Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

tylko zeby coś było ... to na brak argumentacji ... i uraza dumy jak prawda w oczy kuje 

oj tam oj masz nowego kandydata nabrałeś wiatru w żagle ? 

oj tam oj masz nowego kandydata nabrałeś wiatru w żagle ? 

to twoi nie zgodzili się na przedłożenie dudzie kadencji o 2 lata wiec pisz do nich nie do jareckiego 

POLSKIE STRONNICTWO LUDOWE

Piękna 3A, 00-539 Warszawa
 biuronkw@psl.org.pl
 22 620 60 20
 22 654 35 83

To on Ci popiera tych włazi dupów wiecznych koalicjantów co to tyle razy koryto opróżnili

12 minut temu, many12 napisał:

Chyba kamieniołomów.

28059287_1780875942217585_7889866221353870668_n.jpg

Panie starszy A już zacząłem Ciebie lubić:ph34r:

Opublikowano
29 minut temu, Denwer napisał:

Może   @mirro  @hubertuss  @racyl @ogarek @jacus   nam  to wytłumaczą   bo   przecie  koperty  miały  zarażać  bo  z papieru   a   jak  te  podpisy   na  czym  będą  zbierać  na  drewnie  a może  na  papieże  toaletowym   każdy  warszawiak  podpisze  a rafał  przy  kolektorach  czajki  wyłapie    😂

A kto mówił o zarażaniu ? nie motaj ludziom w głowach. do tvp to by cie od razu wzieli

w kwietniu kiedy dyskutowaliśmy było więcej obostrzeń i zakazów a Pis srał sie z wyborami na siłę

ja pisałem że wszystkim na siłę wepchają koperty do skrzynek bez wyjątku czy ktoś chcę czy nie chę a teraz okazuje się że można inaczej.

W końcu wymyślili coś sensownego i mądrego

Opublikowano

@racyl antypisioku Ty błędów nie popełniasz ?? Wszytko od razu robisz w życiu bez poprawek ,taki jesteś idealny

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

To on Ci popiera tych włazi dupów wiecznych koalicjantów co to tyle razy koryto opróżnili

Panie starszy A już zacząłem Ciebie lubić:ph34r:

Panie młody to już POglądy innych w oku soli nabierają - też na niego głosowałem ale falsyfikatem się okazał z tego samego środowiska POokrągłostołowego - POgladów ponoć krowa tylko nie zmienia a reszta zależy od myślenia i otoczenia danej chwili. Chwilo trwaj bo akcje Trzaskowskiego rosną póki nie wyskoczy następna afera z tym środowiskiem związana.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, gienio007 napisał:

Trzaskowski niech jedzie  jak Niemcom ma to coś pomóc . Przeciwny budowie lotniska w Polsce był , bo w Berlinie jest podobne i nasze tamtemu mogło by zyski odbierać . 

Po prostu myśli . I rozumie, ze dla CPK nie było by w Polsce obłożenia.  W Warszawie są dwa lotniska. Modlin ma jeszcze rezerwy. Każde większe miasto w PL ma lotnisko. On rozumie, że ludziom nie będzie się chciało jechać setki km by polecieć z CPK.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Może   @mirro  @hubertuss  @racyl @ogarek @jacus   nam  to wytłumaczą   bo   przecie  koperty  miały  zarażać  bo  z papieru   a   jak  te  podpisy   na  czym  będą  zbierać  na  drewnie  a może  na  papieże  toaletowym   każdy  warszawiak  podpisze  a rafał  przy  kolektorach  czajki  wyłapie    😂

A co tu tłumaczyć. Tvp namąciło ci w głowie a ty tak te zbieranie podpisów przezywasz. PO ma tylu członków, ze im te listy w dwa dni podpiszą. Poza tym jak byś nie wiedział liczbach chorych poza Śląskim w Polsce spada. Więc przełożenie wyborów o te 1,5 miesiąca to był doskonały pomysł. Jak dobrze pójdzie i rząd nic więcej nie spartoli tak jak na Śląsku to zwykłe wybory będą mogły bezpiecznie się odbyć.

13 minut temu, Ursus932 napisał:

@racyl antypisioku Ty błędów nie popełniasz ?? Wszytko od razu robisz w życiu bez poprawek ,taki jesteś idealny

To, że odsunięcie terminu wyborów pozwoli o ile rząd nic nie spartoli uniknąć szczytu zachorowań to nie było dla wielu trudne do przewidzenia. Nawet Gowin to wiedział i podjął słuszną decyzję o zablokowaniu wyborów.Jak by były 12 lipca to było by dobrze. Jak będą 28 czerwca to też nie będzie źle. Jeśli rząd już ni nie zepsuje jak na Śląsku to będziemy mieli mało realnie chorych i będzie można bezpiecznie glosować w normalny uczciwy sposób.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

97442419_3039605732753398_77581738410917

Już wizerunkowo lepiej by wyglądało , gdyby nikt z PO za Kidawę nie kandydował a w zamian wszyscy  POparli by koalicjanta Kosiniaka . Hania Gronkiewiczowa już ostrzega że PISowski  komisarz  może bardzo wiele złego uczynić (Odkryć) a mimo to  Kamysza nie poparli . Jakie muszą mieć o tym doktorku zdanie skoro  tak wiele ryzykują ????

Wszystkie samce w PO leją na Kidawę , leją na Kamysza bo wolą ścieka , przypadek ??????

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:
Ciekawe jak teraz Platforma przekona swoich zwolenników że podczas zbieranie podpisów poparcia COVID-19 nie zbliży się do nich 😂😂

Sami pierniczyli że wybory nie mogą się odbyć bo KOPERTA TO ŚMIERĆ  zakażenie koroną a teraz zebrać 100 tyś podpisów to już zagrożenia niema a nawet 1 milion podpisów bo i takie daje się słyszeć wieści to jak jest z rozumowaniem tych ludzi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, many12 napisał:

Chwilo trwaj bo akcje Trzaskowskiego rosną póki nie wyskoczy następna afera z tym środowiskiem związana.

jetem pewien że z chwilą zgłoszenia Trzaskowskiego do wyborów sztaby różnych padalców rzuciły się do wyszukiwania gdzie się da czy to u kuzynów, dziadków i innych praprzodków a nawet przypadkowych znajomych Trzaskowskiego czy nawet Jego samego poczynań z przeszlości; wyszukiwania haków na pożywkę dla różnych memów i innych podobn... podobnego syfu jakim niejednego już i nie raz obrzucono w ramach "merytorycznej dyskusji politycznej"
na pewno powróci/wypłynie kolejny raz szambo z oczyszczalni tym razem medialnie, zdychać będą kozy i .... jakież to wszystko przewidywalne że aż już nudne i degustujące.

dopisuję w edycji

20 minut temu, gienio007 napisał:

leją na Kamysza bo wolą ścieka , przypadek ??????

o właśnie. nawet jak to pisałem już sie zaczęło o czym pisalem

Masz kogoś z zestawu wyborczego kogo można by bodaj tolerować? bo ja nie potrafię samemu sobie nawet na to pytanie odpowiedzieć.
a i przy okazji dzięki za niektóre wpisy których już ja pisać nie muszę bo - co racja to racja.
ale to tak tylko przy okazji bo nie jednemu bym tu musial ...

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Po prostu myśli . I rozumie, ze dla CPK nie było by w Polsce obłożenia.  W Warszawie są dwa lotniska. Modlin ma jeszcze rezerwy. Każde większe miasto w PL ma lotnisko. On rozumie, że ludziom nie będzie się chciało jechać setki km by polecieć z CPK.

idąc dalej to po co modernizować linnie kolejowe skorą bedą  drogi ekspresowe ?  pis nic nie wymslił tylko odnowił dawny pomysł , niemcy mają wiecej lotnisk typu warszawskie okecie to po co budują czy zbudowali kolejne mega lotnisko berlinem ?  nawet oglądając mape niemiec to tego typu port powini budować w zachodnich niemczech gdzie jest wieksze zaludnienie  , ale to lotnisko ma równiez obsługiwać polskie . to tak samo jak port w hamburgu polska czy polacy odbierają tam wiele towarów konterenowych , nawet jakby pociągi z chin do niemiec przejezdzały przez polskie tranzytem to już jest zarobek na tym 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dysydent napisał:

Masz kogoś z zestawu wyborczego kogo można by bodaj tolerować? bo ja nie potrafię samemu sobie nawet na to pytanie odpowiedzieć.
a i przy okazji dzięki za niektóre wpisy których już ja pisać nie muszę bo - co racja to racja.

Bóg zapłać dobry człowieku za optynizm raczej nieśmiały - tyż, że tak odpowiem jestem w rozterce jak ten Kordian Słowackiego, że tak POwiem. Mam narodowe przekonania i myślałem o gostku z tego środowiska ale okazało się, że to znowu niewypał. Po prostu nasza POlityka opanowana jest przez plemię ciągle szukające ziami obiecanej. Zrobili tak, że w środowisku narodowym POwstawiali swoich agentów i to śmiesznych. Dywagować nam Polakom przyszło w jakim celu. Odpowiedzi same cisną się do otworu gębowego - jest już po nas. Co mamy robić - bojkotować - wyjść na ulocę?. Nie ma POrozumienia między albo POmiędzy nami Polakami i ONY o tym bardzo dobrze wiedzą. Przykładem choćby ostatnie POdrygi tego małeg w środowisku naszym rolniczym. W myśl zasady "jak się nie da ukarać, zneutralizować to gostka trzeba awansować" coby z otoczenia go usunąć - NIE MA TEGO CHOPA I CO SIĘ Z NIM DZIEJE?

54798422_426957908075850_1291703524417077248_n[1].jpg

Edytowane przez many12
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A kto mówił o zarażaniu ? nie motaj ludziom w głowach. do tvp to by cie od razu wzieli

w kwietniu kiedy dyskutowaliśmy było więcej obostrzeń i zakazów a Pis srał sie z wyborami na siłę

ja pisałem że wszystkim na siłę wepchają koperty do skrzynek bez wyjątku czy ktoś chcę czy nie chę a teraz okazuje się że można inaczej.

W końcu wymyślili coś sensownego i mądrego

No jak to kto opozycja nocnik g*wno wyborcze. Nazywali nawet listonoszy roznosiciela mi śmierci. Więc teraz ludzie z PO nie będą roznosicielami śmierci ????

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jarecki napisał:

idąc dalej to po co modernizować linnie kolejowe skorą bedą  drogi ekspresowe ?  pis nic nie wymslił tylko odnowił dawny pomysł , niemcy mają wiecej lotnisk typu warszawskie okecie to po co budują czy zbudowali kolejne mega lotnisko berlinem ?  nawet oglądając mape niemiec to tego typu port powini budować w zachodnich niemczech gdzie jest wieksze zaludnienie  , ale to lotnisko ma równiez obsługiwać polskie . to tak samo jak port w hamburgu polska czy polacy odbierają tam wiele towarów konterenowych , nawet jakby pociągi z chin do niemiec przejezdzały przez polskie tranzytem to już jest zarobek na tym 

Ty uważasz, ze Polska to Niemcy. Nie rozumiesz tego co tu piszesz nawet. Piszesz po co modernizować linie kolejowe? Sęk w tym, że my ich nie zmodernizowawszy jeszcze tak jak trzeba. Drogi ekspresowe? Popatrz na mapę jak wiele ich brakuje. Popatrz sobie na mapę Niemiec na ich siec autostrad. Popatrz sobie na ich koleje. Ty proponujesz budowę tego od d strony. Ja bym zaproponował najpierw zbudowanie dobrej infrastruktury transportowej w kraju. A być może za 10 czy więcej lat przyjdzie czas pomyśleć o CPK. Popatrz na niemieckie społeczeństwo na jego liczebność i zamożność. Popatrz sobie na pozycję i siatkę LOTu i Lufthansy. Może zrozumiesz w końcu ten temat. Bo na razie twoje zapatrywania na Niemcy i ich budowę można skomentować cytatem z Pawlaka ale tego z filmu. "Zobaczyła żaba że konia kują i sama nogę podstawiła"

Dziwisz się, że niemieckie lotnisko ma obsługiwać Polskę? Z wielu miejsc polski będzie do niego łatwiej i szybciej dojechać niż do CPK.

@Denwer namieszali ci w głowie w tej sprawie i to widać. Ty nie rozumiesz, ze w końcu czerwca czy lipcu będzie mniej zachorowań. Jeśli rząd tego nie spieprzy jak na Śląsku i wybory będą bezpieczniejsze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A co rząd ma do  spieprzenia co do korony ludzie jak nie będą ostrożni to wszystko spartaczą , bo będą jeździć na wczasy bo będą tacy to zagranicy wrócą z pracy i tak się roznosi .

Opublikowano

ZALEZY JAK NA TO spojzeć ,razem z zakładem czy z domem powinna być budowana infrastruktura drogowa ,  budowa  drogi bez celu to koszt jej utrzymania .  Natomiast co  do lotniska nowego czy powinno być ? wiadomo że co 10 -15 lat przychodzi kryzys gospodarczy czy takie lotnisko w czasie hossy zarobi tyle aby  przetrwać kryzys gospodarczy , raczej nie obecny ale i poprzedni kryzys pokazuje ze bez wsparcia ze strony rządów wiele firm by  upadło , nawet ostatnio rząd niemiecki rozważał pomoc dla lufthansy  w zamian za nacjonalizacje .

Opublikowano

@many12 rolnicze środowisko będzie... już jest wyborczo coraz słabsze z racji zmian społecznych jakie wszędzie niesie za sobą technologia.
Prawdziwych rolników jest nikły procent z wśród płatników KRUS-u a reszta to roszczeniowy plankton łatwy do kupienia dopłatami i subwencjami stricte socjalnymi tak że ten plankton nie pójdzie za tym co wolność gwarantuje a za tym kto darmo do michy włoży.
Jeszcze do tego dochodzi zawiśc i mamy prosty i klarowny przykład na maksymę "divide et impera"
ten trzyma za mordy kto trzyma kasę i nie skok na rolnictwo, ulicę czy nawet tych drobnych polityczków żalosnych potrzebny.
Kontrola nad przepływami gospodarczymi które wirus trochę zawirował i jest okazja do .... oj to dużo pisania ale czy kolejny raz okazji nie przegapimy? Mosbacherowa mami bazą jadrową z Polski uczynić a przecież zanosi się na ostry konflikt głęboki zachód vs "glębokie Chiny" i akurat my jesteśmy czymś pośrednim
kto potrafi wytargować z tej pozycji najwięcej?. Icki by nas w tym zachodzie widzieli bo tam mają najwięcej do gadania i jest pierwsza okazja zagonienia ich do ... oj i tu dużo pisania
Może by udalo z raz się z nich chodowlane stado a nie oni z nas i zagonić do jakiej slużby ku naszemu pożytkowi.
Tak. Polska jest antyżydowska i nie ma sensu tego ukrywac bo to prawda i powiedziana otwarcie więcej dobrego dla obu stron przyniesie niż jej ukrywanie.
- może i was nie lubimy ale możemy mieć wspólny interes bo jesteśmy razem mniej żółci od tych na których ten interes można zrobic.
tylko kto ma to zaproponować? ci kupieni socjalem którzy pójdą za kazdym kto daje za darmo? tu jest problem i to nie tylko naszale i wszystkich na północ południe i zachód od nas na tym kontynencie.
no nic nie chce być proste i tak to już jest.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Denwer napisał:

Więc teraz ludzie z PO nie będą roznosicielami śmierci ????

Przecież oni będą zbierać a nie roznosić.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99 ano ma. Robili mało testów. Nie byli w stanie dostatecznie szybko izolować chorych ze społeczeństwa . Było kwestią czasu, ze doniesie się do kopalni. Kopalnie też państwowe można było zorganizować testy dla załogi za w czasu.  Polski rząd wziął przykład z innych i szybko nałożył ograniczenia. Dalej widać pomysły się skończyły i działania nie są już tak dobre.

@jarecki budowa drogi bez celu? Co ty za bzdury wypisujesz. To CPK narazie jest bez celu. Drogi są potrzebne każdemu krajowi tak jak linie kolejowe i nowoczesne pociągi. Nie tylko wyobraź sobie by dojechać do CPK ale w codziennym życiu i rozwoju gospodarki. Tym postem pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz tego tematu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

A co rząd ma do  spieprzenia co do korony ludzie jak nie będą ostrożni to wszystko spartaczą

Ten rząd potrafi wiele spartolić i to w sprawach oczywistych oraz prostych. A że robi to na bieżąco, to przyzwyczaił nas do tego poziomu na tyle, że przechodzimy już lekko kolejne głupizny. 

Opublikowano (edytowane)

coście się tego wirusa czepili z wyborami?
problem leży gdzie indziej; wybory korespondencyjne aż proszą się o sfalszowanie i to jest problem jednych drugich i kolejnych że wzajem się boją iż ktoś na tyle skutecznie potrafi tę okazję wykorzystać że cała reszta straci no i nie wiadomo komu to się udać może to powoli rozum wszystkim wraca na wlaściwe miejsce ot i wszystko.
a wirus? kogo obchodzi wirus bardziej niż utracony stołek? bo uwierzę że bodaj jeden polityk sie martwi czy umrze ktoś li tylko z powodu wyborów czy nie
im to zwisa byle nie zostalo to im przypisane a nawet dobrze jeśli zostanie przypisane oponentom to nawet i dobrze jak umrze. bedzie czym szafować w następnych wyborach o wiele istotniejszych od tych teraz czy tam nikt jeszcze nie wie kiedy :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

Mosbacherowa mami bazą jadrową z Polski uczynić a przecież zanosi się na ostry konflikt głęboki zachód vs "glębokie Chiny" i akurat my jesteśmy czymś pośrednim

Ale bazy w Niemczech to chyba sobie zostawią?😂 Na razie zmiękczają Niemców. Taka przepychanka a straszakiem ma być obszczekująca Niemców Polska. Nasi oczywiście zaczną zaraz nadymać się i puszyć. Oczywiście swoją opinię Pani Ambasador poprzedziła konsultacjami z Rządem RP a ten wyraził zgodę na takie deklaracje po głębokiej analizie skutków.🤣

In My opinion, za taką gadkę, Pani Żorżeta powinna już być na dywaniku w naszym MSZ ze wskazaniem że jak dalej będzie za nas prowadzić politykę zagraniczną i militarną, to wyląduje z powrotem w   Hoboken. Ale pewnie znowu pomerdamy ogonkiem o odbierzemy naszyjniki z paciorków.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

@jarecki budowa drogi bez celu? Co ty za bzdury wypisujesz. To CPK narazie jest bez celu. Drogi są potrzebne każdemu krajowi tak jak linie kolejowe i nowoczesne pociągi. Nie tylko wyobraź sobie by dojechać do CPK ale w codziennym życiu i rozwoju gospodarki. Tym postem pokazałeś jak bardzo nie rozumiesz tego tematu.

no własnie rozwój cywilizacyjny sprawia w europie coraz miej ludzi jezdzi pociągami , rozwój infrastruktury drogowej sprawia że wygodniej jest i nieraz taniej jechać samochodem niż pociągiem , we francji koleje dużych predkosci  są nie płacalne  , modlin od samego początku był błedem , nawet pominąć obecny rządy to  i w czasach rządów PO-PSL jakoś ni mógł sie przebić  , co z tego że bedą nowoczesne pociągi jak bilety bedą drogie , a autostrady płatne .                                          Mirro -niemcy już zamówili nowe samoloty w USA co by te głowice mieli czym do polski przewiesc 🤣 a i zeby nam nie dali przypadkiem bez naszej zgody i wiedzy ,tak na siłe podrzucili i uciekli 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v