Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

info dla wsiokow- kulturalnie piszac mieszkancow wsi zabitej deskami-

Widać że to twoje miejsce zamieszkania

Opublikowano

jestem ze wsi to slychac

jestem ze wsi to widac

jestem ze wsi to czuc

jakos tak szedl ulubiony przeboj mojej mlodosci.

jutro jade do gminy po tabliczke z nowa nazwa ulicy- z duma sobie sznurkiem do sztachet przywiaze-zadupie dolne  10 , wczoraj slupki  z nazwami ulic montowali -dziwne ze dzisiaj jeszcze stoja-zar a ide i naprawie blat koleguw kiboli ,nam tu zadne miejskie wynalazki nie potrzebne-zawsze bylo zadupie niech tak zostanie

Opublikowano

bo jest brzydki i mu to pasuje  widzi w tym zalety bo mało osób pluje w jego stronę 

6 minut temu, jacus napisał:

utro jade do gminy po tabliczke z nowa nazwa ulicy- z duma sobie sznurkiem do sztachet przywiaze-zadupie dolne  10 , wczoraj slupki  z nazwami ulic montowali -dziwne ze dzisiaj jeszcze stoja-zar a ide i naprawie blat koleguw kiboli ,nam tu zadne miejskie wynalazki nie potrzebne-zawsze bylo zadupie niech tak zostanie

gdzie ty mieszasz daj tylko lokalizacje gps 

Opublikowano

Roman - kiedy Ty pojmiesz, że dumnym z pochodzenia można być niezależnie od okoliczności? To nie jest kwestia przynależności do grona wzajemnej adoracji tylko kwestia stosunku do sąsiada.

Opublikowano

na zadupiu gps ??- co ty tu salelity zawracaja , nawet 6 g nie dociera..tu taka dziura ze nawet adrian nie byl 😂.

jak jestes ciekawy to nieraz dawalem filmy gdzie ja, moj dom,rodzina,pole a nawet zetor byl uwieczniony -poszukaj ,podpowiem  1 etap tour de pologne z paru ostatnich lat.w tym roku zmieniono trasy i jeszcze nie wiem czy pojada , jak beda pedalowac to na pewno sie pokaze  w tv przy trasie ,zawsze stoje na zakrecie zeby wiecej widziec

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

na zadupiu gps ??- co ty tu salelity zawracaja , nawet 6 g nie dociera..tu taka dziura ze nawet adrian nie byl 😂.

chciałem tylko okolice zobaczyć ...  mnie się podobają zadupia  ... wolał byś zatłoczony Śląsk ??

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan675 napisał:
safe_image.php?d=AQCqPldPGtmqk7jX&w=540&

Ja tu widzę, brak zachowanej odległości, brak rękawic i masek ochronnych. Długopis którym się pani podpisuje, to jest jej czy zbieracza ? I na jakiej podstawie mam udostępnić obcej osobie swój numer pesel ?

Marszałek Senatu nie powinien stwarzać pozorów niezależności ?

43 minuty temu, DTaras napisał:

Przynajmniej się tego nie wstydzi.

Określenia wsiok czy polaczek są raczej według mnie pogardliwe i mnie wk...a jak Polak określa tak Polaka. ( nic do Ciebie, pisze ogólnie).

• Like 1
Opublikowano

dsbh - czy obcych ogólne stwierdzenie wpływa na Twoje, wbudowane pochodzeniem poczucie godności? Jeżeli tak, to kiepski ten fundament.

hubert - istotnie. W odniesieniu do sąsiadki mogą występować rozmaite stosunki. Bo nie o parytety Ci chyba chodziło.

Opublikowano

romus-masz farta-to moje dzielo 😂😂😂, no w jakiej czesci,

to modelowy przyklad marnowania unijnych pieniedzy....wal eksperymentalny na ktorym naukowcy z agh badali jak zachowuja sie poszczegolne gatunki gleby pod wplywem fali powodziowej, zbudowalismy wal -podobny do wislanego- z piachu,zwiru,ilu,gliny gruzu i co tam z budow i rozbiorek z krakowa przywiezli a potem pompowano rurociagiem wode z wisly i za pomoca specjalnej aparatury-ta firmy ze slaska montowaly-sprawdzano jak sie poszczegolne elementy zachowuja, 

takie eksperymenty to dzieci w piaskownicy za pare cukierkow by zrobily a nie za ok 8 milionow zlotych[ ja tam tylko z 10 k zarobilem] pare miesiecy budowano-a pozniej rozwalka i dzisiaj pszenica rosnie.

Opublikowano

hehe

@jacus mam do ciebie tylko 100 km  ... ładny krajobraz proste pola te duże kęsy pul pewnie nie twoje 

12 minut temu, hubertb napisał:

Roman nawet tu kiedyś bodaj deklarował że ma chęć na stosunki z sąsiadką ;) 

nie chęci tylko już dawno zacieniłem więzły stosunkowe ładna blondi  

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Bogdan675 napisał:
safe_image.php?d=AQCqPldPGtmqk7jX&w=540&

Informacje o tej witrynie

TVP.INFO

Opozycyjne media rzuciły się na prezesa PiS, kiedy ten odwiedził cmentarz – przypominają internauci.

A to  menda  listonoszy  nazywali   roznosicielami  śmierci   a  sami  łażą  z  papierowymi kartkami   bez  zachowania  żadnych środków ostrożności    wstyd  i  hańba 

103320532_3074598412562571_3296161776808

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A to  menda  listonoszy  nazywali   roznosicielami  śmierci   a  sami  łażą  z  papierowymi kartkami   bez  zachowania  żadnych środków ostrożności    wstyd  i  hańba 

Jakby zbierali przy Pomniku Smoleńskim to pewnie policja by interweniowała, jak w przypadku rowerzysty co go obezwładnili. A tak, nie ma wytycznych to się nie czepiają.😂

To jest efekt działania miłościwie panujących i trudno nawet mieć pretensje do Pana Grodzkiego że postępuje zgodnie z pokazanym wzorcem.🤣

Opublikowano

Tak sobie myślę. Liczę na kubeł zimnej wody dla rządzących. Ludzie są za Trzaskowskim mocno ja wolę komedianta czyli Hołownię. To taki wentyl. Jeżeli mają w tym całym zrzeszeniu okołoprawicowym jakieś dobre intencje może by coś to dało. Racyl ma wiele racji. Niech Państwo zajmie się otoczeniem, kler duszami a ludzie życiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jakby zbierali przy Pomniku Smoleńskim to pewnie policja by interweniowała, jak w przypadku rowerzysty co go obezwładnili. A tak, nie ma wytycznych to się nie czepiają.😂

To jest efekt działania miłościwie panujących i trudno nawet mieć pretensje do Pana Grodzkiego że postępuje zgodnie z pokazanym wzorcem.🤣

A co by było gdyby służby interweniowali w takim przypadku ? Bo ja już widzę ,ten rozpaczliwy krzyk ,wycie  łopozyci że to zamach na wolność i demokratyczne wybory ,nawet sam rudy król Europy i Unia były by postawione na baczność 

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

Tak sobie myślę. Liczę na kubeł zimnej wody dla rządzących. Ludzie są za Trzaskowskim mocno ja wolę komedianta czyli Hołownię. To taki wentyl. Jeżeli mają w tym całym zrzeszeniu okołoprawicowym jakieś dobre intencje może by coś to dało. Racyl ma wiele racji. Niech Państwo zajmie się otoczeniem, kler duszami a ludzie życiem.

Dużo ludzi myśli podobnie. Ludzie dochodzą do wniosku, ze prezydent z poza pisu będzie takim wentylem bezpieczeństwa. Będzie blokował dewastację państwa przez pis a zarazem jakoś nas bardziej uwiarygodni na zachodzie. Rząd chwali się tymi milionami euro na walkę z kryzysem. Ale zapominają dodać, ze forsa ma być uzależniona od przestrzegania praworządności. Prezydent z poza pisu był by gwarancją, ze ustawy łamiące konstytucję czy inne prawa nie wejdą w życie.

Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

dsbh - czy obcych ogólne stwierdzenie wpływa na Twoje, wbudowane pochodzeniem poczucie godności? Jeżeli tak, to kiepski ten fundament.

Jeżeli nie będziemy siebie nawzajem szanować nawet  minimalnie, to nie oczekujmy, że ktoś będzie szanował nas.

35 minut temu, DTaras napisał:

Hołownia jest raczej zbliżony do Platformy i jeżeli jeden z nich przegra w pierwszej turze to poprze drugiego w kolejnej. Coś w stylu Nowoczesnej, niby nowa partia a skierowana do tego samego elektoratu co Platforma.

i jeszcze jeden link.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-szymon-holownia-chce-zbudowac-ruch-spoleczno-polityczny,nId,4535442

Kukiz miał również duży kredyt zaufania od społeczeństwa i jedynie co mu wyszło , to samoczynne rozsadzenie ugrupowania od środka. Także musiał ratować się koalicją z PSL w kolejnych wyborach.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to nie żadne zdziwienie, ze powiedzmy Kamysz, Biedroń, Hołownia czy Trzaskowski poprą jednego z nich w drugiej turze. Doszukiwanie się, ze ktoś jest zbliżony do platformy jest tu bez sensu. Najprawdopodobniej poparty zostanie Trzaskowski. Ale czy to będzie oznaczać, ze pozostali trzej są związani czy tam zbliżeni do po. Nie oni po prostu nie chcą tak złego prezydenta jak Duda.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v