Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ursus - ryzyko prowadzenia działalności. Co Ty sobie umyśliłeś? Rozpoczynasz działalność to wchodzisz w "budyń" zwany przepisami po szyję. Podejmujesz ochronę wskakując w kondon samodzielnie lub płacisz za usługę. Nie wszystko działa zgodnie ze zdrowym rozsądkiem ale czy wg Ciebie należy to zmienić czy usprawiedliwiać głupotę i pazerność posiadaniem jedynie gumofilców?

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Nie wszystko działa zgodnie ze zdrowym rozsądkiem ale czy wg Ciebie należy to zmienić czy usprawiedliwiać głupotę i pazerność posiadaniem jedynie gumofilców?

Jeżeli ja mogę wywalić na biogazownię 20 ton mrożonej porzeczki ( bo debil znalazł na półce Actarę i prysnął przed zbiorem) i nie zawaham się tego zrobić po wynikach z laboratorium, to ktoś może zająć się chyba należycie jedną krową.

Opublikowano
13 godzin temu, racyl napisał:

To i Ty sobie pojedź i przepiłuj jedn czy dwie  😁

Piłeś coś wczoraj szkodliwego ?

2 godziny temu, Denwer napisał:

98301572_2598455793757876_83238975316374

Ten u góry pojawia się chyba na wszystkich demonstracjach opozycji.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

O kuźwa. 

Ale że co?  toć tu po katolicku na misjonarza jedzie.... 😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

Ale ciekaw jestem kto zacz?

Dyć to nie przystoi jemu. 

@Denwer co ten marco wkleił?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

mirro - ale jest różnica. W czasie gdy odchodzono od R12 na topie była dziura ozonowa a dopiero za moment czepiono się potencjału cieplarnianego. Najlepiej, że 744 to Co2 a 744a to No2. No ale potencjał o wiele niższy. Można śmigać i na tlenie czy azocie ale ciśnienia i ceny instalacji wywalają z butów.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

Piłeś coś wczoraj szkodliwego ?

A Ty piłeś że ci szkoda  😂

Opublikowano

Z tymi zdjęciami jak się okaże, że to prawda to jest już pozamiatany Duda. Choć wierzyć się nie chce, że to prawda.

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Zaraz zwolennicy pis napiszą, że to wp wykończyła polskiego drobiarza tak jak tvn wykończył hodowcę bydła.

Opublikowano

@Denwer ustosunkuj sie do zdjęć ogarka. Co ja mam teraz zrobić? Biedroń na prezydenta? Przynajmniej ten szczery. 

Opublikowano

A dajcie spokój z tymi insynuacjami. Może i jest na tych zdjęciach ostry cień mgły ale powoduje jedynie ich nieczytelność. Taki ekshibicjonizm to już choroba.

Opublikowano
11 godzin temu, Ursus932 napisał:

To Tak Ci starszy antypisiorku przypomnę ile zarabiał niejaki Tomasz L za czasów twoich ulubieńców https://www.telemagazyn.pl/artykuly/gigantyczne-zarobki-tomasza-lisa-5097.html

I kto To jest do uja ten Adrian ???????????

To twoja ocena tej sytuacji  ,Ale masz prawo w końcu demokracjA

adrian to adrian i na wuja drazyc😛,

ty chyba niewiele wiesz-jesli nie znasz adriana to skad mozesz wiedziec kto rzadzil telewizja w czasach gdy lis zaczal prowadzic swoj program i z kim podpisal kontrakt-sprawdz kto wtedy rzadzil telewizja i dla czego to byl pis-ar z krwi i kosci.

adrian i rosiek  ??? on raczej jest waginosceptykiem, jedyne dziecko urodzone dokladnie 9 miesiecy po slubie i potem nic-chyba impreza byla masowa😂, tak poboznego czlowieka nie podejrzewam o uzywanie zabezpieczen🤣

Opublikowano

Mirro - ale ja żem miałem dokładnie to samo na myśli. Tylko pisałem uniwersalnie i dla rolnika i dla ubojni jednocześnie... Czy się dobrze zrozumieliśmy bo niewiem.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

A dajcie spokój z tymi insynuacjami. Może i jest na tych zdjęciach ostry cień mgły ale powoduje jedynie ich nieczytelność. Taki ekshibicjonizm to już choroba.

Toć my tylko się zastanawiamy... 😂😂😂😂😂

Opublikowano

Jacus - weź po uwagę iż drugie ich dziecko to karyera. Dlatego chłop musi sobie na boku z krzyża zdjąć. Przekreśliłem gościa z innych powodów a ten byłby bez znaczenia - życie, do tego prywatne. Uj mi po prostu do tego.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

@jacus zabezpieczeń to nie ale kochanek. Kto wie. Bardziej pobożnym się zdarzało.

A tak pomyśleć to czemu on taki sterowalny i na skinięcie wodza wszystko podpisze?... Mają haki na gagusia... 😂😂😂😂

Opublikowano

Wpisując w przeglądarkę "Jola Rosiak" widać, że sprawa już od jakiegoś czasu żyje w mediach. Więc zdjęcia mogą być autentyczne. Jeśli Jola sfilmowała lub sfotografowała Adriana.

Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy napisał:

@Denwer ustosunkuj sie do zdjęć ogarka. Co ja mam teraz zrobić? Biedroń na prezydenta? Przynajmniej ten szczery. 

Głosować  na  Andrzeja  Dudę   lepszego  kandydata  nie  ma.

Opublikowano

z ruletek to wole rosyjska 🤣,  ta jest bardziej skuteczna- 1 szansa na 6 😛 nigdy nie stosowalismy takich metod, gdy wypelnilismy obowiazek wobec ojczyzny to wolelismy nowoczesniejsze 😍,

ile abraham mial zon -pewnie tyle co nasz mieszko I, kto to moze wiedziec , urzad stanu cywilnego to wynalazek troche pozniejszy😜, rejestry koscielne u nas sa od poczatku XIX w

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Czyli po raz kolejny przyznajesz, że pis to jest to samo co po. Doją państwo tak samo jak nie lepiej jak tamci.

Nie do końca bo jak policzyć dokładnie to ogórkowa zarabiał mniej niż lis ,a do tego zarobki rudego są sprzed kilku lat. Co nie zmienia faktu że w obu przypadkach za wysokie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v