Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Człowiek nie rozumiesz co się do ciebie pisze czy udajesz, ze nie rozumiesz bo argumentów ci brak?

mnie brakuje ?? czajka funkcjonuje od 91 nikt ścieków nie spuszczał  

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

Pokarz co tam który napisał .

Pokazywał jak był mały

3 minuty temu, Denwer napisał:

Nosi ale rodzinę niezbyt ciekawą ma  i w dodatku w Izraelu

Ten post nosi znamiona antysemityzmu

Opublikowano (edytowane)

Roman Weź sprawdź co piszesz. Bo co z tego, ze Czajka funkcjonuje jak oczyszczała ścieki z jednego brzegu. Ty mieszkasz gdzieś na południu może nigdy w Warszawie nie byłeś i nie wiesz, ze środkiem rzeka płynie a Czajka pow wschodniej stronie jest.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, soltys48 napisał:

Ten post nosi znamiona antysemityzmu

Radził bym żebyś się dokształcił koziołku 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Masz rację Pokarało mnie za to mądrzenie z polskiego . :D

Opublikowano
20 minut temu, Denwer napisał:

Pierwsza dama jak się patrzy 🧐

to jest na faktach dzisiaj dopiero piszą o tym na interi ... 

20 minut temu, hubertuss napisał:

Odpowiedź na miarę człowieka, który zaczyna dyskusję i od razu brakuje mu argumentów. Więc zaczyna zamieszczać głupoty.

Tak tak pośmiej się chciał bym zobaczyć twoja żonę, siostrę czy matkę. Coś tam o katolicyzmie nie tak dawno pisałeś.

odpowiedz w prost proporcjonalna do twoich zarzutów palłeś coś co ci ślina przyniosła myślałem ze coś wkleisz typu gw  

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

Sołtys przyczytalem, ale jakoś mnie nie tknęło.

Dopiero jak napisałeś to mi się przypomniało, że pokaż bo pokazywać ;)

Ja jak przeczytam , to dopiero zauważam . A tak to walę mnóstwo byków .

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Roman Weź sprawdź co piszesz. Bo co z tego, ze Czajka funkcjonuje jak oczyszczała ścieki z jednego brzegu. Ty mieszkasz gdzieś na południu może nigdy w Warszawie nie byłeś i nie wiesz, ze środkiem rzeka płynie a Czajka pow wschodniej stronie jest.

no własnie ty sam nie wiesz co piszesz po co była modernizacja tylko żeby zwiększyć przepustowość i miała normy europejskie 😏 ( ta unia to coś p)eknego

wiesz kto cały projekt zaprojektował i kazał zaprojektować ??

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

cały projekt zaprojektował i kazał zaprojektować

Eeeeee ... Sam sobie kazał ?? 🤔

Opublikowano
8 minut temu, sumek666 napisał:

Sołtys przyczytalem, ale jakoś mnie nie tknęło.

Dopiero jak napisałeś to mi się przypomniało, że pokaż bo pokazywać ;)

A Myślisz że po co Go cytowałem? 

Opublikowano

W mieście Nowy Jork do 100 wzrosła liczba dzieci chorujących na tzw. pediatryczny wieloukładowy zespół zapalny (PMIS), który jest łączony z koronawirusem. W ciągu ostatniej doby stwierdzono 18 nowych przypadków - poinformowały w czwartek władze.

"To jest coś, na czym powinniśmy się skupić. Musimy to lepiej zrozumieć. Musimy to wyprzedzić" - powiedział burmistrz Nowego Jorku Bill de Blasio podczas codziennego briefingu.

Podkreślił, że w mieście potwierdzono dotychczas 100 przypadków PMIS, a choroba wydaje się być powiązana z Covid-19. Jej jedyną ofiarą śmiertelną był w minionym tygodniu pięcioletni chłopiec. W całym stanie zmarło łącznie troje dzieci.

Według służby zdrowia pediatryczny wieloukładowy zespół zapalny jest potencjalnie śmiertelną chorobą. Najczęściej występuje u dzieci i młodych dorosłych, u których lekarze podejrzewają Covid-19. Najstarszą jej ofiarą śmiertelną w stanie Nowy Jork była 18-letnia dziewczyna.

De Blasio powiadomił na konferencji prasowej, że na 100 stwierdzonych przypadków PMIS, 55 dzieci uzyskało pozytywny wynik na obecność koronowirusa lub przeciwciał. Sugeruje to, jak podkreślił burmistrz, że wcześniej były nim zakażone i wyzdrowiały.

Burmistrz powtórzył, że przedstawiciele służby zdrowia w mieście nie znają przyczyn, dlaczego dzieci są bardziej podatne na tę chorobę, po jakim czasie się objawia i jakie jest prawdopodobieństwo jej rozwoju. Zwracał uwagę, że PMIS można wyleczyć, jeśli zostanie wcześnie zdiagnozowany.

"Jest to poważny problem i (aby go rozwiązać) zamierzamy rzucić wszystkie zasoby jakimi dysponujemy" - zapewnił de Blasio.

Zdaniem ekspertów choroba może powodować m.in. niewydolność serca i nerek. Charakteryzują ją takie objawy, jak długotrwała gorączka, ból brzucha, obrzęk dłoni i stóp wysypka oraz wymioty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v