Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma się czego wstydzić dobrze że się przyznałeś 👏

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale nie mogłem przejść obojętnie do następnego bo zauważyłem że nie pasuje do tego Pana wirtualnego wyborcy ,gdyż nigdy nie głosowałem na kwaśnego ani króla Europy :/

Podejrzewam że Dysydent ogarnia dłuższy czas naszej historii, dlatego jego wirtualny wyborca ma bogatszą przeszłość w oddawaniu głosów. Pewnie ma na myśli gościa co kolejno głosował na innych, nie zadowolony z poprzedników, aż doszedł do PiS iiiiiiiiii stwierdził że dalej to musiał by znowu głosować na tych co już zawiedli jego oczekiwania. Taki ktoś, musi trwać przy PiS , chyba że pojawiła by się jakaś nowa siła i to taka gwarantująca zwycięstwo, bo przecież biały heteroseksualny mężczyzna na kogoś innego głosować nie będzie.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Nie ma się czego wstydzić dobrze że się przyznałeś 👏

Niektórzy rodzice to chyba dali na mszę że w ostatnich dwu klasach przyszedł właśnie on, bo na maturze polegliby wszyscy. Choć przed tym uczyły zdrowe Matki Polki.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

ursus - jednak chyba przysnąłeś i mimo, że daleki jestem od jakiegoś rodzaju trywializacji: to proste co napisał. Tylko nie załapałeś sensu.

A przecież nie napisałem że to skomplikowane , tylko dla mnie nudne 

Opublikowano

Chciałbym dożyć czasów kiedy To Wy wszytko wiedząc i obyci w polityce wybierzecie wygraną słuszną opcjie , ciekawe co To za k**estwo będzie 

Opublikowano

No w jakim sensie , wygra wybrana przez was partia ,skoro obecna Bee od poprzednich co rządziły też się odcinacie 

Więc czekam na ten cudowny lek w postaci rządu który zadowoli wasze szlachetne dupska i wysokie ego

Opublikowano (edytowane)

znaczy że wasze mądre głowy nie potrafią wybrać tych dobrych 

To po co komuś wytykać że jest ślepym wyborcą PiSioków ,kiedy niema innej "lepszej"drogi 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

kurde  ale wy  macie  zdrowie   wczoraj  do  późnej  nocy  się  produkowaliście     dziś  od  rana znowu 

Opublikowano

Denwer - 45 minut pracy i pięć, dziesięć minut oderwania, drzemki... Czasem trzeba popracować i do późna. Ursus - piszesz dokładnie tak jak zdiagnozował to dysydent. Widzisz to?

Opublikowano

Podobieństwo widzę , tylko po przeciwnej stronie barykady stoimy 

Opublikowano

Rzecz w tym Ursus, że nie. Ba piedestały wyłażą wyrazistości a powinni ludzie rozsądni. Czy potrafimy wybrać? W tych wyborach ważne aby wywalić korek z balona - może jakiś rozsądek się pojawi. Poza tym ten prezydent zmarnował mój głos.

Opublikowano

Witejus. Na piedestały wyłażą kreowane pacynki. Pisałem, że z mojego punktu widzenia najlepszy jest komediant. Gdy przychodzi człowiek z zewnątrz i jest nie do usunięcia to każdy musi nauczyć się z nim pracować. Jakoś trochę szkoda pilota ale Hołownia. Z tym, że beton raczej zbyt twardy.

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Rzecz w tym Ursus, że nie. Ba piedestały wyłażą wyrazistości a powinni ludzie rozsądni. Czy potrafimy wybrać? W tych wyborach ważne aby wywalić korek z balona - może jakiś rozsądek się pojawi. Poza tym ten prezydent zmarnował mój głos.

Mój na szczęście jeszcze nie zmarnował bo nie głosowałem na Andrzeja , to mogę mu zaufać ?? A jak wyrwiesz korek i wtedy będzie eksplozja

Chyba na pierwszą turę nie pójdę ,zobaczę co To będzie się działo 

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Nic mnie nie przeraża tylko przerażą mnie głupota tych ludzi  którzy mówią o dyskryminacji w polsce niech robią co chcą byle innych nie krzywdzili

PiS dał ludziom nadzieję PO okradała z maj,ątku wypracowanego przez naszych przodków niewolnicze warunki pracy odeszły do lamusa dzięki 500 plus bzdurą okało się to że ludzie nie bęą przez to pracować każdy widzi ile dobrego zrobił PiS TYLKO cI KTÓRZY NAS OKRADALI TERAZ KRZYCZĄ NIE CHCĘ BY PEDAŁ UCZYŁ MOJE DZIECI W SZKOLE I MAM DO TEGO PRAWO

nie przeraża cie ale jednak przeraża? A niech mówią o dyskryminacji , nie wolno im? Problem polega na tym ze PIS z garstki krzykaczy zrobiła zagrożenie dla ludu i nimi straszy. Czym więcej o nich gadaja tym więcej oni krzyczą i tym bardziej lud się boi. To prosty i prymitywny mechanizm ale jak widać działa.

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ps. i przeczytałem do końca mimo że tak już w połowie usypiałem , nudnawe to było ale dałem rade 👍

Jesteś przyzwyczajony do prostych i krótkich przekazów więc  nic dziwnego ze kilkanaście zdań sprawia problem.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

I niewiem czy ten staszek drwi, zmądrzał czy kompletnie nic nie rozumie

Obstawiam to ostatnie.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Niektórzy rodzice to chyba dali na mszę że w ostatnich dwu klasach przyszedł właśnie on, bo na maturze polegliby wszyscy. Choć przed tym uczyły zdrowe Matki Polki.

Matki Polki dostały 500+ to im się uczyć odechciało

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Podobieństwo widzę , tylko po przeciwnej stronie barykady stoimy 

jakiej qwa barykady?
no chyba że Ty jakąś zamierzasz budować
nie jesteś stroną a tylko elementem większej całości bez którego ta całość była by niepełna.
Ty potrzebujesz autorytetu aby wiedzieć co dobre ja nie, ale też nie chcę być Twoim autorytetem bo nikt nie wie kto z nas bardziej błądzi a Ty masz ambicje być moim bodaj we wskazaniu kto mniej i tylko taka różnica.
Ja twierdzę że wszyscyśmy głupcy i nigdy nie będzie władzy idealnej a Ty żyjesz w mżonce że to możliwe i nawet wiesz która to władza co mnie tylko bawi i nawet współczucie wzbudza.

właśnie trzeba rozwalać wszelkie barykady i to tak aby nie zrobić krzywdy tym baranom co się nimi pootaczali a jeśli jaka banda polityków chce takie barykady kreować to do jamy z szambem z takimi politykami bez wyjątku z jakiej opcji są.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a kto tak na prawdę wie co to jest owo 5G?  pytając wszystkich polityków, nie tylko z PiS-u
No PiS pewnie zechce wsadzić do tej sieci kogoś podobnego jak Kurski w mediach państwowych bo przynajmniej tyle wiedzą ze ta sieć ma służyć do zarządzania informacją
wydedukowali wszak sieć informatyczna :D

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jakiej qwa barykady?
no chyba że Ty jakąś zamierzasz budować
nie jesteś stroną a tylko elementem większej całości bez którego ta całość była by niepełna.
Ty potrzebujesz autorytetu aby wiedzieć co dobre ja nie, ale też nie chcę być Twoim autorytetem bo nikt nie wie kto z nas bardziej błądzi a Ty masz ambicje być moim bodaj we wskazaniu kto mniej i tylko taka różnica.
Ja twierdzę że wszyscyśmy głupcy i nigdy nie będzie władzy idealnej a Ty żyjesz w mżonce że to możliwe i nawet wiesz która to władza co mnie tylko bawi i nawet współczucie wzbudza.

właśnie trzeba rozwalać wszelkie barykady i to tak aby nie zrobić krzywdy tym baranom co się nimi pootaczali a jeśli jaka banda polityków chce takie barykady kreować to do jamy z szambem z takimi politykami bez wyjątku z jakiej opcji są.

Wie Pan nie będę pisał o barykadach bo wiemy co kto myśli 

Chyba nawet nie jestem tym elementem większej całości , może dopiero stane się po tych wyborach Ale też nie jest to pewne 

Chyba mnie pan źle ocenił gdyż w samorządowych na wójta głosowałem na kogoś kogo znam a jest z Psl do powiatu też , a czy potrzebuje idola żeby widzieć co dobre raczej nie tylko próbuje znaleźć tą najlepszą opcjie , cały czas szukam a pan już ma zapewne swoje lata i stąd wie że niema jednej słusznej władzy . mam nadzieję że kiedyś jakieś wnioski też wyciągne 

Ja bym tylko chciał żebym w własnym kraju nie bał się wyjść na ulice z krzyżykiem na piersi i czuć się Polakiem 

A już pisałem że'władza to w życiu do niczego mi nie jest potrzebna byle tylko nie przeszkadzała w tym co robie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v