Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5e46706ed5ab5_p.jpg?1582535644

Spotkanie z" leśnym ruchadlem ".. 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Co Ty ojciec Tadek takim byle bmw nie jeździ ,  tylko Maybachy przyjmuje 

Dyc to duchowy przewodnik a co za tym idzie zródło POstępowania moralnego?

26907822_1829529187345680_6014261926024917246_n[1].jpg

Opublikowano
12 godzin temu, hubertb napisał:

A myślisz że Hołowni poniżać nie będzie albo nagle stanie się on wytrawnym politykiem ? 

Jego nie poniżą. Bo im zawetuje co nieco. Poza tym Hołownia w przeciwieństwie do Dudy nie jest od nich zależny. Nie musi klęczeć przed Kaczyńskim na kolanach, być wzywany po nocach, podpisywać ustawy po nocach i wykonywać co każe Nowogrodzka.

11 godzin temu, gienio007 napisał:

Czemu Szumowski temu  POwskiemu kundlowi dałby w pysk jak mówi a nie w ryj ??? Bo psy mają właśnie pyski . https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25966587,lukasz-szumowski-za-slowa-o-mojej-zonie-tobym-panu-nitrasowi.html

Po tej agresji słownej widać doskonale narastająca w tobie frustracje. Narasta ona w tobie wprost proporcjonalnie do tego jak spadają sondaże Dudy. Szumowski z bratem kradli ile wlezie i już nikt logicznie myślący nie ma tu żadnych wątpliwości.

Opublikowano

Koszt gazu skroplonego - a skąd ma Turcja ten gaz? Bo raczej nie zez USA. Trzaskowski wyżej. Chyba dobrze wygląda to na prezydenta w sam raz.. Nie interesowałem się. O. Jezyków europejskich zna parę co oznacza, że też jego osobę znają. Aby w pełni przeanalizować skuteczność działań Pana Szumowskiego trzeba podjąć temat gęstości zaludnienia oraz śmiertelności ogółem miesiąc do miesiąca. Najlepiej robić to na bieżąco. Możnaby wówczas lokalnymi sztabami kryzysowymi podejmować decyzje w zależności od np wielkości zakładu oraz bieżącej sytuacji. Tutaj jeden minister czyli resort decyduje o wszystkim.

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim ten minister jakiś czas temu zdecydował aby robić jak najmniej testów. Liczyło się przede wszystkim wykazanie, ze u nas mało ludzi choruje bo wybory miały być w maju i trzeba było się chwalić. Zamiast jak najwięcej testować i izolować chorych ze społeczeństwa skupiano się na ukrywaniu faktycznego rozmiaru epidemii. To samo tyczy się zakładów. Nie chciano za bardzo zamykać bo trzeba płacić postojowe a takie zakłady jak kopalnie czy inne giganty to przede wszystkim firmy państwowe.

Podsumowując jedne kraje jak np Niemcy poszły na całość i zaczęły testować ile się da. Kosztem oczywiście gorszych statystyk. Ale szybciej dusząc epidemię Inne kraje jak Polska będące w mniejszości ograniczały testowanie by statystyki fajnie wyglądały. Ale płaca za to rozciągnięciem epidemii w czasie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A to nie on powinien decydować... Ziobro także podjął decyzję aby wszelkie dokumenty prokuratorskie w sprawie księży były udostępniane kuriom a już pokrzywdzony wglądu niema. Taki to jest rząd. Działa równolegle do ludzi czasem tylko informuje ich o sukcesach. Racyl chyba coś ostatnio się o tym przekonał. Podejrzewam, że ruska szczepionka będzie niedobra dla Polaków podczas gdy Trump z Putinem już się w tej sprawie dogadali

hubertuss - za wskazane przestępstwa nie idzie się na 14 miesięcy do więzienia to raz. Dwa to fakt iż tak pobieżnie to już jej się ten wyrok zatarł i ma prawo do miana niekaranej...

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Denwer napisał:

100479666_3035633706459042_4267596173797

To wcześniej ładnie walczyła o prawa kobiet we własnym burdelu

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

co to za różnica ,całokształt się liczy A przeszłość nie była różowa 

Opublikowano (edytowane)

Nie znam gościa to co mam napisać

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Gdyby ciebie pomawiali bez dowodów poszedł byś sam do sądu. Latkowski zrobił gniota w którym oskarżał wszystkich bez dowodów. To co się dziwić. Gdzieś czytałem, że Szyc też będzie skarżył.

Opublikowano

A za co mam przepraszać ,może i nie uważnie przeczytałem,edytuj i po sprawie 

Opublikowano

y. Heteryk lubi dziewczyny, gej jest monotematyczny. Ksiądz ma kochać wszystkich platonicznie - czyli kontrowersyjnie można i tak się wyrazić. Gdzie ten jamień?

hamień?

kamień? K.M.!! grube paluchy...

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

A za co mam przepraszać ,może i nie uważnie przeczytałem,edytuj i po sprawie 

Słownik języka polskiego PWN

koleżka pot. «bliski kolega»

Opublikowano

Jeszcze nie widziałem polskich truskawek w kartonowych łubiankach 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v