Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, racyl napisał:

plon to co innego. najwięcej ubezpieczeń jest OC pojazdów a tych w PZU akurat tanich nie ma

in post wtedy raczkował w listach chwytał się czegoś nowego aż w końcu z nich zrezygnował. w przesyłkach kurierskich i do paczkomatów jest liderem

poczta to aby listy nic innego nie potrafi obsłużyć. przelewy to teraz każdy w domu zrobi sobie za darmo

na poczcie list polecony kosztuje tyle co paczka do paczkomtu inpost

A to się  zgodzę   OC   tak  to  trzeba szukać  tańszych  opcji.

Inpost  nie  zrezygnował  tylko     zrezygnowali  z  ich  usług.

No  listy  polecone  drogie  bo prawie 10zł 

Opublikowano

@hubertuss, ja w życiu, jak na drodze...ograniczone zaufanie stosuję. Niewielu jest ludzi, którym w pełni ufam, a już z całą pewnością, do tej grupy, polityków zaliczyć nie można, nawet tych lokalnych, gminnych. Tobie po koleżeńsku również do zasady ograniczonego zaufania stosować się proponuję, a teraz, to ja „se” Żywca otworzę, coby dobry humor, którego bezsprzecznie Autorem jesteś, dopieścić. Ty też to zrób i se odpocznij w końcu. 

Opublikowano

Toć  Prezes  prawdę   powiedział   szczerą  i  to  się  chwali 

Opublikowano

No jasne . I jego ból jest większy . Już całkiem odjechał .

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Postępując jak ostatni cham ?

Przemówił  do  nich  ich  językiem    tak  aby zrozumieli 

101332577_3354089501291074_4256948327100

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

500 cystern dziennie... Ja pier... gdzie oni to wlewali? CPK jaki piękny, wielki bogaty. Emiraty. Takie lotnisko musi mieć dużo zapasowych. Dzięki temu Poznań, Gdańsk, Pyrzowice etc będą miały sens istnienia...

lepiej czy szybciej miałem oferte zakupu ON  bez faktura niż na fakture kiedyś .

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

I to go usprawiedliwia ?

tak naprawde to mie  to nie interesuje , to jest sztrucznie nadmuchana afera , bo co tak naprawde się stało  ? czy jak schetyna mówił o szaranczy pisowskiej cos się stało ? a no nic nie dajcie się wciągać . 

Opublikowano

czyli co ? Chamstwo większym chamstwem zwyciężaj ? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

czyli co ? Chamstwo większym chamstwem zwyciężaj ? 🤔

Jeśli  wpadniesz między  wrony   musisz  krakać jak i  ony

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rocknrollnik1 napisał:

Sam to paliwo pewnie tankowałeś tylko o tym nie wiesz 

Jakbyś zatankował paliwo Jet a1 to byś od razu wiedział.

37 minut temu, Pafnucy napisał:

Uuuuuuuu cuś tam nie pojszło po myśli, skoro już tak bez ogródek Pan Prezes używa tej jakże pięknej mowy miłości.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 godzin temu, racyl napisał:

synek to nie chodzi o barwy a motywacyjny system płac. udane doręcznie, zero skarg  większa płaca

A nie to że łaskawe przyjdą do pracy to robią komuś łaskę

Mnie też kiedyś napisał że o uprawie bobu wszystko wie bo więcej lat go uprawia niż ja mam lat . Dziś chłopczyk właśnie w tamtym temacie napisał ile ma latek i tak naprawdę to mój pierworodny jest od dzieciaka dwa lata młodszy . 

Opublikowano

Jak to było @gienio007 "mój sąsiad szczepanito jest po studiach, ożenił się i ma dziecko w drodzę "

to tyle Twoja prawdomówność jest warta

Wielkie odkrycie brawo 😂

Kto jeszcze z tego tematu nie wie że racyl ma 38 lat i dwóch synów

Jakbyś nie zauważył to ja datę urodzenia mam podaną w profilu i nie było nigdy to tajemnicą ale trzeba byc trochę rozgarniętym a nie zaglądać tylko po kątach  szczepanito

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v