Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szczerze powiedziawszy to najszybciej znajdziesz na Broniszach przesypujących greckie truskawki z pudełek do łubianek aby zrobić z nich polskie, niż takiego gościa w sklepiku. Całe siano zaczyna się w dużym hurcie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Nie każdy ostatnio byłem na targu, pan bardzo rzetelnie informował. Ziemniaki nie są Polskie i w tym roku będą późno z racji przymrozków, mam Greckie dość dobrej odmiany. Pomidor to Polska szklarniówka z takiej a takiej uprawy kupuje bezpośrednio. Polecał sałatę bo jak twierdził bardzo tanio kupił więc cena mniejsza niż w sklepie, kupił od gospodarza któremu rynek zbytu posypała korona(wcześniej handlował bezpośrednio). 

Jak widać nie każdy, gość co tydzień ma niesamowity ruch na stoisku, sprzedaje towar grubo przed końcem targu i do domu.  

Polskie  już  kopią  niektórzy    nie wszędzie  zmarzły.  U mnie  szczęśliwie  też  w tym roku  ocalały  :) 

Opublikowano

Oczywiście. Ja próbuje jak najwięcej kupować bezpośrednio. Tyle że to trudne możecie wierzyć lub nie ale Polski rolnik na to nie jest gotowy. 

1 minutę temu, Denwer napisał:

nie wszędzie  zmarzły

Na podkarpackim targu nie ma. Pan mówił że po Bożym Ciele pytać pewnie już będą. 

Opublikowano
44 minuty temu, Denwer napisał:

Można było sprzedawać  nie  przetworzone  produkty. A teraz  możesz   sprzedawać  mięso  wędliny   twaróg  masło  śmietanę   a przedtem  tylko z pod stołu  twaróg  czy  śmietana 

Nie ma to  jak  rzetelny  TVN  i  GW  😂

99122245_1995163950615468_46959181740071

TVN nie robił tego sondażu. Robiła któraś z pracowni z której korzysta rząd i pis. Ale jak mnie pamięć nie myli to i w polsacie wczoraj pokazywali, że Duda ma 35 %. Ale by jaja były jak by do drugiej tury nie wszedł. Niestety złodziejstwo Szumowskich, kneblowanie mediów czy choćby łamanie ograniczeń przez premiera i prezydenta za które ludzie dostają słone kary robi swoje. Sam Duda głupio śmiejący się też nie pomaga. Jego rozmowa w necie z jakimś szachistą była przykra do oglądania. Wyglądał jak by coś wciągnął.

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Polskie  już  kopią  niektórzy    nie wszędzie  zmarzły.  U mnie  szczęśliwie  też  w tym roku  ocalały  :) 

A u mnie "ozime" za chwilę będą. Myślałem że przemarzły ale nic im nie było. Poprawiłem tylko rządki formownicą na wiosnę i rosną jak głupie.

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, mirro napisał:

A u mnie "ozime" za chwilę będą. Myślałem że przemarzły ale nic im nie było. Poprawiłem tylko rządki formownicą na wiosnę i rosną jak głupie.

co ziemniaki posadziłeś w grudniu ?

moja marchew i pietruszka  z z 12 grudnia całkiem przyzwoita

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Wybory to taka Chwilowa zabawa dla ludzi .

Ale UNIA to jest .

Siedemset miliardów to za mało. Większy dodruk euro już od czerwca .

Europejski Bank Centralny jest "w pełni gotowy", żeby zapewnić jeszcze większy pakiet stymulacyjny dla gospodarki już w czerwcu - wynika z ujawnionych w piątek zapisków rozmów na kwietniowym posiedzeniu. Kwota przekroczy nawet bilion euro.

Biliony pustych pieniędzy

Wygląda na to, że świat zaleją kolejne puste pieniądze, które mają ratować gospodarkę. Płynęły zresztą również wtedy, kiedy gospodarka była daleka od kryzysu.

To czemu Polska by nie miała drukować kasy .

Opublikowano

5 lat  temu  Polacy  Pokazali  że  zależy  im  na Polsce 

100782261_2700969960139046_8632475053360

Opublikowano (edytowane)

dokładnie nie ma tu polityki ale pisofanatyk robi z tego nie wiadomo co

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

5 lat  temu  Polacy  Pokazali  że  zależy  im  na Polsce 

Za to wybrańcy Polaków zdążyli przez ten czas udowodnić że im tylko na władzy w Polsce.

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Trzaskowski  to  nie  Polityk  ???

Ty naprawdę masz coś z głową

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v