Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nigdzie nie pisałem że maja być sami profesorowie. 

Po prostu powinien powrócić normalny stan rzeczy - robol jest od roboty a myślący zdolni i zaradni od gonienia ich do roboty zarządzania,i myślenia strategicznego by za jakiś czas była praca dla ludu. Kiedy robol berze się za zarządzanie to nieszczęście gotowe.

Masz rację mądry a nie koniecznie wykształcony a w polsce było na odwrót

4 godziny temu, Ulman napisał:

Chęć polepszenia swojego bytu poprzez doskonalenie, dokształcanie była i jest motorem rozwoju osobistego i postępu. Chęć polepszenia bytu bez pracy nad sobą a tylko poprzez zabieranie komuś, roszczeniowe postawy jest domeną lewactwa jak za Lenina czy rewolucji francuskiej. Wszyscy wiemy do jakich nieszczęść i degradacji społeczeństwa takie postawy prowadzą.

No stąd te tłumy bezrobotnych zwyższym wykształceniem  które nie pozwala im fizycznie pracować ale to już przechodzi do histori pomału

Opublikowano

Żeby wrócił normalny stan rzeczy trzeba by zlikwidować szkoły zaoczne i niepubliczne szkoły i studia. Może to brzydko zabrzmi ale trzeba zacząć już sortować dzieci w podstawówce. Tak jak ma to miejsce w Anglii. Już od małego wiadomo kto idzie na studia a kto do zawodówki. Tylko u nas tak jest że dziecko nic nie potrafi a rodzice obwiniają nauczycieli. Uczelnie dostają kasę za studentów to biorą ile się tylko da zamiast zrobić wysoki próg aby dostali się tylko najlepsi. Zresztą niektórych kierunków to nawet nie powinno być. Takie np bezpieczenstwo wewnętrzne to właśnie wylęgarnia tych osób z wyksztakeceniem wyższym co niby są inteligencją według tvnu i głosują na trzaskowskiego. Na całych studniach jeden egzamin semestralny a na obronę wybierają sobie 3 pytania. Potem same 5 i taki się chwali że ma magistra a nie potrafi np całki rozwiązać gdzie matmę mają na każdym kierunku. Zgodzę się co z niektórymi że w większości ta inteligencją to załatwiła sobie papier na takich właśnie kierunkach lub uczelniach niepublicznych bo ojciec miał kasę. A ludzie z biednych domów od razu zaczęli pracę po zawodówce lub technikum i mają więcej pojęcia niż ci po studiach. Zresztą jeden z profesorów zawsze nam na zajęciach powtarzał że nie liczy się papier a co w głowie i przytaczał dobrze prosperujące firmy, niektóre na skalę Polski i większe , które są zarządzane przez ludzi po zawodówce .

Opublikowano

100% racji

Większość tych młodych wykształconych co na Trzaskowskiego głos oddała nie będzie mogła za20 lat na niego patrzeć

Opublikowano

Można te wybory pomału podsumować. Pomimo rozdawnictwa, hojnych obietnic i propagandy państwowych mediów Duda wygrał tylko w 6 województwach. Zdobywając czterysta kilkadziesiąt tysięcy głosów więcej co daje nie cała 2,2 %. W szeregach pisu już wczoraj nie było widać wielkiej radości. Fakt wygrał. Ale szału nie było. Nawet Kaczyńskiego nie widać. Pewnie nie może uwierzyć, ze aż takiej liczbie ludzi Duda jednak nie pasował. A przecież tyle rozdali.

3 minuty temu, staszek131415 napisał:

100% racji

Większość tych młodych wykształconych co na Trzaskowskiego głos oddała nie będzie mogła za20 lat na niego patrzeć

Widać, ze już teraz oni na Dudę patrzyć nie mogą a ty wiesz co będzie za 20 lat. Dudę wybrano głosami ludzi starszych, mniej wykształconych, mieszkańców mniejszych miast. Takie są realia. Już słyszałem komentarz, że przyszłość Polski wybrali ludzie starsi zamiast ludzi młodych.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Tyle zawdzięczamy Lechowi W.

Co  pani z tym Wałęsą co mu zawdzięczamy?  - przecież w/g pis-u  Solidarnością przewodził  też Lech ale  Kaczyński a Wałęsa był Bolkiem.

• Like 1
Opublikowano

Na miejscu rządu już bym tarczy 5.0nie robił

Skoro tyle kasy poszło w przedsiębiorców a oni się wypieli to niech se radzą sami.

Chłopy dostali mało ale podziękowali 80% nie to co te przedsiębiorcy.

Nie warto paść tych co srają na na rząd.

Opublikowano

Na Trzaskowskiego oddano 33% głosów więc ja bym tak nie mówił o duzym poparciu większość młodych zostało zmanipulownych

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

hubertuss i ulmann może miejcie choć resztki godności i jeden dzień tu nie piszcie tych durni.

Nie pasuje to nie czytaj. Nie ma przymusu

57 minut temu, witejus napisał:

u mnie we wsi dwóch największych biznesmenów to chłopy ,robole po rolniczej zawodówce.Biznesmen inżynier ,magister po politechnice ledwo przędzie i co ty na to?

I bardzo dobrze. Byli myslący, pracowici to wyszli z robolstwa i teraz maja lepiej. Jednak większość roboli chce  swój byt poprawić kosztem innych bo im PIS wmówił że im się należy. Zapisują się do lewackich związków zawodowych , narzekają że  musza pracować, za siedzenie na kasie nie dostają 5 tys na rękę iże to jest niegodne traktowanie. 

13 minut temu, staszek131415 napisał:

Masz rację mądry a nie koniecznie wykształcony a w polsce było na odwrót

No stąd te tłumy bezrobotnych zwyższym wykształceniem  które nie pozwala im fizycznie pracować ale to już przechodzi do histori pomału

Jakoś tak dziwnie na tym świecie jest że to wśród wykształconych jest największy odsetek ludzi którzy  zrobili karierę, odnieśli sukces. Gdzież te tłumy bezrobotnych z wyższym??? W Proletariat TV tak mówili?  A może się po prostu pocieszasz jak lewicowiec w naleciałościami z komuny  i niechęcią do ludzi którzy coś więcej reprezentujących 

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Czyli zamiast do Zusu na przykład, powinni wpłacać środki na swoje konto w banku z możliwością uruchomienia tych środków po 65 roku życia ?

W dużym uproszczeniu tak. Oczywiście wielkość tych środków, wiek w momencie ich uruchomienia to kwestie do ustalenia. Tyle, że takie wdrożenie takiego rozwiązania potrwa sporo czasu.

Opublikowano
9 minut temu, staszek131415 napisał:

Na Trzaskowskiego oddano 33% głosów więc ja bym tak nie mówił o duzym poparciu większość młodych zostało zmanipulownych

Jełśi tak to liczysz to na Dudę 34. Naprawdę gorzkie zwycięstwo.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na miejscu rządu już bym tarczy 5.0nie robił

Skoro tyle kasy poszło w przedsiębiorców a oni się wypieli to niech se radzą sami.

Chłopy dostali mało ale podziękowali 80% nie to co te przedsiębiorcy.

Nie warto paść tych co srają na na rząd.

Lewak parszywy...….  Jakby nie dali tej kasy to pracodawcy kopnęli by w d*pę z połowę robolstwa za bramę i dopiero byś miał materiał do plucia na złych pracodawców. Reasumując to uważasz że trzeba się szmacić i sprzedawać głos temu kto da więcej? Treserzy tak robią. 

6 minut temu, staszek131415 napisał:

Zmanipulowane to sa grupy bez wykształcenia które wierzą  TVPis czyli propagandę za 2 mld rocznie. Dziwnym trafem wśród elektoratu po podstawówce 77% poparło Dudę. Kurski miał racje mówiąc że ciemny lud wszystko kupi.  

• Like 1
Opublikowano

Nie ma się co spierać widok smutnej Budki i Schetyny bezcenny żal mi tylko dzieci Trzaskowskiego że ich w to wszystko wciąga

Opublikowano

O i jeszcze tekst o tarczy... Żyjesz wg zasady: "głosuj na tego co daje Ci pieniądze"? Od razu napiszę, że takie kryteria są bez sensu - na liście nie było mojego zakładu pracy. Tarcza to był nonsens przewidziany na wybory w maju a nie pomoc.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A gdzie ich widzicie

Ja by popatrzał🤗

Na borysława i spółkę jasna rzecz.

2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Nie ma się co spierać widok smutnej Budki i Schetyny bezcenny żal mi tylko dzieci Trzaskowskiego że ich w to wszystko wciąga

Nie ma co ich szkodować

Niech się uczą jak nie kłamać.

Bo potem wyrosną takie co mówią co innego a robią co innego.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

W pisie też w górę bardzo nie skakali. Morawiecki i Ziobro mieli wczoraj nietęgie miny. Miny prezesa nie zobaczyliśmy ale pewnie też nie skakał. Jeszcze się nie pokazuje.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, many12 napisał:

Co  pani z tym Wałęsą co mu zawdzięczamy?  - przecież w/g pis-u  Solidarnością przewodził  też Lech ale  Kaczyński a Wałęsa był Bolkiem.

Głosowali na Wałęsę jako że obiecał 100 mln a Kaczyński nie mógł na nic lepszego wpaść więc powielił pomysł; tyle, że poszedł krok dalej oby  ku upadkowi komuny. Kabaret.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Młode pokolenie widać 8nne ma wartości

Naćpać , nachlać, zapalić, pobiegać w tęczowym pioropuszu w stringach na jajkach.

Obsesja. Skutecznie cie TVKurski wytresował.

14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie ważne ile

Ważne że wygrał

5 lat bez tęczy.

j.w

A gdzie jest marecek? Przestali płacić za trolowanie czy się nim mod zajął?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Co do młodych nie można powiedzieć, ze są zmanipulowani. Bo częściej niż w przypadku starszych korzystających z tvp młodzi korzystają z internetu. I na podstawie różnych info mogą wyrobić sobie opinię.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Co do młodych nie można powiedzieć, ze są zmanipulowani. Bo częściej niż w przypadku starszych korzystających z tvp młodzi korzystają z internetu. I na podstawie różnych info mogą wyrobić sobie opinię.

Eee tam. Każdy kto ma inne zdanie jak jedynie słuszna partia jest zmanipulowany albo komunista UBek, ZOMO LGBT, Niemiec , Rusek liberał a pewnie też ekolog i narkoman. Nienaszość jest be. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v