Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja nie piszę, że jestem jakiś oświecony. Ale patrząc na to co niektórzy tu wypisują to niestety tak to trzeba nazwać jak nazwałem. Wszak sam mistrz propagandy w pisu niejaki Kurski taką tezę sformułował mówiąc, ze ciemny lód wszystko kupi. I kupuje.

Opublikowano
9 godzin temu, hubertuss napisał:

A po co pracować wszędzie? Wystarczy porównać wyroby. A chyba każdy widział poloneza i np passata. Każdy widział zuka i forda transita każdy widział ursusa i zachodnie ciągniki końca lat 80 tych.

a lata 70 ? 

dla lewusów bo normalni chyba wiedzą co z czym się je 

Opublikowano (edytowane)

Tak tak bo ty tak chcesz i myślisz, ze tak jest. Wmawiaj sobie to dalej.

@Roman176 lata 70 te to było życie na kredyt, który spłacać skończył zdaje się rząd Tuska.  Pis oferuje nam też życie na kredyt, który spłacać będą przyszłe pokolenia. Rząd bierze ile się da z funduszu rezerw demograficznych. Bo jak to Cymański kiedyś w sejmie powiedział jak mu ten argument z tym funduszem podano, że liczy się tu i teraz. Lata 70 te to był rozwój Polski tego nie neguje. Ale wiele tych pieniędzy wydano bez sensu. Np z dala od źródeł surowców czy energii. Za te kredyty kupiono choćby projekt tego poloneza o którym tu taka dyskusja była. Kupiono też całą masę innych licencji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Tu nic nie trzeba zakrzykiwać. W końcu statystyki nie kłamią. Najwięcej wyborców pisu to ludzie słabo wykształceni. Więc masz rację faktów nie zakrzyczysz. Zresztą widzę, że dążysz do takiej pyskówki bez sensu czyli argumentów nie masz. Nie udało się wam obronić tezy, że Balcerowicz rozwalił polskie firmy bo w innych krajach postkomuny zakłady też upadły. I teraz dążycie do typowego dla siebie bicia piany.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

🤔 Całe szczęście, że nie wymyślili aby piasek z dziury wykorzystać na CPK położone na sztucznej wyspie... Oczywiście jest taka możliwość aby piach ten miał być budulcem Twin Towers Srebrna str.

Opublikowano
56 minut temu, DTaras napisał:

Oczywiście jest taka możliwość aby piach ten miał być budulcem Twin Towers Srebrna str.

Eeeeee tam już szybciej ogłoszą nowy program mający rozruszać gospodarkę. Będzie się nazywał "Piaskownica w każdej gminie +".😂

Opublikowano

Ja bym radził przedsiębiorcom szykować się na podwyżki zusu po nowym roku. Rząd chce podnieść płace minimalną od nowego roku o 200 zł. A to wszystko po to by podnieść zus i odebrać ludziom to co na wiosnę im umorzyli. Bo mowy o poprawie losu pracowników być tu nie może. Jest tyle śmieciówek, ze ludzie dalej pracują za 1600.

Opublikowano

Hubertussie jakie 1600 zł ? Widziałem ostatnio ofertę pracy. Czas pracy od 7 do 19 ej. Wynagrodzenie dniówka 100-130 zł w zależności od tego co się będzie robić. Policz sobie ile to wyjdzie. W zasadzie dom Ci nie potrzebny tylko hotel do spania :).

Opublikowano

A ja widziałem oferte pracy za 7 tys no i co  z tego? Za 1600 też robią i nic tego nie zmieni.

9 godzin temu, Denwer napisał:

Tak zbudowali  że   już  są  do  remontu 

Gdzie?

9 godzin temu, Denwer napisał:

Dobre   :D  :D  :D    tak  jasne  dla  pokoleń   hehehehe  dla  kolesi   co  wygrywali  przetargi  żeby  zostało   a  nie  dla  pokoleń  bo  wszystko  się  rozpada   począwszy  od  nawierzchni  aż  po wiadukty  

Konkretnie co się rozpada i gdzie?

Opublikowano

Pisskownica... Skoro jest oczko wodne plus to może sztuczna plaża plus? Wakacje we własnym ogródku i bonu nikt nie wykorzysta... Przy każdej plaży boisko do siatkówki plażowej - eeech. Koronawirusa się powstrzyma. A propos - kasę z dotacji na oczko wodne jest możliwość zastosować na basen kąpielowy.

ulman - są takie odcinki. Ale często to wynik szkód górniczych lub bagiennego terenu gdzie o gwarancji niema mowy.

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Konkretnie co się rozpada i gdzie?

Jeżeli chodzi o nawierzchnie to wiem gdzie ale Ci nie powiem. I nie chodzi o główne trasy  ale powiatowe, nie mówiąc już o gminnych.

Opublikowano
48 minut temu, DTaras napisał:

Ale często to wynik szkód górniczych lub bagiennego terenu gdzie o gwarancji niema mowy.

A jeszcze częściej badań przeprowadzonych po łebkach. S19 i A4 zapada się w tempie zastraszającym 

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Jeżeli chodzi o nawierzchnie to wiem gdzie ale Ci nie powiem. I nie chodzi o główne trasy  ale powiatowe, nie mówiąc już o gminnych.

Jezdze sporo po kraju i jakiś wielkich dramatów nie widzę. Może marecek ma jakies nieszczęście że takie rzeczy napotyka albo po prostu propaganda napompowała pod beret i powtarza.

Opublikowano (edytowane)

Padł tu temat CPK. Mineło chyba ze 4 lata od zapowiedzi tej zacnej inwestycji i co jest zrobione? Jakieś projekty chociaż są czy to kolejne koryto dla biurokracji?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

juz wstawialem link ile zarabiaja ludzie w zarzadzie budowy cpk- zanim chinczycy go zbuduja to polakow zostanie ze 30 milionow, wiec kto z niego bedzie korzystal ??? do tego swiat po s-wirusie zanim wroci do normy to mina lata- a potem przyjdzie kolejna zaraza...

marecek-pogadaj z romanem moze wasi dziadkowie sluzyli w jednej jednostce ?? tylko zeby wam sie jeden general rommel z drugim  generalem  rommlem nie pomylili😛. nie wiem czy wiecie co to sa kenkarty-ja mam takie w szufladzie........

juz wiele razy wstawialem jak dojna zmiana buduje zakopianke i to polska firma jest generalnym wykonawca. 60 firm podwykonawczych od ubieglego roku czeka na pieniadze... 

Opublikowano (edytowane)

bialorus wymiera jeszcze szybciej niz polska..babuszki z kolchozu poleca w swiat ??? 

widze chetnych zeby latac z polski po calym swiecie- tyle ze najpierw musza na pontonach z afryki przyplynac..........

egzekucja kopalni odroczona- na razie kosztem kilku miliardow .. 

rozwiazanie problemu wegla jest banalnie proste- kazdy kto glosowal na zjednoczona kurwice i adriana przymusowo kupuje 5 ton wegla -albo jest prawdziwym polakiem albo zwyklym sprzedawczykiem co za 500 + albo 13 rente sprzedal ojczyzne..

w krakowie jest tak samo

https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/zakonnice-glosowaly-zamiast-pacjentek-domu-opieki-sprawa-dla-prokuratury/32jxshl,79cfc278

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

widze chetnych zeby latac z polski po calym swiecie- tyle ze najpierw musza na pontonach z afryki przyplynac..........

Bo może o to chodzi. Najpierw się wybuduje, potem się ich przyjmie i wyśle w świat. Angela się nie zainteresowała skąd oni biorą te pontony ?

A co do węgla. 870 zł tona ale czy to krajowy czy eksport tego nie wiem. Trzeba by próbkę do Romana wysłać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v