Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja tylko tak żartowałem z tymi czarami😂 . Woziłem tam kumpla co pośliznął się na OSF i nigdzie nie nie chciał tylko do niej. A że był z okolic Lubartowa to nie śmiałem odmówić.

Opublikowano

i na żywca i w tekturki sztywne . B|

Jakoś nie słychać zażaleń na nią . Ciekawe czy i obecnie takie kolejki tam ?

Opublikowano

Temu to ponastawiała coś w kręgach ( a że przeklina to fakt). Jak się na niego wydarła to i znieczulenia nie chciał.😂

Podejrzewam że po pierwszej wiązance kręgi, dla wlasnego dobra, wróciły na właściwe miejsce.🤣

Opublikowano

Jaki to jest symbol? Bogdan idź się wysikaj... Zapominacie, że to ustawa o tzw. ochronie życia czyli w czasie gdy niema możliwości odpowiedzi tłumu jest możliwość załatwić sprawę zapowiedzianą czyli aborcję, in vitro, tabletki antykoncepcyjne. Temat krów pozostał widzę. Miałem wczoraj jeszcze dopytać kto organizuje warunki bytowania tym zwierzętom ale to dysydent już po swojemu...

Ze strachu przestało boleć...

Opublikowano (edytowane)

Do Sejmu trafiły szczegóły najnowszego pomysłu zmiany konstytucji. Według propozycji posłów PiS, kadencja prezydenta miałaby zostać przedłużona do siedmiu lat. Zmiana dotyczyłaby już aktualnie urzędującego Andrzeja Dudę. Jednocześnie pozwoliłoby to na odwołanie zbliżających się wyborów. Ponadto nowelizacja konstytucji narzuciłaby dodatkowe ograniczenia, jeśli chodzi o ilość kadencji. 

https://www.rp.pl/Covid-19/304159886-Szczyt-zachorowan-przed-nami-Szkoly-zamkniete-do-wakacji.html?fbclid=IwAR1vSH1mwWrM-gyJxA9xSpKj4OVfjJ_tK2mku2u3FoEbtamO21V26XnBEcE

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Do Sejmu trafiły szczegóły najnowszego pomysłu zmiany konstytucji. Według propozycji posłów PiS, kadencja prezydenta miałaby zostać przedłużona do siedmiu lat. Zmiana dotyczyłaby już aktualnie urzędującego Andrzeja Dudę. Jednocześnie pozwoliłoby to na odwołanie zbliżających się wyborów. Ponadto nowelizacja konstytucji narzuciłaby dodatkowe ograniczenia, jeśli chodzi o ilość kadencji. 

https://www.rp.pl/Covid-19/304159886-Szczyt-zachorowan-przed-nami-Szkoly-zamkniete-do-wakacji.html?fbclid=IwAR1vSH1mwWrM-gyJxA9xSpKj4OVfjJ_tK2mku2u3FoEbtamO21V26XnBEcE

To Gowin czegoś takiego nie proponował ?

15 minut temu, hubertuss napisał:

Zawracanie głowy, nikt się na to nie zgodzi. W sensie nikt z opozycji a sam pis nie zmieni konstytucji.

To co właściwie ta Twoja opozycja chce ?  Pojawiały się głosy, że nie tylko w maju ale nawet na jesieni wybory mogą nie być możliwe ze względu na wirusa.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Zawracanie głowy, nikt się na to nie zgodzi. W sensie nikt z opozycji a sam pis nie zmieni konstytucji.

Jeśli  rzeczywiście  zależy  im  na zdrowiu  Polaków  to  się  zgodzą 

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Jaki to jest symbol? Bogdan idź się wysikaj... Zapominacie, że to ustawa o tzw. ochronie życia czyli w czasie gdy niema możliwości odpowiedzi tłumu jest możliwość załatwić sprawę zapowiedzianą czyli aborcję, in vitro, tabletki antykoncepcyjne. Temat krów pozostał widzę. Miałem wczoraj jeszcze dopytać kto organizuje warunki bytowania tym zwierzętom ale to dysydent już po swojemu...

Ze strachu przestało boleć...

Naturalne warunki są zawsze najlepsze. Mam sztukę, która to pokazuje. Odrzuca co roku cielaka kopiąc i traktując rogami. Trzeba postać przy niej kilka dni zanim się przyzwyczai i 8 miesięcy bez problemu karmi sama.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

to oni dalej ganiają za własnym ogonem?
ktoś tu wyżej...

2 godziny temu, dsbh napisał:

no właśnie
i czy to jest mądrzejsze rozwiązanie od tego jakie obecnie obowiązuje?
a jak za kolejne dwa lata znów coś się wydarzy co uniemożliwi wybory? i co wtedy?

czy jest wśród tej bandy idiotów ktoś myślący kto potrafi bezdyskusyjne i uniwersalne rozwiązanie zaproponować ? jakiś zapis typu że nie wszystko musi być literalnie przewidziane w prawie i czasem trzeba zastosować elementarną logikę ze wskazaniem na jak najkrótsze obowiązywanie prowizorki prawnej a w przypadku akurat epidemii to nawet same wskaźniki czy to zachorowalności czy koniecznych obostrzeń z samej epidemii mogą same określić pierwszy możliwy termin "imprez" niekoniecznych czy wręcz niewskazanych na czas ekstremalnej sytuacji.
Oczywiście istnieje ryzyko że aktualna władza zechce przeciągać ponad potrzebę stan nadzwyczajny no ale sondaże bodaj społeczne są i dziś możliwe do przeprowadzenia a z tych wynika że większość społeczeństwa nie chce wyborów akurat w tym terminie i mało prawdopodobne aby władzy udało się proporcje odwrócić w trzy tygodnie.
Prawo to my a nie zapisana książeczka papierowa konstytucyjnych przykazań które niekiedy rzeczywistość weryfikuje za bzdurne.
Budowanie protezy korespondencyjnej jest sankcjonowaniem właśnie totalitarnego przestrzegania nawet nietrafionych zapisów w prawie jak by wykluczano możliwość kwestionowania nieomylności prawa  a co za tym idzie jego twórców.
Mamy paradoks gdzie ludzi konstytuanty się dyskredytuje a wytwór tych ludzi prawny uznaje się za nieomylny
schizofrenia.

ja nadal i na zawsze twierdzę że wybory korespondencyjne to okoliczność sprzyjająca fałszerstwom i jak każda możliwość na pewno w jakimś stopniu zostanie wykorzystana przez dowolne opcje polityczne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

czy to jest mądrzejsze rozwiązanie od tego jakie obecnie obowiązuje?
a jak za kolejne dwa lata znów coś się wydarzy co uniemożliwi wybory? i co wtedy?

Ja mam, ja mam takie rozwiązanie. Na pewno zadowoli opozycję a i pozwoli zachować obecne "status quo". Dlatego wnoszę projekt aby skrócić kadencję prezydenta do 2,5 roku, przyjmując jednocześnie że Pad Duda jedną już odbył i ma prawo do jeszcze jednej. 
Opozycja nie będzie miała argumentu że chcą wydłużyć ponad miarę a dla rządzących i tak nic się nie zmieni. :viktoria:

Tylko mam wątpliwości czy aby na pewno jest mądrzejsze. ale na pewno spełnia poziomem standardy obecnie proponowanych.:lol:

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

To co właściwie ta Twoja opozycja chce ?  Pojawiały się głosy, że nie tylko w maju ale nawet na jesieni wybory mogą nie być możliwe ze względu na wirusa.

Opozycja chce przełożenia wyborów a to jest możliwe bez grzebania w konstytucji. A co dopiero grzebania takiego by tak kiepskiemu prezydentowi dać jeszcze dwa lata. Wystarczy wprowadzić stan wyjątkowy choćby na dwa tygodnie i masz 90 dni na zrobienie wyborów. Jeśli po tych 90 dniach wirus dalej będzie robisz to samo jeszcze raz. 

2 godziny temu, Generał napisał:

Jeśli  rzeczywiście  zależy  im  na zdrowiu  Polaków  to  się  zgodzą 

Zależy im na zdrowiu Polaków ale nie zależy na przedłużaniu kadencji fatalnemu prezydentowi, którego nie szanuje i którego oszukuje jego własny obóz polityczny.

Opublikowano

Skoro Prezydenta może zastąpić Marszałek to można pójść dalej wychodząc ze stanu wyjątkowego. To są jednak sprawy dla ludzi którym zależy na tym co mówią, że chronią.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Zależy im na zdrowiu Polaków ale nie zależy na przedłużaniu kadencji fatalnemu prezydentowi, którego nie szanuje i którego oszukuje jego własny obóz polityczny.

W 2010  roku  jak rządzili  to  POkazali  jak  zależy  im na zdrowiu   Polaków.   Fatalnym   Prezydentem to był  Wałęsa  Kwaśniewski  i  Komorowski.  Duda  to  jeden  z  najlepszych  Prezydentów  jakich  Polska  miała.

93520994_804167550072926_180699995240084

Edytowane przez Generał
Opublikowano

I czemu ich Pis i ie rozliczył.. Co tam zero czasu nie miał.. 😜

Opublikowano

Dziś PiS a jutro PO = Jedność bo k**wa k**wie łba nie urwie i co będą się rozliczać .

Koronawirus SARS-CoV-2 groźnie mutuje. Są trzy szczepy .

Naukowcy mają już pewność, że koronawirus zmutował na trzy odrębne szczepy, które „rozeszły się” w różne regiony świata. 

Genetycy z Uniwersytetu w Cambridge, którzy zastosowali metodę sieci filogenetycznej pozwalającej na prześledzenie związków ewolucyjnych między różnymi stadiami ewolucji koronawirusa, twierdzą, że znaleźli trzy różne, ale ściśle powiązane za sobą odmiany tego patogenu.

DWA KIERUNKI MUTACJI

Co dla nas wszystkich oznaczają wyniki tych badań? To, że patogenu możemy nie pokonać jedną szczepionką. Względnie szybka ewolucja koronawirusa oznacza, że w momencie kiedy dokonamy masowych szczepień, choroba może być już krok przed nami i nie będzie prawidłowo rozpoznawana przez nasz system immunologiczny.

Opublikowano

gienerał . Jak się wkręcić na takiego trola jak ty ? Daj jaki namiar . wiadomość ślij na priv . Wiesz, my rolnicy musimy sobie pomagać . :ph34r:

Opublikowano
45 minut temu, Pafnucy napisał:

gienerał . Jak się wkręcić na takiego trola jak ty ? Daj jaki namiar . wiadomość ślij na priv . Wiesz, my rolnicy musimy sobie pomagać . :ph34r:

Generał  się  pisze   ucz  się  poprawnej  Polszczyzny  bo  bez  tego  ani  rusz.   Na  trola  nie musisz  się  wkręcać wystarczy  że  włączysz  faceboook  zapiszesz  się  do grupy  np. Polexit    zaobserwujesz  strony  OjczyznaMoja Polska   albo  NiedlaKOD   itp. 

Opublikowano
55 minut temu, Generał napisał:

93175518_2525478244380691_78951272227411

Masz do kompletu, jak już kolekcjonujesz. Zadzwoń do oficera dyżurnego JW2305 i powiedz że właśnie odkryłeś iż prawdopodobnie są spadkobiercami nazistowskiej organizacji, bo se właśnie taki symbol wybrali. Tylko nie zapomnij się ładnie przedstawić.:lol:

www.special-ops.pl/images/photos/lexicons/24/13...

10 minut temu, Generał napisał:

Generał  się  pisze   ucz  się  poprawnej  Polszczyzny

Podejrzewam że pisząc "gienierał" pozycjonował Cię w kręgu "ruskich troli", dlatego taka pisownia.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v