Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Hubercie @hubertussie, uwielbiam Cię za Twoje poczucie humoru. Ty jeden wiesz, jak do łez mnie rozbawić. Jesteś jak plasterek na dłoń zranioną, jak na ból głowy pigułka. Szczęściarz ze mnie, że dane mi było Takie kuriozum na swej drodze spotkać. Młodsza Córka psychologię studiuje, przeszczęśliwa będzie, gdy Jej o Tobie opowiem. 

uważaj tylko żeby cię gdzieś w psychiatryku nie zamknęła i lepiej nie mów jej że głosowałeś na Dude bo jak wykształcona to zapewne nie należy do grupy ludzi głosujących na Dude. Żebyś nie siedział za 2 tyg w domu zamknięty...

Edytowane przez camo
Opublikowano
15 minut temu, PawelWlkp napisał:

Ja aby kilkadziesiąt tysi i z pfr troszkę większą sumę. Ale mam znajomych co po kilkA mln  wyjęli. Ale spoko my oddamy w podatkach w krótkich czasie. Ale takie rolniki co podatków nie płacą socjal  z dopłat i innych suszowy i akcyz za nic biorą a innym wypominają to nie wiem jak takiego ulmana albo ogarka nazwać.

Ten wzrost długu o 5,5% jest za pierwszy kwartał wtedy nie bylo zadnych programów pomocowych dla przedsiębiorstw.  W drugim kwartale będzie gorszy ale o tym dowiemy sie po wyborach

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubertuss napisał:

@bezbarwny opowiadaj ile chcesz. Uważaj tylko by nie wyszło, ze nie rozumiesz co czytasz bo wstyd przed dzieckiem będzie.

Oj uważam uważam. Ty za to przegapiłeś i okazało się, że jak na farmy przychówek przystało, deszcz, że pada, mówisz😉

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Nie uważasz że zaczynasz dzielić ludzi ? Tak na marginesie też będziesz emerytem.

Być może tak, ale w końcu taki jest podział bo jeden jest starszy drugi młodszy, jeden wykształcony drugi mniej, choć nie znaczy to że ten mniej wykształcony nie jest mądrzejszy od tego wykształconego. Tylko dziwne jest to że ludzie nie pracujący którzy narobili sobie bąbelków głosują na Dude bo on wspiera głównie właśnie ich dając im za nic pieniądze. Emeryci głosują na Dude bo dostają "13" ale nie widzą tego że PIS bierze wiele więcej. To dziwne że dorośli ludzie nie wiedzą że aby dać komuś pieniądze trzeba je skądś wziąć. Ja nie jestem za Trzaskowskim ani za Dudą i według mnie ludzie sami robią problem wybierając od kilku dziesięciu lat dwie partie nie dając szansy innym. 

Opublikowano
8 minut temu, camo napisał:

uważaj tylko żeby cię gdzieś w psychiatryku nie zamknęła i lepiej nie mów jej że głosowałem na Dude bo jak wykształcona to zapewne nie należy do grupy ludzi głosujących na Dude. Żebyś nie siedział za 2 tyg w domu zamknięty...

Masz, weź sobie: , , , . . . C ę 

Jakbyś czegoś jeszcze na klawiaturze nie miał, to pisz śmiało. Na ile będę mogła, na tyle pomogę. 

Nie głosowałam na Dudę. Znam wielu wykształconych ludzi, którzy właśnie na niego oddali swój głos. 

Współczuję, że żyjesz wśród ludzi którzy są w stanie zamknąć kogoś w domu, a nawet w psychiatryku, z powodu innych poglądów.

Mam nadzieję, że kiedyś wyrwiesz się z tej patologi. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, dsbh napisał:

@many12 a masz coś na Dziambora albo Kuleszę :) ?

Zapytaj go o Mentzena i Mikke. Zaraz wyjdzie, ze cała Konfederacja to żydzi.

5 minut temu, Kallina86 napisał:

Masz, weź sobie: , , , . . . C ę 

Jakbyś czegoś jeszcze na klawiaturze nie miał, to pisz śmiało. Na ile będę mogła, na tyle pomogę. 

Nie głosowałam na Dudę. Znam wielu wykształconych ludzi, którzy właśnie na niego oddali swój głos. 

Współczuję, że żyjesz wśród ludzi którzy są w stanie zamknąć kogoś w domu, a nawet w psychiatryku, z powodu innych poglądów.

Mam nadzieję, że kiedyś wyrwiesz się z tej patologi. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. 

Jednakże badania socjologiczne w kwestii przekroju wyborców są tutaj jednoznaczne i bezlitosne. Duda to wyborcy mniej wykształceni, robotnicy, rolnicy, Z małych miast lub wsi oraz ludzie starsi. Można się obrażać można nie. Może i ktoś nie kulturalnie to wykorzysta ale tak jest. Oczywiście są wyjątki ale największy odsetek tych grup głosował na Dudę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, camo napisał:

Być może tak, ale w końcu taki jest podział bo jeden jest starszy drugi młodszy, jeden wykształcony drugi mniej, choć nie znaczy to że ten mniej wykształcony nie jest mądrzejszy od tego wykształconego. Tylko dziwne jest to że ludzie nie pracujący którzy narobili sobie bąbelków głosują na Dude bo on wspiera głównie właśnie ich dając im za nic pieniądze. Emeryci głosują na Dude bo dostają "13" ale nie widzą tego że PIS bierze wiele więcej. To dziwne że dorośli ludzie nie wiedzą że aby dać komuś pieniądze trzeba je skądś wziąć. Ja nie jestem za Trzaskowskim ani za Dudą i według mnie ludzie sami robią problem wybierając od kilku dziesięciu lat dwie partie nie dając szansy innym. 

A co to by zmieniło? Tak przynajmniej Duda dobrze nas reprezentuje za granicą i nie chodzi po krzesłach jak Komorowski czy Kopacz

Opublikowano (edytowane)

Po krzesłach nie chodzi. Ale reprezentować dobrze też niestety nie reprezentuje. To, że był w USA jak widać też mu korzyści nie dało. Tak samo on jak i Trzaskowski byli niedoszacowani po około 2 % względem sondaży. Z tytułu wizyty nic nie podskoczyło Dudzie poparcie.

Opublikowano
6 minut temu, Kallina86 napisał:

gratuluję ci że jesteś w stanie z powietrza ocenić w jakim środowisku żyję.

Właśnie słyszałem wypowiedź Morawieckiego jak sam powiedział że mniej emerytów poszło do wyborów niż ostatnio. 

Opublikowano

@many12 posłów Konfederacji nie znasz ?

5 minut temu, camo napisał:

Tylko że emeryci mogą robić co chcą. Pomijam tych w sejmie, tych bym dawno wysłał do domu. 500+ popieram, osoba myśląca wie że musi mieć z czegoś emeryturę a osoba, która żyje z dnia na dzień, kiedyś się może zdziwić.

6 minut temu, hubertuss napisał:

Zapytaj go o Mentzena i Mikke. Zaraz wyjdzie, ze cała Konfederacja to żydzi.

O Korwina nie pytam, bo forum zawali obrazkami :).

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą. Po prostu stwierdziłam fakt, że znam wykształcone osoby, które głosują na Dudę. Nie można na podstawie oddanego głosu w wyborach stwierdzać, że ktoś jest wykształcony a ktoś nie. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że rolnik czy pracownik fizyczny, to niekoniecznie osoba bez wykształcenia. 

Opublikowano

No nie gadaj statystyki to definiują i jest to dość czytelne i tyle.... TY ZNASZ WIELU a ja nie znam żadnego wykształconego który by głosował na długopisa... 😋

Opublikowano (edytowane)

Ja tez nie znam. Moje obserwacje a często przebywam w małym i dużym mieście i mam kontakt z ludźmi wykształconymi bardziej i mniej w pełni potwierdza statystyki.

Opublikowano

No i statystycznie będzie niewielu.. 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
10 minut temu, Kallina86 napisał:

Zgadzam się z Tobą. Po prostu stwierdziłam fakt, że znam wykształcone osoby, które głosują na Dudę. Nie można na podstawie oddanego głosu w wyborach stwierdzać, że ktoś jest wykształcony a ktoś nie. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że rolnik czy pracownik fizyczny, to niekoniecznie osoba bez wykształcenia. 

być może statystyki które widziałem są bardziej prawdziwe lub mniej,ale coś musi w tym być że ludzie którzy teoretycznie są po studiach nie głosują w dużej ilości na Dude,a na innych kandydatów, a jednak większa ilość ludzi którzy wolą siedzieć w domu lub ci którzy mają bardziej podstawowe wykształcenie głosują na niego.

Opublikowano
32 minuty temu, camo napisał:

Każdy zwolennik PIS wie że pieniądze zabrano aferzystom, mafii, i tym złym bogatym a dołom społecznym niczego się nie zabiera. Np. podatek bankowy zabiera pieniądze bankom a one jakoś tak dziwnie robią że nadal maja takie same zyski jak przed podatkiem , ale takie refleksje to już za wiele na ten elektorat.  Tak samo powiedzą że opłata emisyjna czy dzisiejsza podwyżka vat na nasiona to dla naszego dobra  i nic nas to nie kosztuje.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jednakże badania socjologiczne w kwestii przekroju wyborców są tutaj jednoznaczne i bezlitosne. Duda to wyborcy mniej wykształceni, robotnicy, rolnicy, Z małych miast lub wsi oraz ludzie starsi. Można się obrażać można nie. Może i ktoś nie kulturalnie to wykorzysta ale tak jest. Oczywiście są wyjątki ale największy odsetek tych grup głosował na Dudę.

Wcale nie zaprzeczę że tak statystycznie to wygląda, tylko to że ktoś jest wykształcony, nie jest żadnym wyznacznikiem mądrości, jeżeli wykształcony człowiek popiera coś wbrew naturze, no to mądry nie jest.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
50 minut temu, witejus napisał:

cierpisz na rozdwojenie jaźni?współczuję

nie, ale dzięki, poprawiłem.

41 minut temu, Ulman napisał:

Każdy zwolennik PIS wie że pieniądze zabrano aferzystom, mafii, i tym złym bogatym a dołom społecznym niczego się nie zabiera. Np. podatek bankowy zabiera pieniądze bankom a one jakoś tak dziwnie robią że nadal maja takie same zyski jak przed podatkiem , ale takie refleksje to już za wiele na ten elektorat.  Tak samo powiedzą że opłata emisyjna czy dzisiejsza podwyżka vat na nasiona to dla naszego dobra  i nic nas to nie kosztuje.

mnie bardzo irytowało gdy kupując pole musiałem zapłacić mnóstwo bezsensownych dodatkowych opłat, których gdyby nie bezsensowne rozdawnictwo i wywalanie pieniędzy PIS'u nie musiało by być.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, camo napisał:

mnie bardzo irytowało gdy kupując pole musiałem zapłacić mnóstwo bezsensownych dodatkowych opłat, których gdyby nie bezsensowne rozdawnictwo i wywalanie pieniędzy PIS'u nie musiało by być.

nie kłam ! i nie wprowadzaj użytkowników w błąd ! opłaty były są i bedą notarialne a podatek jest marginalny .  wbrew tym co niektórzy piszą za czasów rządów PIS dzień wolnosci podatkowej jest wczesniej niz za rzadów PO-PSL . CZYLI realnie podatków płacimy miej , 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

nie kłam ! i nie wprowadzaj użytkowników w błąd ! opłaty były są i bedą notarialne a podatek jest marginalny .

opłaty są oczywiste,ale niektóre były dosyć dziwne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v