Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

dba o ludzi pracy

Taaaa , Chyba o nierobów bardziej .

Opublikowano
29 minut temu, Pafnucy napisał:

Macierewicz i Jarosław też tam staną ,

Więcej jak pewne że nie

Opublikowano

zawsze jest ten zły pracodawca co nie chcę płacić więcej 😂

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

PiS to jest partia bardzo religijna dba o ludzi pracy , broni Polski w Europie .

to żeś doj**ał, religijny bo tego wymaga starszy elektorat wyborczy, bez ich głosów pis ma pozamiatane

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

PiS to jest partia bardzo religijna dba o ludzi pracy , broni Polski w Europie .

billboard_600x300-1160x616.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

No może doczekamy się programu cela+ w końcu

ja tez na to licze-za 3 lata😛

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Tak to już jest 

Gersdorf chodziła  po wytyczne  do platformy a wcześniej to chyba z gierkiem biegała 

jak zwykle klamiesz-to nie jej zdjecie,

przylebska prezesowi obiadki gotuje, to manowska bedzie kolacyjki ??? jako byla vice-minister u zera jest na pewno apolityczna.

20 minut temu, galan99 napisał:

u nas na takich religijnych mowia- modli sie pod figura a diabla ma za skora.

Opublikowano

prezes to jednak właściwie zorientowany

ea8930dd12e561864a7793ed39bb0c57,730,0,0

@jacus o.to to to

lubelaki też to znają "na takich religijnych mowia- modli sie pod figura a diabla ma za skora"

😂😂

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

przylebska prezesowi obiadki gotuje, to manowska bedzie kolacyjki ??? jako byla vice-minister u zera jest na pewno apolityczna.

o'czym to świadczy ?  ze obiadki gotuje baba dobrze wychowana dodatkowo dobrze wykształcona dzisiaj w parze jedno z drugim nie idzie  a ty narzekasz twoja cura umie gotować pilnujesz ją mi ?? 

Opublikowano

Tak patrząc na różnicę wieku , to ....no czy ja wiem czy to właściwe ??? 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

nas na takich religijnych mowia- modli sie pod figura a diabla ma za skora.

czyli typowy pełowiec siedzi pierwszym rzędzie w kościele msza specjalnie dla siebie a pluje na kościół jak żmija jadem 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tak patrząc na różnicę wieku , to ....no czy ja wiem czy to właściwe ??? 🤔

70 rzeczy które powinna umieć kobieta memy, gify i śmieszne ...

9 minut temu, racyl napisał:

prezes to jednak właściwie zorientowany

ea8930dd12e561864a7793ed39bb0c57,730,0,0

@jacus o.to to to

lubelaki też to znają "na takich religijnych mowia- modli sie pod figura a diabla ma za skora"

😂😂

image.jpeg.9d422cbf2fdb1896e96fc293c056d4a9.jpeg

Opublikowano
8 godzin temu, Denwer napisał:

Jak tak pomyśle Tusk Komorowski Pawlak przed trybunałem stanu jak by to się ❤️ radowało jak by w końcu prawo i sprawiedliwość zapanowało w Polsce. Ale unijni komisarze do tego nie dopuszcza zaraz by wymyślili jakieś traktaty 7me 8me  czy 20ste. A Niemcy by bundezwere po swojego wysłali 

Ci wymienieni przez ciebie raz, że nie bardzo mają za co stawać. A dwa nie staną bo ci z pisu się boją by potem ich nie postawiono. Nie wiedziałem, że w kraju jeszcze są tak naiwni jak ty i wierzą, że który kolwiek rząd może ukarać za co kolwiek rząd poprzedni. Robi się tylko te głupie komisje by grilować przeciwnika. Na koniec są niby jakieś wnioski ale kar od afery Rywina nikt z polityków nie poniósł i nie poniesie.

Co do traktatów chciał bym zaznaczyć, ze Kaczyńscy co najmniej jeden z nich negocjowali i Lech go podpisał.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

czyli typowy pełowiec siedzi pierwszym rzędzie w kościele msza specjalnie dla siebie a pluje na kościół jak żmija jadem 

Raczej typowy pisowiec. Bo to w pisie jedną ręką się żegna a druga albo grozi zaciśniętą w pięść albo kradnie.

8 godzin temu, Ursus932 napisał:

Już wieszanie psów się zacznie na nowej pierwszej prezes

Żadne wieszanie tylko stwierdzenia faktu, że ta pani jest związana z pisem.

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

dopiero co bronił Pisu a teraz nawala na niego 😂

ja już kuźwa 5 lat czekam na ten program 😂

A co takiego złego zrobiła

A kto go niby ma wybrać ? czyżby strać cie obleciał 😂

Nowa pani prezes po prostu  przyjęła tę funkcję i totalni już ryje drą że nie konstytucyjne będzie wybrana . Niby Kwaśniewski z piątki wybierał , Komor z piątki  i każdy z nich nie wybrał tego z największą liczbą głosów bo i nic do takiej decyzji go nie obligowało  , ale tylko PISiorowi tak nie wolno dobierać . Chłopcze troszkę pomyśl zanim coś  napiszesz .  Owszem nie lubię za bardzo PISiaków , ale przy tych błaznach totalnych to PISiaki na Ainstainów wychodzą .  

Nabazgrałeś niedawno że masa ziemniaków w tym roku zostanie w magazynach przez koronę Kaczora , to Ci ironicznie i te zoo wstawiłem że też przez Kaczora i ta nowa prezes też nie taka bo przy Kaczorze . 

Wczoraj Pokazywali w Agrobiznesie jak u Niemców szparagi zostają w polu nie zebrane bo nie ma kto , to też wina Kaczora . Przymrozki na truskawkach w minionym tygodniu to też przez Kaczora . 

Wiele osób pisze tu ładnie , składnie , tylko zero pojęcia o życiu . Radzio Sikorski jest Waszym odnośnikiem : Przystojny  , ładnie gada , ale zdrajca i antypolak  na legalu i jeszcze jest z tego dumny .

• Like 2
Opublikowano

Ale ja nie napisałem że ta Pani prezes mi przeszkadza czy sposób wyboru

Nie wina pisiorów tylko że zostaną bez pomocy a potem bedą jeździć i się szczycić jak to ludziom pomogli na wsi

Przynajmniej z truskawką coś sie ruszyło, będą mogli przyjeźdzać ukraińcy i za testy państwo będzie płaciło

Opublikowano

Racyl , do tego zostały wytypowane tzw zagłebia gdzie pracowników zza wschodniej granicy przyjeżdża najwięcej. Tam i mobilne punkty pobierania wymazów maja przyjeżdżać. Reszta będzie się bujać na znanych zasadach a raczej na nieznanych. Podejrzewam że burdel będzie mniej więcej jak w kopalniach, albo i większy. 

Opublikowano (edytowane)

Co do wyboru pani Manowskiej trzeba dodać. Że jak do tej pory od 1989 roku jaki prezydent by nie był owszem wybierał z piątki. Ale zawsze podkreślam zawsze był to kandydat z największą ilością głosów. Tak samo zresztą uzasadniał prezydent wybór sędziego do trybunału konstytucyjnego. Gdzie tak samo z pośród kilku wybrał tego z największa ilością głosów. Tylko wtedy był to kandydat pisu i największa ilość głosów była fajnym argumentem. tera z nie był to kandydat pisu i największa ilość głosów była słabym argumentem. ja rozumem partyjny interes. Tylko po co oczy mydlić niech powie, ze to nasz kandydatka i dlatego. Zresztą Duda sam się jej wstydzi bo nawet żadnych zdjęć nie ma.

@mirro po co pracownicy z za wschodniej granicy. Teraz nauczyciele będą plony zbierać. Minister rolnictwa własnie nawołuje do takich prac nauczycieli. Wiadomo "nieroby" siedzą po domach niech się biorą do roboty. A to w odpowiedzi na pytanie dziennikarza czy nauczycieli powinno się testować w kontekście otwierania szkół. Normalnie jak tego słuchałem to jak bym kabaret oglądał. Komuna wypisz wymaluj. Jeszcze studentów powinni zgarnąć do łapania stonki bo tez nic nie robią. A stonka tuż tuż. Widać tęsknotę za prl em w szeregach pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 godzin temu, galan99 napisał:

Teraz nie będzie musiał ma na to prawo do 1 roku pracownik za 1 miskę ryżu albo wcale .

A to historia właśnie zatacza koło. Bo tej właśnie wizji, przy wprowadzaniu gospodarki rynkowej, przestraszyli się Pan Balcerowicz i spółka.  Tamci się przestraszyli a ci śmiało do tego doprowadzą. Mówiłem że przyroda zabije ich okrężną drogą i na własne życzenie.

21 minut temu, hubertuss napisał:

@mirro po co pracownicy z za wschodniej granicy. Teraz nauczyciele będą plony zbierać. Minister rolnictwa własnie nawołuje do takich prac nauczycieli. Wiadomo "nieroby" siedzą po domach niech się biorą do roboty. A to w odpowiedzi na pytanie dziennikarza czy nauczycieli powinno się testować w kontekście otwierania szkół.

No przecież to ekonomicznie uzasadnione. Jedną osobę przetestuje się na COVID jako zbieracza i jako nauczyciela. Tym sposobem będzie dwa razy więcej przetestowanych przy użyciu połowy testów. A jakby co to nawet matury ustne można przeprowadzić na truskawkowym polu. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v