Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

no z niektórymi to kopiesz sie jak z koniem

np Ulman 😂 , jak przychodził to prawie na każde wpisy odpisywał to się nazywa poświęcenie 😂

jacuś to chociaż dowcipnie ubierze w słowa 😂

jest tu taki totals ale coś ostatnio nie aktywny

ci obecni to można normalnie pogadać

@DTaras doszedłem do wniosku że o tych i o tych napiszę

Duda ani pis nie jest zagrożony bo nie ma z kim przegrać no chyba że sam się zaorze.

I czsem mam wrażenie że to zaczyna robić

Coś tego ulmanka ostatnio nie widać 😏 obiecałem mu że psa tak nazwę Ale kurna całe szczęście że jest suczka i nie pasuje bo co dzień by mi przypominała tego antka😎 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

taki tlok macie w lazni ???

podpadles sztajgerowi i kazal ci ryc, a inni odpoczywaja i im jeszcze placa ???

badania na kopalni covid 2020 

1 minutę temu, DTaras napisał:

A na poważnie: co to za ustawka?

tunel Elektro city 

Opublikowano

" współpracownicy Szymona Hołowni bez stosownego zezwolenia wjechali kamperem zwanym „Belwederem na kółkach” na krakowski Rynek Główny"

jeszcze władzy nie mają a już paniska :)

Austria jako pierwszy kraj w Europie wprowadza minimalną cenę biletu lotniczego. Przewoźnicy nie będą mogli sprzedawać ich taniej niż 40 EUR w jedną stronę, uwzględniając podatki i opłaty.

podobno jest wolny rynek :)

chyba czeka nas kapitalizm państwowy, tylko który model: rosyjski czy singapurski? :)

kupujecie akcje? na świecie euforia, zyski firm mniejsze a ceny akcji większe, nowa ekonomia

02.png

wg cbo amerykańskiej agencji rządowej amerykańska gospodarka odrobi straty dopiero pod koniec 2029 roku

Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał:

a co z Denver  😁

A co ma być zarobiały jestem czasu brak 

Opublikowano (edytowane)

Ale jaja. Toż to pismo okolicznościowe jak za czasów KCPZPR.😂

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-prezes-pis-pisze-list-do-czlonkow-partii-wybor-andrzeja-dudy-lezy-w-interesie-polski-6519718040594049a

"W niektórych państwach pojawił się też kryzys społeczne. W naszej Ojczyźnie pandemia została wykorzystana do wywołania kryzysu konstytucyjnego. Działania opozycji, zarówno na szczeblu ogólnokrajowym, jak i - w szczególności - w samorządach, uniemożliwiły przeprowadzenia wyborów w konstytucyjnych terminach, czyli 10, 17 lub 23 maja" - przekonuje Jarosław Kaczyński".😂

""zwycięstwo kandydata Koalicji Obywatelskiej oznaczałoby ciężki kryzys polityczny, społeczny i moralny". - Mamy dziś stan alertu, który się skończy, gdy odniesiemy zwycięstwo - dodaje szef partii".
Czyżby jednak koło dupska się zatliło niebezpiecznie? Wygląda na to że przegrana Pana Dudy oznacza też odejście w niebyt Pana Kaczyńskiego. Co mogłoby okazać się zbawienne dla Polski. Może jednak w PiS potrzeba takiej zmiany.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

W okolicach Janowa Duda miał prawie 80 % jak dobrze pamiętam ciekawe jak teraz będzie.

9 godzin temu, szmergiel napisał:

człowieku co ty bredzisz.nie pojmujesz że niema złotego środka .jak taki mądry jesteś to jak sobie wyobrażasz żeby była pomoc do dzieci?ja ci powiem tyle że odkąd jest 500 to widać że już nie lex a do szkoły obtargane dzieciaki i nikt nie komentuje że niema na książki i potrzebne rzeczy do szkoły. jak ja byłem młody to ciągle się oglądało reportaże jaka bieda i że ludzie mają problemy z głupimi książkami  nawet

Dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu bo ty nawet nie wiesz jak to jest. Raz piszesz, ze na patologię nie ma lekarstwa i się jej nie wyeliminuje drugim razem piszesz, ze nikt nie kombinuje, że niem an książki itd. Już widzę jak patusy lecą do księgarni z 500 plus by dziecku komplet książek zafundować. Na co idzie 500 plus to mieliśmy okazję się przekonać jak zaczęto e szkołę z powodu  epidemii. I jak wybuchł lament, że dzieci nie mają komputerów. Ty albo nie widzisz tego co się dzieje albo nie chcesz widzieć Bo popierasz ten socjalizm. Jeśli już wprowadzili te 500 plus to powinno być na wyżywienie, na książki ale np kupowane na przetargu przez szkołę dla wszystkich dzieci tak by było taniej i wiadomo, zę dziecko dostanie książki a nie rodzice flaszkę czy telewizor. Można by kupić laptopy dzieciakom, zorganizować kolonie. Szkoły językowe itd. Każdy myślący, wie, ze da się przeznaczyć tę forsę na dzieci tak by nie trafiała na potrzeby rodzicó. Tylko każdy też wie, ze głosują rodzice i pis woli dać im mówiąc, ze na dzieci niż faktycznie dzieciom.

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Na co idzie 500 plus to mieliśmy okazję się przekonać jak zaczęto e szkołę z powodu  epidemii. I jak wybuchł lament, że dzieci nie mają komputerów.

Gmina dała komputer, zafundowała internet. Dzieciaki i tak mają to gdzieś bo nie uczestniczą w zajęciach on-line. Jedyny pożytek że matka założyła konto na FB, bo moją żonę chciała do znajomych. Tak to wygląda w praktyce.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@szmergiel Nie odwracaj kota ogonem. Napisałem ci, ze się da a ty pisałeś, ze się nie da. To teraz zacząłeś, ze mnie boli. Nic mnie nie boli tylko niech to idzie na dzieci. A rodzice niech się biorą za robotę.

@mirro tak się hoduje patologię. Na takich to powinni przepisy z Norwegii sprowadzić. Raz dwa by porządek zrobili.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

rrolnik - racyl gdzie się zawrócił? Toż on jedynie z wkur...nia przestał jednostronnie świat przedstawiać. Tak przy okazji: jeżeli będzie Ci się religia pier... z polityką to przestrzegam. Byli już tacy co zbrojne wyprawy krzyżowe robili.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ale jaja. Toż to pismo okolicznościowe jak za czasów KCPZPR.😂

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-prezes-pis-pisze-list-do-czlonkow-partii-wybor-andrzeja-dudy-lezy-w-interesie-polski-6519718040594049a

"W niektórych państwach pojawił się też kryzys społeczne. W naszej Ojczyźnie pandemia została wykorzystana do wywołania kryzysu konstytucyjnego. Działania opozycji, zarówno na szczeblu ogólnokrajowym, jak i - w szczególności - w samorządach, uniemożliwiły przeprowadzenia wyborów w konstytucyjnych terminach, czyli 10, 17 lub 23 maja" - przekonuje Jarosław Kaczyński".😂

""zwycięstwo kandydata Koalicji Obywatelskiej oznaczałoby ciężki kryzys polityczny, społeczny i moralny". - Mamy dziś stan alertu, który się skończy, gdy odniesiemy zwycięstwo - dodaje szef partii".
Czyżby jednak koło dupska się zatliło niebezpiecznie? Wygląda na to że przegrana Pana Dudy oznacza też odejście w niebyt Pana Kaczyńskiego. Co mogłoby okazać się zbawienne dla Polski. Może jednak w PiS potrzeba takiej zmiany.

dziwi cię że prezes partii mobilizuje członków partii przed ważnymi wyborami? bo mnie nie dziwi.Inni szefowie tego nie robią?

Opublikowano

znowu 10 -antek gdzies tam z tylu sie placze, z daleka od prezesa- jakies wybory beda ???? 

wszyscy w maseczkach-dziwne przeciez juz nie ma obowiazku,jak byl to nie chodzili....czyli tak naprawde wchodzimy w szczyt pandemii.

respiratory i tak do niczego nie sa potrzebne-nigdy wiecej niz 10 % nie bylo wykorzystanych, ciekawe czy wlpacili jakas kase ??

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-ministerstwo-zdrowia-kupilo-respiratory-ale-ich-nie-dostanie/92ch6gk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v