Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman, te wytyczne to przyniesie Pani Ambasador USA. Żadna grupa towarzyska nie przeskoczy tego, no chyba że ktoś się postawi. Na razie nie widzę takiego kozaka.

A poza tym Pan Prezydent to se może prowadzić politykę, tylko i wyłącznie zgodną z linią rządu. Tak to wygląda i widać to dobitnie na przykładzie Pana Dudy.

Opublikowano

A kogo to obchodzi czy wygra Trzaskowski czy Duda. Kartkę z wytycznymi dostanie nastepca (kto by nim nie był) z dopiskiem "Important-for your eyes only",

Opublikowano

po pierwsze primo-prezydent to niewiele moze czy to bedzie dlugopis czy tygrysek w polityce zagranicznej i obronnosci margines manewru jest bardzo waski to nawet nie droga jednokierunkowa tylko sciezka rowerowa.

po drugie primo- europa a szczegolnie ta srodkowo-wschodnia dla usa to rzecz obecnie bez zadnego strategicznego znaczenia- wrog ze wschodu europy przeniosl sie na zachod azji 

po trzecie primo-armia usa to wylinialy kotek -co pokazaly ostatnie wojenki z muzulmanami, w starciu ze zdeterminowanymi bojownikami milosnicy hamburgerow sa na straconej pozycji.

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

A kogo to obchodzi czy wygra Trzaskowski czy Duda. Kartkę z wytycznymi dostanie nastepca (kto by nim nie był) z dopiskiem "Important-for your eyes only",

Niestety podobno to nas czeka jeśli rząd upadnie.

8 minut temu, jacus napisał:

po trzecie primo-armia usa to wylinialy kotek -co pokazaly ostatnie wojenki z muzulmanami, w starciu ze zdeterminowanymi bojownikami milosnicy hamburgerow sa na straconej pozycji.

tak piszą https://pl.sputniknews.com/swiat/2020052412465092-amerykanska-bron-laserowa-jest-bezuzyteczna-sputnik/

Opublikowano

Nikt nie chce upadku rządu, bo lepiej byłoby im dopier**lić w świetle prawa po zakończonej kadencji.

4 minuty temu, Ywa napisał:

Spoko loko. Potencjał konwencjonalny i jądrowy mają. No chyba że rozbroją się na własne życzenie. Ale skoro następuje reaktywacja A10 ( co to miały iść na żyletki) a nawet silnie poszukują ich po złomowiskach na pustyni ( coś jak nasi T72 po stodołach co to chłopy do ubijania kiszonki pokupili), to chyba ktoś tam przestał orbitować i stwierdził że następny konflikt raczej na Ziemi jest planowany. Swoją drogą, to kiedyś proponowaliśmy odkupienie A10, co by nam załatwiło parę problemów ze wsparciem piechoty, ale nie wypaliło. 

Opublikowano

Za kulisami dużo się teraz dzieje w Europie, są na linii. A na zewnątrz zamieszki, przytrzymują społeczeństwo w niepewności, dzieje się niewątpliwie pewien przełom.

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Co tu taka cisza ,przecież mamy normalną pierwszą prezes sądu najwyższego 

A nie taką platformianą 

No może doczekamy się programu cela+ w końcu

Opublikowano

Nic się nie doczekasz. Pisowcy kradną z wielkim zapałem i zdają sobie sprawę, że to się może niedługo skończyć. Więc nie będą ryzykować odsiadki.

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Co tu taka cisza ,przecież mamy normalną pierwszą prezes sądu najwyższego 

A nie taką platformianą 

Nie normalną tylko pisowską.

Opublikowano (edytowane)

Już wieszanie psów się zacznie na nowej pierwszej prezes

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Tak to już jest 

Gersdorf chodziła  po wytyczne  do platformy a wcześniej to chyba z gierkiem biegała 

Opublikowano

A bo ta teraz to też nieudolna jak i  ten cały PIS , ta ze świeczką na manifestacjach politycznych będzie się zapewne bała chodzić . To przez nią kundel Nitras zbiera podpisy poparcia Trzaskowskiego  na czystych kartach . Ją trzeba natychmiast zmienić 

Opublikowano (edytowane)

dopiero co bronił Pisu a teraz nawala na niego 😂

35 minut temu, Denwer napisał:

No może doczekamy się programu cela+ w końcu

ja już kuźwa 5 lat czekam na ten program 😂

14 minut temu, Ursus932 napisał:

A co takiego złego zrobiła

2 godziny temu, Roman176 napisał:

morze wszystko blokować poza-tym jest senat Trzaskowski + senat ?? 

A kto go niby ma wybrać ? czyżby strać cie obleciał 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak tak pomyśle Tusk Komorowski Pawlak przed trybunałem stanu jak by to się ❤️ radowało jak by w końcu prawo i sprawiedliwość zapanowało w Polsce. Ale unijni komisarze do tego nie dopuszcza zaraz by wymyślili jakieś traktaty 7me 8me  czy 20ste. A Niemcy by bundezwere po swojego wysłali 

Opublikowano

Pracodawca obetnie pracownikowi pensję. O połowę i nawet na rok .

Zgodnie z prawem .

Pracodawcy zyskają możliwość obcięcia pensji pracowników nawet na najbliższy rok - pisze "Rzeczpospolita".

W środę Sejm ma zająć się tzw. tarczą 4.0, która wprowadza m.in. nowe przepisy dotyczące pracy zdalnej, odpraw i zaległych urlopów. Rozszerzone zostanie również prawo do pozyskania dofinansowania pensji z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Projekt ustawy w tej sprawie rząd przyjął w ubiegłą środę.

Opublikowano

A miałem lokaja wynająć za tą podwyższoną pensję minimalną a tu się okazuje że za frajer będzie mógł robić 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v