Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

Mirro czy Ty jesteś zaskoczony?

No pewnie, cały czas okazuje się że coś nie jest dokładnie takie , jak to sobie wyobrażałem.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Mógł się wstrzymać od głosu, to wtedy byłby bezpartyjny

To akurat twoje zdanie, według mnie powinien zagłosować tak jak uważał za słuszne, wstrzymywanie się od głosu zostawmy c*pą i innym tchórzom. 

• Like 1
Opublikowano

Dlatego uważam że powinno być zakazane łączenie mandatu posła z zajmowaniem stanowiska np. ministra.

58 minut temu, many12 napisał:

tak, że dzięki Andersowi Polska niestety miała 8 tysięcy Waffen SS Polen

Ale Żydzi tego tak nie widzą, bo inaczej już dawno by nas zjedli.😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A Prezydent Andrzej Duda jest Prezydentem wszystkich Polaków

a nie jest? to każdy ma innego prezydenta?

• Like 1
Opublikowano

many-przeczytaj swoje fantasmagorie i porownaj z zyciorysem szandruka .

epopei z lipnymi maszeczkami ciag dalszy-ciekawe czy ktos beknie czy sprawa rozejdzie sie  po kosciach...

romus - sasiedzi nie opowiadali jak to bylo w obozach po drugiej stronie drutow ??? znasz ten dowcip o slazaku co zginal w obozie koncentracyjnymbo spadl z wiezyczki strazniczej ???

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Chyba ponad 90% naszych rodakó nie ma żadnych oszczędności

znowu jakieś fantasmagorie 

• Like 1
Opublikowano

Według mnie postawił dobrze, nie wszyscy na niego głosowali nie wszystkim odpowiada ale reprezentuję NASZ kraj, jest reprezentantem NAS wszystkich. Powiem więcej małgośka, władek czy nawet bezpartyjny hołownia byli by tak samo prezydentami partyjnymi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

tak, że dzięki Andersowi Polska niestety miała 8 tysięcy Waffen SS Polen

Jeszcze raz wrócę. Jedyne Waffen to mieli chyba Goralische Freiwilligen Waffen SS Legion, I ci to faktycznie w obozie w Trawnikach mogli spadać z wieżyczek.

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Dlatego uważam że powinno być zakazane łączenie mandatu posła z zajmowaniem stanowiska np. ministra.

Ale Żydzi tego tak nie widzą, bo inaczej już dawno by nas zjedli.😂

Miro - o czym ty piszesz - nas już nie ma - ojczyzna zadłużona na biliony w Międzynarodowym Światowym Funduszu Rodthildów pod zastaw naszych surowców naturalnych dlatego mamy yankeskich okupantów którzy tego dopilnują - jeszcze jedna kadencja pisdziorów i pozamiatane - trzeba będzie odmienić losy i wyjechać szukać swojej ziami obiecanej?

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

romus - sasiedzi nie opowiadali jak to bylo w obozach po drugiej stronie drutow ??? znasz ten dowcip o slazaku co zginal w obozie koncentracyjnymbo spadl z wiezyczki strazniczej ???

opowiadaj nie znam 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Many, każda ziemia już komuś obiecana, to gdzie chcesz jechać.😂

Siedzę na ojcowiźnie i nikt mnie z tąd  nie ruszy - chyba, że chłopaki z Mosadu po 6 z rana - ale mam kija beysbolowego.

Opublikowano

ty się tam nie wymądrzaj bo przyjdą za granicy 

2 minuty temu, Ulman napisał:

oni przyjdą z pejsbolowym

2 minuty temu, hubertb napisał:

Skoro ślązak obozu pilnował to pewnie krakus był szmalcownikiem. 

krakusy mają uraz psychiczny z 18 wieku 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertb napisał:

Do SS nie można było się dostać będąc Polakiem, chyba że hans klos 😜

A wiesz ile w SS było drabów z narodu wybranego - 150 tysięcy.

27654519_247961222409844_1649986692298741476_n[1].jpg

27459326_2050971391892948_4748158720633466722_n[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

Bryan Mark Rigg pisał również, że: Używając terminologii niemieckiej było to : 60 tys. pół-Żydów, 90 tys. ćwierć-Żydów. Do tego od 5 do 10 tys. pełnych Żydów, czyli takich, których oboje rodziców było Żydami. Wśród nich było co najmniej 21 generałów, siedmiu admirałów i jeden feldmarszałek. Wielu spośród tych żołnierzy walczyło niezwykle dzielnie, wielu z nich poległo za Niemcy.

• Thanks 1
Opublikowano

I ciul. Mam przes**ne. Mieszkam na ziemiach odzyskanych i pochodzę z repatriantów nomen omen z kierunku korzeni Pileckiego. Nic niewiadomo o zabitych współwięźniach bo Niemcy kasowali organizację wewnątrz obozu i nikt takich informacji nie zbierał. Misja Pileckiego to było zesłanie ..

Nomen omen to chyba już generał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v