Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A kto dziś strzela do ludzi, pałuje obywateli na ulicy Albo siła wchodzi do redakcji 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

tak samo a nawet bardziej stanowczej reakcji policji , protesty i burdy uliczne to nie miejsce na negocjacje , jestem zdania żę jak mi coś nie odpowiada to nie musze tego robić , mam własną wole i sam sobie wybieram co jest dla mie dobre a  prawo lub dofinansowanie istniejące ma wpływ na moje decyzje , jak mi nie bedzie odpowiadało rolnictwo to zrezygnuje , a nie pójdę  protestować .

Ale oni burd nie robili. Nie rozbierali chodników czy palili opon jak górnicy przyjeżdżający kiedyś do Warszawy. Zabawne jest nawiasem mówiąc, że jak rządzi pis to jego przybudówki polityczne tj górnicze związki zawodowe i sami górnicy na wszystko się zgadzają. Na obniżki płac, sprowadzanie węgla z Donbasu. Nawet nie przeszkadza im, że rząd zarażę do kopalń dopuscił.

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Tylko mały protest grupy przedsiębiorców przybrał tak ostrą formę. 

Chyba ostra formę tłumienia. Ani ich zbyt wielu nie było a zapowiadali to wcześniej. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

że rząd zarażę do kopalń dopuscił.

Ooooo tak premier sam zjechał podziemie i chamsko podrzucił im wirusa. 

Po za tym drogi imienniku przyszli po kasę, są socjalistami i nieudacznikami czy nie? 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Co Ty według niektórych Sasin pewnie zawiózł 

Opublikowano (edytowane)

zapytał bym o pozwolenie na manifestacje , bo  zazwyczaj wszyscy takie pozwolenia mają to i zarazem manifestacje są  legalne  i zabezpieczone ,                                             Tam nikt nie pszyszedł po kase ! to zwykła wyborcza manfestacja i polityczna 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

No czyli mamy ustalone. Kto od dziś protestuje to tylko politycznie i należy go tylko pałować. Bardzo dobry kierunek, tak jak i usunięcie piosenki Kazika z listy. 

2 minuty temu, hubertb napisał:

No jak nie po kasę jak mówią że rząd nie pomaga im i że chcą pomocy jak na "zachodzie" ? 

Ja jednak przedsiębiorców to bym tak ostrożnie pałował. Bo jednak ktoś musi dawać robotę i na pałujących też płacić.

Opublikowano

BO OBECNOŚC posłow   robi z tych demonstracji obraz demonstracji czy manifestacji politycznych , wczoraj też chyba był szczerba , pichowicz ..........................  to co oni robili tam ?

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, gienio007 napisał:

Nie tylko restauracje czy hotele mają w oczach widmo bankructwa przez te rygory . Tylko TRZEŹWO patrząc nie tylko w Polsce taka tragedia spotkała gospodarkę . W Niemczech  kogo za to obwinisz Racylku , w Belgii , Włoszech , Hiszpanii i całej reszcie Europy ???????????????  Tragedie to dopiero przed światem , całym Racylku światem i nie wierzę że za cały świat Kaczora obwinisz !!!Dyrdymały chłopie wypisujesz i co gorsze  myślę że robisz to na trzeźwo . 

Do jutra , biorę auto  dwóch znajomych i na Sieradz , Warkę jedziemy na zwiady . 

kaczor i większość pisowców nic nie ma wspólnego z gospodarką bo nigdy nic nie miała na własną rękę to jak może ją uzdrowić 🤣

Oni umieją tylko dawać darmo kasę za poparcie w wyborach

Opublikowano (edytowane)

Najpierw obiecali . Czyli taka pieczona kura z jajecznicą. :D

Albo nie . To jajko z zarodkiem . :ph34r:

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
50 minut temu, hubertb napisał:

Strajkowali lekarze nauczyciele policjanci niepełnosprawni. Tylko mały protest grupy przedsiębiorców przybrał tak ostrą formę. 

Nawysyłali   Kodziarze  i  POwcy  prowokatorów   to  i efekty widać   nawet   ich senator  do  radiowozu  wlazł  i  udawał  zatrzymanego  niczym  ten  koleś  rannego  w 2016  roku 

Opublikowano
Dnia 15.05.2020 o 20:44, hubertuss napisał:

Po ma możliwość wygrania za ponad 3 lata kto wie co będzie. Socjalu nie cofnie bo Polacy kochają socjalizm. A ci co nie kochają niestety z jakichś powodów nie biorą udziału w głosowaniu. Być może nie ma dla nich alternatywy w polityce proponującej kraj dla tych, którym się chce a tym co się nie chce mieszkanie pod mostem.

Jedną kadencję jak jedną. Ale w PL od sołtysa do prezydenta powinna być dwu kadencyjność na wszystkie urzędy pochodzące z wyboru.

Tylko widzisz skoro Pis doprowadza państwo do ruiny, to wygrana opozycja nie cofając decyzji poprzedników dobije to państwo. Także w wyniku ostatnich zmian wyborczych podchodził bym z dużym dystansem do zapewnień jakichkolwiek partii. Co do kadencyjności,zawsze można sterować z tyłu jako doradca na przykład. Być może utrata przywilejów polityka, odpowiedzialność polityczna lub zmiana sposobu liczenia głosów, ostudziła by zapędy co niektórych osób.

16 godzin temu, hubertb napisał:

Kazik niezbyt chętnie pojawia się na komercyjnych listach. Od lat słucham jego utworów i wydaje mi się jednym z najszczerzej wypowiadających się muzyków. Stroni od polityki i wypowiedzi politycznych. Jest raczej sympatykiem rządzących o PO też miał piosenki;) Może ktoś przypomni. 

Na pewno miał lepsze utwory od tego ostatniego i chyba sympatyzował ze stroną PO, do pewnego momentu. Ogólnie uważam że artyści nie powinni mieszać się do polityki, bo więcej mogą stracić niż zyskać a politycy niech sobie radzą sami a nie szukają wsparcia.

Zawsze aktualny.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Tyle ile dał PKWN.:lol:

W moich stronach średnio po 7 ha.

2 godziny temu, hubertb napisał:

10 mórg = 5,6ha 

jedna morga to tyle ile chłop był wstanie koniem obrobić pola za cały dzień. 40-50 mórg wymagało zatrudnienia parobków. 

Czyli jedna morga dyć 0,56 ha ?

Opublikowano

gdybyscie byli kibicami pilkarskim to byscie wiedzieli ze policja kilka razy w roku paluje i strzela do niewinnych mlodziencow ktorzy umawiaja sie na parkingach czy placach zeby kulturalnie wyjasnic miedzy soba pewne nieporozumienia finansowo- narkotykowo-mafijne.

kosciol w polsce zakonczy swoj zywot wczesniej niz myslalem- wroci do katakumb ,tak jak zaczynal swoj zywot, nie tylko grzech pedofili i homoseksualizmu ale i sojusz oltarza i tronu i wykonczy-dziwne ze niby wyksztalceni hierarchowie nie wiedza ze na konszachtach z kazda wladz to zawsze  kosciol traci ,dla tego ze przes ostanie wieki przewaznie byl w opozycji do wladzy dlatego jeszcze u nas jest istotna czescia spoleczenstwa-jeszcze.........

0_1_101289_Ktory_wiekszy__przez_Kilmister.jpgciekawe czy rabiej moglby to potwierdzic ???😜

Opublikowano

Spytaj Trzaskowskiego być może poczuł "dyszel" wiceprezydenta na swojej d*pie🙃

Opublikowano
3 godziny temu, hubertb napisał:

To mała morga, nawet nie wiedziałem że w wlkp się tego używało. 

3 godziny temu, nie napisał:

bo wy macie ruskie morgi :) w wlkp morga to 1/4 hektara

pierwsze słyszę taką jednostkę u nas była jutrzyna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v