Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Chciałbym dożyć czasów kiedy To Wy wszytko wiedząc i obyci w polityce wybierzecie wygraną słuszną opcjie , ciekawe co To za k**estwo będzie 

Takie Chińskie mądrości .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ja bym tylko chciał żebym w własnym kraju nie bał się wyjść na ulice z krzyżykiem na piersi i czuć się Polakiem 

Nie bój nic. PiS jak skończy z LGBT to tak szybko, ani od razu, za katolików się nie weźmie.:lol:

Opublikowano
18 godzin temu, Kallina86 napisał:

Ale szanuję wiarę, nie tylko katolicką. Nie rozumiem jak ludzie walczący o równe prawa, mówiący o miłości, tolerancji, zrozumieniu itp, mogą jednocześnie drwić z wiary. Z kościoła. 

Nie tak dawno słyszałem wypowiedź zwolennika opozycji, że to Kaczyński dzieli ludzi. Widocznie opozycja nie ma sobie nic do zarzucenia. Prawda jest taka że obie strony są takie same, to politycy dzielą ludzi.

18 godzin temu, Ulman napisał:

Wszyscy w tym samym czasie i akurat o tej godzinie mimo że praktycznie w całym kraju mokrood tygodnia. Było już pryskanie, olej i sianokosy - dawaj dalej.

Nie oglądałem, może jutro obejrzę w internecie ale powiem Ci że Bosak wypadł najlepiej. Duda nie zdążył nic powiedzieć, tak go zagiął a Trzaskowski się tylko jąkał :).

17 godzin temu, jacus napisał:

pisalem wam zebyscie ogladali sprawe dla reportera- tam byl taki sam temat jak tu- rolnik ktory  z kolegami sie dojarka doil-to z akt sprawy sadowej-oczywiscie z podlasia😛

opisano tam badanie ktoremu nie chcial sie poddac- zaklada sie na malego odpowiednie ustrojstwo ,pokazuje sie  filmy i bada reakcje organizmu- cos mi sie wydaje ze wielu ze zwolennikow bogobojnych na kolanach baloby sie poddac takiemu badaniu..😂

szczesliwy to kraj ktory ma w dzisiejszych czasach tylko takie problemy.

Co Ty za telewizje oglądasz, było natychmiast wyłączyć albo kanał chociaż zmienić :).

16 godzin temu, Ulman napisał:

Nikt nie przyzna że taka grupa po prostu istnieje i trzeba przejść nad tym do porządku dziennego.

Taka grupa istnieje, tylko za cholerę nie wiem poco się afiszuje, czemu służyć mają te parady i czemu ciągle są "pokrzywdzeni".

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Nie oglądałem, może jutro obejrzę w internecie ale powiem Ci że Bosak wypadł najlepiej. Duda nie zdążył nic powiedzieć, tak go zagiął a Trzaskowski się tylko jąkał :).

Mistrzostwo :)

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

No w jakim sensie , wygra wybrana przez was partia ,skoro obecna Bee od poprzednich co rządziły też się odcinacie 

Więc czekam na ten cudowny lek w postaci rządu który zadowoli wasze szlachetne dupska i wysokie ego

Gadają byle gadać a alternatywy nie widzę żadnej. Byle na przeciw.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
9 minut temu, dsbh napisał:

Co Ty za telewizje oglądasz, było natychmiast wyłączyć albo kanał chociaż zmienić :).

Taka grupa istnieje, tylko za cholerę nie wiem poco się afiszuje, czemu służyć mają te parady i czemu ciągle są "pokrzywdzeni".

Ogladam każdą telewizję by mieć ogląd sytuacji. Jak koledzy nie oglądają np. TVN bo tam same kłamstwa, Soros, Niemcy i LGBT to im jedne media napchają pod beret co trzeba.

Afiszuje się bo jak zrobią paradę to PIS przez miesiące o tym gada i pisze gdzie się da.  Zainteresowanie ich nakręca i ośmiela więc robią kolejny marsz i znowu mają jeszcze większą reklamę w TVPIS u Rydzyka i w PISowskich mediach. Tak to się kręci. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Nie bój nic. PiS jak skończy z LGBT to tak szybko, ani od razu, za katolików się nie weźmie.:lol:

pier**lisz 

Opublikowano
49 minut temu, dsbh napisał:

Taka grupa istnieje, tylko za cholerę nie wiem poco się afiszuje, czemu służyć mają te parady 

39 minut temu, Sean napisał:

Gadają byle gadać a alternatywy nie widzę żadnej. Byle na przeciw.

6 godzin temu, Ursus932 napisał:

No w jakim sensie , wygra wybrana przez was partia ,skoro obecna Bee od poprzednich co rządziły też się odcinacie 

Więc czekam na ten cudowny lek w postaci rządu który zadowoli wasze szlachetne dupska i wysokie ego

Już alternatywę  szykuje nam partia z A. Duda https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1960716,1,duda-stawia-niemal-wszystko-na-trumpa-dlaczego.read

Polska na geopolitycznej szachownicy

Na tym nie kończą się potencjalne „zyski” i „koszty” amerykańskiej wizyty Dudy. Moi rozmówcy, ściszając głos, mówią, że Warszawa weszła – albo została wciągnięta – w strategiczną grę Ameryki z Rosją i Chinami.

Reuters napisał, że polsko-amerykańskie porozumienie o rozmieszczeniu dodatkowych wojsk USA napotyka trudności i wydawało się, że sprawa będzie raczej porażką Dudy niż jego sukcesem. Wtedy jednak łącza między Warszawą a Waszyngtonem rozgrzały się do czerwoności. – Nie jest tak, że problemów nie było, ale strona polska miała się zdecydować na ich jak najszybsze rozwiązanie, czyli po myśli Amerykanów – dowiaduję się nieoficjalnie. Efektem ma być m.in. korzystne dla żołnierzy USA uregulowanie kwestii odpowiedzialności prawnej, ograniczające jurysdykcję polskich sądów, co było jedną z najważniejszych przeszkód blokujących porozumienie.

Ale naj naj tematem jest LGTB niż perspektywą suwerenności lub jej braku?

Opublikowano

Dotyczy na razie ciężarówek ale masz rację - to kolejny podatek . Oczywiście dla naszego dobra.

Zaraz paru naPISze że ich to nie dotyczy bo ciężarówkami nie jeżdżą i nie zapłacą nic. 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ursus932 napisał:

Adekwatna do idiotycznej wypowiedzi 

A ja głupi próbowałem Cię tylko pocieszyć, abyś nie bał się tak bardzo. :lol:

31 minut temu, stempos1980 napisał:

To nie kolejne myto, tylko próba wymiksowania się z Viatola przez wprowadzenie nowego systemu. Oczywiście nowy system opracowali informatycy opłacani przez Państwo za najniższą krajową.:lol: No chyba że szwagier z bratem założyli właśnie spółkę i uzyskali wyłączność na dystrybucję urządzeń i obsługę systemu. Jak system będzie dziurawy i wypłyną trasy i kontrahenci, to ktoś się wk***i i Państwo się nie wypłaci. 

32 minuty temu, Ywa napisał:

Moi rozmówcy, ściszając głos, mówią, że Warszawa weszła – albo została wciągnięta – w strategiczną grę Ameryki z Rosją i Chinami.

I to jest k**ewsko niedobre. Ponieważ znowu jesteśmy narzędziem. I niech mi ktoś powie że prowadzimy samodzielna politykę zagraniczną a nie ta serwowana przez Panią Ambasador USA. Dzisiaj Rosjanie dobitnie wypowiedzieli się na ten temat. Coś w rodzaju że "Polska to nam może militarnie skoczyć i dlatego wali nas to totalnie, ale kiedy jej terytorium staje sie stała bazą znaczących sił USA to żadnych sentymentów nie będzie".

Edytowane przez mirro
Opublikowano
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Osobowe też będą płacić i oni do tego dążą 

Oczywiście że to ten kierunek ale wyborcy i tak to poprą.

Podobno policja zabezpieczyła dostęp do willi Jarka bo jakieś siły nieczyste się zbliżały. Stan zagrożenia trzeba pielęgnować.

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiście że to ten kierunek ale wyborcy i tak to poprą.

Podobno policja zabezpieczyła dostęp do willi Jarka bo jakieś siły nieczyste się zbliżały. Stan zagrożenia trzeba pielęgnować.

Betonowy  klocek   to  willa  ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v