Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie walili się pałami dlatego, że już myślą o drugiej turze a dudy grzmiały w kierunku centrum... A gaz? Jest po sezonie grzewczym zatem obniżka to raczej bezczelność no i dla firm poszedł w górę...

Opublikowano

poczta polska za 5 milionow zlotych kupila worki na wybory-za sztuke wyszlo 116 zl , macie jakies pomysly z czego te worki sa zrobione ??????

ciekawa bedzie dopiero debata przed II tura-wtedy bedzie sie dzialo.

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

zatem obniżka to raczej bezczelność

powinni podnieść ceną o 100% wtedy było by dobrze :D szczyt głupoty

1 godzinę temu, jacus napisał:

gaz ziemny potanial rownie jak ropa naftowa- jest chyba 3 razy tanszy niz pare miesiecy temu a tu laskawcy obnizaja ceny o 10 %,

kolejne kłamstwo; gaz ziemny jest od początku roku tańszy o 15% a ropa wti o 35%, gaz ziemny kosztuje prawie tyle samo co 3 miesiące temu, 3x droższy to był w 2018

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

powinni podnieść ceną o 100% wtedy było by dobrze :D szczyt głupoty

kolejne kłamstwo; gaz ziemny jest od początku roku tańszy o 15% a ropa wti o 35%, gaz ziemny kosztuje prawie tyle samo co 3 miesiące temu, 3x droższy to był w 2018

https://businessinsider.com.pl/gielda/towary/surowce?id=gaz_ziemny

klamstwo gaz od poczatku roku jest tanszy o 28 % a od czasow rzadow po-psl stanial o 67 % , sprawdz ile wtedy placono za gaz ziemny a ile dzisia ??

Opublikowano (edytowane)

gaz ziemny cena zamknięcia 02.01.2020 - 2,122

cena zamknięca 18.06.2020 - 1,639

dokładnie -22,76% (spojrzałem na wykres pięciomiesięczny a to już czerwiec; mój błąd, co nie zmienia faktu, że kłamałeś pisząc, że "potanial rownie jak ropa naftowa- jest chyba 3 razy tanszy niz pare miesiecy temu")

Cytat

a od czasow rzadow po-psl stanial o 67 %

16.11.2015 cena zamknięcia 2,333 czyli - 29,74%

Edytowane przez nie
Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

ciekawa bedzie dopiero debata przed II tura-wtedy bedzie sie dzialo.

Poco druga tura lepiej zdecydować w pierwszej 

Opublikowano (edytowane)

Niejaki Lem napisał projekt maszyny która "Dobrowolnym Upowszechniaczem Porządku Absolutnego" zwana a Orwell opisał przyszłość którą krok po kroku wdrażają te tępe istoty zza Odry śliniąc paluch przy przewracaniu kartek dzieł które miały być tylko fikcją literacką
no ale jak się wymordowało elitę intelektualną narodu to cóż się dziwić?
Ile jeszcze złego ta nacja uczyni dla świata zanim zabije się o własne nogi?

mam propozycję germańskie posłuszne tępaki - przestańcie oddychać tym skażonym smogiem powietrzem - i moja rada może byc uznana za szczerą; to dla waszego dobra, co się będziecie truć.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak sobie myślę jakby nasz rząd takie coś wymyślił 🤔 Ale by wył wszelki antypis że To atak na wolność itp 

Polexit jedyne wyjście żeby uwolnić się od tego zachodniego imperium 

Opublikowano

w niemczech jest debata na temat zakazu jazdy motorami w niedziele ze wzgledu na hałas który te motory generują . odnosnie prawa niemieckiego

10 godzin temu, mirro napisał:

Inwestycji nie robi się z CIT, Na inwestycję trzeba mieć w ciul kasy, albo władować się w kredyt. Nie masz przychodu, nie masz kasy na inwestycję. Gdybyśmy chcieli oglądać się na taką pomoc to w życiu niczego byśmy nie zbudowali.:lol:

coraz wiecej firm otwiera centra inżynieryjne , można by powiedzieć jaka firma takie centra , ale firmy widzą że żeby na rynku konkurować to już nie wystarcza niska cena teraz trzeba jeszcze troche jakość ,   

Opublikowano

CB... W samolocie radio może działać na dwóch kanałach jednocześnie to dlaczego nie w aucie? Nie tylko VOX. Durne to ale możliwe do ogarnięcia i bym się tak dysydencie nie bulwersował. W niemczech można wyprzedzać prawym pasem poza trenem zabudowanym gdy kolumny nie jedą szybciej niż 80 a sam manewr wykonany jest maks. 20 km/h. Czyli nie jest zabroniona ani odrębna od Konwencji Wiedeńskiej. Niema tam odcinkowo ograniczenia prędkości na autostradach ale jak sobie brykniesz na ograniczeniu więcej niż 40 ponad ograniczenie łupną Ci prawko na miesiąc. Nasi za to implementowaliby same zakazy ale to nie są przepisy antypolskie. Kiedyś cisnąłem sobie gdzieś koło Muellrose w okolicach 200 km/h. Wczesnym rankiem. Tam są dwa pasy i 120. Dokręca się do mnie BMW to mu zjeżdżam, zrównuje się no i lizak. Ale co? Wyłapali my kontakt wzrokowy, zwolniłem, odłożył lizak i dał ognia dalej patrolować. To wszystko na polskich blachach! Oni są jak airbag w aucie - niewiadomo kiedy to wypali.

Opublikowano

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/19703-rolnik-podpalil-sie-pod-sejmem-krzyczal-ze-w-tym-kraju-nie-ma-sprawiedliwosci

To dla tych którzy tak bronią niezawisłych sądów możę Biedroń z mama by się tym zjęli a nie jako temat zastępczy mają w programie związki partnerskie no ale jak się nic nie potrafi robić to zczeoś żyć trzeba......Jak można mieć szacunek do kogoś kto nie ma szacunku do innych jak on??

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-06-18/wybuch-epidemii-w-niemieckiej-rzezni-firma-obwinia-polakow-i-rumunow/?ref=aside_najnowsze

Dziennik pisze, że stowarzyszenie "Soko Tierschutz" udokumentowało nie tylko okrucieństwo wobec zwierząt w niemieckich rzeźniach, ale też "przerażające" warunki zakwaterowania pracowników. Mieli oni spać na piętrowych łóżkach, korzystać ze wspólnych toalet, a nawet kontynuować pracę pomimo skaleczeń.

U nas byłby to temat dnia w pewnej telewizji.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Michalmeer napisał:

wiele potrafię zrozumieć, ktoś nie lubi pisu , ktoś psl inny konfederacji , ale jak można głosować na tego cepa z Warszawy " czaskoskiego", ludzie sami dążą do samozaglady Polski .

Dokładnie A jaka fascynacja tą osobą nawet tu na forum są ludzie co by mu nogi umyli i brud wypili 

Fuj Ohyda 

Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

To dla tych którzy tak bronią niezawisłych sądów możę Biedroń z mama by się tym zjęli a nie jako temat zastępczy mają w programie związki partnerskie no ale jak się nic nie potrafi robić to zczeoś żyć trzeba......Jak można mieć szacunek do kogoś kto nie ma szacunku do innych jak on??

Aaaaa to już przypadkiem nie po reformie sądownictwa? Ciekawy temat, bo jeśli gmina poszła po ustawie wywłaszczeniowej w związku z inwestycją, to adresaci pretensji chyba w PiS?

Opublikowano

Mirro - no ci właśnie w tej ustawie wciąż mieszają. Grneralnie jest tak, że Gmina zabiera, nie zgadza się z wyceną i odsyła do sądu. A tam obecnie to lata. Tak właśnie ustawa na autostrady, kolej i linie napowietrzne powyżej 400 kV jest wykorzystywana aby gnębić ludzi w tym mojego kuzyna...

Opublikowano

Tak właśnie zwalają bo wprowadziło to PO a przedłuża wiadomo kto. Kuzynowi chcą przez pole popchnąć 15 kV. Procedura jest taka, że wywłaszczają i rozpoczynają inwestycję. Czyli sądy sądami ale robimy co chcemy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v