Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman - Można się było pierd...nąć LOT oskimi skoro podobno cargo wożą i byłoby taniej. Gdzieś dwa do dwóch i pół baniaków ten lot kosztował. Nie był upchany ba bank. On zabiera do środka na luzaku 4 Mi8. Rusłan jest mniejszy i przytaśtał 50 ton podobnych materiałów. Zasadne byłoby smyknięcie trzema czterema lotami AN 124 w cztery punkty kraju. Tymbardziej, że tego lata full. Nie mniej są jeszcze tańsze w użytkowaniu maszyny. Wspomniany LOT (podobno) ale nieśmiało zapytam - a C17?

Jeżeli chodzi o ładunek coś mi się wydaje, że niepotrzebnie na raz to brali ale to byłby jutro... Ktoś mi pewnie powie...

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

tak jak u ciebie trollowanie ?

Jak z dowodami na wybuchy, gdzie ten zamach, gdzie wrak, co ze śledztwem znowu ten tusk nie daje go prowadzić czy kto tam inny teraz stoi na przeszkodzie 

Gdzie się podziały te sławne eksperty od antka ?

suweren domaga się obiecanej prawdy o smoleńsku

Ile mamy na nią czekać aż będą kolejne wybory

Roman suweren czeka na to

Opublikowano

Obejrzyjcie film z lądowania. Pomimo, że AN podszedł do właściwego pasa 3,3 to jeszcze kółko nad Warszawą zrobił i dopiero wylądował na pasie 3,3. I kto uwierzy, że ten samolot i dostawa to nie była propaganda.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No a jak miał się nie pokazać Pan Premier, jak to On pilotował.😂

18 minut temu, racyl napisał:

suweren domaga się obiecanej prawdy o smoleńsku

Tak po prawdzie to sam nie wiem czy jeszcze jakaś prawda ,w ich wykonaniu, mnie interesuje. Może bardziej wyniki śledztwa prokuratury, bo raport KBWL cały czas jest. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Antek teraz nie ma weny 😂 eksperty też nie chcą sie przy nim lansować bo wiedzą że on już nic nie znaczy 😅

Opublikowano (edytowane)

co samolotu to jest za mało informacji co i , dlaczego, nieraz sam sprzedający zapewnia transport na koszt kupującego . a warszawa lądował bo najwiecej towaru z tego samolotu trafi na mazowsze i okolice , wszystkie transporty czy to kulczyk czy innych ofiarodawców  trafiają w uzgodnione miejsca , kulczyka jest chyba z poznania i tam zaoferowałasię tydzień wczesniej to nie jest tak nawet i transporty od WOŚP  też  trafią tam gdzie wczesniej owsiak zgłosił żęby w miare transportry rozdzielać , natomiast co do tych ofiarodawców  to ani kulczyk ani KGHM  czy inni  nic odsiebie nie dają a zwyczajnie odliczą od kosztów i w podatkach im sie zwróci , a pisanie o tych ofiarodawcach to jest propaganda jak to KGHM dba o polaków , a ofiarodawczynią to jest emerytkaco całą emeryture przeznaczyła na srodki ochrony i zostawiła w pogotowiu na pomorzu a reszta to cyniczna gra .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Tak tak i na pewno Chińczycy kazali Antkowi latać nad Warszawą. Nie bądź zabawny. Transport to sprawa Polskiego rządu. U Chińczyków teraz kraje proszą się o ten sprzęt i Chińczycy na pewno nikomu transportu nie załatwiają.

Opublikowano

„W okresie od 12 listopada 2019 r. do dnia złożenia wniosku Kancelaria Senatu pracownikom wypłacono wynagrodzenia mające charakter uznaniowy w łącznej kwocie 1 535 866,00 zł brutto. Wynagrodzenie zostało wypłacone w szczególności w związku ze zwiększonym obciążeniem pracą, realizacją zadań dodatkowych, powierzonych poza zakresem obowiązków, w tym za prace związane z przeprowadzeniem inwentaryzacji składników majątkowych użytkowanych w Kancelarii Senatu i w biurach senatorskich” – napisała wicedyrektor KS Danuta Antoszkiewicz.

https://www.tvp.info/47568728/skrywane-wynagrodzenia-uznaniowe-w-senacie-ile-dostali-ludzie-grodzkiego

Opublikowano
48 minut temu, hubertuss napisał:

Obejrzyjcie film z lądowania. Pomimo, że AN podszedł do właściwego pasa 3,3 to jeszcze kółko nad Warszawą zrobił i dopiero wylądował na pasie 3,3. I kto uwierzy, że ten samolot i dostawa to nie była propaganda.

tu żeś się popisał wiedzą na temat pilotażu 🤣

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak i na pewno Chińczycy kazali Antkowi latać nad Warszawą. Nie bądź zabawny. Transport to sprawa Polskiego rządu. U Chińczyków teraz kraje proszą się o ten sprzęt i Chińczycy na pewno nikomu transportu nie załatwiają.

Ale ładnie to wygląda w chińskich mediach, gdzie taki samolot startujący od nich a opatrzony komentarzem że ratują Europę uświadamia społeczeństwu że nie tylko oni mają przej..ne. Zaś władze Partii są tak mądrze i przewidujące iż ich działania doprowadziły do chwili kiedy ratują Europę, bo ta sama nawet masek nie ma. Wszyscy u stóp Partii, czyli trza robić jak Partia mówi, bo dobrze mówi.

Opublikowano

@mirro W Chinach partia cieszy się taką władzą, że myślę, ze nie musi uciekać się do takich sztuczek jak polski rząd. No i dlaczego taki samolot wysłali do Polski a nie do USA? Tam to by był dopiero chwyt propagandowy. Chiny ratują USA.

Opublikowano

jak by to był normalny czas na na taras widokowy na okeciu na taki samolot trzeba by było ze 2 dni wczesniej kolejke zająć , jak jakieś nowe samoloty ląują na okeciu  czy jakieś wyjątkowe to zazwyczaj zrobią rundke chonorową w powietrzu .

Opublikowano (edytowane)

to dojna zmiana grodzkiego dorwała sie do kasy i tak jak hubertuss pisał pozmieniali urzedników na polityków ,aż strach sie bać ,ciekawe czy  premie  grodzki w kopertach dawał  tak z  przyzwyczajenia ?                         ciekawe co na to unnia - w polsce by już pewno dopłaty zabrali  za to https://niezalezna.pl/323250-25-tys-euro-za-odmowe-sprzedazy-krajowej-zywnosci

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Generał napisał:

EVO4iSNUMAEwV0p?format=jpg%26name=large&

Widać  jak się powinien zachowywać przywódca

A nie jak tak jak niczym mafiozo zorganizowanej grypy

EVT2S7CXsAAXjiZ?format=jpg&name=medium

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v