpropocjonalne. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Many, a Sikorski? Rozwadowski przygotował się do obrony i kontruderzenia z czego to drugie było wykonane gdyż to podkomendny Rozwadowskiego napierdzielał się z Sowietami nie wprowadzając ich najpierw pod działa. Sikorski natomiast wytrzymał najazd trzech armii...

Brawo  - Sikorski jako Generał brygady dowodził  5 Armią broniąc północnych rubieży naszej stolicy. Podczas walk nad Wkrą, na północ od Warszawy, rozbił bolszewicką 4 Armię i III Korpus Kawalerii pod Płockiem. Po bitwie warszawskiej, w końcu sierpnia 1920 roku, Władysław Sikorski został dowódcą 3 Armii walczącej pod Lwowem. Po zamordowaniu prezydenta Gabriela Narutowicza, 16 grudnia 1922 roku, generał Władysław Sikorski został powołany na stanowisko premiera i ministra spraw wewnętrznych. Podczas zamachu majowego Władysław Sikorski opowiedział sie po stronie rządu, ale nie udzielił mu pomocy dlatego do śmierci Ziutka był w odstawce a w czasie premierowania  w Rządzie na zachodzie w latach II wojny światowej dystansował etatowo byłych piłsudczyków.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

wtedy też byli politycy ,religie i szamani a mimo to Heron wymyślił turbinę parową

czy to byla turbina?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v