Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie zmienią już jej. Za późno. Za mało czasu na promocję nowego kandydata. Nie widmo czy ktoś by chciał z po. Bo już wcześniej oprócz Jaśkowiaka za bardzo chętnych nie było. A i on w ostatniej chwili się zgłosił. Może to i dobrze. Do drugiej tury przejdzie kandydat nie partyjny nie mocno lewicowy nie mocno prawicowy. Będzie szansa na szeroki elektorat i wywalenie nie udolnego Dudy.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał:

ciekawe kto zastąpi kidawe ?     jak tusk w sondażąch zle nie wypadł to moze on wystartuje ?  tak ,tak  tusk brał udział wsondazach ale nie przekraczał 20 % poparcia i dla tego nie kandydował a i schetyna  tej szansy z ramienia  swej parti mu niechciał dać , a teraz budka kto wie .

Tyle  ze  szczury  pierwsze  uciekają    nigdy  na ratunek  nie  przybędą    także  chyba  nie mają  lepszego  kandydata  no  chyba  że  pan  z budy  ruskiej    się  zdecyduje 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

fascynujaca wojenka na memy miedzy dwoma odlamami rosyjskich agentow😂, ropa tania wiec czym wam putnin zaplaci  ???? jakze arcypolskie ksywki many i denver idealne dla zamaskowania kacapskiego myslenia🤣,

many powinienes jescze 12 lat uczyc sie prawdziwej historii- ziuk byl agentem austryjackim i japonskim, za to dmowski podobnie jak jego nastepcy bral pieniadze od rosji, w paryzu bez przerwy latal po pieniadze do ambasady carskiej-wodka i dziwki w paryzu byly i sa drogie😜,zreszta w burdelu poznal sie z pilsudskim i wieloma francuskimi politykami co po latach mialo zaowocowac poparciem francji dla sprawy polskiej.

Jacus - nizinny góralu cały czas uczę się historii bo to mój konik. Twoją prawdę  kupuje w 10%. To dzięki zabiegom Romusia Dmowskiego w Paryżu granice Rzeczypospolitej po I Wielkiej Wojence wywalczone w Wersalu. To on wspólnie z Ignacym Janem Padarewskim   zabiegali o powrót armii Hallera do ziem ojczystych. Co w tym czasie robił Żiutek - kumał się z Petlurą, przy POmocy generała Żeligowskiego zdobywał swoje ukochane Wilno - zły człowiek był to i zawistny . Po zamachu majowym roku 1926 wszystkich co opowiedzieli się za legalnym rządem degradował cicho i tajnowojennie. Najgorzej szkoda nam wielkiego generała szefa sztabu wojska polskiego lat dwudziestych Tadeusza Jordana Rozwadowskiego - obrońcy Lwowa i póżniejszego  patrona naszych armijnych interesów w Paryżu.

Opublikowano
12 godzin temu, many12 napisał:

Na Żoliborzu w małym domeczku
Pomiędzy ludźmi, tak po sąsiedzku
Sam, bez teściowej, dzieci i żony
Mieszkał staruszek pewien zmarszczony
Ponieważ kotów hodował parkę
Pokrytą sierścią miał marynarkę
Do tego jeszcze w skarpetkach dziury
Co dopełniały obraz ponury
Cicho się jakoś po świecie błąkał
Bez prawa jazdy, bez w banku konta
Z rodziny został sam z bratanicą
Co wielokrotną była dziewicą
Staruszek ten miał na władzę parcie
I do tej władzy dążył uparcie
Aż raz na przekór całemu światu
Zbudował sobie partię frustratòw
Która na skutek losu przekory
Wygrała w końcu w Polsce wybory
I niewątpliwie za tą przyczyną
Niezwykle nam się dziadek rozwinął
Realizując swój pomysł śmiały
Podporządkował sobie kraj cały
Rozdawał stołki i kasę dzielił
Tłumacząc reszcie obywateli
Że choć jest ciężko i gorzej będzie
To on wciąż dobro ich ma na względzie
Aż pewnym szarym styczniowym świtem
W świat poszły wieści niesamowite
Że to nie tylko dom i dwa koty
Lecz jeszcze kilka milionów złotych
Tak pomalutku do grosza grosik
Biedny staruszek Polsce zakosił
A więc bogatsi tym doświadczeniem
Na przyszłość bądźmy czujni szalenie
I nauczeni dzisiejszą chwilą
Wciąż pamiętajmy - pozory mylą.

25151953_1036055189869891_6865323953557910806_n.png

48339954_774991706200103_5811980093186113536_n[1].jpg

Nie musisz się tym chwalić wiem że tak robiłeś po tekstach widać

Opublikowano
44 minuty temu, many12 napisał:

Najgorzej szkoda nam wielkiego generała szefa sztabu wojska polskiego lat dwudziestych Tadeusza Jordana Rozwadowskiego - obrońcy Lwowa i póżniejszego  patrona naszych armijnych interesów w Paryżu.

Wielki zaiste żołnierz i godzien szacunku najwyższego, choć zapomniany. Warto przypominać postać której "Cud nad Wisłą" zawdzięczamy.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Wychodzi teraz prawda. Jak dotąd testy robiono oszczędnie by pokazać, że w Polsce jest mało chorych bo rząd dobrze sobie radzi. Przestraszyli się tego co się dzieje na Śląsku. Zaczęli robić testy na masową skalę przynajmniej na kopalniach i wychodzi prawda.

Oj głupoty to potrafisz pisać nie było chorych bo testów nie robili zabawne

Opublikowano (edytowane)

wcale nie zabawne tylko prawda
tylko głupek uwierzy że mamy tylko ponad szesnaście tysięcy zarażonych na trzydzieści parę milionów
przecież zwykła Matematyka temu przeczy, statystyka
z resztą nie zaprzeczają temu same władze a przynajmniej co mądrzejsi z tych władz z resztą muszą bo nie wszyscy w tym kraju to głupawe łatwowierne chłopki co własnego rozumu nie mają i ciemnotę kurwizyjną nie wszystkim uda się wcisnąć.

Pojawiają się podejrzenia że ten wirus potrafi też przez powietrze się przenosić w odpowiednich warunkach 
jednak otoczka lipidowa chroni lepiej przed wysychaniem niż białkowa

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 2
Opublikowano

3 minuty temu, dysydent napisał:

przecież zwykła Matematyka temu przeczy, statystyka

Ale fizyka kwantowa nie. Bo przecież pomimo że chorują, to nie zostali wykryci, czyli nie są chorzy.:oops1:

Czyli mamy kota Schodingera, wybory Schrodingera  i chorych Schrodingera,lanie2.gif knockout.gif

• Haha 1
Opublikowano

gdy robiono dzienni po 2-3 tys testow to ile moglo byc dzienni zachorowan ????? teraz gdy robia kilkanascie tysiecy to nagle ilosc zachorowan wzrosla.

w linku masz tabelke-watpie zebys zrozumial ale sprobuj..

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,drastyczny-spadek-liczby-testow-na-koronawirusa--czy-trend-sie-odwroci-po-zmianie-zasad-kwarantanny-,artykul,70107500.html

59 minut temu, many12 napisał:

Jacus - nizinny góralu cały czas uczę się historii bo to mój konik. Twoją prawdę  kupuje w 10%. To dzięki zabiegom Romusia Dmowskiego w Paryżu granice Rzeczypospolitej po I Wielkiej Wojence wywalczone w Wersalu. To on wspólnie z Ignacym Janem Padarewskim   zabiegali o powrót armii Hallera do ziem ojczystych. Co w tym czasie robił Żiutek - kumał się z Petlurą, przy POmocy generała Żeligowskiego zdobywał swoje ukochane Wilno - zły człowiek był to i zawistny . Po zamachu majowym roku 1926 wszystkich co opowiedzieli się za legalnym rządem degradował cicho i tajnowojennie. Najgorzej szkoda nam wielkiego generała szefa sztabu wojska polskiego lat dwudziestych Tadeusza Jordana Rozwadowskiego - obrońcy Lwowa i póżniejszego  patrona naszych armijnych interesów w Paryżu.

no wlasnie o tym pisalem ze znajomosci zawarte w paryskich burdelach pozniej zaowocowaly😛, po rewolucji lutowej w rosji i obaleniu caratu kasa sie skonczyla i dmowski mogl zajac sie polityka, z twoim zdaniem o pilssudskim zgadzam sie prawie w calosci.

a pozniej general sikorski wszystkich wazniejszych wojskowych zwiazanych z sanacja internowal w obozach w anglii.

ten haller to z pochodzenia austriak a do tego goral nizinny 😜

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

nie jak jarus albo kamilek 😂

Panie starszy ,no masz racje w tym wieku to już pewnie używasz tylko do sikania 9_9

Starszyantypisie kto jest Kamilek ??

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Może być. Z drugiej strony widać jak rząd nagina te statystyki jak na dłoni. Mój kolega o którym tu pisałem, że zona pielęgniarka w szpitalu się zaraziła. Jej test zrobili. Jemu kazali siedzieć w domu na kwarantannie. Ale poczuł się gorzej i dopiero wtedy test zrobili. Bo na początku jak żonę informowali to mu powiedzieli, że za 10 dni mu zrobią. Z jednej chorej zrobiło się dwie osoby. A jeszcze dzieci nie testowane. Pewnie było by 4. Tak właśnie nagina pis statystyki.

A jak Ty pojedziesz odwiedzić kolege możesz być piąty 

Opublikowano

dwie odpowiedzi wyczerpujące znamiona akademickiej definicji insynuacyjnego chamstwa zatem nie dziwi mnie że stawiasz krzywego ryja pod postami w których piszę prawdę i nie można z nimi inaczej jak chamstwem dyskutować  bo racjonalnych i rzeczowych argumentów mieć nie można na Prawdę która niezgodna z partykularną interesownością?

tak
post ten mój jest prowokacyjny ale poprzedni również zatem jeśli ja dostanę bana to automatycznie ....

to że politycy podzielili się na dwa wrogie obozy to my musimy się zachowywać jak stado bezmózgiego bydła i stawać fanatycznie po stronie ktorychkolwiek z nich? jeszcze może dasz się zabić za Kaczyńskiego czy Budkę albo co gorsza dla nich zabijesz? to takie same barany jak my i tak samo niewiele wiedzą jak robić "aby dobrze było".
a pluć na nich wszystkich bez wyjątku czy z pisu czy antypisu bo na wiele więcej mało które tam zasługuje.
Oczywiście docenić jeśli co pożytecznego czy trafnego im się uda ale to nie znaczy ze to nadludzie i nie wolno ich krytykować
konieczne jest wrecz krytykowanie bo jeszcze sami gotowi uwierzyć w nieomylność ślepego uwielbienia tlumu i stracą resztki samokrytycyzmu jeśli jeszcze choć krzta się w nich uchowała.

Karczewski wyrzekł się posady bo nie chce afiszować tego wszystkiego na co nie potrafił swego wpływu wywalczyć.
Nie wiem jak to uznać? za porażkę czy honorowe zachowanie a może tylko pragmatyczne "umycie rąk? :D

celowo literówek nazostawiam to co prymitywniejsze formy umysłowe bodaj będą miały sie za co czepic tego wpisu :P

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

ciemnotę kurwizyją

Antypisiorku A co to takiego ? 

Opublikowano (edytowane)

cytat z jacus-ia :D na określenie jawnej propagandy prorządowej a antyopozycyjnej jaką ten twór prowadzi w który przekształcono media państwowe .
Nie ma na to dość obelżywych określen do czego pis się posunął zawłaszczając media publiczne pod wlasną propagande i jeśli coś mam najbardziej pisowi do zarzucenia to właśnie to ze wszystkich ich poczynań

muszę oglądać i czytać grom wie gdzie i kogo bo moje własne polskie meda dawno straciły wiarygodność i bezstronność i to mnie wk..wia dużo bardiej niż nawet to że z moich podatkow i innych składek finansowane.
Muszę u obcych rzetelnej informacji szukac a to już nie jest normalne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

dwie odpowiedzi wyczerpujące znamiona akademickiej definicji insynuacyjnego chamstwa zatem nie dziwi mnie że stawiasz krzywego ryja pod postami w których piszę prawdę i nie można z nimi inaczej jak chamstwem dyskutować  bo racjonalnych i rzeczowych argumentów mieć nie można na Prawdę która niezgodna z partykularną interesownością?

tak
post ten mój jest prowokacyjny ale poprzedni również zatem jeśli ja dostanę bana to automatycznie ....

to że politycy podzielili się na dwa wrogie obozy to my musimy się zachowywać jak stado bezmózgiego bydła i stawać fanatycznie po stronie ktorychkolwiek z nich? jeszcze może dasz się zabić za Kaczyńskiego czy Budkę albo co gorsza dla nich zabijesz? to takie same barany jak my i tak samo niewiele wiedzą jak robić "aby dobrze było".
a pluć na nich wszystkich bez wyjątku czy z pisu czy antypisu bo na wiele więcej mało które tam zasługuje.
Oczywiście docenić jeśli co pożytecznego czy trafnego im się uda ale to nie znaczy ze to nadludzie i nie wolno ich krytykować
konieczne jest wrecz krytykowanie bo jeszcze sami gotowi uwierzyć w nieomylność ślepego uwielbienia tlumu i stracą resztki samokrytycyzmu jeśli jeszcze choć krzta się w nich uchowała.

Karczewski wyrzekł się posady bo nie chce afiszować tego wszystkiego na co nie potrafił swego wpływu wywalczyć.
Nie wiem jak to uznać? za porażkę czy honorowe zachowanie a może tylko pragmatyczne "umycie rąk? :D

celowo literówek nazostawiam to co prymitywniejsze formy umysłowe bodaj będą miały sie za co czepic tego wpisu :P

A sobie prowokuj najwyżej odpoczniesz 😏Człowieku ja za nikogo mojego życia nie zamierzam oddawać ,osobiście chce żeby polityka i ustawy które nam funduje nie przeszkadzały w tym co robie bo politycy od prawa do lewa do niczego mi nie są potrzebni 

Opublikowano (edytowane)

ani mi ale ile naprzeszkadzają nam w sensownym działaniu każdy na swoim to już godne walki ze zbyt szkodliwymi poczynaniami dowolnych polityków.

z zadowoleniem przyjmuję że masz - jak to mówią - "twardy tyłek" i nie dasz się łatwo sprowokować to przynajmniej nie boję się takim prawdy w oczy napisać.
Prwda jest taka że ni władza ni opozycja nie wiedzą co robić w obecnej sytuacji a takie w sumie mimowolne manipulowanie statystykami zachorowalności na cov w Polsce którego nawet o manipulację zamierzoną trudno oskarżyć bo to tylko zaniżone statrystyki wynikające z niedostatku ilości testów z czym sam Szumowski stara się walczyć od samego początku ale Szumowski sobie a wydolność systemu służby zdrowia sobie czyli do końca nad slużbą zdrowia nikt nie panuje, nad terminami i formą wyborów nikt nie panuje to do qwy nędzy na czym tu ktokolwiek czymkolwiek panuje?
No i to bylo by do zrozumienia bo rzeczywistośc zawsze nasze poczynania przerasta tylko dlaczego nie ma odwagi nikt się do tego przyznac otwarcie a nawet samoistne wzdrowienia wladza przypisuje swojej zasludze, nieefektywnośc zdiagnozowania skali epidemii zaniżająca rzeczywisty obraz jej skali też władza za sukces sobie poczytuje
czyż nie można mieć za złe taki brak obiektywizmu i stracić zaufanie że w razie prawdziwej biedy na takie wladze nie ma co liczyc a tylko na siebie i ew szczęście?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent znasz powiedzenie "mądrzejszy głupszemu musi ustąpić"😝więc nie dam się sprowokować9_9

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

@dysydent to masz chociaż laika 

nie rozumiem

@Denwer tam z Twego mema cytując - ".. unia europejska to jest grupa państw..." - czy już nie pora zmienić "jest' na "była" ?
bo coś ciemno widać przyszłość unii po najpierw brexicie a teraz "ścisłej współpracy" w walce z pandemią gdzie zasada ratuj się kto może nadal obowiązuje i jaka to unifikacja kiedy jedni przed druginmi granice nawet na zapłacony sprzęt medyczny zamykają?
Kiedyś taka jedna powiedziała - "Właśnie w Polsce skończył się komunizm" - to może pora na - właśnie skończyła się unia europejska taka jaką znaliśmy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

nie rozumiem

Wszystkiego nie musisz 

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Oj głupoty to potrafisz pisać nie było chorych bo testów nie robili zabawne

Nie żadne głupoty tylko prawdę. Koronawirus charakteryzuje się tym, że masa ludzi jest bezobjawowa. Za to może zarazić innych i spowodować ciężkie powikłania. Jeśli więc nie robisz testów to jest duża szansa, że wiele osób przechodzi chorobę a nie jest rejestrowana w statystykach. Tak było by z moim kolegą. Bo z powodu żony kazali im wszystkim siedzieć dwa tygodnie w domu. Nie robili by mu testu, Gdyby nie powiedział, ze się gorzej czuje. Bo gdy informowali żonę zapowiedzieli mu, że mu zrobią test za 10 dni. Czyli gdy już wyzdrowieje. A, że już się dobrze czuje to test nic by nie wykazał. I z całej czteroosobowej rodziny oficjalnie w rządowych statystykach chora byłą by jedna osoba.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Panie starszy ,no masz racje w tym wieku to już pewnie używasz tylko do sikania 9_9

Starszyantypisie kto jest Kamilek ??

A jak Ty pojedziesz odwiedzić kolege możesz być piąty 

Widzę spiłeś się i wydusiłeś z siebie merytoryczny komentarz. Szacun normalnie brak mi słów, żeby do tej inteligentnej inaczej riposty się odnieść.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Wielki zaiste żołnierz i godzien szacunku najwyższego, choć zapomniany. Warto przypominać postać której "Cud nad Wisłą" zawdzięczamy.

Otóż i ON - żołnierz najwyższego honoru - zapomniany przez tych POmagdelenkowych chałatów  - niedoceniony po dzień dzisiejszy bo La Boga nie znam skwerku ani ulicy o jego pamiętaniu. Dlaczego ta nasza Polska historia jest ciągle przekłamywana wielbiąca tych z obcej nam nacji?

1743588_1507281032847386_7504291320173495755_n.jpg

22549624_10207871433182673_7315544749447203201_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v