Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bo mało ich kupujesz i używasz 😂

EaGJBkWX0AgeMLp?format=jpg&name=small

Edytowane przez racyl
Opublikowano
14 godzin temu, DTaras napisał:

rrolnik - racyl gdzie się zawrócił? Toż on jedynie z wkur...nia przestał jednostronnie świat przedstawiać. Tak przy okazji: jeżeli będzie Ci się religia pier... z polityką to przestrzegam. Byli już tacy co zbrojne wyprawy krzyżowe robili.

bez obaw.Nie jestem fanatykiem ani jednego ani drugiego.

Opublikowano
12 godzin temu, piotreku1 napisał:

Normalnie szok jakim złodziejstwem zaskoczą nas jeszcze w ministerstwie zdrowia. Tam już powinny wyroki więzienia zapadać za to złodziejstwo. mam nadzieję, że ta kolejna afera jakoś odbije się na spadku poparcia dla Dudy.

10 godzin temu, hubertb napisał:

Podwykonawcom wypłaca wykonawca a nie państwo. Oszustów w Polsce nie brakuje. 

To ciekawe bo jak nie popłacono wykonawcom A2 to była wina Tuska. A teraz jak nie wypłacono to nie wina rządu tylko wykonawcy.

Opublikowano

Panowie widzwidzę że i w takie święto musicie pracować? Zmieńcie pracodawcę,  no chyba że za to trolowanie tak dobrze płacą? Weekendy mam wolne to może i mnie wyciągnięcie w tą gówno burzę,  tylko ile za to zarobię? 

Opublikowano

Nowy wspaniały świat - w budowie. Już bez własności prywatnej .

W małym miasteczku Portugalete 94-letnia staruszka, po powrocie ze szpitala, swoje koszule nocne znalazła na śmietniku, pamiątki po jej zmarłym synu spalono, część mebli sprzedano na pchlim targu, a na kanapie w salonie zastała trójkę obcych ludzi, którzy powiedzieli jej, że już tu nie mieszka. Cóż mogła zrobić? Nic! Literalnie nic! Jej „gości” chroniło „prawo okupacji” – z Hiszpanii pisze Renata ACOSTA

To się zawsze zaczyna od szczytnych ideałów. Te mają swoje korzenie już w latach 80. Antifa, młoda lewica Europy, współcześni „hipisi” żyjący w miejskich komunach, głoszący ideę równego podziału dóbr i negujący własność prywatną.

Po jednej stronie boom budowlany, tysiące pustych mieszkań należących do banków i deweloperów. Po drugiej niemożliwe do spłacenia kredyty hipoteczne, setki rodzin, bezrobotnych z dziećmi, bez dachu nad głową.

Rozwiązanie wydawało się proste. Stworzyć „ludzkie” prawo, które w opozycji do kapitalistycznego systemu zysku i wyzysku ochroni pokrzywdzonych, pozwoli zająć te puste mieszkania, pochyli się nad potrzebującymi… I stworzono „La ley de okupas”.

https://wszystkoconajwazniejsze.pl/renata-acosta-nowy-wspanialy-swiat-bez-wlasnosci-prywatnej/?fbclid=IwAR01wjxwA1a8jJ_Q5oxocvuUByo9AkbWJIDCy9Hh1M5QUX_oNBbynmJyCJs

Opublikowano

„Dojenie krów to napaść seksualna!” – przekonują specjaliści. Są dotykane tam, gdzie nie trzeba .

Nowy artykuł badawczy opublikowany w zeszłym tygodniu przez pracownika działu badań koledżu SUNY Brockport udowadnia, że proces pozyskiwania mleka od krów obejmuje gwałt i późniejszą napaść seksualną.

Mianem gwałtu jest określana inseminacja krowy, czyli sztuczne unasiennianie. Polega ona na bezpośrednim wstrzyknięciu nasienia od samca do szyjki macicy krowy. Jest to powszechnie stosowana metoda rozrodu m.in. u bydła, owiec, koni, kóz czy świń. Inseminacja znacznie przyczyniła się do udoskonalenia populacji zwierząt gospodarskich i zwiększenia zakresu hodowli.

Niektórzy jednak uważają, że nie przynosi ona nic dobrego. Jest niczym innym jak podłym wykorzystaniem seksualnym bezbronnego zwierzęcia. Na tym cierpienia krów się jednak nie kończą! Zwierzęta są przez długie lata molestowane. Chodzi tu o dojenie i dotykanie ich wymion i gruczołów mlecznych, czy to ludzkimi rękami, czy z wykorzystaniem dojarki. Krowy podobno tego nie chcą. Są zmuszane i wykorzystywane przez ludzi od wieków w jeden z najbardziej podłych sposobów. Poniżej fragment artykułu naukowego pt. Dissenting Voices („Głos sprzeciwu”) opublikowanego w pewnym czasopiśmie naukowym. 

https://www.jestpozytywnie.pl/dojenie-krow-to-napasc/?cn-reloaded=1&fbclid=IwAR0IEjcZeqUfMP99UO5uJX8THBGMV3otlTO0CQOydq9AcytCqAVd1JO7xIU

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Krowy podobno tego nie chcą. Są zmuszane i wykorzystywane przez ludzi od wieków w jeden z najbardziej podłych sposobów.

Co krowy przy każdej okazji podkreślają w publikacjach zamieszczanych w "krowiej prasie" i pismach specjalistycznych.😂

Opublikowano

Absolutnie nie mierzi mnie para homoseksualna. A im częściej wklejacie takie kolorowe foty to umysł zupełnie przyzwyczaja się. Wolałabym nawet mieć takich homosąsiadów spokojnych niż zawadiacką heteroparę.

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

A im częściej wklejacie takie kolorowe foty to umysł zupełnie przyzwyczaja się.

Ktoś im zapomniał powiedzieć że w ten sposób oswajają szatana, czyli osiągają efekt odwrotny od zamierzonego. Mieli wzbudzać przerażenie a tym czasem wszystko powszednieje. Przyroda jak widać znalazła i na to sposób.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v