Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Niektórzy to widzę myślą tutaj że PiS będzie lgbt do jakich gett zamykał 😏

skoro Kaczyński/Duda(nie pamiętam już kto),był w stanie powiedzieć że lgbt to nie są ludzie, to do tego by zamykać ich w getcie daleko nie ma.

Opublikowano

Straszenie czymś co jest obecne od wieków niczego nie da... Wolność polega także na tym że mniejszość musi mieć swoje prawa i tyle...nie kazdy rodzi się podobny do innych.. są też niepełnosprawni itp..... I co oni też nie Sa normalni? 

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Niektórzy to widzę myślą tutaj że PiS będzie lgbt do jakich gett zamykał 😏

No za cholerę nie mogą zrozumieć co się do nich mówi, a udają takich niby wykształconych, nie wiem mają jakiś problem z koncentracją czy mózgi po przegrzewane od tej nowoczesności czy jak.  :P   xD

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

W brew naturze to jest jak ktoś se płeć zmienia 

Oczywiście że tak tylko zupełnie nie rozumiem jak ty chcesz to powiązać z moim stwierdzeniem  że dawanie pieniędzy za nic jest wbrew naturze. Albo masz obsesje LGBT albo koniecznie coś chciałeś napisać i tak jakoś samo debilnie wyszło.

40 minut temu, Ursus932 napisał:

Oglądam expres Ttv ,'i pier**lą to samo co forumowy antypis że trzaskowski wygrywa wśród ludzi z średnim i wyższym wykształceniem , Tak to przestawili  że są "mądrzejsi:) i dlatego popierają totalsa 

Czy to nie jest dzielenie ludzi 😏

Nie martw się Wszyscy wiedzą że głupich jest większość więc reelekcja raczej pewna.

25 minut temu, Sean napisał:

Popieranie pedałów lesbijek nie jest w brew naturze? ależ my dobrze wiemy że  to nie jest darmowa kasa, ale też wiemy że naród powinien być solidarny między sobą w przeciwieństwie do was którzy w kapitalizmie chcielibyście być panami, a biedacy niech giną. To też tak na szybko garść przykładów.

Solidarność społeczna to typowo lewackie pojęcie. Nie wiem jak prawicowy elektorat PIS się tym nie brzydzi  Buuuchaachaaa!!!

Biedacy nie musza ginąć tylko wziąć się do roboty zamiast żerować na pracy innych. 

8 minut temu, Ursus932 napisał:

A no kto ? 

Ten co z drabiny krzyczał że oni stoją tam gdzie ZOMO, 

Opublikowano

@Sean nie przesadzaj!  Czy kiedykolwiek miałeś okazję poznać w realu takową osobę?  Nie sądzisz, że osoby, które nie mają pojęcia na dany temat nie powinny w ogóle się wypowiadać https://pts-seksuologia.pl/sites/strona/59/stanowiskopts-na-temat-zdrowia-osob-o-orientacji-homoseksualnej

Podkreślasz swą religijność nie rzadko, coś czuję, że hołdujesz wyznaniu: "błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli". 

Opublikowano

„Nie byłem przecież Żydem”

Jarosław Makowski

Naszym wrogiem jest nasza obojętność. Obojętność wobec zła. Jeśli bowiem widzisz zło lub nieprawość i nie reagujesz, stajesz się tego zła i tej nieprawości współuczestnikiem. A na końcu ofiarą

1.
Niemiecki pastor i teolog luterański Martin Niemöller zanotował słowa, które – gdy czytam je w kilka dni po naszym Święcie Narodowym – brzmią szczególnie mocno. Nie pozwalają na spokojny sen.

Zresztą, przeczytajcie sami:

„Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.

Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.

Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było”.

2.
Naszym wrogiem, wrogiem śmiertelnym, nie jest drugi człowiek. Nie jest nawet ten, który ma inne przekonania, innych wartości się ima, by sobie jakoś ten skomplikowany świat poskładać w spójną całość.

Naszym wrogiem jest nasza obojętność. Wobec zła. Jeśli bowiem widzisz zło lub nieprawość i nie reagujesz, stajesz się tego zła i tej nieprawości współuczestnikiem. A na końcu ofiarą.

„Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było”.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Siema co dziś na grillu ? rowerowi pis czy trzaska ? 

Mix czyli wszystkiego po trochu. 🤪

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Nie martw się Wszyscy wiedzą że głupich jest większość więc reelekcja raczej pewna.

Skąd ta pewność że wykształcony jest mądrzejszy ?.

Opublikowano
35 minut temu, Sean napisał:

Popieranie pedałów lesbijek nie jest w brew naturze? 

W naturze wiele niesamowitych zjawisk jest wciąż do odkrycia. Podoba mi się np. rozrodczość koników morskich, kiedy samiec rodzi i opiekuje się potomstwem może kiedyś człowiek zaadoptuje taką możliwość i dyskryminacja mężczyzn zakończy się.

Opublikowano

@Ywa ty porównujesz człowieka do konika morskiego 😯 

Dobrze ty się dzisiaj czujesz?🤨

Opublikowano
1 minutę temu, Ywa napisał:

W naturze wiele niesamowitych zjawisk jest wciąż do odkrycia. Podoba mi się np. rozrodczość koników morskich, kiedy samiec rodzi i opiekuje się potomstwem może kiedyś człowiek zaadoptuje taką możliwość i dyskryminacja mężczyzn zakończy się.

Nie idźmy tak daleko bo możemy tego nie doczekać  :P  ale może kobiety zaczną tachać lodówki na ósme piętro ,to dyskryminacja kobiet zakończy się w tri miga.  xD

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście jestem śmiertelnie poważna @Primo.

@Sean przecież mężczyźni są najlepszymi kucharzami więc co mi do lodówki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 minut temu, Ywa napisał:

Człowiek to szybciej chyba zaadoptuje tego konika morskiego niż zgodzi się na taką zamianę ról.😂

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Tak tak tak...i jak Joanna krzyczeć będziem „ precz z dyktaturą kobiet, precz z dyktaturą kobiet...”

Opublikowano

Zależy jak ty ciemnotę pojmujesz. Dla mojego profesora na studiach był to brak zrozumienia praw mechaniki kwantowej ;] Jakieś 30 lat temu rolnik był ciemnotą teraz ma forum na którym możemy pisać swoje opinie. 

Opublikowano
50 minut temu, PRIMO napisał:

A kto to ku**a zaczął?🤨

Nie ma symetrii win.

Wiceprzewodniczący PiS nie zaprosi na "zimny budyń krojony nożem" jak Palikot zapraszał na "kaczkę po smoleńsku i krwawą Mary". Żaden pisowiec nie będzie w telewizji obruszał się że Tusk (czy ktokolwiek inny) przyszedł na pogrzeb "w czarnym garniturze jak jakiś Breżniew", żaden pisowiec nie będzie gdańszczanom gasił zniczy ani w czasie gdy je zapalają puszczał przez gigantofon "kaczuszek", żaden nie będzie organizował na fejsie wydarzenia "wyp…my serce ze zniczy z Gdańska" – a kiedy wdowa i sieroty zechcą pójść na grób zmarłego, pisowcy na pewno nie będą im blokować dostępu wyjąc i bluzgając.

Niejeden dziennikarz może potwierdzić co mówili działacze PO o wskazówkach otrzymywanych na partyjnych szkoleniach z pijaru. Uczono ich, że "Kaczyński to małpa w klatce", i trzeba "kopać w klatkę" (ta fraza nawet weszła na stałe do dziennikarskiego języka), prowokować małpę, żeby się po klatce rzucała i wrzeszczała, straszyła ludzi – bo jak długo będzie ich straszyć, będzie "niewybieralna". Taka była marketingowa "doktryna Ostachowicza", stosowana przez wiele lat, w błogim poczuciu bezkarności.Świadomie łamano wszelkie zasady przyzwoitości, tabu i granice rozsądku, aby prowokować do zachowań, które propaganda władzy (ówczesnej) mogła wykorzystać do straszenia PiS-em i oskarżania go o "nienawiść".

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v