Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ursus932 napisał:

jak rząd ma się bronić przed tą hołotą

tak samo jak hołota przed rządem bo jeśli rząd będzie miał zbyt duże fory zamieni się w rząd dynast.... zaraz... przecież...
Kaczyński zemrze bezdzietnie
no ale w coś podobnego.
Kedyś PiS był nazywany hołotą i gdyby wówczas takie metody wobec PiSu stoowano to nie mial by szans wygrać żadnych demokratycznych wyborów, nikt by nie miał w warunkach dominacji propagandowej jednej opcji politycznej i dopiero rewolucja jest w stanie taki układ zmienić a tego byśmy raczej nie chcieli.
Przymus rodzi opór
analogia z Fizyki.
merytoryka daje refleksję i panowanie a siłowe manipulowane informacją czy Kulturą zawsze obraca się przeciwko społeczności jako calość, zawsze

Mosbacherowa kiedyś powiedziała coś całkem sensownego - "nienawidzimy czasem wolnych mediów, ale one są gwarancją naszej wiarygodności"
nikt nie jest nieomylny i konieczne jest ścieranie się nieraz skrajnie różnych a bywa że wyłącznie błędnych poglądów w przestrzeni medialnej aby zapobiec ścieraniu się w przestrzeni materialnej

17 minut temu, Ursus932 napisał:

Przecież miałeś nie mówić na kogo będziesz głosował ,bo k**wa znów kto zapyta A Ty "ryj" wydrzesz 

mówi...pisalem że nikt nie ma prawa dociekać na kogo inny zaierza głosować i dla tego wisi mi na kogo Ty chcesz nawet jeśli sam to oświadczysz bo takie prawo mamy obaj.
Nie mam prawa ustalac na kogo inni ale mam prawo oświadczyć na kogo ja
tam było wyjaśnione i jeszcze raz muszę?....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tylko nie omylny jest papier ścierny i drewno początkowym procesie tarcia drewno przegrywa ale po pewnym czasie obróbki i papier się zapcha trocinami i będzie mniej wydajny .

Opublikowano

Trzaskowski wyraźnie dał do zrozumienia [pozostałym kandydatom oprócz Dudy , że mają ustąpić mu miejsca w tym wyścigu o fotel Prezydenta Polski jak ktoś oglądał wczoraj .

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

zaraz Kaczyński zemrze bezdzietoie.

To żeś  doj**ał:/

Nie wiadomo kto pierwszy , może my 

Skąd masz pewność że jutro się obudzisz ?

Opublikowano (edytowane)

Kołodziejczak... jego banda wysypala kiedyś kapustę na szosę w czasach kiedy nie było psa z kulawą nogą który by za darmo nawet chciał ten towar
ciekawe czy jak bym im dal tonę fasoli jaśka teraz czy by wysypali bo kolejki handlarzy za tym towarem teraz się ustawiają.
ot taka filozofia łajzy gospodarczej. aby na...rać innym ale weż zajrzyj na jego podwórek to czy co sensownego potrafi za co zechcesz dać bodaj złamanego grosza.
Nawet nie są w stanie sensownego programu działań dla rządu napisać choć trzeba przyznać że ten akurat rząd gotów to nawet i wdrożyć byle było sensowne.

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

To żeś  doj**ał

błąd szyku w zdaniu. już poprawiłem. "zaraz" to był zwrot autorefleksji mojej a nie ... no wiesz :)

dobra
tyle ze mnie bo jakiegoś silnika nie potrafią podłączyć u mnie i muszę...
na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

mówi...pisalem że nikt nie ma prawa dociekać na kogo inny zaierza głosować i dla tego wisi mi na kogo Ty chcesz nawet jeśli sam to oświadczysz bo takie prawo mamy obaj.
Nie mam prawa ustalac na kogo inni ale mam prawo oświadczyć na kogo ja
tam było wyjaśnione i jeszcze raz muszę?....

Pytam jeszcze raz gdzie w tamtym poście było pytanie na kogo będziesz głosował ? Żartowałem tylko z Twojego losowania i podmiany kandydata przez Peło. A Ty wyjechałem na mnie jak jaka łajza spod sklepu 

13 minut temu, jarecki napisał:

np . były w necie zdjecia jak pan kołodziejczak używa nawozu np. z importu , o i jezdzi maszynami z importu a nie ursusem 

To dziad A ja się tłuke nie klimatyzowanymi Ursusami bo uważam się za patriotę9_9

Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Trzaskowski wyraźnie dał do zrozumienia [pozostałym kandydatom oprócz Dudy , że mają ustąpić mu miejsca w tym wyścigu o fotel Prezydenta Polski jak ktoś oglądał wczoraj .

23559693_968177860000797_891052649497808816_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

42 minuty temu, Ursus932 napisał:

Pytam jeszcze raz gdzie w tamtym poście było pytanie na kogo będziesz głosował ? Żartowałem tylko z Twojego losowania i podmiany kandydata przez Peło. A Ty wyjechałem na mnie jak jaka łajza spod sklepu 

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/281635-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2020/?do=findComment&comment=2920862

uznałem za zbyt poufałe sugerowanie że uznam Trzaskowskiego za szambiarza co z resztą wyjaśniłem wcześniej
cyt z mojego posta - jetem pewien że z chwilą zgłoszenia Trzaskowskiego do wyborów sztaby różnych padalców rzuciły się do wyszukiwania gdzie się da czy to u kuzynów, dziadków i innych praprzodków a nawet przypadkowych znajomych Trzaskowskiego czy nawet Jego samego poczynań z przeszlości; wyszukiwania haków na pożywkę dla różnych memów i innych podobn... podobnego syfu jakim niejednego już i nie raz obrzucono w ramach "merytorycznej dyskusji politycznej"
na pewno powróci/wypłynie kolejny raz szambo z oczyszczalni tym razem medialnie, zdychać będą kozy i .... jakież to wszystko przewidywalne że aż już nudne i degustujące.

tego postahttps://www.agrofoto.pl/forum/topic/281635-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2020/?do=findComment&comment=2919936

spełniłeś dokładnie kryteria negatywnego scenariusza jaki namalowałem bardzo jak widać trafnie na dalszy przebieg kampanii zanim jeszcze się większość dowiedziała... do większości dotarło że Trzaskowski startuje...
na własne życzenie  masz moją reakcję a że mogłeś nie czytać mojego sobotniego wpisu?
a no - "trzeba było uważać" :D

pisząc o padalcach nie wiedziałem jeszcze... nikt nie wiedział o "aferze Niedźwiedzkiego" a tu patrz jak się wszytko układa w klarowną i jednoznaczną całość.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Trzaskowski co powiada teraz że wiek emerytalny nie będzie podniesiony że 500 + będzie potrzymane teraz jest dobre w chwili kampanii wyborczej na Prezydenta Polski .

Co powiadał Trzaskowski na temat 500 + ze to rozdawnictwo jak można tak zmieniać poglądy widać że można na rzecz koryta .

Poglądów to tylko świnia nie zmienia bo jest przy korycie .

18274794_1821808741472258_1425060458164145747_n.jpg

Opublikowano

Ten Trzaskowski zna 4 języki i ma pysk z deka niewyparzony. Jakiś znać na nim upór. Prezydent musi być cwany aby mieć swoje krzesło przy cudzym biurku... Nie znam gada i nie chce mi się w to wczuwać. Macie informacje to porzućcie. Tylko nie o stypendiach Sorosa z memów gdyż prawda jest taka, że najcięższy bunkier puści rozbijany od środka.

Opublikowano

@dysydentcie drogi ,przeproś publicznie i zapomnę o sprawie 9_9:ph34r: . pisze jeszcze bo wiedzę że  może źle zrozumiałeś chodziło mi że jeśli już losowałeś wcześniej to musisz powtórzyć losowanie gdyż zmienili kandydata na szambiarza  .ot cała filozofia . kuźwa mam to narysować . 

Opublikowano

Na czas pandemii Bruksela zawiesiła twarde reguły zakazujące pomocy państwa gospodarce. Dzień w dzień zatwierdza po kilka schematów pomocowych przysyłanych przez stolice państw UE. Do ostatniego piątku Komisja Europejska podjęła 119 decyzji zatwierdzających 156 środków krajowych zgłoszonych przez 26 państw członkowskich oraz Wielką Brytanię, która mimo wyjścia z UE do końca roku podlega jeszcze unijnym regułom pomocy publicznej. Łączna szacowana kwota tych środków to około 1,95 bln euro – wynika z informacji uzyskanych w KE.

Niemiecka gospodarka odjeżdża. Olbrzymia pomoc dla firm .

Rządy państw UE wydały lub zagwarantowały już blisko 2 biliony euro na ratowanie gospodarki. Ponad połowa tej sumy popłynie do niemieckich firm i ich pracowników.

POŁOWA SUMY POŁOWA DLA SZKOPA A POZOSTAŁA CZEŚĆ DLA RESZTY TO JEST JEDNA UNIA .

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

@dysydentcie drogi ,przeproś publicznie i zapomnę o sprawie 9_9:ph34r: . pisze jeszcze bo wiedzę że  może źle zrozumiałeś chodziło mi że jeśli już losowałeś wcześniej to musisz powtórzyć losowanie gdyż zmienili kandydata na szambiarza  .ot cała filozofia . kuźwa mam to narysować . 

za co? za to że od szambiarzy kandytatów na prezydenta wyzywasz a ja to opluwaniem niemerytorycznym nazywam w stylu lamy?
czy Trzaskowski pracował kiedykolwiek w jakiej firmie od ścieków komunalnych abym uznał za zgodność z prawdą ten epitet?
Duda jest prawnikiem a prawnik jest dla mnie epitetem obraźliwym nawet bardziej niż szambiarz bo ten drugi chociaż potrzebną funkcję wykonuje społeczną gdy pierwszy darmozjad no ale Duda sam sobie tak wrażą profesję wybrał ale Trzaskowki w kanalizacji? chyba że czegoś nie wiem. Pamiętam w zombie tramwaje malował ale to jaki inny epitet by pasował choć na ten moment nie wiem jaki.

Pozostań obrażony jeśli prawda cię obraża bo za prawdę nikogo przepraszać nie zamierzam i temat uważam za zamknięty.

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Na czas pandemii Bruksela zawiesiła twarde reguły zakazujące pomocy państwa gospodarce. Dzień w dzień zatwierdza po kilka schematów pomocowych przysyłanych przez stolice państw UE. Do ostatniego piątku Komisja Europejska podjęła 119 decyzji zatwierdzających 156 środków krajowych zgłoszonych przez 26 państw członkowskich oraz Wielką Brytanię, która mimo wyjścia z UE do końca roku podlega jeszcze unijnym regułom pomocy publicznej. Łączna szacowana kwota tych środków to około 1,95 bln euro – wynika z informacji uzyskanych w KE.

Niemiecka gospodarka odjeżdża. Olbrzymia pomoc dla firm .

Rządy państw UE wydały lub zagwarantowały już blisko 2 biliony euro na ratowanie gospodarki. Ponad połowa tej sumy popłynie do niemieckich firm i ich pracowników.

POŁOWA SUMY POŁOWA DLA SZKOPA A POZOSTAŁA CZEŚĆ DLA RESZTY TO JEST JEDNA UNIA .

Nie od dziś wiadomo że unia "jest niemiecka "

Opublikowano (edytowane)

@dysydent bezczelny jesteś ,a chodzi mi o twoje oskarżenia że pytam Ciebie wprost na kogo będziesz głosował . A na prawdę ch*j mnie to obchodzi

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

i tak trzymaj bo widzę że nie dotarło za co naprawdę zj** ode mnie dostałeś..

pełno tu takich frustratów co tylko potrafią durnowatego mema wstawić od rudego, czy adrianów wyzywaći i cała merytoryka ich argumentów się na tym kończy.
Nie jesteś jedyny do których cię zaliczyłem ot i wszystko.

z takimi przed żadną rzeszą się nie obronimy bo że to co podał @galan99 to jest prawda no i co z tym zrobimy jako państwo? czy ppotrafimy odwrócic germanizację bodaj polskiego majątku na naszym terytorium? i co mamy albo zdołamy stworzyc zamiast?
i z kim?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ty nie udawaj że lepszy jesteś od innych ,bo wystarczy Cię sprowokować'i wychodzi z Ciebie ...

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Ursus932 napisał:

Ty nie udawaj że lepszy jesteś od innych ,bo wystarczy Cię sprowokować'i wychodzi z Ciebie ...

to twoje subiektywne wrażenie jakobym miał być lepszy bo ja o sobie zbyt wysokiego mniemania nie mam; znam wielu lepszych i widzę pochlebiasz sobie ze cokolwiek rzekomo udało ci się udowodnić
udowodnić co? że cwanymi podobno żartami "pod włos" się pewnych ludzi nie uda wziąć bo impulsywniej zareagują niżby to z sytuacji wynikało?
a no zareagują jak durne pytanie to nie zawsze durna bo bywa że ostra odpowiedź.

i tu już do wszystkich
jeśli kogoś zdegustował poziom agresji z jakim zareagowałem na podpuszczanie mnie prymitywnymi metodami to z góry przepraszam ale sądzę zmieściłem się w ogólnie pojętych normach dopuszczalnej ekspresji przekazu.Jeśli nie? no cóż. wątpię abym był skłonny jeszcze bardziej "się poprawić' na podobną w przyszłości sytuację.
Humor i ekspresja; te dwie metody zawsze zwracały uwagę i należą do nieodłącznych technik promowania poglądów.  ;)
porównamy za trzy miesiące i będzie widać czy "dyzmowanie" obligacjami Premierowi wyszło czy katastrofa nieuchronna?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

On nie udaje . On jest lepszy . A z pewności mądrzejszy . Potrafisz Mu dorównać ? Ja nie .

1 godzinę temu, Denwer napisał:

97665585_3023810540974692_51769991272794

Jak wstawiałeś ciągle babę , to jeszcze pojmowałem . No ale tak być zafascynowany facetem .... ? Ty brom-brałeś ostatnio ???

Opublikowano

pafnucy - popracował i się wyrobił. Ot co. Czy dla Ciebie jedyne rozwiązanie to założyć gumofilce i tak do trumny? Są wszak lepsze buty 😉

A nieee. To denwer pisał. To do Ciebie denwerze...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Czy dla Ciebie jedyne rozwiązanie to założyć gumofilce i tak do trumny? Są wszak lepsze buty 😉

A po co lepsze ? Trumien ostatnio nie otwierają , więc i bez butów zakopią .

No i włączyłem Wiadomości . No i co ? Oni przez 8 lat .... Rzygać się chce ...

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v