Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

@racyl nakryli nas dzisiaj w ratuszu nie wiesz co dalej z naszą pracą ?  podobno pracujemy u Trzaskowskiego już w Polsacie o tym trobią ?? 

Ja ci mówię że ja jestem społecznik, złotówki nie zarobiłem na pisaniu .

Trzaskowski pompuje w sondażach. z takiego dna po kidawie takie notowania dostaje

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

zgadnijcie gdzie swoja posluge prowadzi ksiadz isakowicz ??? jeden z jego warsztatow zajeciowych  jest w budynku gdzie kiedys uczylem sie mechanizacji rolnictwa🤣.

to taki facet w ktorym ormianin isakowicz walczy z polakiem zaleskim🤣, jego fundacja charytatywna robi bardzo duzo dla chorych i uposledzonych umyslowo, natomiast ta druga twarz zupelnie nie pasuje do ksiedza ,ale przynajmniej wali prosto z mostu prawde.....czasami to jego wlasna prawda w ksiezych kategoriach- tyz prowda.

na komunie ide do siostrzenca zony ,przy murze fajne drzewa sa i cien daja...

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

ksiądz nie winien tylko reszta głupich rodziców co chcą na wakacje pojechać i odwalić wszystko przed

istne wariactwo

To u was biskup nie rządzi tylko ludzie ? To ciekawe. Komunie są rozłożone w czasie i zależą od sytuacji w kraju. Jeżeli jest większa ilość dzieci, to są dzielone na grupy i każda grupa będzie miała oddzielną mszę.

58 minut temu, racyl napisał:

to dentysta w pełnym zabezpieczeniu i dezynfekcja po każdym pacjencie a ten czarnuch wszystkim jednymi łapami kładzie na jezyk bez niczego

ohyda

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. U nas komunia na rękę i do tego ksiądz przed dezynfekuje ręce. Inna sprawa że samych ludzi niektórych nawyków ciężko oduczyć.

33 minuty temu, racyl napisał:

to co ma tylko ono jedno nie uczestniczyć. taki świat że niektóre głupoty trzeba przeżyć

Zaczynasz przesadzać.

21 minut temu, jacus napisał:

od jutra w polsce a zmieniaja pasmo nadawania kurwizji-dlaczego nie robia tego w polsce c -bo by nikt nie potrafil zmienic ustawien telewizora😍.

pamietajcie mlodzi wielbiciele pis-uaru-to co ja wam pisze to samo mysla o was wasi wodzowie.................wy tam na wsi w d*pie byliscie i gowno widzieliscie ....typowy elektorat eunucha, on wam ma w pogardzie -jestescie dla niego tylko bydlem wyborczym...

smutne ale prawdziwe

Jacuś po pierwsze. Jak tak będziesz dzielił tą Polskę to Ci alfabetu braknie. Po drugie. Wiesz że dzwonią ale nie wiesz gdzie. Etap zmian jest rozłożony na 2 lata. W 2022 roku będą dalsze zmiany i trzeba albo kupić nowy telewizor albo dekoder do niego, bo część pasma telewizyjnego idzie chyba pod 5G (ogólnie pod internet). A to dodatkowa kasa do budżetu.

A to że politycy dużo obiecują a potem zapominają o tym, to chyba większość osób wie i mogłeś bez takich określeń pisać.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Od Dudy to wszyscy lepsi. A tęsknoty za po tu nie ma a jedynie krytyka pisu. Który obiecywał nie być jak po a jest nawet gorszy. Zresztą te wybory to nie zmiana władzy a prezydenta, który w PL nie tak wiele znowu może. Ale może być w wielu sprawach bezpiecznikiem przed niszczycielską silą pisu.

Hubertussie a zastanawiasz się co będzie jak wygra w kolejnych wyborach parlamentarnych PO. W połączeniu z prezydentem z tej samej partii mamy znów monopol władzy. Pytałeś kiedyś po co ma Hołownia zakładać partię ? Po to aby była różnorodność w sejmie i jedna partia liczyła się ze zdaniem innej.

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

to taki facet w ktorym ormianin isakowicz walczy z polakiem zaleskim🤣, jego fundacja charytatywna robi bardzo duzo dla chorych i uposledzonych umyslowo, 

O widzisz prowadzi coś w sam raz dla Ciebie ,zgłoś się tam może nie jest jeszcze za późno dla Ciebie 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to co ma tylko ono jedno nie uczestniczyć. taki świat że niektóre głupoty trzeba przeżyć

mały strachliwy człowieczku,idź powiedz to proboszczowi i sąsiadom a nie chojrakuj w necie

• Like 2
Opublikowano

Strachliwy? Dlaczego witejusie zatem jesteś strachliwy i nie zamykasz oczu przed każdym skrzyżowaniem? Ostrożny jest właściwsze. Racyl - skąd witejus, litwin zapewne, zna Twój wzrost lub też ogólnie wielkość Twoją?

hubertb - relacja szarej lub nielegalnej strefy do legalnego opodatkowania jest zależna od ogólnego prosperity. Dlatego też bezrobocie spada. Dane są ogólne i nie świadczą jednoznacznie o zasługach.

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

mały strachliwy człowieczku,idź powiedz to proboszczowi i sąsiadom a nie chojrakuj w necie

A to myślisz że mam opory przed powiedzeniem czarnemu co o nim myślę

Jakbyś chodził do szkoły to by cię chłopcze nauczyli że trzeba czytać wszystko a nie tylko ostatnie zdania 😂

Pisowyborcy to już tak mają

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

Każdy ochrzczony, każdy wierzący, każdy zawzięty, każdy jebn.... Wiara to nie tylko obrządek, komunia jest ważnym wydarzeniem duchowym z którego my sami w tym kraju urządziliśmy jakieś wesele bezalkoholowe. 

gdzie te "wesela bezalkoholowe" na każdej komunii co byłem był alkohol

Opublikowano

A ja się z wódą na komunii nie spotkałem. A bylem na kilku. 

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

wszystko co odbywa sie za pieniądze nie jest dla mnie żadnym wydarzeniem duchowym

Jak nie jest wydarzeniem duchowym  to  poco  w tym chcesz uczestniczyć.   Obłuda  się  z ciebie  wylewa   na każdym kroku. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A to myślisz że mam opory przed powiedzeniem czarnemu co o nim myślę

Jakbyś chodził do szkoły to by cię chłopcze nauczyli że trzeba czytać wszystko a nie tylko ostatnie zdania 😂

Pisowyborcy to już tak mają

tak myślę ,gdybyś do proboszcza wygadywał te głupoty to szczerze wątpię czy dopuścił by twoje dziecko  do I Komunii Świętej

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dsbh napisał:

To u was biskup nie rządzi tylko ludzie ?

No właśnie biskup lubelski nie rządzi, a nawet nie zarządza. Jego największym marzeniem jest dostać się do kumpli, czyli zaparkować na stałe w Krakowie. 🤣 Problem w tym że kumple go tam wcale nie chcą, więc jest jak jest. Facet jest oderwany od rzeczywistości a to co dzieje sie poza siedziba biskupa napawa go obrzydzeniem. 

10 minut temu, witejus napisał:

tak myślę ,gdybyś do proboszcza wygadywał te głupoty to szczerze wątpię czy dopuścił by twoje dziecko  do I Komunii Świętej

Wtedy natychmiast należałoby wykopać tego księdza. Kwestia wygadywania głupot przez rodziców nie ma wpływu na udzielanie sakramentów. Kwestia dopuszczenia do komunii, to tylko i wyłącznie sprawy techniczne, czyli też przekazanie pewnej wiedzy w tym zakresie,  np spraw związanych z sakramentem spowiedzi.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

luka vat tonie tylko wyłudzenia ale wszystko co jest prawnie opodatkowane a wiec fryzjer co nie  da paragonu , lekarz w prywatnej przychodni , murarz ,buty kupione bez paragonu , itp  , z wykresu wyżej wynika że dziura się kurczy , są wyłudzenia ,i one bedą zawsze . nawet w rolnictwie ci którzy są na vat też każdy ,, wyłudza '' zwrot podatku vat .

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Wtedy natychmiast należałoby wykopać tego księdza. Kwestia wygadywania głupot przez rodziców nie ma wpływu na udzielanie sakramentów. Kwestia dopuszczenia do komunii, to tylko i wyłącznie sprawy techniczne, czyli też przekazanie pewnej wiedzy w tym zakresie,  np spraw związanych z sakramentem spowiedzi.

myślę że ma wpływ i to bardzo duży ,dziecko wychowuje się i przebywa z rodzicami .To co dziecko słyszy w domu nie ma wpływu na jego zachowanie,myślenie ? Komunia to przede wszystkim przeżycie duchowe,sprawy techniczne to tylko dodatek który rodzice rozbudowali do granic  absurdu

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

Dopuszczenie do  komunii  to  nie  są  tylko  i  wyłącznie sprawy techniczne  może  dla  ateistów  którzy  chcą  sobie  zrobić  imprezę  komunijną  to  tak. 

Ale  takich  właśnie  z takim  podejście  jak twoje   nie  powinny  być  dzieci  dopuszczane  do  komunii  świętej    bo  i  poco  skoro  rodzice  do  kościoła  nie  chodzą  w domu  plują  na  kościół  i  księży  więc  co  oni  przekazują  dziecku ??. A  no  nic  dobrego  nie  mającego  wspólnego  z  Pierwszą  komunią   czy  wiarą  w Boga.  To  jest  największy  problem  że  księżą  zbyt   pobłażliwie  podchodzą  do  tego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v